kayınvalidem kayınpederimi gün gün öldürüyor...

konu sahibi ithamda biraz ileri gitmiş,kabul ama burda bazı arkadaslar neredeyse sigarayı masum çıkaracak.
burdan hiçbirimiz yok efendim sigara yüzünden olmuştur kesin, ya da kesinlikle sigara yüzünden olmamıştır diyemeyiz.sigara bir sebep olmuş olabilir de olmayabilir de.. ama ben her zaman için eşeği sağlam kazığa bağlamaktan yanayım. ve daha önce de belirttim... gene söylüyorum 73 yasında biri nasıl sigara içiyor.. içiyorsa o bünye bunu nasıl kaldırabiliyor.
ayrıca konu sahibinin eşi de astım hastasıymış. olaylar nasıl gelişti bilmiyorum ama bu anne küçük yaştan beri çocuklarının yanında fosur fosur sigara içiyorsa, ve bu adam astım hastasıysa annenin sigarası sebeplerden biridir. en azından hastalığı ilerletmiştir..
sigara içenler bastırma mekanizması geliştirebiliyor, bu konu da içmeyenler daha sağlıklı analizlerde bulunuyor bence..
ayrıca bir not: ağzında sigara kucağında bebek olan anne-babaları sokakta görünce o çocukların devlet eliyle ellerinden alınması gerektiğini düşnüyorum.
başka bir not. 3 sene öncesine kadar günde birpaketten fazla sigara içiyordum ta ki içmeyen birine aşık oluncaya kadar.. onun hiç sigara içilmemiş evinde sigara içerken utanıyordum, ona soluttuğum havanın pisliğini düşünmeden edemiyordum .. sonucunda da sigarayı bıraktım , kendim için değil;onun için..

o yüzden bir insanın koca bir ömür boyu (73 yasında dek)sigara içmesini anlayamıyorum.

Ben arkadaşın kaynvalidesini suçlamasını yanliş buldum... Bu yorumumdan sigara içtiğimi düşünebilirsiniz... Ben 33 yaşındayım ve hayatımda hiç ağzıma sigara sokmadım...
Mesele sigara değil...
KAyınpederi rahatsızlanmış, bundan sigara içtiği için kayınvalidesini suçluyor.. Böyle bişey mümkün değil... Adam kendi sigara içiyor olsa bir derece belki derim, ki o bile net bir sebep değildir...

katılıyorum...pasif içicilikten kanser olunmaz....sırf yanında biri sigara içiyor diye bir insan kanser olur mu hiç?olur diyorsanız bu konudaki bilginizin oldukça yetersiz olduğunu düşünürüm...çünkü sadece ve sadece yanında sigara içiliyor diye kimse kanser olmaz....başka başka sebepleri vardır...ha kanserli bir hastanın yanında sigara içilmez,içilmemeli o ayrı konu tabi...ama kayınvalidenize 73 yaşından sonra sigarayı bıraktıramazsınız onu söyliyim....ancak balkonda,pencerede falan içebilir...
artı eşinizinde astım olmasının sorumluluğunu annesine yüklemesine üzüldüm....ne kadar üzücü bişey...benim annemde hamileliğinden önce sigara içen biriydi,hamileyken ve emzirmede içmemiş ama sonra yine içti hala da içiyor,hemde 2 pakete yakın...ama bende hiç bir sağlık sorunu,astım vs yok ki kendimde 13 yıldır içiyorum.....bunları sigarayı savunmak için söylemiyoruz,demek istediğimiz karşıdaki insanı suçlarken dikkat etmek...vicdan azabı yaşatmayın kadına heleki emin olmadığınız bişeyden....

Sanki kayınvalidenize olan hıncınızı kayınpederi kullanarak çıkarıyosunuz gibi..Bu kadar acımazsız olmayın,kadının hayat arkadaşı hasta..kimbilir ne kadar üzülüyordur.

bende aynı şeyi düşündüm....kayınvalideye bir öfke bir nefret sezdim her cümlede.....

neyse,kayınpederinize geçmiş olsun...

