Kayınvalidem canıma yetti:((

Adamın ilk karısını kaynana yüzünden boşadığını arkadaş kendi yazmış. Ayrıca eşi söz verdiği halde okuldan almış arkadaşı ve önceki konusunda da belirtti çalışmasına ve hatta boş vakit değerlendirmek için kurslara bile gitmesine izin vermiyor. Buradan ne anlıyoruz? Eşinin arkadaşın isteklerine hiç mi hiç değer ve de önem vermediğini. Nerden bilecekti böyle olacağını demişsiniz ya. Arkadaş bu adamı bile bile hamile kalmış. Şimdi de isteklerim olmuyor diye şikayet ediyor. Bu evlilikte onun isteklerine değer verilmediğini 3 senedir anlamamış ta şimdi mi anlamış. Arkadaş kendi hatasını kesinlikle görmüyor ve hep kayınvalideyi suçluyor. Biz de hatalarını görmesini istiyoruz ki bu hataları tekrarlayıp durmasın ve geleceğine ona göre yön versin.

bizim bu halde olmamızın tek sebebi kayınvalıdem,Allah şahit buna,ayrı eve cıkartmadı 1 sene boyuca 8 kişi 3+1 evde kaldık,saygı sevgi kalmadı aramızda,eşim ilk zamanlar işe biraz gec gitse kendi işi sonucta kalk git evden diye adamı kovdu,bana geldi ayrı yalanlar esıme gıttı ayrı yalanlar,kendı kızları aferdesınız ama o....luk yaparken ben yakaladım,eşime söylememden korktukları ıcın benden önce esime gidip benım hakkımda iftira bile attılar eşim bana ilk zamanlar bunları söylemedi,daha sonra duydum,kayınvalıdem ölsün diyorum kızıyorsunuz,bu kadın seytan keşke ölseeeee yatacak yeri yok,son suyunu ben versem canımı cokk yaktı cokkk,benım tek sucum esımı sevmekmı bu mu yanı

Bebeğimin odası dahil 1 yaşına kadar kullanacağı herşeyi alındı. Ama annem aldı. Bizde adettir. Çocuğun 1 yaşına kadarki tüm masrafı kızın annesi yapar. Ben gerek yok dedim, eşim gerek yok dedi ama annem yok ben yıllardır torun bekliyorum, size 5 lira harcatmam dedi. Babam da aynı şekilde davranınca ben de tamam o zaman dedim. Annem de derecesinden banyo küvetine kadar herşeyi aldı.

:41::41::41::41::41::41::41::41::41:aslına bakarsanız..aynen öyle.

hatırlatayım dedim,cevabını bekliyorum:34:

kayınvalıdemle görumcem ıssızda bana bu sekılde konusuyorlar,bırkeresındede hep beraber oturuyoorduk ben diğer odaya gecınce görumcem abi sende kız cocuklarını cok seversınya dıye sesı geldı alaylı sekılde,eşimde ne cevap verdı duyamadım,ama oradan cıkınca yolda esıme sordum ne demek ıstıyorlar sen bebeğini sevmıyor musun dedım ; yok öyle bırsey dedii

:41::41::41::41::41::41::41::41::41:aslına bakarsanız..aynen öyle.

beşik kız annesıne ait adette öyle dıyorsunuz,annem zaten bebeğin tüm kıyafetlerını almış,taki 40ında gıyecegı özel kıyafetlerı bıle,daha sonra bana 3 takım pıjama,emzırme sutyenlerı atletlerı gögus pedlerı vs. lizöz şallar ördürmüs ,esimine kayınavalıdeme takım elbıseler aldı,bana ve bebege takacagı altınları aldı,daha kadın ne yapsın,tek cocugu ben değilim,halada annem bozuk gözüyle gece gündüz battaniye örüyor örgüde bulunsun dıye,kayınvalıdem bır iğne almadı alsında istemıyorum,eşimde bır zahmet odasını alıcaktı onada bu kadın burnunu sokunca kaldı hersey

kayınvalıdemle görumcem ıssızda bana bu sekılde konusuyorlar,bırkeresındede hep beraber oturuyoorduk ben diğer odaya gecınce görumcem abi sende kız cocuklarını cok seversınya dıye sesı geldı alaylı sekılde,eşimde ne cevap verdı duyamadım,ama oradan cıkınca yolda esıme sordum ne demek ıstıyorlar sen bebeğini sevmıyor musun dedım ; yok öyle bırsey dedii
Öncelikle Allah sabır versin.Herkesin bir imtihanı var demekki sizinki de bu türlü.Ama yine de beddua etmeyin.Olayların düzelmesi için daha fazla dua edin. Bu cinsiyet olayıyla ilgili birşeyden bahsedeğim. Bebeğin cinsiyetini zaten babanın kromozomları belirler.Anneden gelen herhalukarda sabittir o da x kromozomudur. Babadan x gelirse kız olur,y kromozomu gelirse erkek olur.Acaba bunu bilselerdi, eşinize aynı şeyi söylerlermiydi bilmiyorum.

