• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem bizimle oturacak endişelerim var :(

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.864
10.314
773
merhaba,kısaca özet geceyim

7 senelik evliyim. Geçmiste k,valde ve görümcemle sorunlarımız oldu.bana göre kötü şeyler yaşadım,zamanla unutulmadı ama biraz hafifledi.

çalışan bir bayanım şu sıra ara verdim.oğlum kreşe gidiyor du ama bu sene cok hasta oldu. Kreşten aldık. Kv geldi bizimle yaşamaya. Annemin dairesinde oturuyorduk,kv gelince kiraya taşındık başka muhite. Oğlumu kreşten almamın bir sebebi de bu uzak çünkü,3 5 güne evimize tamamen gececeğiz. Geçmişte yasadıklarım beni endişelendiriyor. Kv cok titiz bir kadın. Ben tekrar iş hayatına döneceğim için hali ile 4 4 lük olamam. Eski cektiğim sıkıntıları gene cekmekten korkuyorum. esim en büyük destekçim. Sen annemin evine degil.o senin evine geliyor,eski şeyler olmaz ,ufak tefek şeyleri de duyma diyor. Endişlerim var,nasıl davranmalıyım sizce????? Kayınvalidemi seviyorum,eski yaşanmışlara rağmen,akıllı bir kadın herşeye burnunu sokmaz,yerinde konuşur ama....temizlik konusunda mutlaka canımı sıkacaktır. Ben kırmak kırılmak istemiyorum,birde bizimle yaşamak zorunda,evi var ama yok (eski konularımda belirttim ),zaten eşimin annesi her türlü kabulum... Aynı evde zor olacağını biliyorum ama olgun davranmak istiyorum,karşılıklı tabi. Bana akıl verirmisiniz arkadaşlarım...

Oğlunuza kendi anneniz bakamaz mıydı ?
Geçmişte yaşanılan sorunların unutulacağını sanmıyorum ne yazık ki.
Ayrıca tabii ki eşinin annesi sokağa atacak değilsin çalışan bayansın artık senin yetemediğin yerde o yetecek.

Ciddi sağlık vb. sorunlar olmadığı takdirde büyüklerle yaşamın hayatı etkileyeceği kanısındayım ben.

bence sıkıntılar çıkabilir yani bu kararı iyi düşünün sonra pişman olabilirsiniz. kv ye yakın bi yere taşınıp gündüz baksa akşamda çocugunuzu alıp evinize geçseniz olmaz mı? iyi düşünün derim ben..

geçmiş konularınızı bilmediğimden şuanki mesajınıza cvp vericem, titizliğinden söz etmişsiniz siz işteyken oda yapar ev işi yardımcı olur belki? tartışmaların olması kaçınılmaz gibi ama siz yinede evinizde misafir ( evi var ama yok, demekki gidebilecek bir evi var) olan k.v ze ılımlı davranın eşinizinde dediği gibi birazınıda duymayın kulak arkası yapın

Oğlunuza kendi anneniz bakamaz mıydı ?
Geçmişte yaşanılan sorunların unutulacağını sanmıyorum ne yazık ki.
Ayrıca tabii ki eşinin annesi sokağa atacak değilsin çalışan bayansın artık senin yetemediğin yerde o yetecek.

Ciddi sağlık vb. sorunlar olmadığı takdirde büyüklerle yaşamın hayatı etkileyeceği kanısındayım ben.

teşekkür ederim yorumunuza. annemin çeşitli sağlık sorunları var. Ve başka şehirde memur olan kızkardeşimle yaşıyor gelemiyor hali ile.
Kayınvaldem kızı ve damadı ile yaşıyor du yıllardır şimdi bize geldi...

bence sıkıntılar çıkabilir yani bu kararı iyi düşünün sonra pişman olabilirsiniz. kv ye yakın bi yere taşınıp gündüz baksa akşamda çocugunuzu alıp evinize geçseniz olmaz mı? iyi düşünün derim ben..

teşekkürler. Kayınvalidemin evi var,ama kayınpeder kovdu ve kiraya verdi evleri,yasal olarak hakkını arayalım diyoruz kabul etmiyor kayınvalide. Yıllardır kızı ve damadında yaşıyordu şimdi bize geldi....yani dediğiniz gibi olamıyor maalesef.

geçmiş konularınızı bilmediğimden şuanki mesajınıza cvp vericem, titizliğinden söz etmişsiniz siz işteyken oda yapar ev işi yardımcı olur belki? tartışmaların olması kaçınılmaz gibi ama siz yinede evinizde misafir ( evi var ama yok, demekki gidebilecek bir evi var) olan k.v ze ılımlı davranın eşinizinde dediği gibi birazınıda duymayın kulak arkası yapın

Teşekkürler yorumunuz için. Oğluma güzel baksın yeterli, evi var ama kayınpeder evden kovduğu ve kiraya verdiği için yıllardır kızı ve damadı ile yaşıyordu. daha önce çagırdığımız halde gelmedi,ama bu sene geldi bizimle kalmaya....evet kırmak ta istemiyorum kırılmakta....

