- 2 Haziran 2016
- 3.000
- 2.221
- 133
- 34
- Konu Sahibi Durbirmolaver
Parasını sen ver yıkamış kadar olursun zaten. Cimriler ne olacak!
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım mesele onun açısından da benim açımdan da para değil zaten. ama anadolunun şirin bir ilinin şirin bir ilçesinde yaşıyor, o ilçenin de minnacık bir köyünde büyümüş bir kadın. para verip halı yıkatmayı, temizlikçi tutmayı ayıp olarak görür. zaten diğer gelin şimdi hamile, ona temizlik yapacağım diyince o da anne ne uğraşıyorsun kadın çağırsana demiş. kaynanacım da söylemiş eşe dosta da parasıyla bile kimseyi bulamamış güya herkes demiş ki gelinin var ya o yapsın. ben de nasıl bulamadın parasıyla bile öyle şey mi olur, ayrıca da kız yapmak istemiyorsa sen de söyleme artık o zaman dedim... yani bu temizlik veya iş görme meselesi onun için çok önemli, 2 gelini varken bazı işleri başkalarına parayla yaptırmak gururuna dokunacak sanırım. şimdi bana inşallah sen onun gibi olmazsın diyor. ne diyeceğimi şaşırdım valla :)
Ya ayni benim anneannemKadin resmen gurur meselesi yapmis
Mesela anneannem de koy kadinidir. Onun da takintisi evdeki gelinler yoksa kiz torunlar misafir gelince surekli kosturacak. Surekli turlu bahanelerle hepimizi kaldirir surekli bir seyler isterdi. Gelen misafirler "falacanin gelinleri torunlari ne hamarat" desin. Ama artik kimse oyle kosturmuyor, ikramini yapip oturuyor. Kimse kimsenin kuklasi degil cunku.
Ha bir de tam bomba olayi anlatayim. Dayim evlenirse hazir olsun diye kendine bulasik makinesi aldi. Tabii anneannemin gozu kaldi. Ikidebir imayla dayimdan makineyi istedi. Dayim da evlenirken baska model aldi diye makineyi anneanneme verdi. Fakat 15 sene oldu makine bu zamana kadar en fazla 3 kere calismistir o da gizli gizli biz calistirdik. Niye mi? Cunku kadin dedigin bulasigini bekletmezmis. Yemek yer yemez elde bir guzel yikamaliymis. Baskalari gorse ne dermis![]()
Kadin resmen gurur meselesi yapmis
Mesela anneannem de koy kadinidir. Onun da takintisi evdeki gelinler yoksa kiz torunlar misafir gelince surekli kosturacak. Surekli turlu bahanelerle hepimizi kaldirir surekli bir seyler isterdi. Gelen misafirler "falacanin gelinleri torunlari ne hamarat" desin. Ama artik kimse oyle kosturmuyor, ikramini yapip oturuyor. Kimse kimsenin kuklasi degil cunku.
Ha bir de tam bomba olayi anlatayim. Dayim evlenirse hazir olsun diye kendine bulasik makinesi aldi. Tabii anneannemin gozu kaldi. Ikidebir imayla dayimdan makineyi istedi. Dayim da evlenirken baska model aldi diye makineyi anneanneme verdi. Fakat 15 sene oldu makine bu zamana kadar en fazla 3 kere calismistir o da gizli gizli biz calistirdik. Niye mi? Cunku kadin dedigin bulasigini bekletmezmis. Yemek yer yemez elde bir guzel yikamaliymis. Baskalari gorse ne dermis![]()
annecigim cok iyi yerler var ben gelince veririz oraya yikarlar demek cok mu zor buzde 2 gelin var her yonden bizi ve annemi somururler hasta bur kadina hic faydalari olmaz hakkini helal etmiyor iyi bir sey mi buSelam, 2 aylık nişanlıyım. Kendi ailem ve nişamlımın ailesi farklı illerde yaşıyoruz, biz de nişanlımla birlikte başka bir ilde çalışıyoruz. Nişanlımın ailesini çok fazla tanıma fırsatım olmadı, geldiler istediler yüzük taktık seneye de düğün inşallah. Kayınvalide bana karşı genelde iyi niyetli ama biraz patavatsız gibi geliyor bana, bazı söyledikleri çok gereksiz geliyor sinirlerimi bozuyor. Haftada bir defa falan arıyor konuşuyoruz. Geçen gün aradığında diğer gelinini çekiştirdi bana bol bol, onlar aynı şehirde yaşıyorlar bu arada. Gelmiyor gitmiyor hiçbir işime yardımcı olmuyor, kendi annesinin evine gidip her işini yapıyor diye uzun uzun şikayet etti. Ben şaşırdım çok da yorum yapmadım sonra bana dedi ki, oğluna sormuş ileride ben yıllık izinlerimde oraya gidip onların halılarını falan yıkar mıyım diye... Nişanlım da niye senin halını yıkasın, gider annesinin halısını yıkar demiş... Doğrusu bunu duyunca çok sevindim, nişanlım zaten yapmayacağımı bildiği için cevabı vermiş ama bana da, doğru mu bu, yıllık izinde gelip halı yıkamama yardım etmez misin dedi... Yok dedim oğlun yanlış söylemiş, ben annemin de halısını yıkamam, zaten anneme de halı yıkatmıyoruz biz, yıkanıp geliyor halılar, sen de yıkama ne kendine eziyet ediyorsun dedim... Bozuldu sanırım aramıyor beni pek, anneme de arayıp muhabbet ederken sen halıları yıkatmaya mı veriyorsun diye sormuş :))) Annem de ne insanlar var herşeyine karışan birisi olmasındansa böyle birisi daha iyi, iyi niyetli kadın diyor ama ben çalışan ve yılda sayılı gün izni olan birisi olarak bana halı yıkatmayı planlamasına çok bozuldum doğrusu. Fazla mı olmuş cevabım ne diyorsunuz?
Iyyyy ayni benim kv kac kurtul
eski kafa iste birazda saf bilmiyor heralde insanlarin ne bencil oldugu bu yastan sonra ogrenemez bekler bekler durur avcunu yalar otururEn azından kartları açık
Entrika yok, dolaylı yol yok, laf sokma yok
Yıkar mısın yıkamaz mısın cevap ver bana![]()