Kayınvalidem Bana Her misafir geldiğinde gelmek zorundamı?

serapss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2010
126
0
0
İstanbul
Merhaba kızlar.9 aylık evliyim Kayınvalidem ve eltimle aynı binadayız.Bana her misafir geldiğinde kayınvalidem de geliyo.Hemde ben çağırmadan.Kendi geldiği gibi eltimi ve kocasını da çağırmamı istiyo.Darılırlar mış.(Eltim ve kocası biz çağırmadan gelmezler.;Çağırınca geliyolar).Misafirrim gelceği zaman mutlaka sorar ne yapcan yardım edelim.Hatta kendi yapar bazı şeyleri de eksik olmasın ikram diye.Uğraşır.Çalıştığım için bi hafta sonum var.Çok çok sık olmasada misafirim gelince hafta sonu alıyorum.Tamam gelmesine pek bişey demiyorum ama.7 kişi gelince bide onlar geliyo.oluyo 11 kişi.Gelince de kalkmıyo.1 saat uğrayıp kalkmaları gerekiyo bence.Misafirlerimle rahat oturup konuşamıyorum.Az da olsa karışıyo.servis sırasında.Bide gelen misafirlerimin yanında çocuğum olunca bakmicanı sölüyo.Yıkamazmış bile bebekken.Ben zaten ona baktırmam ,bakamaz zaten.ama duymak hoşuma gitmiyo.Kendi ailem yakın oturmuyo.Bebek düşünmüyoruz 1 yıl daha ama düşünüyo insan napıcanı.Herhalde işten çıkıp ona hizmet etmemi istiyo diğer gelinle birlikte.o evde çalışmıyo.Bütün gün beraberler.
Normalde Mesafeliyim herşeyimi anlatmam.havadan sudan.sessiz kalıyorum onlarla konuşurken zaten.Çünkü ne desem yanlış anlıyolar.Ben de böyle karar almıştım.
Yorumlarınızı bekliyorum.

Kayınvalide ile birlikte veya aynı apartmanda oturmak yasaklanmalı !

Sorunun cevabı HAYIR canım.Gelmek zorunda değil tabii ki.
Ve sakın ama sakın işten ayrılma.

Yorum yapılacak bişey yok...
Bir iki misafirden önce arkadaşımın birz sıkıntısı varmış dertleşmek istiyor, yalnız olmak istiyor deyin...
Anlar...anlamazsa kendi bilir...

millet ne meraklı ya, rahat bırakta insanlar rahat rahat arkadaşlarıyla sohbet etsin değil mi. hadi kadınları anladımda kaynın sıkılmıyor mu her misafir geldiğinde size gelmekten

allahtan siz bi yere giderken takılmıyolar

size misafir geleceğini nerden biliyor kaynananız.sürekli takip mi ediyor camdan

benim kaynanam da gelirdi, bize 30km uzakta olmasina ragmen mutlaka gelirdi ama yaninda birde kendi görümcesini yani esimin halasini da getirirdi.
Nefret ederdim, gelirlerdi bide evime teftise cikarlardi, toz var mi diye. Hatta bi keresinde hala yatak odama girmis ve yatagin altina bakiyordu.
Esimle birlikte gördük. Ama benim esim her zaman ailesini tuttu.

O binada olduğun sürece kaynana gelecek cak,cak konuşacak yada tartışıp küsecek birdahada evine ayak basmayacak bunlar yaşanırken eşinlede tartışacaksın tabi o annesini tutacak!işin zor!

