kayınvalidem çocuğuma kendisine anne dedirtiyor,

benım kızımda 1.5 yasındayken abı dıye seslendıgım ıcın dayısına abı dıyodu annemede anne.ben anneme anne derken oda anne dıye bagırıyodu.buyudukce anladı.belkıde kendı annem oldugu ıcın zoruma gıtmedı bılemıcem.merak etmeyın annesı kım gayet ıyı bılıyor bu bucurukler.arada anneanne dıyecegıne yıne anne dıyor anneme 3 yasına geldı sasırıyor heralde benımde ısıme gelıyor bak cocugun senı cagırıyor bak bakım ne dıyor anne dıyorum guluyoruz hep beraber.sonra hemen duzeltıyo kızımda.annemde anneanne kızım dıyor.yanı buyudukce gecıyor bunlar yıpratmayın kendınızı

hepinize teşekkür ederim, ilgilendiğiniz için,
dediğiniz gibi biraz zaman sonra daha iyi ayırt edeceğini düşünüp, dert etmeyeceğim,
herkese güzel günler dilerim.

benim kv de de uzak olduğu için her tlfda '' annemmm,annesinin kuzusu'' derdi sinir olurdum..sinir olduğmu bildiği için de üstüne basa basa derdi..şimdi ayrıyız eşimden..sesini bile duyamıyor...beter olsunlar..

25 yıllık komşumuzun gelini doğum yaptığında kızım 5 aylıktı ,bebeği emmediği için sütü birikiyordu ,
sağmak bile yetmiyordu ,kızımı emzirmek istedi ,bende onunkini emzirdim süt kardeş oldular ,
biraz tek taraflı oldu aslında ,onun kızı ememiyordu ama birkaç damla olsun zorla verdim.

şimdi kızım 5 yaşında ona X anne diyor ,yani başına ismini koyarak ayşe anne gibi ,
benim 2 annem var biri sen can annem ,öbürü süt annem diyor ..
ama en çok dünyada seni seviyorum diyor ,
bende ilk başlarda ona anne demesini pek hoş bulmasamda sonra sonra alıştım ,artık pek önemsemiyorum ,
ama çocuğun bir annesi vardır.o da can annesidir,birde evlatlık olanlar var tabi onlarda bu kapsamda can annedir bana göre ,
sende üzülme ,açıkça söyle sen babaannesin çocuk bocalar ,psikolojisi için akrabalarının kim olduğunu baştan öğrenmeli dersin anlar artık o da
bizim büyük yengemize büyükanne amcamıza büyükbaba dedirttiler küçükken ,
büyüdükçe anlam veremedim buna tabi ,15 yaşlarında filandım ,
ne biçim iş arkadaş, anam değil babam değil dedim ,amca yenge ye döndüm ,
yani nasıl başlarsa öyle de gidebilir bilemem orasını ama bir an önce uyarın derim

hayır öyle alışmaz...

benimki de 1 yaş civarı benle yaşıt tüm kadınlara anne,
annemle yaşıt tüm kadınlara anneanne diyordu.

komşumuza da anne diyordu ama besbelliki anne anlamında anne demek istemiyordu.

şu an ayırım yapamıyordur.

babannesi zorla öğretmez herhalde.

birde babaanne demek pat diye söylenemez kolay değil.

siz ona hitaben yavrum koş ninene yada nenene diyin.

çocuk ayırımı öğrenir.

hanımlar, ben çalışıyorum kv çocuğuma bakıyor,
eve geldiğimde benim yanımda hep annem annem diyor sarılıyor çocuğa,
çocukta küçük yeni yeni konuşmaya başlıyor,
korkuyorum öyle alışır mı,
bana da anne diyor kayınvalideme de,
uyardım kv demi, babanne daha sık kullanın diye ama anlamıyor, hoşuna gidiyor ona anne demesi,
üzülüyorum, ne yapmalıyım? kv mi nasıl vazgeçirebilirim?

benim bir akrabanın çocuğu neredeyse bütün kadınlara anne bütün erkeklere baba diyordu. hoşuma da gidiyodu bana anne demesi :1:

şimdi 4.5 yaşında annesine anneciiim babasına babacım der. başka kimseye de anne baba demez.

Babaanneler, anneanneler torunlarını çocukları gibi severler, hele bide yanlarında büyüyorsa sanırım ağız alışkanlığı annem diye sevmesi öyle geldi aklıma kayın validenizi tanımıyorum farklı bir amaçta güdebilir tabii, sizi sırf sinir edebilmek çocuğunuz üzerinden egosunu şişirmek için de olabilir.

Mesela benim sevgilimin yeğenlerine annesi yani çocukların babaannesi bakmış, annesi çalışıyormuş ve bu çocuklar o dönemlerde de babaannelerine anne diyorlarmış. Mesela babaannesine gitmeye can atarlarmış, geldiğinde dibinden ayrılmazlarmış o derece, en büyüğü 16 yaşında bu arada ve hala aynılar. İlgiyi kimden görüyorlarsa ona yönelmişler. Bütün gün babaanneyle olup her şeyle de babaanne ilgilenince, içlerinde çok büyük bir babaanne sevgisi oluşmuş.:1:

Bu da güzel bir şey aslında, çoğu çocuk ailesel tartışmaların içinde büyüyor. Mesela ben, babaanneme hiç yakın olmadım o yüzden babaannesi yanında büyümüş, çok sevilen, babaannesini çok seven çocuklara şaşırırdım. :53:

Biraz daha büyüyünce kimin annesi olduğunu ayırt edecektir merak etmeyin. :34:

hanımlar, ben çalışıyorum kv çocuğuma bakıyor,
eve geldiğimde benim yanımda hep annem annem diyor sarılıyor çocuğa,
çocukta küçük yeni yeni konuşmaya başlıyor,
korkuyorum öyle alışır mı,
bana da anne diyor kayınvalideme de,
uyardım kv demi, babanne daha sık kullanın diye ama anlamıyor, hoşuna gidiyor ona anne demesi,
üzülüyorum, ne yapmalıyım? kv mi nasıl vazgeçirebilirim?

çocuğun kaç yaşında bilmiyorum ama
küçükse zaten kayınvaliden babannem de dese
çocuk ona konuşmayı öğrenene kadar anne diyecek
bu kaçınılmaz benim kızımada annem baktı
onada anne derdi banada sonra konuşmayı öğrenince
annenne demeye başladı okadar dert etme bırak anne desin
bakıyor sonuçta.

aman desin boşver.zaten o onun annesi sayılır çünkü kaynanan olmasaydı senin tatlı bebişinde olmayacaktı.aklı başına gelince babaanne der.bizim buralarda yengelere akanne derler.:emir_bebek:

Back
X