Kayınvalidem çocuklarıma bakamayacak..

kelebe_k

Kafa Nereye Ben Oraya :)
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
2.277
227
163
Eskişehir
kızlar bende yazayım içimdekileride rahatlayayım...
aslında benimde moralim bozuk..
aynı apartmanda oturma ihtimalimiz var kayınvalidemle demiştim..
biz tuttuk ikinci katı..taşınıcam işte yavaş yavaş..boyası badanası yapılsında..
benim çıktığım yere yani 3.kata kayınvalidem gelmek istiyordu biliyosunuz...
komşularım arkadaşlarım gelsin senin için daha iyi olur filan deselerde benim içimde bir kurt dolaşıp duruyor..

dün kayınvalidemle telefonda konuştuk..ağzını aradım biraz.eğer gelirsen çocuklarıma bakarsın dedim..ben çalışmaya devam eicem.bakıcı da tutucam..dedim..kayınvalidem tırsıyor şimdi..daha önce beyninden ameliyat olmuştu..ben strese üzüntüye gelememki kızım. bakarım yardımcı olurum elimden geldiğince ama ilerde bende hasta olursam bana kim bakacak falan filan dedi..valla sen bilirsin iyi düşün. ona göre kararını ver dedim..

ama moralim bozuldu..niye bozuldu derseniz bakamıcaksan ki bakıcıda tutucam, niye dibime gelmek istiyosun...üstümde oturursan elbet bazı şeylere el atacaksın öyle değilmi...kayınvalidemin kötü niyetli olmadığını biliyorum çok saf..ama yanılıyormuyum acaba ?
gamsız ya..neyse buna takılmadım ..asıl takıldığım şey yarın birgün gerçekte hasta olur ,tansiyonu çıkar ondan sonrada bunun sorumlusu olmak istemem..

eşim çok ısrar etmedi burayı tutalım diye..ama servisime yakın diye ben ses çıkarmadım...özellikle annesiyle altlı üstlü oturmamızdan yana değil..başka yerlerede ev bakmıştı..doğumuma az kaldı zamanımız azaldı..2.kat boşalıncada tuttuk..ama eşime kızgınım yinede...niye kızgınım bende bilmiyorum.

geçen hafta sonu annem geldi evi toparladık..daha doğrusu hep annem yaptı..kadın üşütmüş dün akşamda ona gittim eşimde geldi...

ama kayınvalidem bir kez arayıp yardıma geleyimmi diyebilirdi..ben kötü niyetli değil diyorum ama benmi göremiyorum acaba..hani beyninden ameliyat oldu diyip hiçbişey beklemiyorum ondan..yoksa oda bunun altınamı sığınıyor...yoksa hamileleğimin verdiği alınganlıkmı bu..anlayamadım..son iki gündür kayınvalidem hakkında hiç iyi şeyler düşünmüyorum...

az evvel eşim aradı..akşam gelme annene git dedim..bende ufak tefek birşeyler yapıcam dedim...ozaman annemide çağırayım oda sana yardıma gelsin dedi..bende hayır istemiyorum dedim..çağırılıncamı gelinir kendisi bilmiyormu dedim..ben çağırayım üst komşumda gelir dedim..kırılmışım yani ister istemez..oda niye öyle diyosun o bana demişti zaten dedi...ne var gelsin dedi..

hayır gelmesin ozaman biz gidelim 1 saat oturur geliriz dedim.çünkü annem herşeyi yaptı zaten..akşam kayınvalidem ne yapacakki..iki bardak toplar..sonra adı yardım etti olur...
bilmiyorum yani...gerçekten son bir haftadır sinirlerim gerildi...kadın namazında niyazında kötü bişeyde kondurmak istemiyorum..

ne yapayım ne yapmayım bilmiyorum..işallah üst katada gelmez..gelirsede işallah hasta olmaz...

üff ya..ne yazdım ne anlattım bende bilmiyorum..diyorum ya 1 haftadır karma karışığım..ben bile kendimi anlamıyorum belki siz bişeyler anlamışsınızdır yazında ne olduğunu bende bileyim...
neye bunaldığımı neye sıkıldığımı ne yapmam gerektiğini..
öpüyorum hepinizi...

