kayınvalidem her seferinde bunu neden yapıyor

sudem5

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2009
473
8
118
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Hemen konuya geçiyorum. Dün akşam yeğenimin doğumgünü vesilesiyle annemlere gittik. Telefonumu evde unutmuşum giderken, neyse yemek yedik tam o sırada eşimin telefonu çaldı eşimde bana uzattı baksana annem arıyor dedi bende açtım efendim dedim daha napıyosun bile demeden telefonunu arıyorum açmıyorsun dedi bende telefonumu evde unutmuşum anne dedim siz nerdesiniz ki dedi annemlerdeyiz biz dedim hayrolaaa yaptı birden bende annemlere geldik dedim niye ne oldu ki niye gittiniz demez mi bu seferde annemlere gelmem için bir şey mi olması gerekiyor anne dedim. Ne bileyim ben diyor sinirlendim ve annemlerin yanında da bir şey belli etmek istemediğim için iki üç laf ettim tamam anne bir şey diyor musun dedim yok selam söyle dedi tamam sende selam söyle dedim kapattım. Eve geldik eşim senin yüzün değişti birden ne oldu dedi bende annen neden her defasında annemlere gitsem ya da gideceğimi söylesem hayrola diye soruyor bir şey mi olması gerekiyor ki annemlere gitmemiz için dedim sende ona size geldiğimizde nasıl hayırsa onlara gidince de öyle hayır oluyor deseydin sende niye cevabını vermiyorsun ki dedi. Ben bunu bir şey mi oldu birden gittiniz diye iyi niyetli sorduğunu açıkçası düşünmüyorum artık çünkü 10 yıldır kesintisiz her defasında böyle yapıyor. Ama neden yaptığına anlam veremiyorum. Sizce ben yanlış mı düşünüyorum.

10 senedir azimle sorduguna gore, bir 10 sene daha soracak demektir:)))
Bu durumda en guzeli hic takmamak ,
Hayirdir dediginde esinizin soyledigini tekrar etmek.
Hemen hemen tum kv de var, kiz annesine gidiyorsa kiskanma halleri.
Mumkun olsa herseferinde sizinle gelirler hatta.
Bosver canim takma.
Hatta birdaha annenlerde ararsa telefonu da acma, aaa duymamisim de.
Esinin cebinden aradiginda da esinin soyledigini soyle.

10 senedir azimle sorduguna gore, bir 10 sene daha soracak demektir:)))
Bu durumda en guzeli hic takmamak ,
Hayirdir dediginde esinizin soyledigini tekrar etmek.
Hemen hemen tum kv de var, kiz annesine gidiyorsa kiskanma halleri.
Mumkun olsa herseferinde sizinle gelirler hatta.
Bosver canim takma.
Hatta birdaha annenlerde ararsa telefonu da acma, aaa duymamisim de.
Esinin cebinden aradiginda da esinin soyledigini soyle.

Haklısın canım zaten eşim annesinin bu tür konuşmalarını bildiği için hiç sinirini bozmak istemiyor ona kalsa açmayacak telefonu ama ben ayıp olmasın öyle şey olur mu diye açıyorum ve nasibimi alıyorum her seferinde :))

Haklısın canım zaten eşim annesinin bu tür konuşmalarını bildiği için hiç sinirini bozmak istemiyor ona kalsa açmayacak telefonu ama ben ayıp olmasın öyle şey olur mu diye açıyorum ve nasibimi alıyorum her seferinde :))

Ana -ogul arasina girme canim:))
Acinca da sinir ediyor sizi baksana.
Benim esim evlenmeden once baska sehirde yasiyordu.
Kandillerde aramazmis mesela.
Ben arar telefonu eline verirdim hadi konus diye.
Kiymet mi bildiler ? yoooo
Simdi biraz gec arayinca trip atiyorlar.
Demekki neymis, iliskilerine karima bosver.
Ana ogul aralarinda halletsinler.
Sonra boyle nasibini alirsin:)))
:9:

sen yanlış düşünmüyosun bence..
kıskanç kayınvalide örneği,benimki gibi :27:
eşinin cevabı iyiymiş,o şekilde orjinal cevaplarla karşılık verebilirsin,belki vazgeçer..belki diyorum,10 yıldır devam ettiğine göre biraz zor sanırım :)

Son düzenleyen: Moderatör:

Ana -ogul arasina girme canim:))
Acinca da sinir ediyor sizi baksana.
Benim esim evlenmeden once baska sehirde yasiyordu.
Kandillerde aramazmis mesela.
Ben arar telefonu eline verirdim hadi konus diye.
Kiymet mi bildiler ? yoooo
Simdi biraz gec arayinca trip atiyorlar.
Demekki neymis, iliskilerine karima bosver.
Ana ogul aralarinda halletsinler.
Sonra boyle nasibini alirsin:)))
:9:

Aynen bizde de durum böyle inan ama yine de ben şunu söylüyorum şunu yapıyorum oğlum bunları gördüğü için böyle davranıyor demiyorlar en ufak bir şeyde gelin kışkırtıyor oluyor.

aayy şaka gibi..eşin öyle cevap vermeni tasvip ediyormuş
durma cevabını ver bir dahakine :)

Kaynananın her lafına takılıp uzulursen ses tonun değişirse bır 10 sene daha sorar..

