kayınvalidem neyin peşinde hala anlamadım

Anlamıyorum şu kayınvalideler torunlarına bakmak zorunda zihniyetini.. Kadının zaten engelli oğlu varmış, bir an evvel yuvasını kurması için o programa götürüp getiriyor anlaşılan..

Valla ben bekarım ama benim kendi annem bana şimdiden ileride çocuklarına bakamam diyor. Hal böyleyken ben kayınvalidemi asla mecburi görmem çocuğuma bakması konusunda.. Yaşlı bu insanlar, bizdeki enerji onlarda yok malesef..

Bu demek değil ki annem çocuklarımı sevmeyecek veya onlar değersiz olacak annemin gözünde.. Bizde bir tek torun var o da abimin oğlu ve annem onun için ölür biter, ona en ufak bir şey olsa, canı yansa annem hüngür hüngür ağlar..Lakin iş bakmaya geldimi 1-2 saatten fazlasını kaldıramıyor..

Kaldı ki sizin kayınvalidenizin başında oldukça büyük bir sorumluluk var. Ön yargılı olmayın, biraz anlayış lütfen..

bende bu tarz yorumları anlamıyorum.sanki kadın sürekli baksın demiş gibi.çocuklara bakıcı bakıyor.
ayda,yılda bir,iki defadan ne çıkar?baksa eline mi yapışır?anneanne de olmasa kadın kime bırakıcak çocukları?
mecbur değil de yarın birgün Allah korusun ele ayağa düşse, gelinde mecbur değil ozaman bakmaya bu mantığa göre...
bu tarz yorumları sevmem ama bazen o kadar doğru ki.
özetle siz bir işe girin,evlenin,çocuk sahibi olun da ondan sonra görelim.

kaynın esra eroldaki tekerlekli sandalyede oturan mı yoksa merak ettim?

Son düzenleme:
şu klüpte en çok neye sinir oluyorum biliyormusunuz,her bireyin yorum hakkı vardır evet ama daha evlenmemiş çocuğu olmayan bekar kişilerin akıl verircesine vede sanki 40 yıllık evli gibi yorumlar yapmasına sinir oluyorum.biz neden bekar topiklerinde gezinmiyoruz ,erkek arkadaşım sevgilim ile başlayan konularda bulunmamaya çalışıyorum, yaşadığı her neyse başımdan geçmişse yorum yapıyorum yanlış yönlendirmemek adına.hayır size ne oluyor yani birde insanı çileden çıkarıyorsunuz

Son düzenleme:
Evet bir gün ayırabilmeli, torunu için fedakarlık yapabilmeli yürek böyle ister

Ama konuyu çok büyütüp, kin tutma meselesi haline getirmenin ne anlamı var, ben de teyzeyim dünyalar tatlısı 1,5 yaşında bir yeğenim var, kardeşim bir gün rica etti benden o günde hayvan hakları yasası için yürüyüş vardı, bakamam dedim. O gün oraya 10.000 kişi gitti, ben gitmeseydim dünyamı yıkılacaktı ama gittim. Oysa ilk kez istemişti böyle bir şey ve yeğenime bayılırım ama o an için önceliğim oydu, ben şimdi kötü teyze miyim, ya annenizin işi olsaydı, bakamasaydı ?

Son düzenleme:
kaynın esra eroldaki tekerlekli sandalyede oturan mı yoksa merak ettim?

Hayır canım o değil farklı bir kanalın evlendirme programında, ona da yakında giderlerse şaşırmam çünkü burayı bırakmışlar sözüm ona bir daha gitmeyeceklermiş akşam aradı kayınalidem öyle dedi, artık gitmeyecek sıkıldı artık dedi.

kadın anlamış hatasını (sana elbise fln almak istediğine göre)...
üstelik konuşmadığın halde iletişime geçmeye çalışıyo...
bence çok uzatmanın anlamı yok olan olmuş..
kızmakta kırılmakta haklısın ama oluyo işte böyle şeyler...

pireyi deve yapmanın gereği yok .

o gün önceliği oymuş ya da gelememiş olabilir .. hatta gelmediğinde hayır vardır belki de.

zaten çok samimi de değilmişsiniz.

olayı dallandırıp budaklandırmayın,içinizi daha da soğutmayın bence.:31:

Son düzenleme:

Ama konuyu çok büyütüp, kin tutma meselesi haline getirmenin ne anlamı var, ben de teyzeyim dünyalar tatlısı 1,5 yaşında bir yeğenim var, kardeşim bir gün rica etti benden o günde hayvan hakları yasası için yürüyüş vardı, bakamam dedim. O gün oraya 10.000 kişi gitti, ben gitmeseydim dünyamı yıkılacaktı ama gittim. Oysa ilk kez istemişti böyle bir şey ve yeğenime bayılırım ama o an için önceliğim oydu, ben şimdi kötü teyze miyim, ya annenizin işi olsaydı, bakamasaydı ?

