Kayınvalidem beni çok sinir etti

ayyy böyle kaynanaları duydukça kaynanamı daha çok seviyorum. ne dediysem ses etmediler tabi ben de bişey istemedim. ama herşey gönlümce oldu. gelinlik çok aradım ama en sonunda istediğim gelinliği diktirdim. kaynanam istersen al dedi ama ben istemedim kiraladım. dolapta öylece duracaktı. tabi sonradan pişman oldum keşke alsaydım diye ama... sen de üzme kendini nişanlına söyle o alır. kaynanana bakma sen. bi defa evleniyorsun içinde bişey kalmasın.

şimdi hiç bişey takmamalarına kızabilirsin sinirlenebilirsin bunda sonuna kadar haklısın, ama gelinlik konusunda kayınvaliden çok haklı bence, evet karışmaması lazım aslında ama bu konuda haksız diyemicem, 3 - 4 saat giyiyosun gelinliği sonra çıkarıp koyacak yer arıyosun yana yana, gtelinliği saklasan ne olacak saklamasan ne olacak. bende alma taraftarı olmadım hiç. ben nişanlığımı aldım kabarıktı nişanlığım çok pişman oldum sonra aldığıma çünkü birdaha onu giyemicem ve boşyere dolabımda yer kaplıyor nereye koyacam diye yana yana yer arıyorum her gördüğümde. yazık değilmi canım gelinliğe vereceğin parayla kendine bir sürü elbise kıyafet alırsın. bi gelinliğin kirası 1000tlden başlıyo bide almaya kalksan 2000e mal olacak bu konuda kayınvaliden haklı. belki yanlış bir dille söylemiş olabilir belkide gerçekten karışmak istedi sana dediği olsun istiyor ama ne olursa olsun sana tavsiyem gelinliği kirala aten başkasının giydiği bişeyi giymiceksin ilk giyen sen olacaksın istediğin modeli diktir geri ver saklasan ne işe yaricak tatlım. sonra pişman olursun aldığına.

Bence bu gün senin en özel günlerinden biri...Tabii ki senin gönlünce olmalı...Ama baştan soğuk rüzgarlar estirmeye gerek yok ...Tatlı dille anlatırsan isteğini ve yaptırırsan sorun kalmaz...Bazen insanlar yaşlandıkça gençlikte yaşanan heyecan ve hevesleri unutabiliyorlar.Bu yüzden ona düşman olma,aksine sert aksi bir tavırla değil,tatlı dille yaklaş....Ne de olsa ikinci bir anne olacak sana.
Bir de kiralama ne kadar mantıklı da olsa,içinden gelen satın almaksa mutlaka bunu yaptır.Arkadaşlara katılıyorum ...İlk başta nasıl olursa öyle gider...

Bir de burdan erkek annelerine sesleniyorum (bende bir erkek bebiş sahibiyim)...Bunlar hep bizlere ders olsun.Bizler gelinlerimizi üzmeyelim.:44:

Bence herşeye boyun eğme cnm al istediğin gelinliği..Bilezik takarlar muhakkak öyle takmadan olurmuymuşş..Herşeye razı olursan nasıl olsa benim dediğim oluyo der herşeyinden kısar..

burdaki arkadaşları tebrik ediyorum iyi akıl veriyorlar valla yaptır ettir al öyle yap böyle yap
bu tür şeyleri istemek ve karsılıgında yapılmadıgını görmek daha cok huzuru bozmaz mı tamam herkes bi kere evlenıyo ama bazı şeyler istemekle olmuyo yapabılecek olan zaten yapar senın sistemene bile fırsat vermez yani konu sahibi arkadaşa lütfen daha yapıcı akıllar verelim yangına körükle gitmek olmaz teşekkür ederim

kaynanam kimse yokken söyleid nişanlım duymadı yanında söyleyemez kaynanm hiç yararı yok çok şükür ikimizde okuudk ettik çalışıyor o sadece fikrini söylüyor sonuçta biz yapıyoruz istediğimizi çok şükür ona muhtaç dğeiliz sorun o değil tabikide benim isteidğim olucak ama onun bu şekilde düşünmesine çok sinir oldum