Ben çok zorda kalmadığım sürece aynı evde oturmak istemezdim.
insan heryönden rahat edemez,işten eve geleceksin istediğin gibi uzanıp yatamıycaksın.
kayınvalideniz yatana kadar sizinde ayakta olmanız gerekecek.

Titiz demişiniz eğer çok titizse oturup akşama kadar iş yapar.
Sizde gerektiği yerde lafınızı esirgemeden söyleyin( Tabikide kavga ederek değil)
Rabbim yardımcınız olsun

Ben çok zorda kalmadığım sürece aynı evde oturmak istemezdim.
insan heryönden rahat edemez,işten eve geleceksin istediğin gibi uzanıp yatamıycaksın.
kayınvalideniz yatana kadar sizinde ayakta olmanız gerekecek.

Titiz demişiniz eğer çok titizse oturup akşama kadar iş yapar.
Sizde gerektiği yerde lafınızı esirgemeden söyleyin( Tabikide kavga ederek değil)
Rabbim yardımcınız olsun

teşekkür ederim yorumunuza. Yukarıda açıkladım sebeblerini. Oğlum çok kucuk 4 yaşında. Birazda onun etkisi var. Ben saygısız biri değilim laf da sokamam,tek endişelendiğim konu fazla titizliği. işten gelince de uzanırım o hiç sorun değil. Saygı ve seviyeyi korumak istiyorum. Ama uzulmeden. O yüzden endişeliyim.

teşekkürler. Kayınvalidemin evi var,ama kayınpeder kovdu ve kiraya verdi evleri,yasal olarak hakkını arayalım diyoruz kabul etmiyor kayınvalide. Yıllardır kızı ve damadında yaşıyordu şimdi bize geldi....yani dediğiniz gibi olamıyor maalesef.

hmmm anladımm o zaman yapacak bişey yok... allah yardımcınız olsun inş.

Belki baştan oturup konuşulmalı, çalışan insanın çok titizlenmesi mümkün olmuyor.
Sınırları çizmelisiniz , msela yatak odanıza girmesini istemiyorsanız , temizliğiyle ben ilgilenirim deyip
belirtebilirsiniz.
Çocuğunuz çokta küçük değil, epey vakti olacaktır.
Onu da krndine bir düzen kurmasına müsade ederseniz, belli sınırlar içerisinde size çok yardımcı olacağını düşünüyorum.
Gerekli uyarıları biriktirmeden , sıcağı sıcağına yapmanızı tavsiye ederim.

kendi evinizde kendı başınıza yaşamak güzel gerçekten ama sızın kv nız zaten kocası tarafından yaralı bır kadın ne guzel şimdiye kadar kızı ve damadı sahip çıkmış,simdide siz kol kanat gereceksınız sız zaten kalmasından degılde tıtız olmasından dolayı sorun yaşarmıyız dıye dusunuyorsunuz zaten calışıyorsunuz inanin evde bır buyugun olması guzel kı sızın kv de bu tabıre tam uyuyor zararı olmaz işten gelince sıcak bır yemek,cocgunuza bakılacak elbelltekı hayatınızda bazı degışıklıkler olacak ama 2 tarafta huysuzluk yapmazsa aşilır dıye dusunuyrum

yazdıklarınızdan olgun biri olduğunuzu düiünüyorum kayınvalideniz de her şeye burnunu sokmayan biri değilse problem olmaz eski defterleri kapatabildiyseniz ne mutlu size o zaman ara sıra 3 maymunu oynamak gerekebilir.. eğer siz işteyken yemek de yaparsa size başka şeyler için zaman kalabilir hafta sonu yapacaksanız temizliği anne sen hafta içi zaten yoruluyosun ben hallederim diyerek çözüm bulavbilirsnz:55:

Anladığım kadarıyla birlikte yaşamaya olumlu bakıyorsunuz.
Tek sorun titizliği ise,bence pis olmasından iyidir.
Burada zaman zaman pis kayınvalidelerle ilgili konular açıldı.
Tuvaletten çıkınca elini yıkamayan,odasına kokudan girilmeyen vs....

