• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem düğünü ertelemek istiyor

kizlar mesaj yolamis..
nisanlim evi ben yapacagim demisdi altinlarida ailem haledecek demisdi teyzesi ile.
simdi kadin diyorki mesajda:

herseyi yapabilsek ertelemek bende istemiyorum cunki 8 senedir yeter beklediginiz. isnallah hersey umdugunuzdan daha guzel olur sende uzulme.
sorun bilerzik bunu nasil halledecegiz birde hic bir sey alma mutfaginata camasir makinesi buz dolabi, ocak insallah alacaginiz evde bunlar hazir vardir olmazsada bunlar alinirkoltuk yatak odasi geri bileriklere para kaliyormu.. bunlari haledip dugununuzu girin sonra arzu ettiginizi aydan aya alirsiniz..

bana neden hic bir seyi alma diyor? biz bir liste yapmisdik benim hesabima 750 euro dusuyordu simdi 2000 eurom ya kaldi ya kalmadi..? herseyimi aldim nerdeyse..
nisanlim ise beyaz esyayi alacakdi mibilyalari birlikde alacakdik...

insanlarda haziyet diye bir sey kalmamis galiba benmi yanlis anladim? ben hemen mesaj yoladim.. xxx evi kendisi yapacagini sizinde teyzesi ile altin yapacaginizi soylemisdi.

bagzi arkadaslar nisanlina anlat dedi ben cekindigim icin olmaz dedim.. ama sanirim yanlis yapiyorum.. demelimiyim? sorun cikarmi soylersem yine?

opera almanyada mısın sen?? kaynanada mı almanyada?

bırde bırşey dıcem bu kadın nıye durmadan mesaj atıyor sana delı mı ne

arasın söylesın derdı neyse bu ışler mesajla konuşulcak şeyler değıl kı

bu kaynana düğüne engel olmaya çalışıyor benden söylemesı, nışanlına msjları göstermek ıstemıyorsan bıle ucundan anlat böyle olmaz kı :20:

dıyecek bırşey yok cıdden

madem gösterme ozaman ama sakla!!! sakın sılme o mesajları, ılerde lazım olcak ınan bana :34:

ozaman yapmanız gereken bellı, nışanlın senı sevıyor mu? sende onu?

hızlandırın bütün ışlerınızı, gerekırse ev bulana kadar yatmayın uyumayın

düğün ıçın aklına ne gelıyorsa hazırla herşeyını yap, hıç ondan bı ığne bıle ısteme

sonra hanımefendı ısterse gelır düğününüze, gelmezse keyfı bılır

sana takacağı bılezıkte hayır yok zaten baksana bı bılezık ıçın naz yapıyor çırkınleşmış resmen .

bilemedim ya simdi mesajini okudumda.. belki demem gerekiyor.. ama bu bir tuzaksa.. yine yanlis anlayip bana soracagina gidip xxx soyledin derse? sirf dugun ertelensin diye ben gidip xx anlatayim diye soyluyorsa ...:(????

ben herseyimi aldim hata vazlasini aldim.. o benim ceyizime iyne bile koymadi.. sanki herseyi o almis gibi davranmazsi gercekden sinir bozucu...

Eger kayinvalidenin icinden gelmiyorsa bosver altini akceyi.
Insanin icinden gelmez ise evliliginiz boyunca yaptiklarini dillendirip durur huzur vermez.
Simdiden boyle yapiyor dusun evlenince basina kakar.
Isteyerek yaparsa ne ala.
O dedigi evde oturmayin bu evlilik onun istegine goremi yuruyecek..
Bazi buyuklerimiz ne zaman anlayacaklar karsisindakinin dusuncesine saygi duymayi...
Neyse bence nisanlinla sirt sirta verip bu sorunun ustesinden gelirsin bunaltma kendini.
Kesinliklede ezdirme saygili ol ama her dediklerine evet deme.
Sen kukla degilsin kocaman evlenme cagina gelmis bir hanimsin.
Karsindaki insanlarin senin dusuncelerine saygi duymasi gerektigini goster....

