kayınvalidem kayınpederimi gün gün öldürüyor...

BenAyKizim

anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.447
184
698
diyeceksiniz ki bu nasıl başlık.ama aynen öyle.hayatında hiç eline içki sigara almayan,hiçbir sağlıksız işte çalışmayan ve mutlu yaşayan kayınpederim 73 yaşındaki hacı kayınvalidemin sigara tutkusu yüzünden 79 yaşında mesane kanseri yaşadı 2007 de.bu hastalığın en büyük nedeni sigaradır.kemoterapi radyoterapi felan atlattı o zaman.kayınvalideme de laf arası söyledik.senin içtiğin sigara bu adamı hasta etti diye.daha ziyade eşim.kızdı felan.içinden kabul etti ama her sigara içenin saçma savunmalarını yaptı.be içiyorum ona ne olacak felan gibi.halbuki karısı yani burnunun dibinde.pasif içicilik diye bişey var üstelik 45 yıllık.zavallı adam altı bezli geziyor.altına yapmıyor ama arada kaçırabiliyor nadiren.neyse..
bu zamana kadar sürekli kontrollerini yaptırdık herşey yolundaydı.ama birkaç gündür idrarından kan gelmeye başlamış.ilk kanser olduğunda da bu belirtiyle dr a gitmiştik.ben kanserle ilgili bayağı bir bilgiye sahibim kendi annemin iki ayrı hastalığından dolayı ve korkarım ki durum pek parlak değil.yarın eşim dr a götürecek kayınpederimi.şimdi asıl üzüldüğüm ve sinirlendiğim öfkelendiğim şu.kaynanam sigarayı bırakmadı.yine içti.ve adamcağız tekrar kanser olduysa ne olacak?bu sefer çok ama çok kızarım ve lafımı esirgemem.ohh içim rahatladı biraz...siz olsanız ne yapardınız....

Son düzenleme:
canım senin fazla yapabileceğin bir şey yok.

kayınvaliden kendi vicdanı ile düşünüp eşinin hastalığını buna yormuyorsa ne deseniz boş çünkü. olmadı adamcağızı kendi evinde bak bir süre. sigara içilmeyen bir ortamda bulunsun.

keşke gelse ben baksam ama maalesef kayınpederimde demans hastalığı da va r yani alzhamier başlangıcı.evinden başka yerde duramıyor.bize gelse bir saat olmadan hadi gidelim diyor.valla canım sıkkın hem de çok.....eşim astım hastası çocukluğundan beri ve hep kayınvalidemi suçlar.şimdi kayınpderime bu yüzden bişey olsa eşim çoook ama çoook üzülecek .hamileyken içmemiş ama önce ve sonra hep içmiş zıkkımı.ben kızımın yanında asla içirtmiyorum.yoksa torununu göremez bunu biliyor.

Nekadar bencil insanlar var. Anca kendisi hastalanirsa birakabilir sigarayi ama oda belki, baksana kac yasina gelmis ve kocasini kanser etmis hala iciyor. Insallah kotu hastaliga yakalanmaz kayinpederin, gecmis olsun cok uzuldum..

73 yasında hala sigara içebilen bir bünya.. kayınvaliden bayağı sağlammış.. ben içsem , çoktan ölmüştüm.. oğlu annesine sigarayı bıraktıracak.. nikotin bandı falan alın, ciddi anlamda tavır koyun. hiç olmadı; evde içmesin. ne ayıp ya bu yaşta.. insan biraz ağır oturaklı olur. kendi sağlam besbelli ama etrafındakiler değil.. onları düşünmeli..

mutlaka saglikli yasamak cok önemli ama hic sigara icmeyen pasif icici olmayanlarda
kanser olabiliyor kayinvaldenizde istemez herhalde hayat arkadasina zarar vermeyi

Ömrü hayatında hiç sigara içmemş olak kayınvalidem de akciğer kanseri oldu 2yıl boyunca birilerinn bakımına muhtaç yaşadı ve vefat etti.. Ne oğulları ne de eşi de sigara içmiyordu....
Kanserin tek sebebi sigara değildir.. Kayınvalidenizi sigarayı bırakması için ikna etmeye çalışın ama eşini onun hasta ettiği gibi saçma bir düşünceyi dile getirip kadının vicdan azabı duymasına da sebep olmayın lütfen...
Haa bu arada teyzemin kayınvalidesi de günde 1,5 paket sigara içiyor tansiyon hastası 75 yaşında ama gayet sağlıklı, hiçbir sorun yaşamadan yaşayıp gidiyor....
YAni demem o ki hastalıkların tek sebebi sigara değildir.. Keşke imse sigara içmese ama insanlar sigaa içiyor diye de onlara haketmedkleri sorumlulukları yükleyip vicdan yaptırmayın...

elbetteki kayınvalideme sen adamı hasta ettin demem.kendi anlamalı.ben mutlaka kayınvalidemin sigarasından hasta diye diretmiyorum ama çok büyük ihtimalle öyle.dr u da söyledi. ayrıca kendisi de sağlıklı değil kemik erimesi tansiyon kalp romatizma ve omurga kırığı ameliyatı var sürekli korse takıyor.bakıma muhtaç yani.

