Kayınvalidem mi yeni gelin ben mi

Merhabalar
4 aylık evliyim. Uzak yerlerden gelin geldim. esimin ailesine 1.5 saat uzakliktayiz. Bize 4 kez gelip her defasında 3 gün kaldilar. Ne yemeğe yardim ediyor ne bulasıga. kayınvalidem ne de bir bardak suyu kaldırıyor. Halbuki yaşı genç.çok yoruluyorum kahvaltısı,yemegi, çayı, kahvesi, tatlısı derken.Ama ben onun evine 1 kez gittim gidecek olduğumda sen bilirsin ama deyip bahane sunuyor. Gittiğimde de oğlum bunu sever deyip dışardan yemek söyledi. Gidesim gelmiyor. Kendisi yeni gelin gibi geziyor ben ise hizmetçi oldum ilgi alakaları zaten sıfır bana. Eşimle tartısıp duruyoruz. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ver yiyeyim ört yatayım modunda geziyor hep.
Size geldiğinde ilk gün haricinde neden çayı tatlısı vs full yapıyorsunuz ki. İlk gün özen gösterin sonra eve ne pişiriyorsanıx o olsun.

Yeni geline kaynanası hizmet mi edermiş?
O hangi yöre bilsem oraya gelin giderdim 😬
Yöre ile ilgili mi bilmem ama benimki ediyor yıllardır😃. Bir iki yemek yaptım kp yemedi, şimdi geleceklerinde arıyorlar hiç yemek yapma biz gelirken hamur işi getiririz çay koy yeterli diyorlar. Yatılı geleceklerse de yemeği kv yapar kp 35 yıllık karısının yemeğini bile beğenmez bazen.

7 aylık evliyim evliliğin ilk zamanlarında kv görumcemi yemeğe aldım bir daha gelmediler oturmaya. Hee benm kp hasta çıkamıyor ondan belki ama görumcem de gelmedi. 1 saatlik mesafe.. bence eşinizi karşınıza alın tartışmadan konusun sakin sakin . Ayrıca kv geldiğinde de yapmayın tatlı fln ne varsa onu yesin .. artık alıştık gelmelerinize imajı verin sizde

Yöre ile ilgili mi bilmem ama benimki ediyor yıllardır😃. Bir iki yemek yaptım kp yemedi, şimdi geleceklerinde arıyorlar hiç yemek yapma biz gelirken hamur işi getiririz çay koy yeterli diyorlar. Yatılı geleceklerse de yemeği kv yapar kp 35 yıllık karısının yemeğini bile beğenmez bazen.
Benm kp önüne ne koysan yiyo keşke o da benm yemekleri beğenmese :D

Siz davet etmiyorsaniz agirlamak zorunda degilsiniz.
Isim var diyip cikin diyecegim de korona zamani ne yapacaksiniz 🙄🙄
Neyse iyi agirlamayin, tatli kahve falan ne gerek var?
Agrim var regl oldum diyip gecin odaniza yatin. Hatta diyin ki seni allah gonderdi o kadar sancim var ki bi corba yapacak halim yok 😅
En kötü siz de disardan söyleyin veya tost falan yapin.

Ben evimde kayinvalideme bebek gibi bakarim, cay kahve yemek fal ultra hersey dahil paket 😊 bi bardak bile kaldirtmam cunku misafirin basimin üstünde yeri var. Ama misafirin, benim davet ettigim misafirimin. 😊😊 davetsiz gelenlerse doseksiz oturur.

Son düzenleme:
16 yıllık evliyim kv mutfagımın eşigine basmaz

bende ona gittiğimde amerikan mutfak ama bende hiç yemek bulaşık falan yıkamam ,

kahve yaparım fincanları lavaboya koyarım çay demlerim bardakları koyarım asla yıkamam ,

( şimdi hanımlar ne kadar ayıp demesinler açıklama yapayım ) ilk evlendğim aylarda sen ne biçim bulaşık yıkıyorsun böyle dedi ,
günden beri 14, yılda birkere yıkadım , birdahada yıkamadım 28 yılda kısmet :KK48:

Yeni gelin hizmet eder kv oturur

Şaka bir yana sık gelmeleri dışında sıkıntı yok

Kv her geldiğinde yemeği ben yapayım, ay benim pilavım güzel olur vs dese de kızardınız

Burada ne konular var bana beceriksiz dedi ben yemek yapamaz mıyım, sanki ben hiçbir şey bilmiyorum gibi davrandı vs diye

