Kayınvalidem Aynı Evde Yaşamak İstiyor

denizbhrm

Hadi bu defa annene tutun bebeğim
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2014
1.487
1.579
63
Merhaba kızlar, hatırlarsanız geçen haftalarda sevgilimin ailesiyle tanışmaktan korktuğumu yazmıştım çünkü eski nişanlımın ailesi bana çok kötü davranmışlardı. Siz bana cesaret verdiniz, ben de geçen pazar günü gidip tanıştım. Güzel bir öğle yemeği yedik, sonra akşam baş başa dolaştık ve..

Evleniyoruz :KK60:

Yalnız sorun şu ki, müstakbel kayınvalidem tanıştığımızda o kadar kibar ve mantıklı konuşuyordu ki rahatlamıştım. Eğitimli bir kadın, iyi bir hastanede diyetisyen. Ablası da iyi bir şirkette müdür yardımcısı, ailecek mantıklı ve tevazu sahibi insanlar yani. Ama biz nişanlandıktan sonra bunlara bir haller oldu.

O tatlı kadın gitti, yerine tanımlayamadığım biri geldi. Alttan verip veriştiriyor habire. Habire eski nişanımla ilgili laf sokuyor.

''Evlenince burada bizimle yaşarsınız. Zaten iki kişisiniz, oğlumun eski odasına yerleşirsiniz.'' Açıkçası çok şaşırdım. Ablası da ''Gelinine kardeşimin eski odasını hazırlayacaksın değil mi anne?'' demeye başladı. Ne oluyor yahu?

Güzelce kendimize ev aradığımızı belirttim. ''Bizim binada boş daire var, bu evde oturmazsanız oraya taşınacaksınız.'' dedi. Ha? :KK57::KK57:
Tek bunlar da değil. ''Yaşın çok geçmiş bir an önce çocuk yap. Gerçi biraz fazla kilon var (ki yok hafif balık etliyim ama yağ değil kas) bebek için sağlıksız olabilir. SANA BİR DİYET LİSTESİ HAZIRLİCAM TARTIYA ÇIKSANA'' Efendim ???:KK57:
Gerçek olmadığına inanıp kahkahalar atmak istiyorum hanımlar. Bu ne keskin dönüş yahu bana şaka yapıyorlar bence ama gülmüyorum :KK62: Vakit kaybetmeden konuştum nişanlımla, üstelik sinirime hakim olamadım sertçe çıkıştım. ''Korkularımı biliyordun da bilerek mi yaptın sen bunu şimdi bana?'' diye.
Onların binasından ev tutmayacağımızı söylediğimizde ''Şimdi anladım önceki ailenin seni niye istemediğini'' diye çemkirdi, ''Benim tek bir oğlum var elin kızı gelip benden uzaklaştıramaz'' diye de bağırdı. Alıştığım için gülebiliyorum artık :KK53:
Sizce kendi yapacaklarımda kavgayla direteyim mi, he he deyip geçip kendi bildiğimi sessizce yapayım mı?
Bir de sizce bu kadınlara ne oldu birdenbire ?

Demek ki eğitimli olmak yetmiyormuş biraz da karakter meselesi.
Bence yol yakınken dönün, bir kez daha hayal kırıklığına uğramayın.
Hem eğitimli hem çığırtkan kaynanayla baş edemezsiniz.
Ha birde görümce.

Demek ki eğitimli olmak yetmiyormuş biraz da karakter meselesi.
Bence yol yakınken dönün, bir kez daha hayal kırıklığına uğramayın.
Hem eğitimli hem çığırtkan kaynanayla baş edemezsiniz.
Ha birde görümce.
Henüz baş etmek zorunda kalmadım, o bana bir laf sokuyorsa nişanlım da tutup annesine bin laf sokuyor. Aynı eve binaya falan çıkmak yok nereden çıktı sizin bu bezdiren kıskançlığınız diye bağırdı.

Neymiş kızı zaten kocasıyla uzakta yaşıyormuş (aynı şehir) bir de oğlunu uzağa göndermeye dayanamazmış. Bana seçip veriyorlar bu çatlakları herhalde.
Aslında böyle olan çoook var. Bunlara rastlamak değil rastlamamak düşük bir ihtimal. Tam evlenmeden önce bir hâl geliyor, sanki oğullarını kaçırıp ömür boyu göstermeyeceksin. Eğer erkek de annesini savunuyor veya etkisiz eleman oluyorsa o zaman çekilecek çok şey var demektir. Aynı apartman, aynı ev korku filmi gibi zaten:KK17:

Oğluşu ne diyor peki bu duruma? Sizin geçmişiniz hakkında hadsizce konuştuğu zaman dur bakalım anne ne diyorsun sen deme zahmetinde bulunmadı mı?
Abovv, kıyameti kopardı. Bu kadını bu aileden hiç kimse üzemez, kimse bizim yolumuza çıkmasın yoksa çok kötü olur vs bağırdı annesine. O yönden şanslı çıktım sanırım.

Henüz baş etmek zorunda kalmadım, o bana bir laf sokuyorsa nişanlım da tutup annesine bin laf sokuyor. Aynı eve binaya falan çıkmak yok nereden çıktı sizin bu bezdiren kıskançlığınız diye bağırdı.

Canım şu an nişanlının öyle davranması doğal, hep böyle süreceğinden emin misin?
Bir daha yara alma diye uyarıyor herkes seni, köprüyü geçene kadar herkes iyidir bak yüzünü göstermiş işte kadın oğlumu alamazsın elimden!! diye.
Bundan sonra nasıl olmasını bekliyorsun başın ağrıyacak bir sürü boş mevzulara.

Canım şu an nişanlının öyle davranması doğal, hep böyle süreceğinden emin misin?
Bir daha yara alma diye uyarıyor herkes seni, köprüyü geçene kadar herkes iyidir bak yüzünü göstermiş işte kadın oğlumu alamazsın elimden!! diye.
Bundan sonra nasıl olmasını bekliyorsun başın ağrıyacak bir sürü boş mevzulara.
Eğer böyle sürmezse onu uykusunda yastıkla boğarım. Ya da babam onun mesleki itibarını bitirir. Benim kozlarım açık nişanlıma karşı, sürmediği an çeker kapıyı çıkarım daha önce yapmadım sanma falan dedim.

Eski nişanlınızla alakalı laf sokmaları çok alçakça !! Onlar kim ki seni böyle aşağılıyorlar ?
Bence de alçakça. Ama karma durur mu ? Kızının 2. evliliği bu, ben de dedim ki kim bilir senin kızın ne yaptı da adam boşayıp evden attı? Kaldı öyle mosmor, cevap verecekti ki bana laf yetiştirmeyin x hanım yoksa sabaha kadar sayıp dökmeye devam edebilirim.

Back
X