Son düzenleme:

sen hiç eşinle konuşmuyormusun,annen ablan böyle söyleyip üzüyorlar sen neden birşey demiyorsun desene eşine.ben hala kaynanandan çok eşinin suçlu olduğunu düşünüyorum:31:

''Allah bu kayınvalidemin canını alsın!''
Dinimizde bedduaya yer yok.hama değerken hasa değer derler.anlaıyorum sana anlattıkların gercekten cok yıpratıcı ama dua et bol bol başka elınden bırsey gelmıyosa anladıgım kadarıyla kocanda annenın agzına bakıyo:(

beddua herkesin hakkidir.ne yani canini yakmis duami etsin.
burada problem esinizde,ve maalesef hep böyle devam edecek
su an bunlara kafanizi takmayin,ALLAH hayirli dogum versin.
ayrica nedense kaynanalar kizlari icin en iyisini gelinleri icin en kötüsünü istiyor genelde...

canım aynı durum bendede var ben o kadın yüzünden çocuk filan bile düşünmüyorum hiç bence eger seninkide kıskanc ve fesatsa uzak dur bunlar oğullarına şikayet edecek bişey arıyolar çünkü bulamayıncada uğraşıyorlar

Canim zor bir surecten geciyorsun farkindayim, ama bardaga birde dolu tarafindan bakmayi dene, cocugun olacak, cocugum olsunda odasida olmayiversin diyen o kadar cok insan varki bende onlardan biriyim, sukretmelisin,Rabbim saglikli olarak kucagina almayi nasip etsin, sakin olmalisin bence her sey duzelir, hangimizin bebekligimizde odamiz oldu bence bir cogumuzun olmadi bir seyimizde eksik degil, bunun icin esinle arani bozma , gunler nelere kadir hic merak etme, hersey cok guzel olacak,,,
SEn yeterki kendini uzme, bebegini dusun bunlar cok kucuk seyler...
Hersey gonlunce olsun..

Ancak çeken bilir, bende çok çektim. için yanmasa zaten bunları söylemezsin. Bende kendi kayınvalidem için aynı şeyleri söylüyorum. Oda beni nişanlılığımdan beri mahvetti düğün zamanında aynı senin bebek olayında olduğu gibi bize eşya alınmasını engelledi kocamın beynine girerek. Kendi evini donattırdı. Kızı benden sonra evlendi her şeyini eksiksiz almışlar (bizim hiç bişeyimize karışmamışlardı. ancak aldıklarımıza müdahale etmişlerdi). Sonra kızının eviyle bize hava attı. Bize her yeri kırık kendi eski tv sehbaları ile tvlerini verdiler çeyiz olarak. Sonra biz bir yıl sonra kendimize tv sehbası aldık diye bize gelince çatladı suratı asıldı,hayırlı olsun bile diyemedi, kıskançlığından öldü. Daha neler neler en yakını geçen gün oldu, saçlarımı boyatırken kuaför saçlarımı yaktı. Bende kaynanama söyledim. Öyle dört köşe olduki mutluluktan, sırıtarak onlar hep dökülecek dedi. Kadın benlen yarışıyo..

Ama canım sen yinede bu dönemde sitrese girme. O kadın için, şimdilik boşver, düşünmemeye çalış. Bende bebek o kadın yüzünden düşünmüyorum. Çünkü başıma gelecekler gözümün önüne geliyor, Düğün günü arifesi beni ve annemi öldürüyorlardı neredeyse, aynı şeyleri doğumumdada yaşarım diye korkuyorum. Çünkü onlar mutlu günlerdede kötü günlerdede mutlaka birileriyle kavga ederler. Boşver canım sen şimdi kocanla iyi ol, kocana tatlı davran, sonra kocanı kendine çekince yavaş yavaş her istediğini yaptırırsın en güzelinden hemde. Kocana direk annesinin yaptıklarını söyleme am kocanın kendisinin görmesini sağla.

