• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem bebeğimi hasta etti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maddi durumu yerinde inan her ay altın alır koyar kenara birikim olsun diye. Ama bi tanesini getirip takmadı torununa
Derdiniz ailenizin aldigi arabayla gezdirmek istemesi mi ? malı mülkü varken size yedirmemesi mi ? Çocuğun hastalığını bahane edip herşeyi kusmuşsunuz. Aileniz aldı diye arabaya dokunmayacak mi ?

Kayınvalidem tutturdu bebek arabasıyla çocuğu gezdiricem diye daha 5 aylık bebeğim. Gönlü olsun diye kırmamak adına tamam dolaşın gelin dedim. Akşam çocuk hasta oldu ağzı burnu tıkalı öksürüyo (kayınvalidem de öksürüyo) iyileşinceye kadar görüşmeyelim mümkünse dedi eşim çok kızdı altlı üstlü oturuyoruz. Bundan sonra ben bebek arabasıyla çıkarırım gezdiririm diyo kafayı yicem. Uygun bi dille nasıl vazgeçiririm arabadan. Bu arada bebeğim doğdu doğalı sadece 1 tane çıngırak aldı o da kendi evinde. Bize gelip gittikçe oynar diyo. Onuda gözüme sokarcasına çocuk oyuncakları da çpk pahalanmış artık diyo. bebek arabasınıda benim ailem aldı çoğu şeyi onlar aldı. Onların aldığı arabayla gezme planları yapıyo
abartma bence bi dolaşmayla hastamı olunur bizde çocuk büyüttük enfeksiyon kapmıştır biryerden. onun torunu hakki var sende git yanında hava iyi olursa sen teklif et beraber dolaştırın. kötülük kötülük doğurur huzurunu bozma. ne alirsa kendi torununa alır , bu kadar takıntıli olma hayatı yaşa çok kısa.🥰

Af edersiniz ama konudan ayrı tutarak kötü kalplilik sezdim yorumlarınızdan. Yanlış anlamayın eleştirmek haddime değil. Ama tavsiye için söylüyorum. Ne hediye aldığını takip etmemeliyiz insanların. Bizle bugün var yarın yok bir sınav dünyasındayız. Evet kesinlikle haklısınız çocuğu gezdirmemeliydi annesi sizsiniz.
Ama şunu aldı bunu aldı demek... Ya da benim annem şunu aldı o bunu aldı demek Allah'a karşı bizi mahcup düşürür.

Üstelik almak zorunda bile değildir.

Evi bize vermedi 2 senedir oturuyoruz evi biz yaptırdık dışarda kirada kalmış olsaydık cebimizden daha az para çıkardı belkide şu 2 senede. Düğün zamanı mecbur kaldık durulabilecek hale getirdik öyle girdik bu eve. Daha sonra elimize para geçtikçe yaptırdık. Ev onların diye hiçbir şey demeye hakkımız yok mu ki.

Kendiniz ev alin o zaman ki masrafi bi görün derim😅

Evi bize vermedi 2 senedir oturuyoruz evi biz yaptırdık dışarda kirada kalmış olsaydık cebimizden daha az para çıkardı belkide şu 2 senede. Düğün zamanı mecbur kaldık durulabilecek hale getirdik öyle girdik bu eve. Daha sonra elimize para geçtikçe yaptırdık. Ev onların diye hiçbir şey demeye hakkımız yok mu ki.
Yok ,eve laf etmeye hakkınız yok,kvnin altınlarını saymaya hakkınız yok.Biz dediğiniz kişi de kvnizin oğlu. Bir tahminde bulunayım ev hanimisiniz

Kayınvalidem tutturdu bebek arabasıyla çocuğu gezdiricem diye daha 5 aylık bebeğim. Gönlü olsun diye kırmamak adına tamam dolaşın gelin dedim. Akşam çocuk hasta oldu ağzı burnu tıkalı öksürüyo (kayınvalidem de öksürüyo) iyileşinceye kadar görüşmeyelim mümkünse dedi eşim çok kızdı altlı üstlü oturuyoruz. Bundan sonra ben bebek arabasıyla çıkarırım gezdiririm diyo kafayı yicem. Uygun bi dille nasıl vazgeçiririm arabadan. Bu arada bebeğim doğdu doğalı sadece 1 tane çıngırak aldı o da kendi evinde. Bize gelip gittikçe oynar diyo. Onuda gözüme sokarcasına çocuk oyuncakları da çpk pahalanmış artık diyo. bebek arabasınıda benim ailem aldı çoğu şeyi onlar aldı. Onların aldığı arabayla gezme planları yapıyo
Buldumcuklarin tek marifeti cocuk dogurmak.. Cocuk dedigin hasta olur..! Allah esinize ve o küçük çocuğa sabir versin. Tek diyeceğim bu.

Yok ,eve laf etmeye hakkınız yok,kvnin altınlarını saymaya hakkınız yok.Biz dediğiniz kişi de kvnizin oğlu. Bir tahminde bulunayım ev hanimisiniz
Ev hanımı değilim izne ayrıldım

Ben parasıyla biri parka çıkarsa razı olurum, siz gönüllü gezdirecek birini bulmuşsunuz, beğenmiyorsunuz.