Hayır size kötü teyze diyemem tabii, ama sizde demişsiniz o an için önceliğim oydu diye sanırım bekarsınız, annemin işi olsaydı bakamasaydı yani böyle üften püften sebeplerle gelseydi emin olun aynı tepkiyi onada verirdim.

Aslında bir nevi sevinmeniz gerekir, çünkü bir cok kv'de torunlarını anneden ayırmak isteyecek bir hastalığa bürünüyorlar,
kendilerine baglandirmaya çalışır. Ayrıca boş ver, zaten seni getiyormuş, neden ona soruyorsunuzki? Kendi anneniz varken, yada bir baskasını ayarlamaya çalışın.

Hayır size kötü teyze diyemem tabii, ama sizde demişsiniz o an için önceliğim oydu diye sanırım bekarsınız, annemin işi olsaydı bakamasaydı yani böyle üften püften sebeplerle gelseydi emin olun aynı tepkiyi onada verirdim.

Bunun bekar olmakla bir ilgisi yok ki, bekar olabilirim ama bir ailenin içinde yaşıyorum. Kardeşimin çocuğuna istersem bakarım, hiç bir koşulda bana gönül koyamaz, herkesin çocuğunun sorumluluğu kendisine ait. Hal böyleyken yine de gönlünüzü almak istemiş elbise alayım falan diyerek, bu çok da kırılacak bir durum değil.

malesef bekarken bende böyleydim.benimde yeğenlerim var.
ne zaman çocuğum oldu,ozaman anladım.

Bu durum bana keyfi geldiği için rahatsız oldum.
herkeste bir olmak zorunda değil ama
vicdan meselesi bu.benim hasta annem, kayınvalidem( ki ikisindende Allah razı olsun)
bile oğluma kıyamıyor bakıyor,
zor durumda bırakmıyorsa bu konuda yorum yapamıyorum.

peki birgün için madem bakmak zorunda değil.bakıcı hastalandı,kreş kapandı yada kreşte hasta oldu.
işinden izin alamıyor.anneanne,babaanne bakamıyor.komşuda bakmak zorunda değil.
ne yapmamızı beklersiniz?
ya da sizler ne yapardınız?
tabi sadece 1 günden de bahsetmiyoruz

Son düzenleme:
malesef bekarken bende böyleydim.benimde yeğenlerim var.
ne zaman çocuğum oldu,ozaman anladım.

Bu durum bana keyfi geldiği için rahatsız oldum.
herkeste bir olmak zorunda değil ama
vicdan meselesi bu.benim hasta annem, kayınvalidem( ki ikisindende Allah razı olsun)
bile oğluma kıyamıyor bakıyor,
zor durumda bırakmıyorsa bu konuda yorum yapamıyorum.

peki birgün için madem bakmak zorunda değil.bakıcı hastalandı,kreş kapandı yada kreşte hasta oldu.
işinden izin alamıyor.anneanne,babaanne bakamıyor.komşuda bakmak zorunda değil.
ne yapmamızı beklersiniz?
ya da sizler ne yapardınız?
tabi sadece 1 günden de bahsetmiyoruz

Çalışan annelerin içinden geçenleri çok güzel anlatmışsınız, bakmak zorunda değil başka öncelikleri vardır gibi yorum yapan arkadaşlar var, ben ona sen çocuklarıma bak ben gezmeye gideyim demiyorum sonuçta oğluna destek olmak için çalışıyorum ve zaten bakıcımız var bir gün de idare edemiyorsa ne diyeyim ki, ileride elden ayaktan düştüğünde ya da kendisi hastalandığında o zaman bende ona bakmak zorunda değilim, oturup kalkıp ileride bize bir şey olursa kaynına sen bakacaksın mecbursunuz kardeşi olarak bakacaksınız demesini biliyor madem öyle bakmak zorunda değilse bende onun çocuğna ileride bakmak zorunda değilim böyle mi düşünmemiz gerekiyor. O zaman aile olmanın, kardeş olmanın ne anlamı kalıyor ki.

