• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem Bebeğe Bakamıyor...

arkadaşım sana ne diyeceğimi şaşırdım...evde oturup çocuk bakmak sanıldığı kadar kolay değil....tamam kayınvalideniz çocuğunuza bakıyor ama belki diğer işlere yetişemiyor olabilir....yemek yapımı vs...bazen bazı insanlar düşünceli olamıyorlar..ondanda kaynaklanıyor olabilir...

asıl benim merak ettiğim konu evinize ,işinize gücünüze karışırmı ,laf sokarmı? yani sözleri ile sizi rahatsız edermi ? cevap hayırsa bence ya kayınvalidenize sabredin ,yada çok rahatsız oluyorsanız annenizi çağıracaksınız mecburen....bakıcı işide çok mantıklı değil...hem ücret ödeyeceksiniz hemde merakta kalcaksınız.....iyi düşünün ve fevri hareket etmeyin ,nolur nolmaz ,yine dara düşseniz ilk arayacaklarınız aileniz ve eşinizin ailesidir....sabreden derviş , muradına erermiş..

canım
yaşadıklarını okudum seni çok iyi anlıyorum zor bir durum hakikaten:) bakıcı tutman daha mantıklı olurmuş gibi geldi bana bütçenizi ona göre ayarlayıp bu konuda deneyimli bir bakıcı hem senin işini kolaylaştırır hem için rahat olur
birde bebeğin maşallah uslu öyle yazmışsın şey düşündüm eğer mızmız yaramaz bir bebek olsaydı kayınvaliden bakabilecek miydi:? demişsin ya en küçük mızırtısında al emzir diyormuşya:(
artık büyüyolar ve ilgi de istiyolar sadece karınlarının doyması ve uyumaları yeterli olmıycak diğer ihtiyaçlarını kayınvaliden karşılayabilecek mi?
ama evet birçok bakıcıdan mutlaka daha iyidir çünkü torunu sever
zor bir durum umarım doğru kararı verirsin..

kusura bakma arkadaşım ama k.validen sence çok mu bayılıyor bebek bakmaya sanıyorsun. akşama kadar bebekle uğraşmak ne kadar zordur bilmiyormusun .kadın yinede yaranamıyor sana .annen baksın o zaman çünkü sen k.validenden rahatsız oluyorsun asıl konu bu. bakıcı tut yada. kimse kimseye yaranamıyor ya.
eşinde belki senin annenden rahatsız oluyordur. birde öbür taraftan bak.
biraz sert olmuş olabilir ama bunlar gerçekler.

Insan cocuguna kendi bakamiyacaksa dogurmamali. Bakicida tutamiyacaksa baskalarina güvenerekde hic yapmamali. Annenede yazik, kayinvalidenede, sanada, bebegede!

Yıllarca oğluma kayınvalıdem baktı şimdi 4,5 yaşında yine ona emanet binlerce kez allah razı olsun.Her şeyden fedakarlık etti gezmesinden yeri geldi hastalandı bugün bakamam demedi.Oturdu çocuklarla ilgili sağlık haberlerine baktı bebeklerin nasıl beslenmesi gerekiyor diye hatta karşılarından doktor bir bayan varmış gitmiş onunla tanışmış yardımcı olması için bir bakıcıya verseydim bunların hiç birini yapmazdı ek gıdalara geçtiğinde her şeyi saati saatine verdi o yüzden hakkını ödeyemem.Ama senin konun daha farklı eğerki çalışıpta çocuğuna baktırıyorsan bir gözün kapalı olcak duymuyacaksın görmeyeceksin yoksa en ufak olay gözünde büyür böyle kafan karışır.

canım durumuna cok uzuldum ya..benım abımın oglu var dogdugundan berı annem bakıyor..suan 1,5 yasında gecen annemlere gıttım..benı annesı sandı kapıda tam sarılıyodu bana baktı annesı degılım..gerı cekıldı..dondu arkasını gıttı..ıcım cok acııdıı hala aklımdan cıkmıyor..elımden gelse yengemi ısten cıkaratırdım o cocuk ıcın..ama ogun karar verdım..4,5 sene cocuk yapmıycam..çalıscam..ona yatırım yapıcam dogduktan sonrada calısmıycam..kusura bakmasın kımse cocukta yaparım karıyerde fıkrını savunanlardan degılım..benım cocugum mukemmel yetısmelı..onu ben yetıstırmelıyım..dıye dusunuyorum..tabıkı cocugu olupta calısanlara karsı degılım sakın benı yanlıs anlamayın..ama el kadar bebek anne sevgısınden mahrum buyumesın ıstıyorum ben..bu benım fıkrım..lutfen yanlsı anlasılmasın..tabıkı hayat sartları ınsanı cok yerlere surukluyor..buyuk konusmak ta ıstemıyorum..tekrar soyluyorum lutfen yanlıs anlasılmasın..