aynı binada oturmanız kötü olmuşş..aslında gelince zararı olmuyor pasta falnda yapıyorr ..ama dediginiz gibi ugrayıp 1-2 saat dursa neysede misafirler gidene kdr oturması kötüü..
bende 1 senelik evliyim kaynanamın evi yürüme mesafesiyle 20 dk falan.. ilk başlarda misafirim geldigini duyunca haber bile vermeden çıkıp gelirdii.. mesela annemler kaç kez geldiyse geliyorr haber bile vermiyor..bi kaç kez gençler geldii onuda duymuşş eşim agzında bşy ıslanmadıgı içinnnn bi baktım geldi yardıma diye.. tmm yardım ettii amaaa rahat iki kelime konuşamadık arkadaşlarla..eşime söyledimm misafir gelecegi zaman annene söyleme..annenin gelecegi ortam olursa zaten çagırırım ben dedim.. ondan sonra söylemedi yine arada söylüyor tabi...mesela ögleleyin misafirim gelir kaynanamda gelir.. görümcem yan apartmanda oturuyor.. onu çagırmamış oluyorum kaynanam bana sormadan arar hadi sende gel der.. görümcem ve çocuklarıda gelir.. akşam üstü olur misafirlerim gider kaynanam ve görümcem eşlerii çocukları bizde kalır akşam yemegine.. ve yemegim olmas bide o yorgunlukla yemek yaparım.. çaydır meyve dir otururlar uyuyana kdr.. sinir oluyorumm.. ben kimi zaman kaynanama ögleleyin 2 gibi giderim misafirleir gelince 3 en geç 4 de kalkar evime gelirimm.şimdi işe başladıgımdan dolayı kurtuldum o dertten.işte herkes bi giib düşünceli olmuyor malesef..
ben biraz uzakta oturdugumdan ve hiç bir işime karıştırmamaya çalıştıgımdan anlamaya başladı.. ilk başlarda anneme sürekli gitmemi şaka yoluyla laf söylerdi.. görümcem haftanın 3-4 günü kaynanamda onu düşünmez tabii..
aynı apartmanda oldugundan alışmak zorundasın cnmm.. kaynanan sürekli varlıgını hisettirir sana

Son düzenleme:
size misafir geleceğini nerden biliyor kaynananız.sürekli takip mi ediyor camdan

ahh ahh.aynı apartman cok zor.
ayakkabıları görür,seslerini duyar, kapıyı dinler şeytan gibidir onlar bilirler mısafır geldiğini.

bi arkadasın dediği gibi yaşıt arkadaslarınız geldıgınde dertleşeceklermiş falan dıyebılırısnız.
ama çoluklu çocuklu onunda tanıdıgı kişiler gelince bişey diyemessiniz..

kapıyı çaldığında açar ve ''bir şey mi istediniz anne'' dersen afallayıp kalacaktır.'' yok sana gelecektim misafirin varmış'' der büyük ihtimalle'' hıı öylemi'' der ve çekilirsiniz. anlamak isterse anlar tavrınızı ama anlamamazlığa vurursa o zaman başka bir arkadaşınızın başına gelmiş gibi anlatın bence direkt söylemek hoş olmaz

anlayışsızda olsa bir anneye yakıştırdığınız kelimeye bakın yaa
şeytan ne demek allah aşkına
cvp vericem diye saçma sapan şeyler yazmayın.
konu sahibi arkadaş k. validenize uygun bir dille arkadaşımın bir sorunu varmış,özelmiş diyin işlh anlayış gösterir.

bize de yengem,babaannem bir ses duysun hemen gelirlerdi..yada marketten birsey alalim ne aldiniz?ne cok aliyorsunuz,nereye gidiyorsunuz?birde arkadaslarim hakkinda yorum yaparlardi.girisi-cikis saatlerini tutarlardi.
biz neysek onlar tam tersiydi.zor bir durum gercekten..o semtten gittik,kurtulduk..size de baska yol gozutmuyor gibi..

vallahi ben bu kelimeyi kayganama yakıştırıyorum.
çünkü öyle onaylı tespitli mahallece mimlidir kendisi..
herkes test edıp onaylamıştır.

sizde boyle bırıyle aynı evde yaşasaydınız görürdüm sizi neler dıyodunuz.
neler çektiğimi ben bilirim.
istediğimide söylerim.bu bana kalmış.
bana yapılanlara bakarım anneymiş anlamam...
eğer anneyse bunları yapmaz.anlatmanın alemi yok bilen bilir.
dolmuşum iyice..