kizlar cok haklisiniz ya! bende ayni goruslerdeyim.. ailemin hic hosuna gitmeyecek.. ama huzurum olmayacaksa ne yapayim bir kac teli.. zaten ailem onlarin iki katini bana takacak..
derdim hic o degil.. sirf o kafasindaki tilkileri cozemiyorum.....ev ev diye tuturuyor.. yarin olacak vazgececek eminim benim oturdugum sehirde gelin tutacak hata annem korkiyor.. ev cikartmadi bunlar simdiye kadar, seni kendi evlerinede yerlesdirmeyi dusunuyor olabilirler diye...

biz anlayisla davrandik.. bir beklentimiz olmadi ama kayinvalidemin yaptigina bakin...
belki parasi yokdur..bilmiyorum gercekde olabilir..
ama vezgecdim nisanlima bu olaylardan anlatmayacagim..
annene konuyu ac demisdi mesajda salak gibi acdim biraz..
kendisi gelip kendisi konusmali beni arac olarak kulaniyor.. ne salak bir insanim ben ya!! simdi asagiya biraz inip durumu duzeltmeliyim...

opera almanyada mısın sen?? kaynanada mı almanyada?

bırde bırşey dıcem bu kadın nıye durmadan mesaj atıyor sana delı mı ne

arasın söylesın derdı neyse bu ışler mesajla konuşulcak şeyler değıl kı

bu kaynana düğüne engel olmaya çalışıyor benden söylemesı, nışanlına msjları göstermek ıstemıyorsan bıle ucundan anlat böyle olmaz kı :20:

evet ikimizde yurt disindayiz ve ayri sehirlerde yasiyoruz aramizda 30 gibi bir mesafe var. Tamamen hakli olabilirsin.. bende dusunmuyorum degil...
basdan dedigim gibi:

1. baska kiz
2. takialar
2. biraz endise ve akili birisi degil

yuzunden boyle davraniyor

bilmiyorum anlatip anlatmamakdan cok korkuyorum.. yine soyledim diye suclayacak beni.. bu sever dugune gelmiyorum diyecek..:(

Kayinvalide adayinla msjlasiyor musunuz?
Cnm, ne taki, ne dugun, ne de hicbir seye karistirmayin su aileleri.
Yapmadiklari halde birde laf ediyorlar.
Bu ikinizin hayati.
Kararlari kendiniz verin, nerede yasacaksiniz, dugun ne zaman olacak vs vs.
Yoksa daha cok basin agrir.

Kayinvalide adayinla msjlasiyor musunuz?
Cnm, ne taki, ne dugun, ne de hicbir seye karistirmayin su aileleri.
Yapmadiklari halde birde laf ediyorlar.
Bu ikinizin hayati.
Kararlari kendiniz verin, nerede yasacaksiniz, dugun ne zaman olacak vs vs.
Yoksa daha cok basin agrir.

evet suan bana whatsapdan mesaj yoluyor...
tuturuyor hanfendi simdi ben tamam erteleyin diyeyim diye...
msne geldi 1 saat once bu konuyu ilk acdigim sira hemen.. msnde cikdim...cunku orda yok, hayir fallan tuturursam ( cunku siz bilirsiniz demem asla!!) bu terbiyesiz fallan der diye korkdum..

suan nisanlim isde.. o zadece ise gidince bana ya arar yada mesaj yollar..iyiki mesaj yollamis arasaydi ne derdimm!!!

Son düzenleyen: Moderatör:
Kayinvalide adayi geliniyle niye msjlasir hala anlamadim.
Yuz goz olma cnm bence.
Msjlari da nisanlina goster.
Annen bunlari diyor diye.
Msn falan yazismakta ne ya:))
Modern kv bu olsa gerek.

Kayinvalide adayi geliniyle niye msjlasir hala anlamadim.
Yuz goz olma cnm bence.
Msjlari da nisanlina goster.
Annen bunlari diyor diye.
Msn falan yazismakta ne ya:))
Modern kv bu olsa gerek.

cok haklisin! bende yuz goz olmak istemiyorum.. bunu ablamda cok soyler..
mesafeli davran diyor ama dedigin gibi eski toprak olmazsina gore bir okadarda modern..
mesaj atiginda.. yada msne geldiginde cevap vermezsemde cok ayip olur diye dusunuyorum.
bu yzuden dayeni msne gelir gelmez hemen tuydum.. ama slm vermis olsaydi kezinlikle kacamazdim..

sende nisanlima soylememden tatafdarisin.. yani eyer soylersem kafga cikacagini bilsemde, ben dugune gelmiyorum desedemi soylememi oneriyorsunuz?