15 yaşıma kadar babannem baktı.sonra annem emekli oldu...annem her zmn dua eder babanneme allah razı olsun der ben bakamazdım oyle çok iyi baktı der...babannem bir kere bile vurmadı bana değil vurmak popoma falan şakayla karışık vurmadı bile..bakıcıya vermeyi çok yanlış buluyorum.asla bakıcıya vermem..bakçak kimsem yoksa ya doğurmam ya da işi bırakıp kendim bakarım o da günümüz şartlarında çok zor..bir kişinin çalışmasıyla ev zor geçiniyor..ben kendi annesinin bi kayınvalidenin dönüşümlü olarak bakmasına da karşıyım şahsen.öyle bir düzen oturtulamaz çocuk afallar..kim bakıosa o baksın diğeride arada gelir misafirliğe doya doya vakt geçiriir torunuyla.şimdi ben erkek arkadaşımın memleketinde oturcaz evlendiğimizde..kayınvalidem orda dururken kalkıp kendi memleketimden kendi annemi çağırcak halim yok çocuğa bak diye.erkek tarafını gücendirir bu durum..kendi annem de gelsin çok bakmak istiyorsa beraber baksılar arada sırada...baze anneler kayınvalideler hayıflanıyor zor geliyor bakmak ben de onu anlamıyorum halbuki evlattan daha çok sevilirmiş torunlar..

arkadasım 1.si evet ben istedim gelip bakmasını :bir çok nedeni vardı isterken,hem bebek çok küçük oldugu için bakıcıya vermek istemedik,hem de şuan bakıcı parası bizim için önemli bir meblağ
2. ücretsiz izne falan ayrılmam imkansız,borç ödüyoruz
zaten sorun da oarada başlıyor:evet ben istedim gelip bakmasını ama huzurum kalmadı,bebeğin aç kalması benim bahanem olabilir dedim zaten,yazdıklarımın hepsini okursanız ne demek istediğimi anlarsınız zaten
3. şu laf bana artık çok klişe gelmeye başladı:senin eşini de o büyüttü,unutma
olabilir,o zamanla bu zaman aynı değil yalnız,bu şimdinin çocuklarının nasıl eskiye oranla zeki olduklarından belli zaten

Çalışan annelerin en büyük derdi çocuklarına uygun bakıcı bulabilmektir, bu anneanne olur babaanne veya bir bakıcı, bütün bunlar çocuğun geleceği için annenin çalışması gerektiğindendir, sadece sen değil her çalışan anne bunları yaşamıştır, kadınlar belli bir yaştan sonra çocuk doğuramaz vasfına sahip olurlar ve zamanı gelince torun sahibi olurlar sevmek güzeldir de ama bir çocuğun sorumluluğunu taşımak bakımını üslenmek belli bir yaştan sonra zordur, annen ve kayınvaliden bence fedakarlık yaparak bu görevi üslenmişler onları idare etmek de sana düşüyor, madem mecburiyetlerin var bazı şeyleri de hoşgörecek alttan alacaksın unutma ki çocuğun güvenilir ellerde en önemlisi de bu, her şeyin çocuğunun geleceği için olduğunu unutma..

ben sadece 1 gün dayanabildim .kaynanam değil ama kaynanam gibi olan birine eşimin halası..oğlum 1 buçuk yaşına gelmemişti daha ama hep emiyo yemek yemeyi bilmiyodu fazla ve o da biliyo öyle olduğunu..sen tut çocuğa iki yemek tabağı demli çayın içine karıştırılmış bisküvi yedir..normalde yemeyen çocuk çekinmiş yemiş nasıl olduysa ve ben kurstan geldim altı üstü 4 saat ayrı kaldım çocukta bi farklılık sezdim hareketleri yavaşlamış falan beni mi özledi acaba ordan mı mahsunlaştı diyorum..eve getirdim çocuk emmek istemiyo uyurken hep alışıktır emmeye neyse aldı biraz memeyi ağzına ama ondan sonra aman allahım bir kusması vardı inanı ben çocuk boğuluyo sandım o kadar fazla kustu ki kakaolu çay şeklinde olduğu gibi ama yatak yorgan yastık heryer felakett anlatamam hiç onu öyle görmemiştim çocuk kusmasa patlayacakmış nerdeyse o kadar korktum ki ve o kadar ağladı ki..meğer o yüzden hareketleri yavaşlamış ve ertesi gün kursa gitmedim bıraktım çocuğumu emanet edemedim yani birdaha ona da belli etmemeye çalıştım ama küçücük çocuğa demli çay ve iki tabak bisküvi karışımı yedirilir mi allahaşkına bi de kadın 60 yaşında zaten bakmak istemiyodu mecbur kalmıştı o da bahane oldu kaldı..

