Kayınvalidem mi,arkadaşımmı ?

poyrazmurat

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2011
327
21
318
İstanbul
kızlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var önemli bir konu değil ama kararsız kaldım napsam diye..biz eşimle ikimiz çalışıyoruz ben pazar günleri eşim hafta içi izin kullanıyor. fakat bu hafta eşimde pazar günü izinli ve bu izinlerin aynı güne denk gelmesi çok zor oluyor binde bir denk geliyor yani.neyse konuya geçiyim.eşimin yakın arkadaşı pazar günü bizi evine davet ediyor. biz 8 aylık evliyiz onlar da bizden 1 hafta önce evlenmişlerdi.hiç gitmemiştik. hazır izinler uymuşken gitmek istiyoruz.fakat ben çalıştığım için kaynanamlar bana gelemiyo uzun süre oldu ayarlayın bi gün izinleri bizi çağırın demişlerdi.kendileri bizden bi yarım saat uzakta oturuyo arabalarıda olmadığı için bide geç vakit otobüs falan da olmadığı için gece gelemiyorlar.izinli gününüzde geliriz demişlerdi.kaynanamı sevmem okuyan arkadaşlar bilir. bi konu açmıştım takılarımızı biz balayından dönmeden önce bozdurmuştu.görüşüyoruz ama mesafeli.şimdi ne yapsam bilemedim.eşimin arkadaşıda 1 saatlik mesafe de oturuyorlar ama bi daha izinleri ayarlayıp gitmemiz epey zaman alır. kaynanamlar ise bi araba bulup bir akşam isteseler rahat gelirler çünkü ben işten 5 te çıkıyorum gecede gelebilirler.çünkü ben nişanlıyken tanıdıklarından araba bulup gece bize oturmaya gelirlerdi hep şimdi ise mesafeliyiz ya çalışmamı bahane ediyolar.napıyım ben şimdi kızlar biraz uzun oldu ama kusra bakmayın.

canım 40 yılın başında denk gelmiş peki eşin ne diyo annemlermi gelsin diyor genç gençe daha iyi olur eşin birşey demiyosa atlatın bir şekilde

valla ben olsam arkadaşıma da gitmem kayınvalide mi çağırmam.. eşimle başbaşa bi hafta sonu yaşarım..kırkyılın başı denk gelmiş zaten.. bütün gün başbaşa ne güzel.. :)) kafanı karıştırmayayım ama

ayda yılda bir eşinle beraber olucaksın,canınız ne istiyorsa onu yapın arkadaşım.kayınvalidenler size gelmek istiyorlar diye eve tıkılıp kalmayın.madem başka zamanda gelebilirler başka bi gün gelsinler.keyfinize bakın.

hepinize tek tek teşekkür ederim arkadaşlar cvplarınız için ama bende arkadaşlara gitmek istiyorum açıkçası kaynanamla mesafeli olduğumuz için zaten yüzünü göresim yok belki ağır oldu ama napıyım zamanında neler söyledi bana.neyse konuyu dağıtmayım ama yine eşimle konuşup öyle karar vercez artık ama o da gitme taraftarı anladığım kadarıyla

valla ben olsam arkadaşıma da gitmem kayınvalide mi çağırmam.. eşimle başbaşa bi hafta sonu yaşarım..kırkyılın başı denk gelmiş zaten.. bütün gün başbaşa ne güzel.. :)) kafanı karıştırmayayım ama

aynen katılıyorum bende ne kaynanayı çağırırım ne arkadaşıma giderim en iyisi eşinle beraber bir pazar günü geçir evde kalmak istemiyosanız başbaşa plan yapın dışarı çıkın güzel vakit geçirin ne gerek var başkalarıyla geçireceksiniz hele öyle bir kaynanayı çağırıcaksın bide hizmet ediceksin yok daha neler

Bana kalırsa işin içinde kaynana unsuru olduğu için bu kararı eşine bırak....

