• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem!kör ben!

Eskileri eşip durmayın... Çok irite edici bi hareket te görmedim.. Yani kafaya takılacak ... Biz de benim düğünümde hangi bileziği kimin taktıgını tek tek hesap ettik ki, geri iade ederken ona göre takalım.. Esya konusunda da sizin gelenekleriniz onlarınkıne uymadı dıye de kotu görmeyin.. Artık beklediğiniz gibi herseyı hazır edecek bütcelere sahıp olmayabilir insanlar..

Arkadaşlar eşimle sıkıntı yaşadıkça geçmişte bana yapılan haksızlıkları hatırlıyorum.balayına döndüğümüzde sabah kalktım baktım mutfakta oturuyor kv. sonra geçtim mutfağa anemin Babam ve kız kardeşimin bana taktığı altın bileziklerini eline almış bunları sizinkiler mi taktı diye sordu .ailemin maddi durumu yoktu fazla borçları vardı 1.5 milyarlık bilezik taktılar.3 tane .bende bilmiyorum daha önce görmedim dedim .yok yok bunlar ordan geldi dedi.söylediği sözü şimdi düşündükçe baştan beri art niyetliymişte ben körmüşüm diyorum.ama neden aklıma şimdi geliyor bunlar neden o zaman savunmadım kendimi ne yapmaya çalışıyorsunuz diyemedim bilmiyorum.tatile gittik yazın memleketleri rizeye bir swetsört gösterdi pahalı bir markanın internetten baksana dedi.bende ilgilendim baktım ve begendi aldım.parasını yollayım dedi kabul etmedim.hayır anne ben alırım dedim.eşimde olsa annemden para almazdı biliyorum.ben iyi niyet gösteriyorum ama aklıma geldikçe haketmiyor acaba ilerde daha büyük sıkıntılar verir mi demekten kendimi alamıyorum.eskileri düşündükçe içim daralıyor ne safmışım diyorum.sürekli yatak odasını kız tarafı yapar diye eşimi doldurmuştu ailemde yapamadı ve adetim izde yokmuş zaten..bizde halılar ve perde birde ceviz dediler maddi hiçbir sıkıntı yaşatmadım kimseye.bana neden artık niyet göstermiş bu kadar diyorum. Ve bu yaptığım yüz bulmasına sebep olur mu .bazende diyorum boşver sen iyi ol aklım da kalbimde çok karışık.akıl verin tecrübeli arkadaşlar lütfen.

İncir kabuğunu doldurmayacak şeyler bunlar. Neden takıldınız anlamadım. En baştaki altın muhabbetini tam anlamadım ama o sıkıntı olaiblir ama geçmiş gitmiş sonuçta. Aldığınız bir sweatshirt bu kadar sorun olmamalı. Adet falan çok gereksiz ama yatak odası cidden kız tarafınındır. Eğer siz karşı taraftan bir şey bekediyseniz onların da bunu dile getirmesi çok ters değil. Kendi kendinizi doldurmayın boş yere.

Bundan sonra nasıl davranmam gerektiği konusunda fikir almak istiyorum.tecrübeli evlilerden.
Geçmişe takılı kalma. Günü yaşa.. Kayınvalidenin, kyınpederinin, eltinin, görümenin, dıdının dıdısının ne söylediğine takılma. Önemli olan eşinle mutluluğun, huzurun. Evinin kapısını kapatınca herkes dışarı da kalıyor. Önemli olan eşinle sensin..
Kayınvaliden seni incitecek, seni rahatsız edecek bir cümle kurduğunda cevabıını ver. Kendini de savun. Ezdirme kendini.. Ama saygısızlık da yapma. Çok yüz göz olma.. Mesafeli ol..
Bu arada da ne kadar az beklenti o kadar da çok huzur. Beklentini minimuma indir.

aradan bunca zaman geçmiş. şimdi neden neden neden diye sormanın bi faydası var mı?