kızlar haklısınız ama annem izmir de kayınvalidemler taa ankaradan geldiler
gelmişken hadi gidin diyemem
neyse dediğiniz gibi o da torununun aç kalmasını istemez heralde
öğrencek bir şekilde
aslında ben sanırım kendisine ve evde olmalarına gı cık oldugum için bazı şeyleri abartıyor olabilirim

aslında diyerek gerçek nedeni ortaya koymuşun :1closedeyes:bu kadar takma negatif elektrik almak seni de etkiliyor..aslında iyi bakarsan iyi görürsün bunun için uğraş..yerimseniben

aslında şanslısın arkadaşım ben 4 yıllık evliyim kayınvalidemi severim ama bana bebekmiş vs gibi konularda hiç yardımı olmamıştır bebeğimi kendim büyüttüm kimsenin yardımı olmadan yine senin annen kayınvaliden gelmişler yanında olması bile güzel ya bakamam deseydi
ozaman daha çok kızardın eminim bebege gelince aslında diyebilirsin acaba doyuyomu karnı falan de mesela

Bence sen kayınvalidene iyiyden iyiye gıcık oluyorsun ve o yüzden bebeğine bakmasınıda istemiyorsun..
Bu konuda kayınvalidenle aranda geçenleri bilmediğimiz için haklısın yada haksızsın diye seni yargılamamak gerek..
Ama eğerki bakmasını istemiyorsan(zaten oda anlıyordun davranışlarından) dile getir ve anneni çağır o baksın..

Annen neden gitti ben de onu anlamadım.Baştan beri kalsaydı ya annen.Bence sen imkanın olup bakıcı tutmuş olsaydın da çok bakıcı değiştirirdin mamayı bitiremiyor diye kayınvalideni göndermeye kalkıyorsan.

Bakıcılar neyi düzgün yapıyorlar ki.Annen gelse de çocuğun daha çok küçük neredne baksan önünüzde 3yıldan fazla var,şimdi kaynanyı küstürüsen bu 3 yıl içinde hiç mi kaynanana ihtiyacın olmaycak?Annnenin işi olur hasta olur bişe yolur bence gençler biraz da işi büyklere bırakmalı.

Çocuğun zayıflamıyorsa sorun yok.Gelince sen doyurursun biraz da.Yarın öbür gün ek gıdyaa geçince d eproblem edersin vay çocuğun çorbasını ben yapıyorum,püresini ben eziyorum kayınvalidem bi iş yapmıyor.

Öncelikle şunu unutm akayınvaliden çocuğa bakmak için büyük fedakarlık yapmış çıkmış gelmiş yaşlı haliyle.Bunu da senin gül hatırın için yapmamaıştır emin ol.Çünkü o çocuk senin olduğu kadar oğlunun da çocuğu.Oğlunun hatrı için gelmiştir.

Senin işini gücünü yapmak zorunda da değil.Bence sen hürmet edeceksin ki memnun kalsınlar.Eşyaların ayı zamanda oğlunun da eşyaları özellikle kırmamışlardır herhalde.Bir arada oturunca 2 kişiden fazla kullanan olunca eşyayı yıpranabilir haliyle.Yenisa lınır nolacak.Eve gelen temizlikçiler az mı elektirk süpürgesi bilmem ne bozuyorlar.Valal hi biraz esnek olmazsanız değil bakıcıyla da kaynanaylada kim bakarsa baksın anlaşmazsınız.
Belki anneniz her kahrı çeker ama annelere de yazık.Şimdiye kadar bakıp büyütmüşler tüm yükü anneize yıkarsanzı kayanan memnun kalır olan annenize olur.

ılk oğluma annem baktı,evimi de topladı yemeğimi de yaptı eşim d eben de rahat ettik.Ama oğlum biraz büyüyüp ayaklanınca babanne d esahip çıktı torununa.Şimdi kinci oğluma hamileyim bir bakıcı tutacam annem de yanında durmak ister arada kontrol etmek isterse gelecek.Yazık anneme de bir rahat edip oh diyemedi.

