• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem bebeğimi hasta etti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kaynana gelinine ayrı ev açmamış oğlu ailesiyle oturuyor. Gelinin bu yüzden çocuğu gezdirsin diye verme mecburiyeti yok. Kurban kafasından çıkın istediğiniz gibi yaşayın çocuğunuz hakkında kararları siz verin elini veren kolunu kaptırır iste miyorsanız göndermeyin (Bazen yazı telefonda bold oluyor bilerek yapmıyorum)
Ailesiyle birarada oturmuyor. Sadece aynı binada oturuyolar, kaynanasina komşu gitmis ,daire vermişler, bunlarda içini yaptrmis.

.Kayınvalidem tutturdu bebek arabasıyla çocuğu gezdiricem diye daha 5 aylık bebeğim. Gönlü olsun diye kırmamak adına tamam dolaşın gelin dedim. Akşam çocuk hasta oldu ağzı burnu tıkalı öksürüyo (kayınvalidem de öksürüyo) iyileşinceye kadar görüşmeyelim mümkünse dedi eşim çok kızdı altlı üstlü oturuyoruz. Bundan sonra ben bebek arabasıyla çıkarırım gezdiririm diyo kafayı yicem. Uygun bi dille nasıl vazgeçiririm arabadan. Bu arada bebeğim doğdu doğalı sadece 1 tane çıngırak aldı o da kendi evinde. Bize gelip gittikçe oynar diyo. Onuda gözüme sokarcasına çocuk oyuncakları da çpk pahalanmış artık diyo. bebek arabasınıda benim ailem aldı çoğu şeyi onlar aldı. Onların aldığı arabayla gezme planları yapıyo
Ne demek onların aldığı arabayla gezme planları yapıyor bu nasıl bir zihniyet Allah ın yarabbim.

hastalık oyle sabah cikardim akşama boyle oldu tarzı bir şey degil ki.
farzedelim ki öyle oldu çikardigindan hasta oldu sizde cikarabilirdiniz ve yine hasta olabilirdi bunlar hep olacak seyler.
maddi durumlariyla konunun alakasini pek bağdaştiramadim, siz biraz bilenmişsiniz ne yapsa gözunuze batiyo sanki.

Kayinvalide bebeğinize hediye alsa, bebek arabasıyla gezdirmesine ses çıkarmayacak mıydınız? Böyle konularda dönüp dolaşıp paraya varıyor konu, bahanenizde hazır. Bebeğiniz babaannesi dışarıda çıkardığı için hasta olmamıştır. Sizden ayrı göndermek istemeyebilirsiniz bunuda yok hediye almadı para almadı gibi şeylere girmeden açık açık söyleyin.

Hemen hasta olmaz diyorlar ama benimki de oluyor bende anlamadım ısındığı zaman gezsinler bakıyor ne güzel cimrilik başka babannelik başka benimki cimriydi ama iyiydi o gezdirsin sen dinlen işini yap ne güzel işte

Boşverin i bırakın bu öfkeyi, beklentiyi. Sevgisini versin o da babane olarak bebeğinize yeter.
Benim kv lerde ogluma bisi almazlar hediye falan ama severler ilgilenirler Allah var. Esimde ayni sizin gibi soyler bende cildiririm 😂benimkiler enayimi diye. Benimkilerde sever ilgilenir ama oyuncagindan kiyafetinden koy tavuguna herseyini alirlar. Insan gelirken bi oyuncak bi aburcubur bisi alir yani cocuk bu ufak seye bile sevinir.

.Kayınvalidem tutturdu bebek arabasıyla çocuğu gezdiricem diye daha 5 aylık bebeğim. Gönlü olsun diye kırmamak adına tamam dolaşın gelin dedim. Akşam çocuk hasta oldu ağzı burnu tıkalı öksürüyo (kayınvalidem de öksürüyo) iyileşinceye kadar görüşmeyelim mümkünse dedi eşim çok kızdı altlı üstlü oturuyoruz. Bundan sonra ben bebek arabasıyla çıkarırım gezdiririm diyo kafayı yicem. Uygun bi dille nasıl vazgeçiririm arabadan. Bu arada bebeğim doğdu doğalı sadece 1 tane çıngırak aldı o da kendi evinde. Bize gelip gittikçe oynar diyo. Onuda gözüme sokarcasına çocuk oyuncakları da çpk pahalanmış artık diyo. bebek arabasınıda benim ailem aldı çoğu şeyi onlar aldı. Onların aldığı arabayla gezme planları yapıyo
Çocukların temiz hava alması için bebek arabasıyla dışarıda gezdirilmesi çok normal bir şey biliyorsunuz dimi?

Size çeyrek verse yada torununa

O zaman arabayla torunu uçursa da olur demek

Evi vermiş harabeymis ne güzel gönlünüze göre yaptirmisiniz

Kiralarda o harabe evler en az 5 10 bin arası

Hastalanma gezme sebebiyle degildir. Ama kv.oksuruyor.dediniz. belki öyle bir bulaşma olabilir. Ben oğlum belli bir yasa.gelene kadar hasta olan hisseden kişilere mümkünse gelmeyin demiştim. Ama şu da var. Hep koruyamazsiniz . İlla hasta olacak. Hatta bağışıklık gelistirmesi için hasta olması da gerekir. Yani cocugu virüs ortamına sokun demiyorum ama sağdan soldan gelen hastalıklara da biraz o gözle bakıp sakın kalın

5 aylık çocuğun arabayla gezmesi için daha ne kadar büyümesi lazım sizce?
Benim bebek 7 haftalık, 3. Haftasından beri arabayla geziyor da. Hatta bu hafta çarşamba bitti çıkaramadım 😞 üzülüyorum.
Yurtdışında yaşıyorum, ülkemdeki güzel annelerin (kendi annem de dahil) soğuk hasta eder kafasını anlayamıyorum. Çocuğu uygun giydiriyorsanız ne diye hasta olsun? Bu mantıkla Rusya’da veya İzlanda’da yaşayan bebelerin hepsinin soğuktan ölmesi gerekirdi?

Ha siz derseniz ben kayınvalideme sinir oluyorum gezdirmesin, bebe sizin, siz izin vermezseniz zorla elinizden alıp arabaya koyup kaçıracak değil herhalde?

Acaba birşey takmadı diye mi sinirlendiniz?

Not: bebek arabamızı kendimiz aldık, bebeğin diğer bütün eşyalarını olduğu gibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X