kayınvalidem de çanta taksa keşke

Evet belki " ye kürküm ye" dünyasinda yasiyor olabiliriz...Ama bir insanin insanligi, kisiligi bence cok cok önemli, temizligine dikkat ettikten sonra varsin aksesuari eksik olsun...Kayinvalidenizde kusur aramaya calisiyor gibisiniz..Unutmayin N.F.K in güzel bir sözü vardir " Nice insan gördüm üstünde elbisesi yok, nice elbise gördüm icinde insan yok" insan olsun yeter...

sadece minik bir düzeltme,

" Nice insan gördüm üstünde elbisesi yok, nice elbise gördüm icinde insan yok"

bu söz ünlü düşünür Mevlana'ya aittir...

Siyah düz bir elde tutacağı cüzdan gibi olan portföylerden al,anne bak buna herşeyini sığdırırsın de. Hem büyük olur hem de kullanır.

arkadaşımız başta yazmış zaten büyük bir sorun değil diye...ayrıca gerekli gereksiz önemli yada değil biz herşeyi paylaşıyoruz burada..
neden yargılıyoruzki..sorununu anlatmış içinden gelmiş paylaşmış..benim.k.validemde çanta kullanmaz..telefon cüzdan ne bileyim altın...kendine ait ne varsa dışarı çıkarken benim çantama tıkıştırır bende sinir olurum bu duruma yalan değil..kendi çantasını alsa güzelce içine koysa fenamı olur yani.benim çantam zaten dolu oluyor yeterince birde k.validem içine atıyor kendi eşyalarını..birşeyde diyemiyor insan...

açıkçası bu hemen tepki gösterenleri anlayamıyırum, sanki hemen bişeylere muhalefet olmak için yazıyorlar gibi.
ben kötü bişey demiyorum, onun kötülüğü için yani. veya alttan alta iş karıştırmıyorum.
kimse aksini idda etmesin dış görünüş amaaaan hiç önemli değil denilebilecek bişey değildir.
başta insanın kendini iyi hissetmesini sağlar.
ayrıca dediğim gibi imkan var insan neden kendini boşlasın ki.
daha 47 yaşında ama sürekli ben yaşlandım ben yaşlandım diyor. ben de anne daha yaşın genç böyle söyleme diyorum. ama olmuyor neden çünkü kendine bakmıyor.
Mesela bi örnek, dediğim gibi benm annem de aynı yaşıt. ama güzel giyinmeyi sever.
neyse o gün yaştan konu açıldı o gün anneme diyor sen gençsin ben yaşlıyım vs vs.
annem bi yere gitti o sırada. kayınvalideme dedimki annnecim neden öyle diyorsun aynı yaşsınız siz, sen de gençsin böyle diye diye kendini üzüyorsun bi daha kızıcam bak dedim yanağını sıktım. o da ayy ne bileym dedi.
dediğim gibi önce kendini iyi hissetmesi için. bakımlı olmak her zaman her yaşta güzeldir.
aslında konuyu sadece çantayla ifade etmem yanlış olmuş, kıyafet konusundaki her şey.

açıkçası bu hemen tepki gösterenleri anlayamıyırum, sanki hemen bişeylere muhalefet olmak için yazıyorlar gibi.
ben kötü bişey demiyorum, onun kötülüğü için yani. veya alttan alta iş karıştırmıyorum.
kimse aksini idda etmesin dış görünüş amaaaan hiç önemli değil denilebilecek bişey değildir.
başta insanın kendini iyi hissetmesini sağlar.
ayrıca dediğim gibi imkan var insan neden kendini boşlasın ki.
daha 47 yaşında ama sürekli ben yaşlandım ben yaşlandım diyor. ben de anne daha yaşın genç böyle söyleme diyorum. ama olmuyor neden çünkü kendine bakmıyor.
Mesela bi örnek, dediğim gibi benm annem de aynı yaşıt. ama güzel giyinmeyi sever.
neyse o gün yaştan konu açıldı o gün anneme diyor sen gençsin ben yaşlıyım vs vs.
annem bi yere gitti o sırada. kayınvalideme dedimki annnecim neden öyle diyorsun aynı yaşsınız siz, sen de gençsin böyle diye diye kendini üzüyorsun bi daha kızıcam bak dedim yanağını sıktım. o da ayy ne bileym dedi.
dediğim gibi önce kendini iyi hissetmesi için. bakımlı olmak her zaman her yaşta güzeldir.
aslında konuyu sadece çantayla ifade etmem yanlış olmuş, kıyafet konusundaki her şey.

madem öyle götür kadını çarşıya 1-2 kıyafet alın,az çok bakım yaptırın,kendini iyi hissetsin.zaaten alışverişi seven bir kadın:34:

Başlığı görünce kayınvaliden elineki telefon, anahtar vs.yi sana veriyor zannettim.
Çantana atıver diye.

Boşver, o memnun demek ki halinden:44:

Gerçekten sizi anlamakta zorlanıyorum. Kayınvalideniz size sıkıntı veren bir şey yapmamış ki kendi tarzı bu demek ki. Ben kendi anneme bile karışamam bir yerden sonra kayınvalideye aıl karışacaksınız hakkınız var mı. Çanta alın hediye edin takmak isterse takar. Ama zorlamayın ya da bunu dert etmeyin. Sizin tarzınıza, kültürünüze uymuyor olabilir gayet doğal. Onu böyle kabul edin.

