Kayınvalidem değişik bir insan anlam veremiyorum...

evarologlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
677
24
118
Sakarya
kızlar daha önce burdan kayınvalidemle ilgili sıkıntılaırmı paylaşmıştım kadını her defasında empati yapıp yerine koymaya çalışıyorum ama olmuyor özünde aslında çok iyi bir insan sadece cahil ve düşüncesiz bana karşı davranışlarında birşey yok ben doğru bulmadığım şeyleri söyleyince kadın özür bile diliyor bir şekilde kendim ile ilgili sorunalrı büyütmeden halledebiliyoruz ama asıl konum şu gecen hafta eşimin abisi yeni evliyiz diye yemeğe çağırdı biz gititk ve kayınvalidem çok içerlemiş eltim bizi çağırıken onu çağırmadılar çok kızmış haklı olabilir kadının bir lokması mı fazla gelicekti birşey demdim ama ertesi gün bu yemeğe gittim eltimin çocuğu motor kazası yaptı yüzü dağıldı resmen çocuğun ve kayınvalidemde ne dedi kızlar bak gördünmü aldılar benim bedduamı çocuk kaza geçirdi şok oldum ya o çoocuk senin torunun nasıl böyle birşey düşünebilir ya şokk oldum ve kafamda soru işareti oluştu demekki yarın öbürgün benimde çoocuğuma birşey olursa ondan mı bilicem bana yada eşime beddua etti diye mi düşünücem.....

birde kayın validemin ağzı çok bozuk küfür ve gelinleriyle belden aşağıya edepsiz muhabetler edebiliyor hatta ailemin yanındada muhabet etmişti ailem şok olmuştu neyse gecenlerde işte yukarıda bahsettiğim eltimin oğlu kaza geçirince oraya gititk kayınvalidemde ordaydı gece 11de dedim biz kalkalım sabah erken kalkıcam işe gidicem uykum geldi dedim,kayınvalidem yanına çağırdı kulağıma gene söylenmeyecek laf söyledi çok sinrilendim aklınız fikriniz o işlerde dedim benle birdaha bu şekilde konuşmayın lütfen bir kayınvalidenin gelinleriyle bu muhabete girmesinii hoş ve doğru bulmuyorum dedim

kızlar bitmedi daha sinrilerimi iyice bozmaya başladılar nasıl davrancağımı bilemiyorum buda eltimle aramdaki mevzu pztesi ilk iftara kayınvalideme gittik eltimin 3 yaşında çok yaramaz oğlu var ve eşimin tarafında akraba evliliği var hep eltimler ya amca kızı ya teyze kızı belki aranızda akraba evliliğine sıcak bakan vardır ama ben kesinlikle böyle bir zihniyete karşıyım ,eltim dediki oğlu yaramazlık yapınca bak yengenin kızı olursa sana vermicekmiş dedi bende dedimki vermem tabi onlar kardeş gibi olurlar dedim eltim de ama bizde var akraba evliliği bende ama bizde yok ama bizde var dedi gene üsütme geldi sizde olabilir ama bende yok çoocuğumuda baştan kardeş gibi yetiştiririm dedim halen ama bizde var vermezmisin dedi yok dedim vermem şimdi yarın öbürgün çoocuğum olursa böyle sorunla karşılaşırsam nasıl davrarım bilemiyorum kızlar ama çoocuk yapmaktan korkuyorum böyle şeyin şakasını bile kaldıramam ben nedemek amca çoocukalrı kardeştir ya

insanlar ne dertlerle ugrasıyor kaynananıza bakın eltınıze bakın bırde bunlara kafayı takmıs kendınıze bakın yazık yahu vallahı sınırlerınıze yazık

bencede çok takmışsın kafana
anlaşılan bu insanlardan hoşlanmıyorsun her dedikleri sana batmış
zıtlaşmışsın bir kere onlarla ya çok bir araya gelme
yada umursama kendine edersin başkasına değil
eşine yansıtırsan bunları daha başka dertlerde açarsın başına

ne ayıp yaa kayınvalide de olsa öyle seviyesiz bir kadınla fazla muhatap olmayın derim.

Nasıl muhattap olmuycaz ki ben daha nişanlıyım evimize gelip gidiyorlar, daha evlenmedik bile annemin yanında geçiyor hep bu tarz konuşmalar, sonra olan bana oluyo ben değiştiremem ki bu insanları nişanlım dahi kızıyo annesine ama kadın hep aynı erkek kadın çekinmeden konuşuyo yaa

ya fazla mı takıyorum diyorum bende kendi kendime sorguluyorum evet çok çok aynı ortamdan bulunmaktan hoşlanmıyorum konuşacak hiç bir ortak noktalarımızda yok gidiyorum güler yüzlü hizmetimi edip gleiyorum dedikodu da çok yaparlar ve bu tarz konuşmalarında zaten muhatap olmuyorum dediğiniz gibi yamutfağa yada çoocukalrla oynuyourm zaten ben işte bir iki görmezlikten geldim ama bana da bu şekilde davranınca sinirlerim bozuluyor görmedim böyle hiç birşeyler ilginç geliyor bana

