Kayınvalidem mi yeni gelin ben mi

Yepppp

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2021
1
4
1
31
Merhabalar
4 aylık evliyim. Uzak yerlerden gelin geldim. esimin ailesine 1.5 saat uzakliktayiz. Bize 4 kez gelip her defasında 3 gün kaldilar. Ne yemeğe yardim ediyor ne bulasıga. kayınvalidem ne de bir bardak suyu kaldırıyor. Halbuki yaşı genç.çok yoruluyorum kahvaltısı,yemegi, çayı, kahvesi, tatlısı derken.Ama ben onun evine 1 kez gittim gidecek olduğumda sen bilirsin ama deyip bahane sunuyor. Gittiğimde de oğlum bunu sever deyip dışardan yemek söyledi. Gidesim gelmiyor. Kendisi yeni gelin gibi geziyor ben ise hizmetçi oldum ilgi alakaları zaten sıfır bana. Eşimle tartısıp duruyoruz. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ver yiyeyim ört yatayım modunda geziyor hep.

Merhabalar
4 aylık evliyim. Uzak yerlerden gelin geldim. esimin ailesine 1.5 saat uzakliktayiz. Bize 4 kez gelip her defasında 3 gün kaldilar. Ne yemeğe yardim ediyor ne bulasıga. kayınvalidem ne de bir bardak suyu kaldırıyor. Halbuki yaşı genç.çok yoruluyorum kahvaltısı,yemegi, çayı, kahvesi, tatlısı derken.Ama ben onun evine 1 kez gittim gidecek olduğumda sen bilirsin ama deyip bahane sunuyor. Gittiğimde de oğlum bunu sever deyip dışardan yemek söyledi. Gidesim gelmiyor. Kendisi yeni gelin gibi geziyor ben ise hizmetçi oldum ilgi alakaları zaten sıfır bana. Eşimle tartısıp duruyoruz. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ver yiyeyim ört yatayım modunda geziyor hep.
bu gelınlerıncılesı bıtmıycekmı acaba dort aylık evlı ınsana 4 kez gelınırmı..evlılıkten bezdırmeye calısıyolar sanırım..

4 ayda bu kadar gelmesi gereksiz de evinize misafir gelmiş yapmayabilir. Ben kim olursa olsun misafirime hiç bir şekilde iş yaptırmam. Tabi içinden gelip kv yardım etse sizin açınızdan iyi olabilir ama yapmaması bence asıl sorun değil. Asıl sorun bu kadar sık gelmesi

4 ayda bu kadar gelmesi gereksiz de evinize misafir gelmiş yapmayabilir. Ben kim olursa olsun misafirime hiç bir şekilde iş yaptırmam. Tabi içinden gelip kv yardım etse sizin açınızdan iyi olabilir ama yapmaması bence asıl sorun değil. Asıl sorun bu kadar sık gelmesi
Üç gün aynı evin içinde bardak bile kaldırmamak bir gün gelir gider tamamda bende dayanamazdim

benim kayınvalidem de aynısı ama yılda 3-4 kere anca gelir. Ben açık açık söyledim iaka yaparak “Anne kalk hadi görelim yeteneklerini” diye. “Yavrum ben senin düzenini karıştırmak istemem. Buzdolabını bile açamam.” Demişti. Eşim “Anne baksanabi’yi hiç tanımıyorsun galiba hiç takılmaz öyle şeylere, oğlunun kızının evi ne biçim laf öyle” demişti. Hiçbir şey değişmedi. Şu an ben de kendisinin buzdolabını bile açmıyorum. Bir laf denirse söyleceğim şey belli. Aşırı işime geldi. Siz de onun evinde keyfinize bakın, size geldiğinde ağırlayacağım diye çok kasmayın.

