- 12 Mart 2009
- 5.981
- 4.905
- 173
- Konu Sahibi BenAyKizim
-
Ömrü hayatında hiç sigara içmemş olak kayınvalidem de akciğer kanseri oldu 2yıl boyunca birilerinn bakımına muhtaç yaşadı ve vefat etti.. Ne oğulları ne de eşi de sigara içmiyordu....
Kanserin tek sebebi sigara değildir.. Kayınvalidenizi sigarayı bırakması için ikna etmeye çalışın ama eşini onun hasta ettiği gibi saçma bir düşünceyi dile getirip kadının vicdan azabı duymasına da sebep olmayın lütfen...
Haa bu arada teyzemin kayınvalidesi de günde 1,5 paket sigara içiyor tansiyon hastası 75 yaşında ama gayet sağlıklı, hiçbir sorun yaşamadan yaşayıp gidiyor....
YAni demem o ki hastalıkların tek sebebi sigara değildir.. Keşke imse sigara içmese ama insanlar sigaa içiyor diye de onlara haketmedkleri sorumlulukları yükleyip vicdan yaptırmayın...
Sanki kayınvalidenize olan hıncınızı kayınpederi kullanarak çıkarıyosunuz gibi..Bu kadar acımazsız olmayın,kadının hayat arkadaşı hasta..kimbilir ne kadar üzülüyordur.
katılıyorum...pasif içicilikten kanser olunmaz....sırf yanında biri sigara içiyor diye bir insan kanser olur mu hiç?olur diyorsanız bu konudaki bilginizin oldukça yetersiz olduğunu düşünürüm...çünkü sadece ve sadece yanında sigara içiliyor diye kimse kanser olmaz....başka başka sebepleri vardır...ha kanserli bir hastanın yanında sigara içilmez,içilmemeli o ayrı konu tabi...ama kayınvalidenize 73 yaşından sonra sigarayı bıraktıramazsınız onu söyliyim....ancak balkonda,pencerede falan içebilir..
Pasif içicilik kanser riskini yüzde 40 artırıyor En çok da çocuklar etkileniyor... Hacettepe Üniversitesi (HÜ) İç Hastalıkları ve Medikal Onkoloji, Kanser Epidemiyolojisi Bilim Uzmanı Prof. Dr. İsmail Çelik, ''Çevresel tütün dumanına maruz kalmanın, sigara içmeyenlerde akciğer kanserini yüzde 30-40 artırdığını'' belirtti.
Pasif içicilikten korunmak için hiçbir havalandırma yönteminin yeterli olmadığına, tütün dumanının, kısa süreli havalandırmayla odadan çıkmadığına, eşyalara, duvarlara, giysilere ve tene işlediğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: ''Pasif içicilik, özellikle çocuklarda astım, zatürre, kulak iltihabı gibi hastalıkların görülme oranını artırmaktadır. Dünyada her yıl 160 bin çocuk kansere yakalanmaktadır ve bunların 90 bini yaşamını yitirmektedir. Bu çocukların çoğu, sigara bağımlısı değil, pasif içicilerdir.
Ha şunu da söylemeden edemiycem...
Allah onları senin eline bırakmasın.
.
ben çocukların yanında zaten içilmemesi taraftarıyım,kesinlikle buna karşıyım...5 ay sonra evleniyorum ve kendim 13 yıldır içtiğim halde (ki bırakmaya çalışıyorum şu sıra) evimde asla sigara içirmiycem,heleki çocuklarımın yanında....
sigara dumanının eve,eşyalara,duvarlara sindiğininde gayet bilincindeyim....
yazınızda belirttiğiniz gibi pasif içicilik kanser riskini arttırabilir evet...dikkat ederseniz kanser riskini artırır diyor yazıda,kanser yapar demiyor...ben tek başına pasif içiciliğin kanser yapmayacağını söylüyorum...aradaki nüansı fark edebilirsiniz umarım...benim söylediğim şeyle yazıda geçen cümle arasında çok fark var.....
konu sahibi arkadaş,kayınpederim kayınvalidemin içtiği sigaradan kanser oldu diyor....bu bana göre yanlış bir suçlama....ayrıca her doktorun söylediğinede inanmam......
bu arada sigara içmeyenlerin,içenlere,bak işte şöyle zararı var,böyle etkileri var vs vs demelerinede illet oluyorum...merak etmeyin sigara içenlerde en azz içmeyenler kadar bilincinde bunların.....ama bağımlı olmak,hasbel kader bu illete başlamış ve kurtulamıyor olmak ,sigara içmeyenlerin oturduğu yerden ahkam kesmeleri kadar basit değil...(lafım size değil genel söylüyorum)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?