Kayınvaldenize ne kadar büyük haksızlık yapmışsınız..tamam içtiği sigara onu etkiliyordur ama onun sigarasından kanser oldu diye suçlamak bir insana yapılacak en büyük kötülüktür.
Yanında sigara içilen herkes kanser olsaydı (böyle bir tanı olsaydı) önlem için kimse kimseye sigara içtirmezdi yanında ve kanser illetinden büyük ölçüde kurtulmuş olurduk.
Kayınpederinize geçmiş olsun,benim kayınpederimde mesane kanserinden vefat etti,kayınvalidem hiç ağzına sigara sürmemiş bir kadındı..

Kanser eğer bünyede yatkınlık varsa aile geçmişinde birilerinde bu hastalık görülmüşse her zaman herkes için risk vardır. Tek sebep sigara olamaz ki hele içmeyen birisi için. Bence kayınpederiniz için tabi elinizden geleni yapın ve sonuçta yaşı da ilerlemiş elbet hepimiz için hak emir gelince birşeyler sebep olacak. Siz kendi çocuklarınız için dikkat edin çünkü kanser birinci derecede akrabada görülmüş çocuklarınız için sağlık beslenme spor kansere karşı önlemler vs konularına dikkat etmeye başlayın. Benim akrabalarda hiç görülmemiş kanser risk az diyebilirim ama şeker ve tansiyon var bende o konuda tedbirler almaya çalışıyorum bir şekilde.

konunun içeriğinden çok konu başlığı çok ağır kaçmış..kayınvaldenin de kendine göre belli bi sıkıntıları vardır muhakkak.kesinlikle hiç kimsenin içmemesi gereken sigarayla atıyordur belki stresini.biraz ağır olmuş öldürmek falan...

Kayinvalidenize öfkenizden bence günahini aliyorsunuz.. ömründe sigara icmemis pasif icici bile olmamis ickiyi agzina sürmemis büyükbabami 55 yasinda akciger kanserinden kaybettik.Kayinpederiniz 80nine merdiven dayamis biri yaslaninca mecbur hastaliklar cikacak öyle yada böyle tansiyon olur,kalp olur,kanser olur bilinmez ama bunu bi kisiye baglayip suclamakta acimasizlik olmazmi...

Bu hastalığı yakınen tanıyan birisi olarak kanserin oluş nedeni vs. lere hiç girmek istemiyorum. Söylemek istediğim şey; bu kadar acımasız olmamalısınız; heleki yarım asır o insana hayat arkadaşlığı yapmış birisi ise bu ağır suçlama da bulnduğunuz kişi..

benim dedem ağzına içki sigara değmediği etrafında içen olmadığı kahveye vs adım atmadığı halde akçiğer kanserinden öldü...
pasif içicilik de kanser riskini artırıyor ama tek sebebi o olamaz.
bir de boşverin yahu, adamı hayat arkadaşı düşünmüyorsa siz napabilirsiniz?
karışmayın da laf da söylemeyin bence...

Sanki kayınvalidenize olan hıncınızı kayınpederi kullanarak çıkarıyosunuz gibi..Bu kadar acımazsız olmayın,kadının hayat arkadaşı hasta..kimbilir ne kadar üzülüyordur.

bencede sonuçta onlar karı kocalar.en iyi onlar düşünürler birbirlerini...

Sigaranın asla savunulacak bir tarafı yok ancak, kansere olan etkisinin stresten daha fazla olduğunu düşünmüyorum... Kayınvalidenize haksızlık ediyorsunuz hem de çok büyük... Bence bu dönemde onun yanında olmalısınız... Tatlı dille uyarabilirsiniz ama öldürenin kayınvalideniz olduğunu düşünebilen bir insan zihniyeti, nasıl tatlı dille uyarı yapabilir bilemiyorum...

Allah kayınpederinize acil şifalar, kayınvalidenize güç... size de olayları doğru analiz edebilme yetisi versin... Saygılarımla....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…