...[/B][/QUOTE]
....kayınvalideye bir öfke bir nefret sezdim her cümlede.....

neyse,kayınpederinize geçmiş olsun...[/B][/QUOTE]

Aynen ben de böyle düşündüm.. Bell ki kayınvalideye gıcık olunuyor. Aa bak elimize suçlamak için bi fırsat çıktı denmiş...

kayınvalidenin başka açığı olmayınca bu bahane olmuş galiba

gercekten bu ne bıcım baslık dedım..yazıyı okuyunca da baya sasırdım..
bu hastalıgı kayınvalıdenızın sıgarasına baglamanız bana bıraz trajıkomık geldı..
enıstem beyın cerrahıydı,yıllarca sıgara kullandı,gecen sene 2. kapl krızını gecırdı ve kalbı 15 dakıka(belkı bıraz daha uzun) bır sure durdu ve sonra gerı geldı,tabıı bu kadar uzun sure durdugu ıcın beyın osıjensız kaldı ve bu durum onda kalıcı bazı hasarlar meydana getırdı,konusma guclu-hafıza problemı gibi,hala sıgara kullanıyor..
bu adam koskoca beyın cerrahı ve ölümü tatmıs bırı dıkkatınızı cekerım..
bende sıgara kullanıyorum..kullanmayanlar kullananları dogal olarak anlayamazlar,kullananların kullanmayanları anlayamadıkları gıbı..
sıgarayı bırakmak guclu bır ırade ıster,bu sahsen bende yok mesela..
kaldı kı kayınvalıdenızın bıle bu kadar saglık problemı varken,eger bu zıkkımı kullanıyorsa..kendını dusunmuyor bıle demektır..
benım dedem 83 yasında hala sıgara ıcıyor..
kayınpederınızın durumunun kayınvalıdenızın sıgarasına baglamak...bana pek mantıklı gelmedı..

sigara kansere neden olabilen çevresel faktörlerdendir arkadaşlar ayrıca sigaranın dışarı verilen dumanı içenin çektiği kadar zararlı

ama kanser sadece tek faktörle açıklanamasa da pasif içicilik kanser dahil pek çok hastalığa nedne olabilir

bu arada hamileyken sigara içen annenin çocuğunun astıma yakalanma ihtimali içmeyen anneden daha fazla

evet kanserde bünyesel yatkınlık gerekir ama yüzde yüz hasta eder denemese de hasta olma ihtimalini artırdığı kesindir pasif içicilik de sigara içmek kadar tehlikelidir bu arada ailesinde hiçbir tür kanser olmayan annem 25 yıl pasif içicilikten sonra göğüs kanseri oldu akciğerlerinde de nodül var bilin bakalım doktor nednelerden biri için ne dedi tabi ki pasif içicilik bu arada pasif içicilik insanı iki günde hasta etmez zaten

bu arada evin sadece bir odasında sigara içilse bile zararlı partiküller tüm eve yayılır bu arada sigara içen kiinin üzerinde de o partiküller kalır

tıpkı sigara içen tüm insanlar gibi kayınvalideniz elbette sigara içmekte özgür ama evin içinde kayınpederinizin yanında sigara içmektense kalkıp bir zahmet evin balkonunda içmesi gerekir

ben içmeyen olarak sigara içenin içme hakkına saygı duyuyorsam içmeyenin de benim duman altında kalmama hakkıma saygı duymasını talep etme hakkım olduğunu düşiünüyorum

mesela eşim iki ay öncesine kadar içtiği halde sigara içilmez bizim evde eşim çıkıp dışarıda balkonda içer sigarasını kimseye de içirmem evinde sigara içen tüm arkadaşlarım evinizde sigara içilmediği belli der her zaman

bu arada ben de tiroid kanseri oldum ve artık sigara içen arkadaşlarımın tamamı benim yanımda sigara içmiyor dışarıda olduğumuz halde uzaklaşıyorlar

kayınvalideniz sadece düşüncesizlik yapıyor tatlı dille uyarılabilir kayınpederiniz de rica eder, zararlarını anlatırsa ben de kayınvalidenizin gözgöre göre içeceğini sanmam tahminim o da sigaranın sadece içene zararı olduğunu sananlardandır

benim dedem de 85 inde vefat etti edene kadar sigara içti.ama ölüm nedeni kalp kriziydi.o yaşlarında nargile bile çekiyordu.
sigaradan nefret ederim içmem de yanımda içilmesinden de rahatsız olurum eşime de evde içirmem hatta sağlığı için bıraktırmaya çalışırım.ama su da gercek ki bazı insanlar sigara içmedikleri gibi içilen ortamlarda da bulunmadan hasta olabiliyorlar.ayrıca o kadar yıl sigara içen birine nasıl bıraktıracaksınız ki kaynana diye atmışsın kadıncağıza topu

Pasif içicilik kanser riskini yüzde 40 artırıyor En çok da çocuklar etkileniyor... Hacettepe Üniversitesi (HÜ) İç Hastalıkları ve Medikal Onkoloji, Kanser Epidemiyolojisi Bilim Uzmanı Prof. Dr. İsmail Çelik, ''Çevresel tütün dumanına maruz kalmanın, sigara içmeyenlerde akciğer kanserini yüzde 30-40 artırdığını'' belirtti.