Belki bazı şeyleri baştan tatlılıkla konuşmak iyi olabilir.
Mesela odanız veya dolaplarınız konusunda hassassanız,bunu baştan belirtebilirsiniz.

yazdıklarınızdan olgun biri olduğunuzu düiünüyorum kayınvalideniz de her şeye burnunu sokmayan biri değilse problem olmaz eski defterleri kapatabildiyseniz ne mutlu size o zaman ara sıra 3 maymunu oynamak gerekebilir.. eğer siz işteyken yemek de yaparsa size başka şeyler için zaman kalabilir hafta sonu yapacaksanız temizliği anne sen hafta içi zaten yoruluyosun ben hallederim diyerek çözüm bulavbilirsnz:55:

naber şeker:49:

Belki baştan oturup konuşulmalı, çalışan insanın çok titizlenmesi mümkün olmuyor.
Sınırları çizmelisiniz , msela yatak odanıza girmesini istemiyorsanız , temizliğiyle ben ilgilenirim deyip
belirtebilirsiniz.
Çocuğunuz çokta küçük değil, epey vakti olacaktır.
Onu da krndine bir düzen kurmasına müsade ederseniz, belli sınırlar içerisinde size çok yardımcı olacağını düşünüyorum.
Gerekli uyarıları biriktirmeden , sıcağı sıcağına yapmanızı tavsiye ederim.

Teşekkür ederim. uyarı değilde güzellikle söylemenin yollarını arayacağım.Kırmak ve kırılmak istemem,cok canımı sıkarsa da güzellikle söylerim yanlışlarını,onun da bana yanlışlarımı söylemesini isterim.

kendi evinizde kendı başınıza yaşamak güzel gerçekten ama sızın kv nız zaten kocası tarafından yaralı bır kadın ne guzel şimdiye kadar kızı ve damadı sahip çıkmış,simdide siz kol kanat gereceksınız sız zaten kalmasından degılde tıtız olmasından dolayı sorun yaşarmıyız dıye dusunuyorsunuz zaten calışıyorsunuz inanin evde bır buyugun olması guzel kı sızın kv de bu tabıre tam uyuyor zararı olmaz işten gelince sıcak bır yemek,cocgunuza bakılacak elbelltekı hayatınızda bazı degışıklıkler olacak ama 2 tarafta huysuzluk yapmazsa aşilır dıye dusunuyrum

teşekkür ederim....Onunla yaşamaktan asla rahatsız değilim,geçtiğimiz aylarda geldi bayram da dahil 2 ay bende kaldı hiç sorun yaşamadık. Seviyorum onun evde olmasını,büyük aklı başkadır. Ama hani çok titiz ya,bende çalışacagım hali ile yorgun geleceğim,temizliğe cok vaktım olmaz anca haftasonları.Bunun problem oluşturmasından korkuyorum,bide ilk gelin olduğum zamanlar çok üzdüler beni bu temiz lik konularında iş bilmiyorsun falan. Aynı şeyleri yaşamam elbet ama yine de endişeliyim.hayırlısı hakkımızda.Ama sevecen bir kadındır Allah için,dedikodu ara bozması yoktur.

eşiniz çok doğru söz söylemiş."o sizin evinize geliyor" siz onlara taşınmıyorsunuzki.sizin çalışan bir bayan ve bir anne olduğunuzu biliyor.çok zorlandığınızı biliyor.o zaman kendisi bu kadar titiz bir kadınsa o zaman size yardımcı olsun.evleri kendisi toplasın.yok ya bir gelip sizinle yaşayacak ve buda yetmezmiş gibi sizin evinize düzeninize temizliğinize burnunu sokacak.
üstelik eskide yaşadığınız sorunlar bile varmış.siz onu sevmiş olabilirsiniz ama bu demek değil ki aynı sorunları bir daha yaşamayacaksınız.heran herşey olabilir.önemli olan eşiniz sizin arkanızda dursun sizi desteklesin.:34:

Teşekkür ederim.Evet herşeye burnunu sokan ara bozan biri değil Allahtan.Yemek yapsın ,temizlik yapsın böyle taleplerim yok içinden geldiği gibi davransın,yeterki oğluma iyi baksın. çok titiz oluşu güzel de her hareketime müdahale ederse üzülürüm,ve de kırmadan söylemenin yollarını arayacağım....Hayırlısı artık...
Bu arada sanırım hamilesiniz.Allahtan hayırlı doğumlar diliyorum,ne güzel heyecan dolu duygulardasınız şimdi :)

Back
X