Ayrıca da kv nin gidip salata yapıp bardak kaldırdığı nerede görülmüş yani onlar evdeki en basit iştir, acemi olan yapar, çocuk eş vs kv evinde gelin yapar ama gelin evinde salata yapan kv duymadım

Ama derseniz ki işte kv Antepli çok güzel kuru dolma yapar, gazlayacaksınız X hep anlatır “annem şunu şunu yapar çok severim “ diye sen malzemelerini söyle alayım da bir yapıver şeklinde

Yoruluyorum diyorsunuz ya, haklısınız

Her gün ayrı ayrı pişirmeyin mesela

Pilav yapın yanına farklı şeyler sunun

Tatlı yapılacaksa yapın bir tepsi revani iki üç gün yiyin

Burada bir konu vardı aynı şehirdeki kv kp yemeğe gelecek diye tek taş satıp malzeme almışlardı

Eğer maddi sıkıntı yoksa da pratik şeyler alıp halledin sıkmayın canınızı, biraz bahaneler ile sık gelmeleri azaltın yeter

Son düzenleme:

bende ona gittiğimde amerikan mutfak ama bende hiç yemek bulaşık falan yıkamam ,

kahve yaparım fincanları lavaboya koyarım çay demlerim bardakları koyarım asla yıkamam ,

( şimdi hanımlar ne kadar ayıp demesinler açıklama yapayım ) ilk evlendğim aylarda sen ne biçim bulaşık yıkıyorsun böyle dedi ,
günden beri 14, yılda birkere yıkadım , birdahada yıkamadım 28 yılda kısmet :KK48:

15 yıldır biz aynı şehirdeyiz

Kv evimde yemek yapmaz, bir kere bebeğim olduğunda geldiler, o zaman yemek getirdi, getirmeseydi oğlu dışarıdan söylerdi

Hatta bir iki gelip bizde kaldı çocuk ve bakıcısı ile, akşam bir kap çorba bile yoktu, biz geldikten sonra tarhana vs varsa yapalım dedi dışarıdan söyledim

Ben de evinde hiçbir şey yapmam 15 yılda iki kere bulaşık yıkadım, biri görümcemin sözü biri nişanı hani bardak falan kalabalık diye

Çay kahve de yapmam bulaşığı da tezgaha bırakırım zira hiçbir şeyi zaten beğenmez

Bırak çayı yapmayı, içtiğime dahi karışır, koyu ve şekersiz içersem sinirli olurmuşum, hasta olurmuşum, az da olsa şeker atmalıymışım ( artık oğlu da şekersiz içiyor)

Bir kere de görümcem ile birlikte hazırlık yaptık, kv evinde yılbaşı partisi yaptık, yemekleri ben yaptım diye evinizde yeseydiniz dedi

Huylar değişmez mesafe candır

Yeni geline kaynanası hizmet mi edermiş?
O hangi yöre bilsem oraya gelin giderdim 😬
Buna hizmet gözüyle bakmayın o zaman. Ayni evde 3 gün de olsa kalınıyorsa yemek ortak temizlik ortaktır. Benim kv temizliğe vs pek yardim etmez ama yemekleri salatayı tatliyi vs kendisi yapar. Bu biraz da insanlıkla alakali

ah be bende ilk evlendiğimde misafirler varken bardak kırdim o günden sonra bulaşık yıkarttırmıyor :olamaz: :olamaz:

Biz evlendik 12 saat uzağa yerleştik . 1 ay sonra Kv eşimi aramış ki size geleceğim diye bende annemi aradım sende gel zorla annemi de getirttim 😂 eşim öyle çok göreve gidiyordu ki 20 gün evde olmuyordu ben hep yanlız . Sonra biz izne gittik filan onların evinde herşeyi yapıyordum yemek temizlik filan . Hamile kaldım Kv dedi ki artık doğumdan sonra her ay sizdeyim . 2 aylıktı bebek Kv kp geldiler Kv zaten doğumda vardı gitti geri geldi filan . Valla yine 3 öğün ve ara öğünler çay kahve kek vs ağırladım . Otel gibi oluyor bizim ev resmen 🙄 1 bardağı sağdan alıp sola koydurmam sonra biz gittik yine onların evinde yaptım akşam çaylar pasta kek kuruyemiş . Kp dedi ki söyletmeden geliyor herşey annene 40 kere söylemem lazım bi çay getirmesi için dedi . Kv de bak seni çok sevdim şimdidiyor bana hep buradan kal gitme diyor hizmette sınır yok ya 😏 o gittiğimizde arkamdan dedikodu yaptıklarını yakaladım olay çıkarttım küs döndüm . 1 ay sonra geri geldiler oğlum diş çıkarıyordu sabaha kadar hiç uyumuyorduk 3 gün kaldılar yine 3 öğün ara öğünler vs yaptım çok zordu 🤦🏻‍♀️ Oğlum kimseye gitmedi tek elimde bebek diğer elimle bulaşık makinası kaldırdım filan bittim resmen . Ama sırf ağızlarına laf vermemek için herşeyi yaptım eskisi gibi . Tayin yazacağız eşime dedim ki asla yakın bi şehire gitmem ben öyle canım sıkıldı gideyim diyemesin kimse