Siz sanirim yurtdisinda yasiyorsunuz.
Hangi ülke oldugunu ögrenebilirmiyim?

Son düzenleme:
belcika sinirindanim neden sordunuz?

Anlattiginiz sorunlar ( ev, belediye evi, özel ev) genelde Avusturya ve Belcika da yasaniyor da. Ondan sormustum.
Konunuza gelecek olursa. Siz kendinize güveniyorsaniz evlenin.
Sunu unutmayin. Evlilik, dügün gibi konularda, hangi taraf herseye " tamam" derse o taraf cok ezilir.

Anlattiginiz sorunlar ( ev, belediye evi, özel ev) genelde Avusturya ve Belcika da yasaniyor da. Ondan sormustum.
Konunuza gelecek olursa. Siz kendinize güveniyorsaniz evlenin.
Sunu unutmayin. Evlilik, dügün gibi konularda, hangi taraf herseye " tamam" derse o taraf cok ezilir.

ne yazikki evet..buranin bu sistemi biraz insani sikiyor..
Inanin ben kendimede, nisanlimada pek guveniyorum..
bu durumda herseye evet diyen taraf biz oldugumuz icin sanki biz daha cok ezildik/ ezilecegiz.

ev benim icin suan sorun gibi gorunsede, ben onu bir sekilde haledecegime inaniyorum..:)
dugun takilarini bahane edip iptal edeceklersede.. o dugun takisiz olacak.. onlar rezil olacak diye millete ben dugunumu hic iptal etmeyi dusunmuyorum.
bana bukadar deyersizmis gibi davrananlar asil hic dusunmuyorlar bu kiz evlendikden sonra bize nasil davranacak...bari biraz iyi olalim demiyorlarda...

korkmayin sinirden simdi yanlis anlasilacagim.. zadece demek istedigim benim evime misafir gibi gelecek, misafir gibide gidecekler...

biz sirf bir sey istemedik, durumlari bize gore iyi olmadiklari icin.. onlarin yaptiklarina bakin..
birde gecen bizim tamamlanmamis dugun paramizdan para aldi.. dugune 3 ay var..
bunlarda akil yok mantik.. benimde kucuk bir aklim var simdi onuda kaybedecegim..

cok haklisin! bende yuz goz olmak istemiyorum.. bunu ablamda cok soyler..
mesafeli davran diyor ama dedigin gibi eski toprak olmazsina gore bir okadarda modern..
mesaj atiginda.. yada msne geldiginde cevap vermezsemde cok ayip olur diye dusunuyorum.
bu yzuden dayeni msne gelir gelmez hemen tuydum.. ama slm vermis olsaydi kezinlikle kacamazdim..

sende nisanlima soylememden tatafdarisin.. yani eyer soylersem kafga cikacagini bilsemde, ben dugune gelmiyorum desedemi soylememi oneriyorsunuz?

Nasil sorunlar yasiyorsunuz anlayamiyorum.
Hangi anne dugune gelmiyorum der, aklim almiyor.
Yanlisi en basinda yapiyorsun guzelim.
Hic yuz vermicektin, hic birseye de ne ailene ne de nisanlinin ailesine karistirmayacaktin.
Bu saatten sonrada mesafe koyman zor olacaktir.
Ben olsam esimden gizlemezdim.
Hele gizli sakli ettigi laflari asla.
Arkadan is ceviriyor aklinca kayinvalide adayin.
Kavga niye cikiyor, bu adam seni seviyor ve evlenmek istiyorsunuz.
Ikiniz halledin sdc tum sorunlarinizi.