Pasif içicilikten korunmak için hiçbir havalandırma yönteminin yeterli olmadığına, tütün dumanının, kısa süreli havalandırmayla odadan çıkmadığına, eşyalara, duvarlara, giysilere ve tene işlediğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: ''Pasif içicilik, özellikle çocuklarda astım, zatürre, kulak iltihabı gibi hastalıkların görülme oranını artırmaktadır. Dünyada her yıl 160 bin çocuk kansere yakalanmaktadır ve bunların 90 bini yaşamını yitirmektedir. Bu çocukların çoğu, sigara bağımlısı değil, pasif içicilerdir.

ben çocukların yanında zaten içilmemesi taraftarıyım,kesinlikle buna karşıyım...5 ay sonra evleniyorum ve kendim 13 yıldır içtiğim halde (ki bırakmaya çalışıyorum şu sıra) evimde asla sigara içirmiycem,heleki çocuklarımın yanında....
sigara dumanının eve,eşyalara,duvarlara sindiğininde gayet bilincindeyim....
yazınızda belirttiğiniz gibi pasif içicilik kanser riskini arttırabilir evet...dikkat ederseniz kanser riskini artırır diyor yazıda,kanser yapar demiyor...ben tek başına pasif içiciliğin kanser yapmayacağını söylüyorum...aradaki nüansı fark edebilirsiniz umarım...benim söylediğim şeyle yazıda geçen cümle arasında çok fark var.....

konu sahibi arkadaş,kayınpederim kayınvalidemin içtiği sigaradan kanser oldu diyor....bu bana göre yanlış bir suçlama....ayrıca her doktorun söylediğinede inanmam......

bu arada sigara içmeyenlerin,içenlere,bak işte şöyle zararı var,böyle etkileri var vs vs demelerinede illet oluyorum...merak etmeyin sigara içenlerde en azz içmeyenler kadar bilincinde bunların.....ama bağımlı olmak,hasbel kader bu illete başlamış ve kurtulamıyor olmak ,sigara içmeyenlerin oturduğu yerden ahkam kesmeleri kadar basit değil...(lafım size değil genel söylüyorum)

(sen yatalak olunca o sigarayı alıp beyaz etlerinde söndürücem senin görücen o zaman)
derim ben olsam.....

kayınpederinizin kendi agzı yok mu neden sigara bile olsa?
sonradan suçlamak cok sacma, o kadınla ya bilerek evlenmiş, ya da sonradan sigaraya başladıgında buna engel olamamış, kadın da zevkinden içmiyodur heralde bunca şeyden sonra bağımlılık bu, çat diye bırakılmaz ki.
benim de eşim içmiyo, ben günde 2 paket içiyorum
geçenlerde bırak şunu artık diye elimden aldı paketi, istemiyosan evlenmeseydin benimle dedim bitti, kanser olsa tabiki deliler gbi üzülürüm ama vicdan azabı duymam, benim yüzümden oldu demem, o istiyo diye sigarayı da bırakmam

Sigaraya karşı çookk büyük düşmanlığım var ama yazınız başlığınız çok alakasız olmuş..Eşinizin astımına tamam hadi sebeptir derim ama kayınpederinize sebep olmamış bence eşinizde sizde yanlış tavır almayın kayınvalidenize .Bence sebep aramayın öyle insanlar var yıllarca içiyo ciğerler tertemiz öyleside var ağzına sürmez ama kanser olmuş...