Canim zor bir surecten geciyorsun farkindayim, ama bardaga birde dolu tarafindan bakmayi dene, cocugun olacak, cocugum olsunda odasida olmayiversin diyen o kadar cok insan varki bende onlardan biriyim, sukretmelisin,Rabbim saglikli olarak kucagina almayi nasip etsin, sakin olmalisin bence her sey duzelir, hangimizin bebekligimizde odamiz oldu bence bir cogumuzun olmadi bir seyimizde eksik degil, bunun icin esinle arani bozma , gunler nelere kadir hic merak etme, hersey cok guzel olacak,,,
SEn yeterki kendini uzme, bebegini dusun bunlar cok kucuk seyler...
Hersey gonlunce olsun..

haklısın öyle tabıkıde sımdıye kadar hep bebek özlemıyle bekledım,hıc odası esyası vs düsünmedım,bu aya kadarda düşünmedım,esim son ay alırız dedi ve alıcaktı,sinirimden bugun ağladım,insan heves edıyor genede,elınde ımkan olupta alınmaması üzücü,neyse Allaha havale ettım... sizlere en kısa zamanda Rabbim bebek nasip etsin gönlünüzdekini versin amin.

Ancak çeken bilir, bende çok çektim. için yanmasa zaten bunları söylemezsin. Bende kendi kayınvalidem için aynı şeyleri söylüyorum. Oda beni nişanlılığımdan beri mahvetti düğün zamanında aynı senin bebek olayında olduğu gibi bize eşya alınmasını engelledi kocamın beynine girerek. Kendi evini donattırdı. Kızı benden sonra evlendi her şeyini eksiksiz almışlar (bizim hiç bişeyimize karışmamışlardı. ancak aldıklarımıza müdahale etmişlerdi). Sonra kızının eviyle bize hava attı. Bize her yeri kırık kendi eski tv sehbaları ile tvlerini verdiler çeyiz olarak. Sonra biz bir yıl sonra kendimize tv sehbası aldık diye bize gelince çatladı suratı asıldı,hayırlı olsun bile diyemedi, kıskançlığından öldü. Daha neler neler en yakını geçen gün oldu, saçlarımı boyatırken kuaför saçlarımı yaktı. Bende kaynanama söyledim. Öyle dört köşe olduki mutluluktan, sırıtarak onlar hep dökülecek dedi. Kadın benlen yarışıyo..

ya böyle kadınlardan nefret ediyorum,ben onu annem yerıne koydum bana bır adım gelse ben ona on adım gıdecegım,ama ıste senınkıde benımkıde oyle değil ve nıcelerının ki,benım kayınvalıdem cok kötu nıyetlı elınden gelmeyen sey yok,yalan iftira büyü istememezlik hep onda,ilk evlendığım sıra ilk defa carsıya cıktık ikimiz birlikte,bana diyo ki karsıdan karsıya gecerken arabalara ıyı bak carpılıp ölücen bırdaha düğün yapacak gücüm yok diyo,salak kadın sana bırsey olmasın demıyorda,daha ılk carsımızda bunu söyledi,bana yaptıklarını yazsam sayfalar almaz beddua edıyorum dıye kızıyorlar,bende ısterdım kı kayınvalıdem cok ıyı Allah bır değil bin kere razı olsun vs. gibi sözler...durduk yere söylemıyoruz ınsanın canı acıyor

ne oldu canım bi gelişme var mı odayla ilgili yoksa bile üzme canını sonra gönlünce alrsın o kocalarımız genelde annecikleri neyi lüzumlu görürse onu alırlar bi istiyosak gereksiz masraftır.sadece sen yaşamıosun bunları benim k.valide yeni gelin evine eski mutfak masa sandalyesini getirdi küçücük mutfağa dev gibi şeyleri koydu ne yapasın işte...

ne oldu canım bi gelişme var mı odayla ilgili yoksa bile üzme canını sonra gönlünce alrsın o kocalarımız genelde annecikleri neyi lüzumlu görürse onu alırlar bi istiyosak gereksiz masraftır.sadece sen yaşamıosun bunları benim k.valide yeni gelin evine eski mutfak masa sandalyesini getirdi küçücük mutfağa dev gibi şeyleri koydu ne yapasın işte...

bugun oldu hala bır gelısme yok,bebeğimin odası alınmadı ,besiği bile yok:( hep o cadoloz kayınvalıdem yuzunden ölsede kurtulsam,isyan edıyorum artık,suan basım catlayacak derecede agrıyor hergun düşünüyorum ,yasamaktan soğdum sımdıye kadar kendıme yapılan haksılıklara katlandım ama doğmamıs bebegıme yapılanlara katlanamıyorum bu cok farklı duygu....

Back
X