Nasil sorunlar yasiyorsunuz anlayamiyorum.
Hangi anne dugune gelmiyorum der, aklim almiyor.
Yanlisi en basinda yapiyorsun guzelim.
Hic yuz vermicektin, hic birseye de ne ailene ne de nisanlinin ailesine karistirmayacaktin.
Bu saatten sonrada mesafe koyman zor olacaktir.
Ben olsam esimden gizlemezdim.
Hele gizli sakli ettigi laflari asla.
Arkadan is ceviriyor aklinca kayinvalide adayin.
Kavga niye cikiyor, bu adam seni seviyor ve evlenmek istiyorsunuz.
Ikiniz halledin sdc tum sorunlarinizi.

yemin ediyorum!.. benimde aklim almiyor ne ailem uzulsun diye ben onlara beli ediyorum, nede onlar ben uzeleyim diye bana belli ediyorlar.
biz hayatimizda bu tur seyler ne gorduk, ne duyduk... saskinlik icerisindeyiz.
sorun aslinda iki aileyide hic karisdirmadigimiz icin olmusdur belki. Kayin validem uzakdan emir verip durdu bizim icin yapdigi sey zadece buydu.
nisanlim biliyormu bu sorunlari onu bile bilmiyorum..
dayeni isden cikar cikmaz aradi..
soyleyemedim.. zadece hersey iyi olacak.. sorun yasamayacagiz degilmi dedim..
oda hayir aklina getirme bunlari dedi.. hersey guzel olacak ve herseyimiz olacak dedi..

Annesi abartiyor sanki.. dugun sitresindenmi bu bozuk davranislari anlamis degilim, ama bu takilar buyuk bir sorun haline getirecek...ilk basda beliydi..( cingen gibi ya bu ne)

hic umrumda degil arkadasim.. herke bana salak desin isterlerse.. sesimi cikartmayacagim, ama gelipde benim aileme boyle bir seyi anlatip ertelemek istediklerinde bende diyecegim.. ondan taki istemedigimi..
msn adresimide degisdirdim bugun.. ben surekli elimi uzatikca bu kolumu kapiyor..!
artik kezinlikle ona mesajda yolamayacagim...

off ya benmi kotuyum bumu!!! ( cokda aciyorum.. agliyor fallan)

insallah evimde baska sehirde tutabilirim..

Allaha zadece deli gibi dua ediyorum su dugun olsun evim uzak olsun!

kizlar daha onceki kayinvalidemle olan mezuyu bir kizminiz bilyor.
dunden beri bana mesaj atiyor.. ablamda tesadufen dun bir haftaligina tatile gitti..sansima!! fikrini yada akil alamiyorum, kizin tatilinide kendi sorunlarimla mahfetmekde istemiyorum. Aileme anlatincada tamam, bunlarin niyeti belli diyorlar hep.. destek vereceklerine morelimi dahada bozuyorlar.
daha onceki yardimimda bagzilari uffledi pufledi.. dert degil diye.. ama ne yapayim.. olecem bu karisik korkularim yuzunden!! herkez yardim istiyor bu benimde hakim!!! lutfen yine tepki vermeyin bu dert degil diye!

konuyu kizaca yazmaya calisacagim:
daha onceki yardimimda sorunlar cikdi hani bir ara düğünümüze gelmeyeceğini ve kimseyede davet etmiyorum demisdi. Benim aklıma bu başka bir kizi istiyor( aklında olan bir kiz) yada birsey yapmamak icin sandim ( taki), ama bir seyde istemiyorum, yeterki bizi ayırmazsin."" ist............. -->

dunki mesajlarindan biri ev sorunu: "siz dinlemezde kafanizin dikine giderseniz benden destek goremezsiniz. ben uc yere musayit ediyorum! biri onlarin oturdugu sehir, ikincisi bizim oturdugumuz sehir ucuncu olan ise onlara yakin buyuk bir sehir. bunlarin disinda ben yokum demis.. ogluma uc yeri teklif ettim ama ev yok diyor" . bizde olan bos evlere yaziliyorsuz mecburen. cunku sahiz evleri mesella kirasi 750 bunu 4 carpip okadar mahsin kazancimizin olmazsini isyorlar.. belediye evleri icin ise sirada beklememiz gerekiyor.. biz daha en son siradayiz...yemine derim ev bulamiyoruz:( suan haftaya 6 evden bir kacsi cikma sansi var!! Allaha sukur.

neyse,: mahdur olacaksiniz yazmis. Bu parayi bulamayacaksiniz.. ben eminim yazmis. ozaman dugunu erteleriz yazmis. (biz kartlarimizi, balayi paramizi, herseyimizi aldik, odedik ve ya ayarladik herseyi.)

bugunde konu takilarmis:"bir sorun daha var, ben size su kadar bilezik dedim ama, daha bir bilezik parasi dahi yok bende, ogluma diyorum ne yapacagiz diye, bende diyorumki dugun seneye ertelensin..ne diyorsunuz bilerzik" parasi nasil olcak?