Ya siz şükür edin 1,5 saatlik mesafedeler daha uzak olsalardı daha uzun kalırlardı.Benim kayın ailem kara yolu ile 14, uçak ile kapıdan kapıya 6 saat mesafede. Bir geldiler mi (ya da biz gittik mi) bir aydan az kalınmıyor. Son bize gelip kaldıklarında, onlar döndükten sonra yorgunluktan ve stresten eklem iltihabı oldum 1 hafta yataktan çıkamadım. Kv ve kp'imi de gerçekten çok severim aslında ama keşke aynı şehirde olsak icabında hergün görüşsek ama akşam oldu mu herkes kendi evinde olsa. Sonuçta onların da düzeni bozuluyor.

Bana 3 gün çok uzun gelmedi bilmiyorum benim fikrim misafir sonuçta farklı bi ilden yoldan geliyor sonuçta.
Haklısınız çok değil ama insan bir sofrayı kurmaya bardağı toplamaya yardım etmezmi..kızda çamaşırını yikasin ütümu yapsın demiyordur..ay ben hayatta duramam o yemek yapıyorsa ben salata yaparım sofrayı kurarım çayı koyarım karşı tarafa eziyet etmek gibi birşey bu ..

esler bırbırını yenı tanımaya baslamıs..yatılı zorunlu değilse kalınmamalı bence yenı evlıler cunku..ama dusuncelı değiller ıste

4 aylık evli insana bu kadar çok yatıya gelmek nedir yahu asıl bir numaralı sorun bu. Eşinle tartıştığın kısım ne onu da anlamadım. Bir de geldiklerinde hasta olup yat bakalım ne olacak

Ben yeni gelin olayını pek bilmiyorum yaşamadım ama yeni gelin iş yapar kayınvalide oturur vs değil mi olayın birazı, yani yeni gelin diye bakacaksak diyorum. Ben doğru demiyorum. Konu başlığı alakasız geldi onun için. 4 ayda 3 kere gelmeleri de çok. 1 kere gelip evinizi,mahallenizi, sizi görüp 2 gün kalsalar yetermiş.

Gelin= hizmetçi kafası bu.
Gelin aldık diye tadını çıkarıyorlar.
1.5 saat mesafeye de mesafe demem ben.

Eşinle güzelce konuş.

Yolun başında ciddi ayar vermezsen sonra kurtulması da zor ve sancılı oluyor.
Çünkü daha torun sevdası var.
O zaman beter olur.

Gelmesinler kalmasınlar diyemeyeceğini zannediyorum. Eşinden de iş çıkmadı diyelim.

Mesela geldiler her şeyi sen yapma.
Misal yemek yapılacak.

"Anne şu yemeği yaparsın? Sen yapınca tadı bir başka oluyor. Hem oğlunda özlüyor. Ben senin gibi yapamıyorum" de.

Bir sabah kalk "belim ağrıyor, 5 dakika süpürge tutar mısın annecim"de.

Kayınpedere " baba marketten şunu alır mısın?, hem sana da yürüyüş olur bacakların açılır." de.

" ay çok yoruldum bu akşamda lahmacun ayran geçiştirelim" de

Buna benzer şeyler dene işte.

Hem yükün azalır hem de misafir olmadıklarını anlarlar.

Anladğm kadaryla uzakta olduğmz için kalıyor ahh ahh benmde kaynvaldem bana gelip elini atmaz hçbseye ama ben alştm artk bide çalışıyorum iştem gelip bana 15 kişiyi ağırtlattıgını bilirim gece 2 de gittklerni blirim ki ertwsi gün bana iş var düşün eşinin tavrı önemli benmki ayaklarını olabldğnce kesti enazndan çok yorldgmu gördü az kişi geliyorlr.. ama yinede hiçbşeye elni atmaz huyu bu değiştiremezsn kendni yer bitirirsin sadece sakin ol eşnle tartşma sabırlı davrnmaya çalş sonçta evlernz ayrı kalp kırmaya gerek yok diye düşünyorm

Back
X