Kız anneleri her zaman perişanlar.Kadınların sorumlulukları çok fazla.

Vallaha keske benim Kayinvalidemde burda yakinimda olsa basim darda oldugum vakit Anne kos diyebilsem.....3000 km var aramizda....buraya gelmesi imkansiz...:delphin:

Bence degerini bil arkadasim....tabikide evinde esikisi gibi rahat edemezsin..lakin evladini elin bakicisina birakmamak icin deger kanimca...

Buarda Annen 46 kayinvaliden 56 yasinda....arada 10 yas fark var...Annen gibi atik tezcanli ve cabuk kavrayan bir yapisi olmayabilir...hos görmen lazim...:kahve:

Bebegin hayirli ugurlu olsun canim..güle güle büyüt.

seninki gene bakıyor canım
birden benim kayınvalidem geldide aklıma
bakmaz mümkün değilll
şanslısın yanii.

canım kayınvaliden eşini doğurup büyüttüğüne göre senin bebeğine de en iyi şekilde bakar.
diğer arkadaşların dediği gibi biraz evham yapmışsın galiba. sonuçta bebeğine senden sonra en iyi bakabilecek 2 kişi var

biri senin annen biri de eşinin annesi..

artık gelmiş geri yollayamazsın ama giderken öyle bir veda et ki bir daha gelmesin. işe ara vericem gelmene gerek yok de mesela.sonra konuştuğunuzda yok işe ara vermekten vazgeçtim annem bakıyor sen rahatına bak falan dersin. uzaktaymış bir de ne güzel.azıcık yanına gelince bile katlanılmıyor değil mi :)

Şok şok şok...
Siz gerçekten eğitimci olamazsınız, değilsinizdir diye ummaktan başka birşey gelmiyor elimden....

Aynen öyle kızlar
kayınvalidem oğluna çok düşkün
ve buradaki görümcemin oğlu olan torununa da çok düşkün
ankarada hiçbir işi gücü yok
yani aslında fedakarlık değil ödül onun için burada olmak
ayrıca benim bebeğim (maşallah çok akıllı bir bebek,hiç bir zülmü yok bakan için)
neyse yaa ben gönlümü iyice bozucam yazarken
ohh ekmek elden su gölden
oğlu torunlarıyla beraber tatil yapıyor o kadar

Unutma onun bu oğlu ve torunu ile yaptığı tatil sayesinde sen okuluna devam edebiliyorsun...
Sevmeyebilirsiniz, anlaşamayabilirsiniz ama nankörlük yapmayın.. O şuan sizin evinizde kaldığı için siz okula devam edebiliyorsunuz...
Madem kayınvalidenizle birarada olmak istemiyorsunuz okulunuzu bırakın ve çocuğunuza kendiniz bakın... Yada annenizi çağırın, zaten anneniz gelince istenmediğini anlar ve gider...
Bu zamanda babanın oğluna bile iyilik yapmayacaksın diye boşuna dememişler.. Değil babanın oğlu, kendi oğluna bile iyilik yapmayacaksın...

canımmm kayınvalidenin bakamsıyla senin bakmaz bir olmaz tabi zamanla öğrencek..bak ne şanslısın kadın nerden geliyor bebeğin için...biz aynı şehirdeyiz 2 ay annemle dönüşümlü evimde bakın dedimde kavga kıyamet kopardı..çıktı gitti evimden...biraz rahatsız olabilirsin doğrudur çünkü kaynana olsada yabancı bebeğin için göz yumucaksın....biraz ılımlı düşün...

arkadaşlar hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim...
ben bu konuyu açalı nerdeyse 1 sene olmuş,yani bebeğim 5,5 aylıkken,şuan 16 aylık:)))
sanırım o sıralar bebeğe alışma,uzun süreden sonra işe dönme ve evde başka birileriyle yaşamaya
alışma safhalarında oldugum ve dogum yapalı da çok zaman geçmediği için biraz sinirlerim bozukmuş
ve fevri davranmışım,k.validemden allah razı olsun,dediğiniz gibi geldi ta nerden baktı bebeğe...
gelelim şimdiki duruma,geçtiğimiz şubat ayından beri bakıcımız var,Allahıma çok şükür ki
çok iyi bir insan ve severek bakıyor ipeğe:))Allah bozmaz inşallah
böyle işte:)))

Back
X