Bunun bekar olmakla bir ilgisi yok ki, bekar olabilirim ama bir ailenin içinde yaşıyorum. Kardeşimin çocuğuna istersem bakarım, hiç bir koşulda bana gönül koyamaz, herkesin çocuğunun sorumluluğu kendisine ait. Hal böyleyken yine de gönlünüzü almak istemiş elbise alayım falan diyerek, bu çok da kırılacak bir durum değil.

Bir ailenin içinde yaşamakla çocuk sahibi olmak arasında epeyce bir fark var. Ama haklısınız galiba kardeşin kardeşe fedakarlık yapmadığı ya da yapamadığı bir zamanda bunu kayınvalideden beklemek sanırım bir hata.

kırılmakta haklısın canım ama devir böyle bir devir olmuş maalesef kimseden birşey beklemeyeceksin
boşver kafana takma Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin diye dua et
üzülünce de ele birşey geçmiyor ki:19:

gerçekten anlamıyorum yazık ya
böyle babanneyi ne yapayım o zaman cidden akrabalığın ne önemi var
arkadaş da demiş
hadi ben izin alamadım kocam alamadı
bakıcı izinli kreş yok komşu yok
kapının önüne mi koyalım çocuğu

benim kardeşim bana bakamam önceliğim başka birşey deseydi
canım ciğerimdir ama ona çok gönül koyardım
akrabalık demek arkadaşlık demek böyle günler içindir
bebek sevmeyi herkes bilir

Bir ailenin içinde yaşamakla çocuk sahibi olmak arasında epeyce bir fark var. Ama haklısınız galiba kardeşin kardeşe fedakarlık yapmadığı ya da yapamadığı bir zamanda bunu kayınvalideden beklemek sanırım bir hata.

İnsan sorun aramak isteyince sorun bulur,

Çocuk bakmak fedakarlık ölçüsü ise ben o zaman ahir zaman evliyasıyım; dul kardeşime de baktım, iflas etmiş ablama da, masum bir evlat hiç bir şeyden geri kalmasın, evinde hiç bir eksik olmasın diye sabah 6 da kalkıp, günde 3 saat yol gidip akşam 9 da pestil gibi eve gelip el kadar çocuğu bugün özel üniversitede okuyabilen 22 yaşında bir genç kız yaptık bu arada hasta yatan annemizi 9 yıl baktık, sen çocuk sahibi değilsin beni anlayamazsın diyen ortanca kardeşimi bebeği ile 6 yaşına kadar baktım =)

En küçük biraz bahtsız galiba, onun kine bir gün bakamadım işte =)) Ama yine de çocuk sahibi olamayacağım o yüzden sizi anlayamıyorum, fedakarlık da nedir bilemiyorum, yaşadığı streslerden 35 yaşında menapozu başlamış, evlat edinme çabasında bir kadınım =))

Milyonlarca insan çalışıyor, bir sürü hayat gailesi var; bir gün torununa bakmayan kayınvalide gün gelir o torunun hayatının merkezi olur. Dedim ya gönülleri ferah tutmak gerek, kalın sağlıcakla ....

Çocuk bakmak fedakarlık ölçüsü ise ben o zaman ahir zaman evliyasıyım; dul kardeşime de baktım, iflas etmiş ablama da, masum bir evlat hiç bir şeyden geri kalmasın, evinde hiç bir eksik olmasın diye sabah 6 da kalkıp, günde 3 saat yol gidip akşam 9 da pestil gibi eve gelip el kadar çocuğu bugün özel üniversitede okuyabilen 22 yaşında bir genç kız yaptık bu arada hasta yatan annemizi 9 yıl baktık, sen çocuk sahibi değilsin beni anlayamazsın diyen ortanca kardeşimi bebeği ile 6 yaşına kadar baktım =)

En küçük biraz bahtsız galiba, onun kine bir gün bakamadım işte =)) Ama yine de çocuk sahibi olamayacağım o yüzden sizi anlayamıyorum, fedakarlık da nedir bilemiyorum, yaşadığı streslerden 35 yaşında menapozu başlamış, evlat edinme çabasında bir kadınım =))

Milyonlarca insan çalışıyor, bir sürü hayat gailesi var; bir gün torununa bakmayan kayınvalide gün gelir o torunun hayatının merkezi olur. Dedim ya gönülleri ferah tutmak gerek, kalın sağlıcakla ....

Bakın 3 mesajınızı da kopyaladım.
Siz kendinizden çok fedakarlık yapmışsınız.
Eğer ablanız size gönül koysaydı asıl siz kötü teyze değil o kötü bir abla olurdu bence..
Keşke bu kadar kendinizi yıpratmasaydınız.Ya da bu kadar size yüklenilmeseydi.
Geçmiş olsun hastalığınıza da çok üzüldüm. İnşallah sizde birgün evlat sahibi olursunuz.
Son olarakta herkesin hayatı,yaşanmışlıkları farklı.
Dediğim gibi ablanız size birgün için gönül koysaydı ayıp olurdu zaten.
Konu sahibinin de yerinde olsam konuyu uzatmazdım belki ama mutlaka bir kırgınlığım olurdu,haklı olarak...