malesef işte nasıl muhatap olmucaksınız eşinizin annesi her ne kadar doğru bulmasadak ta konuşmalarını sineye çekiyorum fazla samimi değilim bu sebepten sadece saygıda kusur etmemeye çalışalım arada bir mesafemiz olsun

iyiki bu site var, inanın çok zor bi durumdayım nişanlılığım zehir oldu herşey de sorun çıkar mı annem böyle olunca her olayda sen ne yapacaksın bu insanların içinde ezerler seni, nişanlında savunamaz diyo ve haklısın diyemiyorum, benim ailemin tam tersine ne kardeşlik bağları var ne aile ama sözde ablalar sözde anne... insanı sevdiğine bin pişman ediyolar

arada kültür farkıda varsa sorunlar daha çok büyüyor
ama kadın bu yaşına kadar böyle gelmişse değişmesi imkansızda öte
zaten kendi rahatsız olsa yapmaz demekki değil ona göre normal
sen hoşlanmadıgını belli et en azından sana söylemez küçükte bir ihtimal olsa

salihacım senin içinde çok erken takmak için evlendiğinde durumlar düşündüğün gibi olmayabilir
ama sen şimdiden ya böyle olurlarsa ya şöyle derlerse diye kurarsan yapsalarda yapmasalarda sana batıcaklar
çünkü ön yargılı olarak gireceksin o aileye
ayrıca hala anlamadım annen normal normal konuşuyorda kayınvaldenmi konuyu değiştirip açık seçik konuşuyor
ortam olmasa konuşmaz diye düşünüyorum açıkcası

merhaba arkadaşım,
yazını okurken ılerde benım de basıma gelecek olanları gorum sankı
ben henüz nişanlıyım ve tıpkı senın anlattıgın gibi bir kayınvalidem var, aynen dediğin gibi hiç o yaşa uymayacak tarzda konuşmaları beni şimdiden deli ediyor, insan alışık olmayınca çok üzülüyo gercekten.. Ben nişanlımın annesi olarak sevmeye çalıştıkca kadın olur olmaz yerlerde yaptığı açık saçık konuşmalarıyla beni itiyo resmen kendinden... veee 4 tane de gömrümcem var ikisi evimmize yakın oturuyorlar onlarda hiç umut ettiğim gibi değiller ne yazık ki ben bunları düşüne düşüne kafayı yiycem galiba evlenemeden[/QUOTE]

bence sen evlenip aynı hataya düşme...

Salihayıcım bencede arkadaşın dediği gibi böyle olursa şöyle olursa diyip kendimizi bitirmekten başka birşey yapmıyoruz bak bende akraba evliliği var daha çoocuk yok piyasada kızın olursa bize veririmisin gibi muhabetler olunca acaba ielrde çokmu sorun olur ben böyle birşeyi kabul edemem eşimle aram nasıl olur kafamda kurmaya başladım ne oluyor onalrın umrundamı ben kendimi sorguluyorum ama kimseyi değiştiremeyiz değiştirme cabasındada değilim saygı göstermek lazım ama memlun olmadığın durumuda güzelce söylememizde fayda var diye düşünüyorum mesala ben bu tarz konuşmalardan hoşlanmıyorum dedim bakalım yapıcakalrmı ilerleyen günelrde görücez insan haketten ele karışınca herşeyi kendi ailenle karşılaştırıyorsun ister istemez ama sende bunu yapmaya çalışma üzülen sen olursun kimse snein annen baban gibi olamaz ondan değiştiremezsin insanalrı umursamamak lazım

bence sen evlenip aynı hataya düşme...[/QUOTE]

VALLA BEN SEN DE EVLENİP AYNI HATAYI DÜŞME DERMİYİM NİŞANLINI BİLMİYORUM SAĞOLSUN EŞİM BU KONUDA DENGEYİ SAĞLAYABİLİYOR ŞİMDİLİK MESALA GÖRÜMCEM BAN AUZAK OTURUR AMA HER GÖRÜŞTE BİR LAF SOKAR BENDE HİÇ TINLAMAM GECEN MESALA ONUN KOMŞUSUDA YENİ GELİN ALMIŞ GELİN ÇOK LAF DİNLİYORMUŞ TIRNAĞINI KES DEMİŞLER KESMİŞ ÇOK SÖZ DİNLİYORMUŞ O AN ANALDIM KAFAMA BİR TAŞ GELDİ AMA İNAN HİÇ UMURAMADIM BEN ZATEN YERİ GELDİĞİNDE HERKEZE CVBINI VERİYORUM EŞİMDE ÖYLE O ŞEKİLDE MUTLU HUZURLU GİİDYOR AMA NİŞANLIN NASIL DAVRANIR TEPKİSİ NASIL OLUR ONU BİLEMEM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…