kayinvalidem kendi evine besik alacakmis !!

Evcilkaktus19

Herkesin işine yaradığı kadar iyisindir bu hayatta
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2014
1.330
821
Selam kizlar, eylulde dogumum var. benim sorunum, esim dun kayinvalidemin kendi evine de besik alacagini soyledi. iyide biz zaten kayinvalidemlerle ayni sehirde oturuyoruz ki besik alacaksa her hafta sonu bizim gidip orada kalmamizi beklicektir. Simdi arada gidip kaliyorum ama esim gece vardiyasinda oldugunda sadece, ben gittigimde bi cantama pijamami koyup gidiyorum ama bebekle surekli gece yatisina nasil gidilir? sizce besik almaya karar vermeden once benim de fikrimi almasi gerekmez miydi? Bebekle birlikte her haftasonu ben oraya tasinmak zorunda miyim ? Hadi gittik diyelim bebegimle orada nasil rahat edicem ki kalabaliklar zaten ve en son gittigimde mutfakta yatmistim. Ne gerek var anlamiyorum gercekten sonucta altlarinda arabalari var bebegi gormek istediklerinde cikip g3lebilirler, biz de gideriz ama kayinvalidem besik alarak bizi orda kalmaya mecbur birakiyor resmen ve bana soyleme zahmetinde bulunmuyor bile. Bencillik degil mi sizce de bu?

Selam kizlar, eylulde dogumum var. benim sorunum, esim dun kayinvalidemin kendi evine de besik alacagini soyledi. iyide biz zaten kayinvalidemlerle ayni sehirde oturuyoruz ki besik alacaksa her hafta sonu bizim gidip orada kalmamizi beklicektir. Simdi arada gidip kaliyorum ama esim gece vardiyasinda oldugunda sadece, ben gittigimde bi cantama pijamami koyup gidiyorum ama bebekle surekli gece yatisina nasil gidilir? sizce besik almaya karar vermeden once benim de fikrimi almasi gerekmez miydi? Bebekle birlikte her haftasonu ben oraya tasinmak zorunda miyim ? Hadi gittik diyelim bebegimle orada nasil rahat edicem ki kalabaliklar zaten ve en son gittigimde mutfakta yatmistim. Ne gerek var anlamiyorum gercekten sonucta altlarinda arabalari var bebegi gormek istediklerinde cikip g3lebilirler, biz de gideriz ama kayinvalidem besik alarak bizi orda kalmaya mecbur birakiyor resmen ve bana soyleme zahmetinde bulunmuyor bile. Bencillik degil mi sizce de bu?

Normalde aranız nasıl? Hep dediğim dedik mi kv?

bebeği arada bir bırakma ihtimaliniz var mı çalışcak mısınız, belki bu düşünceyle almışlardır..kalsın diye aldıklarını düşünmüyorum çok ince düşünmüşler hem size de iyi olur uyuttuğunuzda beşiğe koyarsınız..kalmak zorunda hissetmeyin kendinizi.

Size sormadan alıyorsa bırakın alsın. Aldı diye kalmak zorunda değilsiniz ya. İlerde ben boşuna mı aldım diye söylenirse aldığınızdan haberim olsaydı hen söylerdim sana gerek yok diye anne dersiniz.
Bu becilligi anlamiyorum kafasina gore is yapmayi cok seviyor. Bi arada doguma kadar farkli farkli markalardan bebek bezleri alip stok yapmaya kalkismisti. Neymis tek bi markaya alismasinmis. Bende bebegime hanfisi iyi gelirse onu kullanicam prima iyi gelirse sadece prima kullanirim bebegimden onemlu degil dedim beni dinlemedi bile. Artik esime soyledim de o konustu da vazgecirdi.

bence kötü bişey dğeil. Uyduruk bir beşik alın dursun orda. Birkaç eşya da bırakırsınız. Kalmaya gittiğinizde zorlanmazsınız. Sizi düşünmüş kadın. Eşiniz gece vardiyasındayken rahat gidin diye.

Arada tek bebeği de bırakabilirsiniz kvye.

Alsın kendi yatar

Şaka bir yana burda çok konu var annem misafirliğe gidince rahat edeyim diye kendi evine beşik aldı Kv çorap bile almadı diye

Kız annesi alınca uygun oluyor Kv alınca olmaz deniyor

Muhtemelen doğumdan sonra onun evine gidin diye alıyordur hafta sonu gitmenizden öte doğumdan sonra evine beklemesin bir de

madem duymuşsun söyle iki beşiğe gerek yok sen de ihtiyacımız olan başka şey al diye net olun

Normalde aranız nasıl? Hep dediğim dedik mi kv?
aynen oyle canim hep ben bilirim ben yaparim havasinda, bende bunun farkinda oldugum icin hicbisey sormam fikir almam kenei bildiğimi yaparim hep bunun da farkinda ama kadin beni adam hesabina almiyo resmen ki sadece bana degil herkese karsi oyle

bebeği arada bir bırakma ihtimaliniz var mı çalışcak mısınız, belki bu düşünceyle almışlardır..kalsın diye aldıklarını düşünmüyorum çok ince düşünmüşler hem size de iyi olur uyuttuğunuzda beşiğe koyarsınız..kalmak zorunda hissetmeyin kendinizi.
Yok canim calismiyorum. zaten esime soylerken cocukla birlikte yatakta yatilmaz besik alicam demis direk orada kalicakmisiz gibi davraniyor yani