Hiç önemli bir durum yok,gebelik alınganlığı işte. Eski konunu biliyorum. Tam karar veremeden,gönül rahatlığıyla tutmadın evi. Bu da seni gergin yapıyor. E yakında aileye 2 birey daha katılacak,sorumluluklar vs. bunalmışsın. Kayınvalidenin de bir suçu yok açıkcası. Sen sakin olmaya bak bence...

sakinnnn :) stres yapma gelir üzerine her şey şimdi canını sıkar ama geçecek sen takılma boşver hamilelikten kaynaklanan bir sıkıntı vardır üzerinde benimde en yakın arkadaşım yaşıyor şuan batıyo kıza herşey :) yalnız şuan ki ruh halini sağlam tutmazsan lohusalık depresyonuna yakalanma riskin fazla o zaman daha çok sıkıntı çekersin canımcım kimin ne yardımı dokunuyosa dokunsun yardım etmeyenin canı sağolsun de geç takılma hiç bir şeye :)
sağlıklı mutlu günler diliyorum sanaaa

inşallah yakınında oturmaz çocuğun bile olsa akşam eve geldiğinde bir surat daha bırakasın gelmiyor ne yapsan yaranamazsın 1 - 2 bakar sonra ben rahatsızım bir bakıcı tutalım arada ben iner kontrol ederim der ama hepsi faso fiso iyi düşün

sağolun kızlar ya...konum biraz basit ama kendi içimde çok sıkıntılıyım...dediğiniz gibi, bir ay kaldı doğuma bun streside olabilir ...hepinize teşekkürederim yorumlarınızı okudukça rahatladım...ben abartıyorumdur bazı şeyleri belki..

sağolun kızlar ya...konum biraz basit ama kendi içimde çok sıkıntılıyım...dediğiniz gibi, bir ay kaldı doğuma bun streside olabilir ...hepinize teşekkürederim yorumlarınızı okudukça rahatladım...ben abartıyorumdur bazı şeyleri belki..

KAyınvalideninde tabi yardım etmek değil illa da,arayıp kızım e yaptınız hallettiniz mi kusura bakma gelemedim bende rahatsızım vs dese senin için daha rahat olurdu...Şimdden sinyali vermiş bakmama konusunda sanki.Ama şunu da gözardı etmeyelim altlıüstlü olursanız sürekli birlikte olursunuz:24::24:

kelebe_k hamileliğinizin son günlerinde strese girerek gerek kendinizi, gerekse bebeğinizi sıkıtıya sokmayın, allahtan hakkınızda nasıl hayırlı olacaksa onu nasip etmesnin dileyip gerisini Ona bırakın derim ben nacizane....:19:
ayrıca da ne zormuş bu gelin kayınvalide işi.....allahımmm allahımmm kayınvalide olmayı çok istiyorum ama, aynı zamanda da çok korkuyorum....ne ince işmiş bu....gözümün nuru oğlum var 27 yaşında evlensinde mutluluğunu göreyim dünya gözüyle diyerek hayırlısı için dualar ediyorum ama bu günlerimizi aratmasın rabbim ne verecekse hayırlısını versin....:40:

yıllar çok çabuk gelip geçiyor, bugünün gelinleri yarının kayınvalideleri olacağınızı unutmayınız lütfen.....:kkk:

önceki konunda hayır altlı ustlu oturma.madem altlı üstlü oturacaksın o zaman bakıcı neden tutacaksın kı. bakıcı tutacaksaN NEDEN DİPDİBE OTURUYORSUN Kİ.. HASTAYIM DİYECEK YARDIM ETMEYECEK BELKİDE. SEN KENDINI YIYECEKSİN boşuna altlı üstlüyüm ne gerek vardı dıyerekten.
acelemı karar verdın gecrı dogumunda yaklaştı.
kafanda hıçbıır soru işaretı kalmasın dıye ayrı tut demıstım..
şimdi acaba boylemı yapacak acaba ne dıyecek suratı asıkmı olacak yardım edecekmı?? faydası olacakmı diye düşünürsün... hayırlısı hadi bakalım..

kızlar dün akşam eşimle konuştum.....zaten isteyip istemediğimi bile bilmiyordum kararsızdım bu konuda...zaten çoğunuzda aynı apartmanda oturmanın zor olacağını söylemişti...