Bizde aynı apartmanda kapılarımız karşı karşıyaydı. İşi olduğu zaman canım cicim, işi bittiği zaman suratını asar kapıyı kapatır otururdu.Çocuk doğacağı vakitte bana baktıracaklar diye kollarım tutmuyor masalı, evde bekar görümcem olmasına ,sen bakarmısın diye teklif bile ,3-4 ay sonra kreşe verdim. ilkönce zorlandım ama sonrasında hiç onlara müdanam olmadığı için hep mesafeliydim.Öyle de oldum.

Canım senin önceki konularındaki yanlış hatırlamıyorsam buna benzer sıkıntılarında vardı .
Yapman gerekeni sen değil eşin yapmalı
ne kadar nazik bir tutumla söylersen söyle ynlış anlaşılmlara sebep olabilir
bizi istemiyor bahane uyduruyor gibi
ama eşin söylerse daha etkili olur ve onlarla yüz göz olmamış olursun.

Son düzenleme:
Sıkıntılı bir durum, sorunun çözüm yolları da sıkıntılı olacak gibi...

Mağduriyetinizi anlayabilecek yapıda kayınvalide zaten bu davranışı göstermezdi diye düşünüyorum.
ama bir yandan da ikramlar konusunda size yardım ediyor, ilgi gösteriyor, belki yeni gelinsiniz diye "kendince" size iyilik yapıyordur.

Konuşsanız; evinde beni istemiyor der çıkar işin içinden, hatta eltiniz beni de istemiyor diyerek olaya dahil olur, zaten ne desem yanlış anlıyorlar demişsiniz.

Eşinize söyleseniz; oğlumu doldurmuş üzerime göndermiş der yine üste çıkma yoluna gider ve eşiniz de annesini haklı görüp sizi desteklemeyebilir.

Ev değiştirseniz; zaten yeni evlisiniz, ev değişimi için maddi-manevi durumlarınız şu an müsait olmayabilir.

Zaten çalışıyormuşsunuz, misafir de çok sık gelmiyormuş, susup idare etseniz, görmezden gelseniz;
bu sefer alışırlar ve önü kesilmez bir hal alır, en başından önlemini almak gerekir.

Ne önersek illa ki sıkıntılı bir sonucu olur, habersiz gelmelerini önleyim derken farklı boyutta sorunlar çıkabilir.

En güzeli taşınma gibi imkanınız var mı, kirada mısınız yoksa kayınpederinizin size verdiği evde misiniz?
Kiradaysanız; iş yerinize uzaklığını bahane edip ev değiştirebilirsiz belki, eşiniz sizi destekler mi?

Elti ve kayınvalideyi geçtim evlendikten sonra insanın kendi ailesiyle bile aynı binada oturması sık sık sorunlar çıkmasına sebep olur.
Sadece habersiz gelmeler için değil, bu sorunu bir şekilde çözseniz bile ilerde çıkabilecek birçok farklı sorunlara da önlem olması için
imkanınız varsa taşınma yoluna gidin derim, elti ve kayınvalide ile aynı binada bir ömür çok zor...

Son düzenleme:
benim kaynanamda aynı ben baslarda cagırmıyordum sonra benım taraf cıg kofteye gelecektı eşim mesaj atmıs annemi mutlaka cagır her mısafır geldıgınde annemde gelecek dıye bende mecburen cagırdım ama her mısafırde ıstemıyorum annesını uffff nolcak yaa bu boyle iş eşlerde bitiyor yine..

ay allahım nedir bu kaynana mantığı hepsimi aynı olur bende çalışyıorum zaten evlendiğimden beri fazla misafir gelmedi ben çağırmıyorum allahtan yakın değiliz ama çağırsam hemen gelir bazen eşim annemi çağır diyo ölelikle zorla çağırıryorum sen aynı binadasın mecbur çekçen allahtan çalışıyosun bide evde olsan tepende devamlı nefret ediyorum böle lerinden yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…