Son düzenleme:

Öncelikle sizi üzmek istemedim, evlat edinme çabasında olduğunuzu duymak beni gerçekten çok üzdü, ama ben size çocuk sahibi olmadığınız için derken henüz bekar olduğunuzu düşünerek o şekilde konuşmuştum kusura bakmayın, evet siz çok fedakarlık yapmışsınız gerçekten takdir ettim okurken ki aileniz sizi çok daha fazla takdir ediyordur ve bu durumda ablanızın bir gün için size gönül koyması evet yersiz olurdu, fakat benim durumum çok farklı ben birgün için değil her seferinde aynı şeyle karşılaştığım için artık dolum noktasına geldim ayrıca sanırım bu patlama noktam oldu çünkü o kadar çok şey yaşadım ki bunu sayfalara dökmek istesem inan siz okumaktan ben yazmaktan usanırım. Tekrar geçmiş olsun size.

Bakın 3 mesajınızı da kopyaladım.
Siz kendinizden çok fedakarlık yapmışsınız.
Eğer ablanız size gönül koysaydı asıl siz kötü teyze değil o kötü bir abla olurdu bence..
Keşke bu kadar kendinizi yıpratmasaydınız.Ya da bu kadar size yüklenilmeseydi.
Geçmiş olsun hastalığınıza da çok üzüldüm. İnşallah sizde birgün evlat sahibi olursunuz.
Son olarakta herkesin hayatı,yaşanmışlıkları farklı.
Dediğim gibi ablanız size birgün için gönül koysaydı ayıp olurdu zaten.
Konu sahibinin de yerinde olsam konuyu uzatmazdım belki ama mutlaka bir kırgınlığım olurdu,haklı olarak...

Haklısınız bende bu zamana kadar pek üstünde durmamıştım ama bana ne zaman böyle bir durumum olsa yani çocuklar bakması için bir gün rica etsem her seferinde aynı tutumla karşılaştım bu ilk olsaydı uzatmazdım zaten uzatmadımda şimdiye kadar ama artık doldum sanırım, ki bunun yanında kırılacağım o kadar çok şey yaşadım ki buda patlama noktam oldu. Önceki konumda bir örnek vermiştim babam felç geçirdiğinde kızımın doğum günüydü yani tam o gün babam felç geçirdi ve hastaneye kaldırıldı bana haber geldi gittim babamın durumu bayağı ciddiydi ve kayınvalidem hastaneye geldiğinde utanmadan babanın bir şeyi yok gayet iyi iyileşir o kızın doğum gününü iptal etme yapalım dedi ve babam o hastaneden sağ çıkamadı. Bu ve bunun gibi bir çok saygısızlıklıkla karşılaştım ve artık bu ufak bir şey olabilir ama kırgınlığımı yenemiyorum.

[/B]

Haklısınız bende bu zamana kadar pek üstünde durmamıştım ama bana ne zaman böyle bir durumum olsa yani çocuklar bakması için bir gün rica etsem her seferinde aynı tutumla karşılaştım bu ilk olsaydı uzatmazdım zaten uzatmadımda şimdiye kadar ama artık doldum sanırım, ki bunun yanında kırılacağım o kadar çok şey yaşadım ki buda patlama noktam oldu. Önceki konumda bir örnek vermiştim babam felç geçirdiğinde kızımın doğum günüydü yani tam o gün babam felç geçirdi ve hastaneye kaldırıldı bana haber geldi gittim babamın durumu bayağı ciddiydi ve kayınvalidem hastaneye geldiğinde utanmadan babanın bir şeyi yok gayet iyi iyileşir o kızın doğum gününü iptal etme yapalım dedi ve babam o hastaneden sağ çıkamadı. Bu ve bunun gibi bir çok saygısızlıklıkla karşılaştım ve artık bu ufak bir şey olabilir ama kırgınlığımı yenemiyorum.

Başınız sağolsun.Siz yazınca eski konunuzdan hatırladım.
Bence bu,daha ağır bir durum.
unutamamanızın nedeni de bu aslında,birike birike bu hale gelmiş.
Dediğim gibi ben çok sıkıntı yaşamadım aslında.
Ama anlıyorum sizi.

Back
X