akşam eşimle açık ve net konuştum..bunun hiçte mantıklı olmadığını söyledim..aynı evde yaşamaktan hiç birfarkı olmayacak belkide ilerde daha kötü olacağız dedim...evler ayrı herkesin düzeni ayrı hiçbişey olmaz merak etme sen dedi...

nekadar evler ayrı olabilirki aynı apartmanda yaşarken..ister istemez çat kapı olacak hayatımız..
zaten iki çocuk gelince düzenimiz bozulacak annen ne kadar kaldırır ben ne kadar kaldırırım bilemiyorum hiç bir fikrim yok..aslında gelmesi işime gelir ama iyiyken kötü olmak istemem dedim..ve bu senin annen için düşündüğüm birşey değil, konu kendi annem de olsa düşünür taşınırdım hemen karar veremezdim dedim..çünkü ben kimse için yuvamın huzurunu bozmak istemiyorum, ve kimseylede kötü olmak istemiyorum sana peşin peşin söyliyim dedim...

sonra tamam artık düşünüp durma dedi..annemlere gelmeyin taşınmayın buraya diyemem dedi..ama ev sahibi evi satmış yada başkasına vermiş kiraya derim dedi..bencede en mantıklısı bu galiba dedi..ve böylece konu kapandı...yani kayınvalidemler büyük ihtimal gelmeyecek ve biz aynı apartmanda oturmayacağız..

sizce bu kararım doğrumu ?

Son düzenleme:
çok doğru...

ve çok şanslısın objektif bakabilen bir eşin var..

başkası olsa sen benim annemi istemiyosun diye düşünürdü..

kızlar dün akşam eşimle konuştum.....zaten isteyip istemediğimi bile bilmiyordum kararsızdım bu konuda...zaten çoğunuzda aynı apartmanda oturmanın zor olacağını söylemişti...

akşam eşimle açık ve net konuştum..bunun hiçte mantıklı olmadığını söyledim..aynı evde yaşamaktan hiç birfarkı olmayacak belkide ilerde daha kötü olacağız dedim...evler ayrı herkesin düzeni ayrı hiçbişey olmaz merak etme sen dedi...

nekadar evler ayrı olabilirki aynı apartmanda yaşarken..ister istemez çat kapı olacak hayatımız..
zaten iki çocuk gelince düzenimiz bozulacak annen ne kadar kaldırır ben ne kadar kaldırırım bilemiyorum hiç bir fikrim yok..aslında gelmesi işime gelir ama iyiyken kötü olmak istemem dedim..ve bu senin annen için düşündüğüm birşey değil, konu kendi annem de olsa düşünür taşınırdım hemen karar veremezdim dedim..çünkü ben kimse için yuvamın huzurunu bozmak istemiyorum, ve kimseylede kötü olmak istemiyorum sana peşin peşin söyliyim dedim...

sonra tamam artık düşünüp durma dedi..annemlere gelmeyin taşınmayın buraya diyemem dedi..ama ev sahibi evi satmış yada başkasına vermiş kiraya derim dedi..bencede en mantıklısı bu galiba dedi..ve böylece konu kapandı...yani kayınvalidemler büyük ihtimal gelmeyecek ve biz aynı apartmanda oturmayacağız..

sizce bu kararım doğrumu ?

o mevzunun gercegını öğrenmezlerse süperr olmuşş :))

kelebek bence çok iyi olmuş canım, çat kapı olayı hiç hoş olmayan şeylere yol açabilirdi. herkesin iyi olduğu gün vardır kötü olduğu gün vardır, bir gün dayanamaz kalbini kırarsın sonra evinin huzuru kaçar. aynı apartmanda olmazdı yani. inş gelmezler canım:71:

kelebek bence çok iyi olmuş canım, çat kapı olayı hiç hoş olmayan şeylere yol açabilirdi. herkesin iyi olduğu gün vardır kötü olduğu gün vardır, bir gün dayanamaz kalbini kırarsın sonra evinin huzuru kaçar. aynı apartmanda olmazdı yani. inş gelmezler canım:71:

işallah canım işallah..daha önce kararsızdım...ikizlerim dünayaya gelicek belki aynı apartmanda oturmanın faydası olur diye düşünüyordum..bir taraftanda acaba yanlışmı düşünüyorum ,daha kötü olmasın ilerde diyordum....ne yapacağımı şaşırmıştım...

galiba doğru bir karar verdim şimdi...

Back
X