Takmayın .Sorsun sizde annemı ozledım deyın.Ne kadar sık özluyor dersede ben annemsız yaşayamam her dakıka ozluyorum deyın..

Annenıze verdıgınız kıymetı anlasın...

Son düzenleme:
sen yanlış düşünmüyosun bence..
kıskanç kayınvalide örneği,benimki gibi :27:
eşinin cevabı iyiymiş,o şekilde orjinal cevaplarla karşılık verebilirsin,belki vazgeçer..belki diyorum,10 yıldır devam ettiğine göre biraz zor sanırım :)

Bende vazgeçeceğini hiç sanmıyorum ama gerçekten artık sinirim bozuluyor onun yanında annemlere gideceğim derken tedirgin oluyorum yine sinirlerim tavan yapacak diye

Bende vazgeçeceğini hiç sanmıyorum ama gerçekten artık sinirim bozuluyor onun yanında annemlere gideceğim derken tedirgin oluyorum yine sinirlerim tavan yapacak diye

işte bu tip kayınvalideler bizi bu durumla tedirgin edip kendilerinden soğutuyolar..
aynı şekilde ben de ordayken annemlere gideceğimi söylemekte zorlanıyorum..
ama annemlerde olduğumda öyle bi sorun yok! aksine gitmemizi onlar ister,oraya daha çok gidin derler..
farklı herşey,çok farklı..

neyseki uzaktayım ben...

ama sen hiç tedirgin olma,bari sen başar bunu :)
dilediğince git bence,eşinle sorun yaşamadığın sürece,kvalideni bu konuda hiç ama hiiç takma,konuşsun dursun...

Kaynanın her lafına takılıp uzulursen ss tonun değişirse bır 10 sen daha sorar..

Takmayın .Sorsun sızde annemı ozledım deyın.Ne kadar sık ozluyor dersede ben annemsız yaşayamam her dakıka ozluyorum deyın..

Annenıze verdıgınız kıymetı anlasın...

O zamanda hastalanıyor sızlanıyor görseniz cuma akşamı beni aradı yarın bize gelin diye ki benim hafta sonları hiç vaktim yok hafta içi çalışıyorum. Cumartesi sabah erkenden kalkıp çocuklar uyurken temizlik yapıyorum, onlar kalkınca kahvaltı yapıyoruz sonra ikisini de hazırlayıp saat 1.45'te evden çıkıyorum iki çocukla, kızım basketbool kursuna gidiyor saat 3.30'da kurs bitiyor 4 gibi eve geliyorum saat 4.30'da kızımın derslerine yardımcı olan bir abla bulduk o geliyor kız üniversite okuyor ailesinden uzak 7'ye kadar ders çalışıyorlar sonra da kızı yemek yemeden göndermek istemiyorum onlar ders çalışırken ben yemek hazırlıyorum sonra hep birlikte yemek yiyoruz kız saat 8 gibi gidiyor o saatten sonra da mutfağı topla haşat oluyorum zaten pazar günü de aynı cumartesi günü gibi detaylı temizlik olmuyor belki ama zaten eşim ve çocuklar geç kalkıyor kahvaltı yapıp yine kursa gidiyoruz oradan gelince de hemen kızımı banyo yaptırıyorum ablası gelene kadar sonra küçük derken yine yemek hazırla yani hafta sonlarımda böyle geçiyor ben kendi aileme bire bir aydır gidemiyordum biliyorlar onlarda vaktimin olmadığını dün aradılar pasta alacağız kimse olmayacak siz biz gelir misiniz diye bende eşime sordum gideriz tabii zaten ne zamandır gitmiyoruz dedi.

Bir de cuma günü gelemeyiz ki vaktim yok dediğimde cumartesi günü hastalanmış hastaneye gitmiş kendi kendine sonra kayınpederim gitmiş ne oldu diye kimseye haber de vermiyor ben hastanedeyim diye arıyor daha sonradan evi kayınpederimde gitmiş ne oldu diye. Eşime söyledim tahlil filan yapmışlar dedim ne çıkmış dedi hiçbir şey dedim bir şeyi yok çünkü dedi tek derdi herkes onunla ilgilensin onun peşinde ben 35 yıllık annemi tanımıyor muyum dedi ben de olur mu canım hasta olmasa niye gitsin hastaneye dedim iyi niyetliyim çünkü iyi bak görürsün yarın gezmeye gider hatta bugünden de gider dedi vee dün bir komşusuyla televizyonda evlence programına gitmiş gördük eşimde görmüş akşam bana hani kayınvaliden hastaydı ben sana demedim mi gezmeye gitmek istemiştir babamda götürmemiştir üstüne bir de sende gelemeyiz diyince kendini hastalığa vurdu işte dedi. Şok oldum.