ve yuz yuze fallan gorusmek istiyor benimle ( safim ya annemle konusacagina ve kaybetmek istemiyorum)

ben boyle yazdim: suan ev cikma sansimiz cok buyuk annecigim, kezin cikacakdir endise etmeyin. vallah annecigim XXXXX 8 senedir biliyordu evlenecegimzi hazirlikli olmaliydi( kendisi sanki bilmiyordu) ben iliskimizin basindan beri dedim, git hem oku hem calis diye. Sonu boyle olmazsi beni pekde sasirtmadi ama o hersey dusundugum gibi olacak dedi.. su zamandan su, bu zamana kadar taki haric herseyi denk getiriyor demisdi. dugunu simdi ertelersek olurmu bilmiyorum ( oldum burda..cildirdim) cunku balayi odendi, dugun kartlari basildi ve neler yapildi neler.
Bilmiyorumki nasil yapalim.Bence once ogulunuzu karsiniza alip guzelce konusmaniz gerekiyor.

gecinemezsiniz, ac kalacaksiniz soyle boyle bir suru sey yazip rezil olacaksiniz yazmis.. sonra takilar ortaya cikdi..
simdi sorun tam ne hala emin degilim.. dugunu ertelesek seneye eminim bu dugun hep ertelenecek ve biz hic evlenemeyecegiz diye korkuyorum ( istemiyor halla diye hisediyorum)
benim ailemde biraz suc var bu konuda cunku cok yuz verdi.. taki konusunu kezinlikle hic bir zaman acmadi.. onlar acincada gonlunuzden ne kopuyorsa onu takarsiniz kizima dedi.
hic bir beklentimiz yokdu. zaten takilar disinda hic bir sey yapamayacaklarinida gecen soylemislerdi. Herseyi biz birlikde yapiyoruz. o dedigi uc evde oturmazsak benden bir sey beklemeyin dedi.. acaba neyi beklemeyin dedi? takimi? zaten yapmak istemiyor.. isteyen adam son 3 aydami yapmaya baslar 8 sene onceden isini saglamami alir.. yavas yavas .. guzel..guzel..

rezil edecek bu kadin bizi.... 6 telini bile tenezul ettigim yok arkadaslar yemin edeirm!!!
ne diyorsunuz? siz ne anladiniz bu mesajlarindan? ayirmakmi istiyor yoksa derdi.. bizi yanindami istemezsi... ney anlamadimki....!!!???
aranizda cok zeki arkadaslar var benim anlamadigimi anlayacaginizdan eminim yada bana akil vermekdende.. off acaba banakdan borcmu alsak benim ailemden gizli ne yapsak soyleyin lutffenn..

ne sansiz insanim ya..:18: :50:

bu ne boyle ortaokul cocukları gıbı mesaj mesaj mesaj... herseyden once boyle onemlı konuları yuz yuze konusamıyorsanız bıle en azından telefonda konusun. kadına kestırıp attırma sansı verıyorsunuz boyle mesajla dıyecegonı dıyor kapatıyor konuyu. o mesaj atarsa sız arayın konusalım cocukları gibi mesajlasarak anlasılmaz boyle konular dıyın.. dıger yazdıklarınıza bısey dıyemeyecegım benı bu mesaj trafıgı rahatsız ettı zaten dıger yazdıklarınızdan cok da bırsey anlasılmıyor.

Canım sen Türkçe klavyeden yazmıyor musun? Ya da uzun süre Türkiye dışında mı yaşadın? Mesajını okumada çok zorlandım o yüzden soruyorum.

Canım sen Türkçe klavyeden yazmıyor musun? Ya da uzun süre Türkiye dışında mı yaşadın? Mesajını okumada çok zorlandım o yüzden soruyorum.

Hayır türkce klavyesi yok burda. Bilgisayarın arkasına gecdigim takdirde kullanamıyorum.
Zadece şuan olduğu gibi telefonumda kk' ye girdiğimde türkce harflerini kulana biliyorum. Çünkü telefondaki klavye dilini türkce secimini uyguladim. Yani bizde "ı,Ü,ş,ö vs. gibi harfler yok ne yazsikki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X