ay hiç bilezik takmadan olurmu onu mutlak konuş nışanlınla canım benimki cimridir ama seninki benimkindende betermiş

tabi beterin beteri vardır benim kaynanm çok cimri ona kalsa tüm evin perdelerini çok çok uyuruk bi yerden 500 haledecekmiş kendi öyle kullanıyormuş ne gerek var ona kalsa evime halı lamıcam onalrda varmış yeni ki eski model onu kullanyım mış birde düşün kirlaık gelinlik lafı açılınca çok sinir oldum ama allahtan o sadece konuşuyor biz herşeyimizi yapıyoruz nişanlımda evimize en iyisini en kalitelisini alıyor hakkını yiyemem ama işte altın lafını da ondan açamıyorum nişanlım kendi alıcak çünkü borçla harçla yapar ondan lafını etmiyorum

bende ilk kendime diktiirp kiralamyı düşündüm ama sıfırıyla hemen hemen aynı 300 400 fark oluyor diktirmeyi hiç düşünmedim illaki bir kup bulurum ondan ama diktirme tanıdıklarına yaptırıcaz sadece kumaş parası maliyeti verilcek yani çıksa çıksa 300 500 çıkar gelinliğimin fiyatı ona birşey demedim nişanlıma fazla yük olmasın diye

ya arkadasım gercekten sasırdım nasıl altın takmıyolar sastım aılen nıye soylemıyo cok sasırdım sımdı

düğünümden önce bir çok şeye üzüldüm, içide kaldı kırıldım belki ama asla gelinliğim konusunda taviz vermedim. 25 yıl boyunca onu giymeyi hayal etmişim ben, kayınvalidem iki lokma daha falza yiyip şişicek diye beğenmediğim bi gelinlkle evlenemezdim. nişanlım ve kendi annemle gittim istediğimi beğendim ve diktirdim. onun ne haddineymiş? zaten her şeyin parasını eşimle beraber karşıladık, ona da maydanoz olmasınlar lütfen.

Bir genç kızın en özel giyisisidir gelinlik... Olmazsa olmaz, içe sinmezse olmaz, başkası isterse olmaz, zevke hitap etmezse olmaz, kısacası gönül ne isterse onun dışındakiler olmaz. Zaten gelinliğiniz dikiliyormuş dilediğiniz gibi zevkinize göre diktirin. Artık iş işten geçmiş kiralanacak diye bir şey söz konusu değil bu aşamadan sonra söylenenlerede kulak tıkayın umursamayın. En özel en güzel günü sinir harbiyle geçirmeyin. Bu arada kayınpederim geldi aklıma, nişanlıyken eşime gelinliğimin bana ait olmasını istediğimi söylemiştim, babası bir akşam sormuş istediği bir şey var mı diye eşim gelinlik istiyor demiş
kayınpederin cevabı , isteyecek herhalde takım elbise giyecek değil ya

burda esas kayınvalidene dur diyecek olan bence nişanlındır. annesiyle senin arandaki en büyük denge odur. ama bazen öyle şeyler oluyor ki, o da arada kalıyor. bana sorarsan, bu gibi şeyleri hiç kafana takma. düğün senin düğünün. nasıl istiyorsan öyle yap, hiç kulak asma kimseye. huzun bozulur, bu nişanlınla arana da yansır. yazık olur size. buna benzer konuları biz de yaşamıştık ama evlenip evini ayırdığında anlıyorsun ki, o çatının altında, dört duvarın arasında sen ve eşin var, başka kimse yok. her şey geride kalıyor baktığında. çektiğin stresle kalıyorsun. bazen erkek de annesiyle eşi arasında kalabiliyor, onu da düşünmek lazım. bir kulağından girsin diğerinden çıksın, hiç de kafaya takma. önemli olan eşinin bu konularda ne düşündüğü. anasının lafından dışarıya çıkmayan tiplerden değilse hiç üzülme...stres de yapma...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…