Size sormadiysa alirsa alsın.aynı şehirde mutfağı yat diye gösterdiyse çıkıp gelseydiniz evinize.
Beşigide mutfaga koyacak hali yok ya.
Siz almayin beşik ondakini getirirsiniz:KK70:
hastaydi canim ameliyat olmustu bende ona baktim 15 gun kadar kaldim ve mutfakta yattim 15 gun boyunca en sonunsa esim dayanamadi halime de biz gidecez artik kiz yatamiyor bel agrisindan dedi de evimize geldik. Aynen oyle anki mutfaga koyacak zaten evi tiklim tikim dolu kendisi zor sigiyo o derece bizi de tikistirmaya calisiyo :KK51:

bence kötü bişey dğeil. Uyduruk bir beşik alın dursun orda. Birkaç eşya da bırakırsınız. Kalmaya gittiğinizde zorlanmazsınız. Sizi düşünmüş kadın. Eşiniz gece vardiyasındayken rahat gidin diye.

Arada tek bebeği de bırakabilirsiniz kvye.
Canim her gece vardiyasinda gitmiyorum normalde evimde kalabiliyorum tek basima Yani amaci gece vardiyasinda bana kolaylik saglamak değil. Kayinvalidem bebegimiz olursa bakamayacagini evlendigimizden beri soyluyor zaten o konuda hic umudum yok canım.

Yok canim calismiyorum. zaten esime soylerken cocukla birlikte yatakta yatilmaz besik alicam demis direk orada kalicakmisiz gibi davraniyor yani

Iyi de eşin de ne kalması bizim evde yatak mı yok dememiş ama

Bir de ev kalabalık demişsiniz nasıl ev o gelin mutfakta yatıyor kaç kişi yaşıyor

Benim bildiğim yer sıkıntısı varsa bile gelin odaya alınır mutfakta ev ahalisinden birisi yatar her şeyi bilen Kv bu basit kuralı da mu bilmiyor

Boş verin sıkmayın canınızı ya gerek yok deyip başka lazım bir şey alın deyin ya da alsın kalmayın

Kv kendince çocukla nasıl kalalım demeyin diye yapmış ama bahaneye gerek yok çocuk kendi evinde rahat eder oldu ve bitti bu kadar çocuk başka evde kalmaz aynı şehirde

Alsın kendi yatar

Şaka bir yana burda çok konu var annem misafirliğe gidince rahat edeyim diye kendi evine beşik aldı Kv çorap bile almadı diye

Kız annesi alınca uygun oluyor Kv alınca olmaz deniyor

Muhtemelen doğumdan sonra onun evine gidin diye alıyordur hafta sonu gitmenizden öte doğumdan sonra evine beklemesin bir de

madem duymuşsun söyle iki beşiğe gerek yok sen de ihtiyacımız olan başka şey al diye net olun
Yok canim oyle bisey asla istemez, kayinvalidem asla bana yardimci olmaz, hamileligimin ilk aylarinda mide bulantisindan öldüm resmen haftalarca ne yiyebildim ne ayaga kalkabildim de esim iaten gelince bakti bana hep. kayinvalidem de herkesin kendi evi bize gelsen rahat edemezsin dedi gozumun icine baka bakaa yani en ihtiyacim oldugu anda yanimda olmadi.
Farkli sehirlerde olsak tamam ama sirf gidip kalma mecburiyetinde bırakmak icin yapiyor ben de bunu kabul edemiyorum iste

Yok canim oyle bisey asla istemez, kayinvalidem asla bana yardimci olmaz, hamileligimin ilk aylarinda mide bulantisindan öldüm resmen haftalarca ne yiyebildim ne ayaga kalkabildim de esim iaten gelince bakti bana hep. kayinvalidem de herkesin kendi evi bize gelsen rahat edemezsin dedi gozumun icine baka bakaa yani en ihtiyacim oldugu anda yanimda olmadi.
Farkli sehirlerde olsak tamam ama sirf gidip kalma mecburiyetinde bırakmak icin yapiyor ben de bunu kabul edemiyorum iste

Öyle mecburiyet mi olur madem sana kalacak yer yokmuş niye gidip kalasın bebekle

Bir de cidden evde kimler var kalabalık

Alsın ne olacak ki, sen gitmezsen kullanmazsınız. Ama mesela gündüz gittiğinizde bile orada yatacak yatağı olur rahat. Sonuçta gitmemek sana kalmış. Eşine dersin, mutfakta yatamam ben bebekle diye. İstemezsen gitmezsin.
sonucta bebeklerin aliskanliklari farkli farkli oluyor. Bazilari kalabaliktan ya da ortam defisikliginden huzursuz oluyorlar. belki bebegim huzursuz olucak uumicak orda gece, kendi de buyutmus bebek sonucta nasil bu kadar dusuncesiz olur ben ona sinir oluyorum iste.

Düşünmüş almış. Oturmaya gitsen bile bebeğin uyuyunca yatırırsin içine.

Valla erkek annesi olmak çok zor ya. Ben hiçbir kötülük göremedim. Allah razı olsun düşünmüş diyeceğinize...
Iyide dusuncesi oturmaya gittigimizde yatmasi degil kalmaya gittigimizde bebekle ayni yatakta yatmiyim diyeymis en azindan bana da soyleyebilirdi bu fikrini degil mi

eşiniz gece vardiyasındayken kaldığınız için beşik almış olabilir mi? heveslenmiş almış burada sizin fikrinizi sormaya gerek yok bence, eninde sonunda kalma olayı olur yada 2 saatlik oturmada bile bebeğiniz uyuduğunda beşiğe yatırılabilir,ben pek bişey göremedim, bence güzel bir davranış

• Beğen
Reactions: s u
X