Sonra sen yaptın sen istedin olur.....

aynen katılıyorum bende ne kaynanayı çağırırım ne arkadaşıma giderim en iyisi eşinle beraber bir pazar günü geçir evde kalmak istemiyosanız başbaşa plan yapın dışarı çıkın güzel vakit geçirin ne gerek var başkalarıyla geçireceksiniz hele öyle bir kaynanayı çağırıcaksın bide hizmet ediceksin yok daha neler

valla çok haklısın arkadaşım:64::64:

bence arkadasına gıtmelısın oh yenı evlı cıftler kaynatırsınız ,çok mu fenayım ne:60::60:

Kayınvalidenizle zaten aranız kötüymüş, şimdi bu günü arkadaşınıza giderek değerlendirirseniz ipler iyice kopacak. İleride bu kozu rahatlıkla kullanacaklar.
Ayrıca yeni evli çiftler aileleri yemeğe alırlar bizde adet böyledir. Sizin yerinizde olsam önceliği kayınvalideye verip gündüz onları davet ederim. Böylece ellerine koz vermem. Arkadaşlarınızın anlayış göstereceğinden eminim.
Kırk yılda bir araya geldik derseniz bu bir gün için sizi daha çok huzursuz edebilirler. Bence huzurunuzun kaçmaması için katlanmanız lazım. Sonunda sen yaptın derler ve bu ağırlığı çekmeyi sadece sizin omuzlarınıza yüklerler.

cevabi aslinda yazarken kendi kendinize vermissiniz bile...
madem sizin altinlarinizi sizden habersiz bozduran sevgili kayinvalideciginiz baska bir aksam gelebilir, o zaman arkadaslariniza gidin tabii ki...
bir de anlamadigim neden bunun bir sorun haline geldigi...
kayinvalideniz izin gunlerinizi nerden biliyor da haberi olacak ki? ikisinden birini seciverin bu kadar dusunmek niye?
bosverin gidin genclerle eglenin ohh bir guzel eglenin...
gicik kaynana bulusmasini da bir sureligine daha erteleyin bir sey olmaz...

Son düzenleme:
hiç düşünme hayatını yaşa derım kayınvaldenı ne vakıt olsa gorursun ama arkadaslarınla gecırecegın bı akşam oturması senı daha cok mutlu eder zaten calısıyosunda sole bı rahatlamak senınde hakkın derım

Kayınvalideye mümkünse o gün ikinizin de izinli olduğunuzu söylemeyin.
Madem arkadaşlara gitmek istiyosunuz oraya gidin.

Kayınvalide de sizi çalışıyo bildiği için bunu koz olarak kullanamasın.
İşte bu kadar...:52:

aynı soruyu ben de kendime soruyorum bugünlerde. kayınvalidemler bana haber vermeden geleceklermiş, hiç bi şekilde ne sordular ne ettiler. aynı dönemde çok yakın bi iş arkadaşımın düğünü var antalyada. aylar öncesinden söz verdim. hep beraber gidecektik. eşim de tabi. ama şimdi benden habersiz plan yaptıkları için düğüne gitmeyi düşünüyorum ben de. kararsızım. beni uyuz eden kayınvalidem mi bi sürü minnet borcum olan iş arkadaşım mı?:31:

valla arkadaşlar konumu yeni buldum kaybetmiştim bulamıyordum:52: sonuç olarak kayınvalidemler geldi maalesef eşime kararı bıraktım böyle daha iyi olacağını düşünmüştüm bi arkadaşın tavsiyesi üzerine. o da annemler gelsin de aradan çıksın dedi arkadaşıma da başka zaman gideriz dedi. zaten biliyosunuz kaynanamla aram iyi değil bende ses çıkarmadım sonra ben kötü olurum diye. zaten geçti gitti hem de atlatmış oldum:6:

aynı soruyu ben de kendime soruyorum bugünlerde. kayınvalidemler bana haber vermeden geleceklermiş, hiç bi şekilde ne sordular ne ettiler. aynı dönemde çok yakın bi iş arkadaşımın düğünü var antalyada. aylar öncesinden söz verdim. hep beraber gidecektik. eşim de tabi. ama şimdi benden habersiz plan yaptıkları için düğüne gitmeyi düşünüyorum ben de. kararsızım. beni uyuz eden kayınvalidem mi bi sürü minnet borcum olan iş arkadaşım mı?:31:

valla cnm kayınvalideler arayıp sorsalarmış müsaitmisiniz diye hem kendin söylüyorsun aylar öncesinden söz verdim diye. bence düğüne gitmelisin hem sadece gezmek için gitmiyorsunki düğün bu bi kere olur.

Tabii ki eşinle birlikte düğüne gideceksin cnm..
Taviz tavizi doğurur, hiç gerek yok..:19:

Ne kadar kalacak k.validen, o otursun sizin evde, sen 1 hafta düğüne git-gel. Nikah şahidiyim gitmesem olmaz de.

Back
X