4 aylık evlilikte 4 kez gelip 3 gün kalmak başlı başına saçmalık zaten.

Eve gelen misafir kim olursa olsun zaten hizmet beklenmez. Yeni geline hizmet edildiğini ilk kez sizden duydum.

Benimki işin şakaso zaten
Kim yeni gelin belli değil ben hep hizmet ediyorum dediği için yazmıştım onu
Alakasız geldi bana çünkü

Buna hizmet gözüyle bakmayın o zaman. Ayni evde 3 gün de olsa kalınıyorsa yemek ortak temizlik ortaktır. Benim kv temizliğe vs pek yardim etmez ama yemekleri salatayı tatliyi vs kendisi yapar. Bu biraz da insanlıkla alakali
Buraya da tekrar yazayım.
İşi kim yaptı kim oturdu kim kalktı yeni veya eski gelin olmakla alakası yok bence
O yüzden öyle esprili bir yorum yazdım

Eşiniz 4 aylık evlilikte ailesinin 4 kez yatıya gelip hemde 3 4 gün kalmalarını normal mi buluyor?
Birdaha gelmek istediklerinde bahane üretin. Uzunca bir süre bahaneleriniz devam etsin
Geldiklerinde de tatlısına kadar yapmayın, düşününce ben sıkıldım 1.5 saatlik yol sabah gelip akşam gitsinler evlerine

Bana da misafir geldiğinde genelde kimseye iş yaptırmam onlar gelmeden herşeyimi hazır ederim ki karışılmasın ama bu zahmet vermemek adına yine de sağolsunlar istemediğim halde bulaşıklarımı hallederler bazen kv beğenmediği yeri temizler ha bana laf demez ama çalıştığım için gözden kaçırmışlığım olabiliyor kızım şu ilacı ver de yapayım der yok dediğim halde yapar ben de onlara genelde yemek saatinde gittiğim için sofra kurmaya ve kızları yoksa bulaşığa kızlar varsa çaya falan bakarım onlar bulaşıkları halleder

Bilemedim. Ben galiba bu sabah böyle biraz pozitif uyanmışım, ayda bir defa gelip 3 gün kalmaları nedense bana çok gelmedi. Doğalgaz faturası ödememek için bütün kış gelinin evinde kalan kayınvalideler gördüm burada, ondan da olabilir.

Yani misafire zorla iş buyurulmaz. Ama siz de onun evine gittiğinizde yapmak zorunda değilsiniz.

Kendi evinizde yetişemediğinizde de eşinizden yardım istemelisiniz.

Yaşlı başlı kadın koronadan da mı korkmuyor?
İki öksür boğazım ağrımaya başladı de al battaniyeyi uzan
4 aylık evliyiz daha anne diyemeyen eşin halletsin tatlıyı yemeği
İnan kolunu pişirip yedirsen naptın ki olacak ilerde
O yüzden gerek yok kendini harap etmeye

4 ayda 4 defa gelinmesi normal fakat evlerine dönerlerse.1,5 saat mesafede 3 gün kalmak olmaz. büyükşehirlerde bir yerden bir yere gitmek 1 saat sürüyor, hele istanbul için hiç konuşmuyorum bile. siz önce eşinizle konuşup kalma işini bıraktırın.

sonrasında da her şey dahil otel gibi habire önlerine bir şeyler koymayı bırakın. yemek konusunda 3 günde biri keyfinize göre sebze vb, biri basit; pilav, makarna yanı fırın tavuk gibi, birini de dışardan söyleyin. kahvaltıya olan ne varsa zeytin peynir verin. çay yanı en fazla kuruyemiş hatta bisküvi daha makbuldür geçiştirin, kahve boş şekilde içilsin ya da lokumla. istediğiniz düzen gerçekleşir bu şekilde.

hizmet edip ne kocasından, ne koca ailesinden kıymet gören görmedim.

Son düzenleme:
Back
X