5 aylık bebeğiniz ilk defa mı sokağa çıktı?
Ne saçma söylediğiniz şey. Size verilen evde oturuyorsunuz(kayınaile tarafından)ama ailenizin aldığı arabayla gezdirdi diye söyleniyorsunuz. E tamam bir bebek arabasıda kayınvalideniz alsın gezdirmek için ,sizde evlerinden çıkın.
Altınları var diyorsunuz size ne? Ne yapsın her geldiğinde birini size mi bıraksın bebeğe yüz görümlüğü olarak.
Bebek hastalandı sizin bahaneniz bence.

Kiralardan haberiniz yok galiba.
Yada kiraya zam yapmak istemeyen kiracıların evlerden yalanla dolanla cıkarılmaya çalışılmasından? Sonra ev bulamamalarından,buldukları evde civardaki kiralar arttıkca ev sahibinin yine zam diye kapıya dayanmasından?
Şaka gibisiniz valla.

Ne mutluki kv var yaninizdada torunumu ben gezdirirm diyor, keske benimkide yanimda olsaydida gezdirsedi en azindan yukum biraz hafiflerdi.
Ayriyeten alinan seylerin lafi sozu edilmez benimde ailem cocuklarimin herseyini aliyo kalkipta kv sen nedn almiyosun dmiyorum.
Altin konusundada kizima ananesi kupesiyle kunye takti babannesi sadece kupe takti simdi kamkim tartismami edim onunla.

Kadının evinde oturuyor diye çocuğu gezdirsin diye vermek zorunda mı ? bunu anlayamadım
Kimse kadının evinde oturuyor diye çocuğu vermek zorunda olduğunu söylememiş gördüğüm kadarıyla. Konu sahibi kayınvalidesinin torununa bir çıngıraktan başka bir şey almadığını yazdığı için evinde oturmanın da büyük bir maddi katkı sağladığını söylemek istemişler.

Konuya gelince çocuğunuzu gezdirmesi için vermek zorunda değilsiniz ama diğer konularda haksızsınız M Mnkgkls
Konunun sonunu maddi beklentilere dayandırmanız doğal olarak kayınvalide harcama yapsa hastalık gözünüze batmayacak mıydı sorusunu akla getiriyor.

Konu sahibi, korkunc bir karaktersin. Ki ben cok extreme bi mesele olmadikca kaynana savunmam yani. Ama şu konuyu yazarkenki BENİM AİLEM BEBEK ARABASI ALDI hırsın bile korkunc oldugunu gösteriyor. Cocuklar hava almali. Her gun, buz gibi havada bile olsa her gun cikip bebek arabasiyla gezdirmek cok saglikli ve cok harika bir sey. Senin yapmadigini yapmis. COCUGUM DAHA 5 AYLIK diyor bi de . Kac yasina kadar bu cocuklar eve hapsedilmeli size gore tam olarak??? Benim bebegim 5 gunlukten beri her gun disarda gezdi. Hic hasta olmadi masallah cok saglikli

O bebek arabası aslında bebeği her gün dışarı çıkarmak için var. O da hava alır siz de. Kayınvalide çıkarsın arada siz de kahvenizi içip dinlenin ne var. Tabi kayınvalidenin dinç ve bebek arabasını yönetecek biri olduğunu düşünerek söylüyorum bunları. Altın ve hediye konularını geçiyorum, asıl dert o gibi ama inanın bunlara gerek yok.

Ay öyle şey olur mu hiç? Ne demek sizin annenizin aldığı bebek arabasıyla gezdirmek? İlla gezdirmek istiyorsa bir bebek arabası da kendi alacak. Yok öyle başkasının arabasını kullanmak. Eskitir ayol vermeyin sakın. Hatta bence kapıya "bebek gezdirmek isteyen arabasını alsın gelsin, ödünç araba vermiyoruz" yazın. Ya da arabayı saatlik kiralayın. Başka türlü anneniz üzülür aldığı araba kullanıldığı için.

Bakın benim bir tanıdığım bu konularda çok disiplinlidir, çocukla oynamaya giden oyuncağını alır gider. Çocuğun halaları, amcaları falan hep bebek arabası aldılar gezdirebilmek için, arabasız gezdirmeye gelen olursa evdeki arabayı saatlik kiraliyor. Oyuncaksiz oynamaya gelen olursa evdeki oyuncakları kiraliyor. Akıllı kadının hali başka.

Sağolun beni kendime getirdiğiniz için birinin benle böylesine konuşmasına ihtiyacım varmış iyi geldi yorumunuz
Hastalık bi kac saatte hemen çıkmaz. 2,3 gün önce şifayı kapmış bugüne cikmis. Talihsizlik olmus. Soğukta hasta etmez , terler ve üstünde kurursa kıyafeti hasta olur anca yada mikrop, virüs, bakteri hasta eder

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X