Yarın öbür gün kaynanam bakımsız güzel giyinmiyor diye yanınızda gezmesini de istemeyeceksiniz galiba.

Karşınızdaki kişileri başkaları ile kıyaslarsanız sürekli kusur bulursunuz. . Herkesin bir başkasından eksik veya fazla yönü illaki vardır.
Bu kadar dert edeceğiniz yerde alın kayınvalidenizi çıkın alışverişe süsleyin püsleyin . Oda motive olsun sizde. . Ama sakın ha kıyaslamayın . :ssz:

Benim annem de eskiden kıyafetlerine hiç dikkat etmezdi, çünkü bizi yetiştirirken kendine alacağına çocuğumun bi fazlası olsun derdi. E biz büyüdük ama alışkanlığı devam etti. Bi ara dikiş kursuna gitmiştim, orada anneme hoş bir kumaş etek diktim, sonra uyumlu modern çizgileri olan bir eşarp aldım. Sonra ona birşey aldırmamaya başladım, alırsa bile bana sormaya başladı. Sonra baktım, hoşuna gitmeye başladı güzel görünmek, evde bile saçını başını yapar oturur, makyaj yapar, takılarını takar :21: Bunun kayınvalidenizi beğenmemekle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Demişsiniz ki daha genç. Yıllar boyunca evlatları için kendilerine bakmamışlar ama artık hepsini büyütmüş, hatta gelin sahibi olmuş :34: Bu yaştan sonra kendine bakmaya hakkı var diye düşünüyorum ama bu birden olmaz, yılların alışkanlığı nede olsa... Bence siz zamanla, mesela ona uygun kullanabileceği bir çanta alıp kullanmadığı zamanlarda "aaa anne benim hediye ettiğim çantayı kullanmanı istiyorum sana çok yakışıyor" tarzı yaklaşımlarla alışkanlık haline getirebilirsiniz. Bu arada alışırsa mesela bir boyundan asmalı çantanın rahatlığına, bir daha kendi istemez cüzdanı.

hediye canta al anne bunu devamli elinde görecem beni sevdiginin isareti deee
kulanmasan üzülürüm de benim kayinvalidemde öyleydi ben yavas yavas pardüsü canta bas örtü
almistim ne yalan söyleyim halinden utanmistim cünkü benim annemde süslü püslü annemin cevreside öyle aaa
kayin valide bumu diyince ama ben hic orali olmadim evet cok insan dedim halbuki hic deyildine neyse
hediye al bak belki kulanirrrrr bayram yas günü felannnn

sadece minik bir düzeltme,

" Nice insan gördüm üstünde elbisesi yok, nice elbise gördüm icinde insan yok"

bu söz ünlü düşünür Mevlana'ya aittir...

Düzeltme icin tesekkürler csi...Ikiside cok sevdigim, hayran oldugum insanlardir...Ama güzel bir yanida var bu hatanin ikisinide yadetmis olduk:)

Canım benim k.valde de öyle. alyans takmaz, çanta takmaz. elinde bir poşet, içine cüzdanını anahtarını atar. Bence alışkanlıktan kaynaklanıyor. Genelde köy kökenli insanlarda oluyor. Mesela köy kökenlilerde palto çizme giyme alışkanlığı da yoktur. Çünkü öyle alışmışlar, üzerlerinde bir hırka ayaklarında bir terlik. siz hiç köyde üstünde palto, ayağında çizme, elinde çanta kimse gördünüz mü? Kar da yağsa yoktur. Çocuklarda montsuz, atkısız beresiz gezerler, hiç de hasta olmazlar:)

kim ne derse desin ben en iyi annelerin eski zaman anneleri olduğunu düşünüyorum.benim annem de hiç dikkat etmez.çok temizdir ama ne giydiğini önemsemez,ayakkabıdır çantadır çizmedir paltodur umursamaz.kendine bakmaz.ama tek kelimeyle hayatını çocuklarına ve ailesine vakfetmiştir.eski zaman şartları çok zormuş şimdiki gibi açlıktan ölsem de giysime dikkat edeyim 5 çizmem 3 paltom 10 çantam olsun yokmuş,eşimin çocuklarımın karnı doysun ben yemesem de olur,giymesem de olur zihniyeti varmış.ben şimdi anne olsam mesela 10küsür çantam var 20 tane ayakkabım kesin vardır,pantolonlarımın tişörtlerimin sayısı hesaplanamaz bile. ben tasarruflu,eşinin bütçesini çok düşünen,geleceğe yatırım yapabilecek bir kadın olamam,çünkü öyle alışmamışım.ama benim annem yoktan var eder,benim yerimde o olsa 5 yıla kadar evi de olur arabası da.çünkü fedakardır,kendi zevkini düşünmez.1 ayakkabı yeter kadına.
katılmayanlar da olabilir ama böyle safi,gerçekten canından fazla ailesini düşünen anne olabilmek kendi isteklerinden vazgeçip onları sıfırlayıp kendini vakfetmekle gerçekleşir.

neden kayınvalidenizle oraya buraya arkadaşmışsınız gibi gidiyorsunuz ki ? aranızda mesafe olmalı bence çok yanlış...

büyük cüzdan gibi görünen portföy çantalar var onlardan alabilirsiniz.

hem o da büyük ihtimalle kullanıcaktır.

N e yapmak istiyorsa yapsın.Bence karışmamalısınız.Çanta kullanmayı sevmiyor demek ki...

Back
X