bütün yorumları okudum.ama nedense çoğunluğun sigara içtiğini ve de savunduğunu düşünüyorum.yazık..10 yıl önce ben de içerdim.eşim tanıştıktan kısa bir süre sonra İÇMESEN OLMAZ MI dedi ve bir daha ağzıma sürmedim.daha evli bile değildik.bu yaştan sonra bırakamaz bağımlı diye birşey kabul etmiyorum ben.herşey beyinde biter.bırakmayı istemek yeter.
ayrıca kayınvalideme içimde beslediğim öfke de ne demek.bazı arkadaşlar saçmalamışlar.öfkem onun küllük gibi kokmasına ve bu illetten kurtulmak istememesine.sevmiyorum sigarayı napiiim.ve kayınpederime üzülüyorum.hadi kanser bu yüzden değil diyelim ama be kadın adam bu hastalığa yakalandı bi kere içmesene.gidip mutfakta içiyor artık ama ne fayda evin her yeri duman.valla dilimde tüy bitti artık.kendin için bari bırak diye olmuyor.ne hali varsa görsün.ne diyeyim....

Kızım boşversene sen! kayınvalidene olan düşmanlığına iyi bir sebep bulmuşsun...bundan eminim.
Üstelik kocanıda kışkırtıp bir taşla iki kuş vurmaya soyunmuşsun...
.

Son düzenleme:
Yorum yapmadan geçemicem kusura bakmayın.
Bir arkadaş kucağında bebek sigara içen anne babaların elinden çocuğu almak gerektiğini söylemiş.
Benim babam da ben bildim bileli sigara içer, eskiden insanlar bu kadar bilinçli değilmiş bizim yanımızda da içilirdi sigara çocukken.
Hatta eskiden bazı kadınlar kocalarının sigara ve içki içmesiyle övünürmüş :)
Ama annem babam bizi o kadar sevgiyle büyüttüler ki bazen kızsam da iyi ki onların çocuğu olmuşum diyorum.
Şimdi insanlar çok daha bilinçli çocuklarla aynı ortamda sigara içmiyorlar.
Babam da balkonda içiyor sigarasını artık.
Ben ve eşim de içiyoruz 3-4 günde 1 paket içiyoruz ikimiz ama bırakmak istiyoruz tabii ki.
Bence de konu sahibi arkadaş abartmış, belki tetiklemiş olabilir ama tek başına pasif içicilik kanser nedeni değildir.

tabi ki içenler de sigaranın zararlarını biliyor mesela benim eşim içerken KBB doktoru sen zaten sigaranın zararlını bliyorsun ben sana tekrar etmeyeceğim zaten sinir olursun bana söylersem ama kronik sinüzitin başlamış içmeye devam edersen sinüslerin iyice kapanacak nefes alamaz hale geleceksin dedi doğru söyledi adam kanserdi kalpti bık bık etse sadece eşim değil ben de sinir olurdum

ama; sizin için söylemiyorum buradaki birkaç mesaja bakarsanız insanlar pasif içiciliğin neredeyse hiç zararı olmadığını savunmuş

sigara içmeyen benim gibi garibanların sorunu bu zaten sigara içenlerin bir kısmı içmek benim özgürlüğüm diyerek etrafı sigara dumanı altında bırakmakta beis görmüyor ama sigara içmek içenin özgürlüğüyse zehirli duman altında kalmamak da benim özgürlüğüm ve malesef dumanı dışarı verenin özgürlüğü onu içine çekmek istemeyenin özgürlüğünün başladığı yerde bitiyor zaten kapalı alanlardaki sigara yasağının nedeni de bu sigara alkol gibi değil alkolün sadece içene zararı varken sigaranın herkese zararı var

sigara içen inanılmaz düşünceli insanlar da var başta benim eşimdir günde bir paketten fazla sigara içtiği halde evlendiğimizde ben sigara kokusundan rahatsız olduğum için evde sigara içilmesin dedi ve bizim evde sigara içilmez eşim balkonda içiyordu son iki aydır bıraktı yalnız pipoya başladı :) tütünsüz olmuyor bağımlılık tabi ki

ben de yazdım kanser riski artıyor pasif içicilikte elbette arkadaş fazlasıyla abartmış ve kayınvalidesine güzellikte anlatsalar en azından kayınpederinin yanında içmez zaten

ama kanser öyle bir hastalık ki düşük de olsa riski artırıcı şeylere maruz kalmamalı insan - bunu yakalanılabilecek en kolay ve hafif kanser türüne yakalanmış ama o hastalık yüzünden inanılmaz yan etkilere maruz kalıp son 5 aydır bunlarla boğuşan ve halen insanlar neler çekiyor benimki ne ki düşüncesine sarılmış bir insan olarak yazıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…