şeytan dürtüyor sanırım sizi :işsiz:

kaç yıllık evliymiş yazmış mı bir yere geçmişi deşelediğine göre 15-20 senesi var:kahve:

İncir kabuğunu doldurmayacak şeyler bunlar. Neden takıldınız anlamadım. En baştaki altın muhabbetini tam anlamadım ama o sıkıntı olaiblir ama geçmiş gitmiş sonuçta. Aldığınız bir sweatshirt bu kadar sorun olmamalı. Adet falan çok gereksiz ama yatak odası cidden kız tarafınındır. Eğer siz karşı taraftan bir şey bekediyseniz onların da bunu dile getirmesi çok ters değil. Kendi kendinizi doldurmayın boş yere.
Ben karşı taraftan hiçbir şey istemedim.

geçmiş adı üstünde siz şimdi ve sonrasına bakın geçmişte pişman olduğunuz davranışlarınızdan vazgeçerek yaşayın geçmişe takılırsanız sadece mutsuz olursunuz

Mobilyaları falan onlar mı aldı? Düğünü onlar mı yaptı? Yoksa bunları eşiniz ve siz kendiniz mi yaptınız. Kendiniz yaptıysanız onlara bir şey yemek düşerdi açıkçası.
Kp yaptı ben beyaz eşyaya yardım ettim ama yarısını ben verdim ailem yapamıyor diye.bunu düşündüğüm halde bana yatak odasının söylenmesi yapmanız gerek ama biz millete yaptılar diyoruz diye telefonda öyle demişti.ve o gün altın meselesi .ne kadar safmışım ben

Mobilyaları falan onlar mı aldı? Düğünü onlar mı yaptı? Yoksa bunları eşiniz ve siz kendiniz mi yaptınız. Kendiniz yaptıysanız onlara bir şey yemek düşerdi açıkçası.
Yardım edelim de dedim düğün sonrası Kp kabul etmedi.

Seninki iyiymiş emin ol;) yatak odası tada oturma odası birini erkek birini kız tarafı yapar biz yatak odasnı yaptık ama onlar son dakka oturma odasını yapmadılar borç ödedim biton falan bi çay kaşıkları dahi yok. Gelinliktrn tut nikah masraflarına kadar. Bide imam nikahı kıyıldı evlendiğimizin akşamına bana mihir ne diye sordu aynı gün al sana art niyet 5 bilezik dedim nikahta takılanları ima ederek 5bileziğin var zaten dedi. Ohoo bide bu çıtır çerez. Yine de huzurunu kaçırmıorum sürekli bişey isterler giyim kuşamsa yada ufak tefek yeme içme vs. Alıyorum paramız varsa hızurumu kaçırmayacak şekilde ortada durmaya çalışıyorum.sende öyle yap düşündükçe stresin artar

Altı larımızı verdiler eşimin hesabında hepsi altın hesabında paralarada dokunm adımlar. Kayınpederimin istemedi kayınvalide çok borç var diye söylendi ama .bende saf gibi diyorum anne birlikte ödeyelim kp kabul etmedi.
Ne demek istediğinizi anladım aslında altın konusunda sizin tarafın taktığı bilezikler ince ve gramı az olunca kendi taktıklarıyla kıyasladı ve ona laf vurdurmaya çalıştı maddi durumunuzun iyi olmadığını biliyormuş ve sıkısık zamanınızda babanız yine takmış bilezik helal olsun diyeceği yerde araştırması doğru değil.

Kıyafet konusunda sizi abartılı buldum beğenmiş ve size hediye almak istemiş olabilir belki zevkinizi bilmediğinden önce size göstermek istemiş olabilir.

Ne demek istediğinizi anladım aslında altın konusunda sizin tarafın taktığı bilezikler ince ve gramı az olunca kendi taktıklarıyla kıyasladı ve ona laf vurdurmaya çalıştı maddi durumunuzun iyi olmadığını biliyormuş ve sıkısık zamanınızda babanız yine takmış bilezik helal olsun diyeceği yerde araştırması doğru değil.

Kıyafet konusunda sizi abartılı buldum beğenmiş ve size hediye almak istemiş olabilir belki zevkinizi bilmediğinden önce size göstermek istemiş olabilir.
Kıyafeti ona ben aldım

Back
X