Sizlanir tabii, ajitasyon bu tiplerin ata sporu.
Ben de eskiden boyle iki arada bir derede kaliyordum, hem kendim
Mutsuz oluyordum, hemde kimseyi memnun edemiyordum.
Ayni durumdayiz, benimde oglum basket kursuna gidiyor.
E bir haftada gitmiyiversin...
Artik acikca konusuyorum, gormek isteyen buyursun gelsin, durumumuz bu.
Musait olursak elbet geliriz ama, okullar kapanana kadar tempi yogun diyip geciyorum.
Siz taviz verdikce anladimki sonu gelmedigi gibi istekler buyuyor.
Net olun, acik ama kirmadan gerekeni soyleyin.

Bana pazar günü konuştuğumuzda ölümden döndüm resmen kafam kalkmıyor hiç ölüyorum ben söyle oğluma gelsin göreyim filan diyordu ertesi günü hopppp televizyonda.

benim kv de, kız evlendi mi anasının evine zırt bırt gitmez, misafir olur artık anasıgile der...
hay allahım ya rabbim...napmalı bilmem böyle kv leri...
ama kendi kızları olsa, emri vakilerle zorla getirtirler....

halinize şükredin kızlar...
beterin beteri var eşleriniz pasif değil birde pasif olsaydı görürdünüz neye gidiyosunuz ne var bunun akrabalarında diye doldurup kocanızı üstünüze salmıyorlar yapanlar da benim gibi yapacak çaresi yok yani saklayacak söylemeyecek gerçi artık benim eşimde yoruldu söylemiyor evdeyiz kimseyok yanlızız diyip geçiştiriyor duymayın kızlar cevap vermeyin tlf.na yoksa kendinize edesiniz benden size tavsiye...

Bir de cuma günü gelemeyiz ki vaktim yok dediğimde cumartesi günü hastalanmış hastaneye gitmiş kendi kendine sonra kayınpederim gitmiş ne oldu diye kimseye haber de vermiyor ben hastanedeyim diye arıyor daha sonradan evi kayınpederimde gitmiş ne oldu diye. Eşime söyledim tahlil filan yapmışlar dedim ne çıkmış dedi hiçbir şey dedim bir şeyi yok çünkü dedi tek derdi herkes onunla ilgilensin onun peşinde ben 35 yıllık annemi tanımıyor muyum dedi ben de olur mu canım hasta olmasa niye gitsin hastaneye dedim iyi niyetliyim çünkü iyi bak görürsün yarın gezmeye gider hatta bugünden de gider dedi vee dün bir komşusuyla televizyonda evlence programına gitmiş gördük eşimde görmüş akşam bana hani kayınvaliden hastaydı ben sana demedim mi gezmeye gitmek istemiştir babamda götürmemiştir üstüne bir de sende gelemeyiz diyince kendini hastalığa vurdu işte dedi. Şok oldum.

Esin annesinin huyunu biliyorda takmiyor, sen niye dert ediyorsun canim yaaa.
Birak esin kursun dengeyi.
Valla cok hosuma gitti esinin tutumu.
Sen isguzarlik yapma bakalim gelin hanim, cik aradan.:ssz:
Esi bazi gercekleri gorsun diye bir kolunu feda edecek arkadaslar var kk de.
Sende hic takma , huzurunu bozma.
Esin arkanda ve farkinda.
Gul gec, olayi sit - com gibi izlemeyi dene.
Val,a cok eglenirsin, senin kv cok alem kadinmis:))

halinize şükredin kızlar...
beterin beteri var eşleriniz pasif değil birde pasif olsaydı görürdünüz neye gidiyosunuz ne var bunun akrabalarında diye doldurup kocanızı üstünüze salmıyorlar yapanlar da benim gibi yapacak çaresi yok yani saklayacak söylemeyecek gerçi artık benim eşimde yoruldu söylemiyor evdeyiz kimseyok yanlızız diyip geçiştiriyor duymayın kızlar cevap vermeyin tlf.na yoksa kendinize edesiniz benden size tavsiye...

Esin annesinin huyunu biliyorda takmiyor, sen niye dert ediyorsun canim yaaa.
Birak esin kursun dengeyi.
Valla cok hosuma gitti esinin tutumu.
Sen isguzarlik yapma bakalim gelin hanim, cik aradan.:ssz:
Esi bazi gercekleri gorsun diye bir kolunu feda edecek arkadaslar var kk de.
Sende hic takma , huzurunu bozma.
Esin arkanda ve farkinda.
Gul gec, olayi sit - com gibi izlemeyi dene.
Val,a cok eglenirsin, senin kv cok alem kadinmis:))

Back
X