kayınvalidem oğlumu yaza benden almak istiyor :(((

.ILGAZ.

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2009
518
5
96
Diğer
Kızlar şu an 5,5 aylık bir oğlum var. Şu anda doğum iznindeyim fakat mart ayında işe başlayacağım. Oğluma kayınvalidem bakacak her gün bize gelecek. Kayınvalidem ve kayınpederim yazları yazlıklarına giderler bahçeye sebze vs. eker yetiştirirler.Bu yaz oğlumu da götürmek istediğini söyledi öyle birkaç günlüğüne değil her gün her akşam onlarla yazlıkta kalacakmış oğlum onlar da bu arada işlerini yapacaklarmış. Hem de yazlık havası çocuğa iyi gelirmiş de çocuğa oynama alanı yaratırlarmış da daha güzel gelişirmiş bahaneleri de bu.
Tabi ben kesinlikle vermek istemiyorum bir gece değil iki gece değil bütün yaz. daha 1 yaşındaki çocuk annesinden ayrılır mıymış hiç ya bu nasıl bir düşünce. Ya ben? Ben nasıl ayrılırım. Bunun olmayacağını o kadarcık çocuğun annesinden ayrılmasının sağlıklı olmayacağını söyledim fakat sanki o normal bir şey söylüyor da ben bunu söyleyince anormal bir şey söylemişim gibi davrandı bana. AA nolacakmış yazlıkta komşularının bir çocuğu da bu şekilde büyümüş çocuk çok uyanık olmuş çok akıllı olmuş falan gibi şeyler söyledi bana.
Ya ben ne cevap vereyim bu kadına şimdi vermeyeceğimi söyledim ama hala ısrar ediyor ya bana bir akıl verin.

daha neler vermeyin tabi istemiyorum deyin o kadar..kücück bebek annesiz koca yaz ne yapsin..

Ne saçma bir düşünce bu bi damlacık çocuk ailesiden ayrılır mı?
hem size sormadan danışmadan nasıl bu kadar kesin konuşabiliyor bu hakkı nasıl görüyor kendisinde eşin ne diyor peki ?

aaaaaa daha neler,kaynananmı süt verecekmiş çocuğa.
1yaşındada olsa erkek çocuğu bu,2yaşına kadar emzirin diyor doktorlar.
tamam çok güzel olur arada bir gitmesi,ama öyle senden ayrı olmaz canım

Olur mu canım ya. Teklif etmesi bile saçma o kadarcık bebek anneden ayrılır mı ya anne sütüyle besliyorsun sen onu daha, bebeğin açık hava kokusuna değil anne kokusuna ihtiyacı var. Kavgada çıkarsalar gürültüde çıkarsalar küsselerde aman diyim gödermeyin sakın. Allah bağışlasın canım benim.

eşim bilmiyorum diyor. olabilir diyor. onun kesin bir düşüncesi yok yani. ben vermem dedikten sonra da biz de yazlıktan gidip gelelim demeye başladı. Fakat bunun olmayacağını kendisi de biliyor yazlıkla evimiz arasında 45 dakika var ve evimizle işimiz arasında da bir o kadar mesafe var. Yani benim eşim de annesinin bizim kötülüğümüzü istemeyeceğine inanlardan anlayacağınız. Annesi diyorsa kötülüğümüz için demiyordur ona göre.
Oğlum emiyor hala ve kendisi bırakana kadar da emzirmeyi bırakmayı düşünmüyorum.

ama cocugunuza bakan kayınvalideniz yazlıga gitmesi gerekiyorsa yapabilcek baska birseyi kalmıyor hani ilgisiz biri olsa ben gidiyorum bakamıycam derki sorumlulugu alabiliyor 1 yasında cocuga annesi olmadan bakmak zor bunu bilerek goturmek istiyorsa bence sizi dusundugunden zor durumda bırakmak istemedigindendir

Siz de benim gibi düşündüğünüz için içim rahatladı. Çünkü ben veremem dediğimde o kadar anormal bir şey söylemişim gibi tepki gösterdi ki anlatamam.

Anne kendi çocuklarını büyütmüşsün...
Oğlumun söz hakkı bendedir...
Ben müsade etmiyorum, ayrıca çocuğumdan koca bir yaz kesinlikle ayrı kalmak istemiyorum, o nedenle göndermicem...
Anlıyacağını umuyorum ve konuyu kapatmak istiyorum...

Allah Allah ne düşüncesiz insanlar var ya...

Canım yazlığa gitmeleri bahçede sebze vs. yetiştirmeleri çok zorunlu hayati bir durum değil. Çünkü satmak için değil yemek için yetiştiriyorlar. Bir sene de yetiştirmeyiversinler ya da hafta sonları gitsinler ben haftasonu çalışmıyorum çünkü.
Onların derdi çocuğu istedikleri gibi yetiştirmek. Bir de komşularından özeniyorlar aynısını yapmak istiyorlar tamam torunlarını çok seviyorlar, ilk torunları ama bu annesinden ayırma hakkını vermiyor ki onlara. Yanlış mı düşünüyorum ya.

cok uzak değil aslında hafta sonları gidebilirsin yani 3 ay hiç görmeyeceksin değil..
peki göndermezsen kim bakacak bebeğine bakabilecek biri varsa gönderme o zaman.

Göndermezsem annem bakacak şu anda başka bir ilde ablamın çocuğuna bakıyor ablamın kızı 2,5 yaşında. Ben doğum yaptığın sırada annem yanıma gelince kreşe vermişlerdi yine kreşe verebilirler annem de buraya gelebilir. Ama tabi kayınvalidem burada baksaydı annem gelmeyecekti.

Kesinlikle yanlış düşünmüyorsun...
Yazlığa giderlerse annen bakabilir mi?

canım bakıcı bulma imkanınız yok mu?bi bakıcı bulursan kayınvalideni tamamiyle bu konudan uzaklaştırmış olursun.işinize karışamaz böylece.

1 yaşında zor olur tabiki ayrı kalmak ama sen işten kaçta geliyorsun
aslında hafta sonları yanına gitsen çokta problem olmaz gibime geliyor. çok uzak değil çünkü.
ayrıca tatlım yaşlılar için bahçe çok önemlidir. çocukları gibi oluyor. benim ailemde öyle çocuk gibi bakar bahçesine.

canım tamam hadi mecbur kaldın versen bile sen dayanamazsın eve gelince bomboş... yokkk düşünmesi bile kötü vermeyeceğim dersin olur biter madem anneninde gelme ihtimali var annem gelecek o bakacak de. ama bunu eşine söle dirak kayınvalidenle polemiğe girme ama fikrini net belirt konuyu kapat ....

Gerek yok anne ben çocuğumdan ayrılamam o kadar uzun süre. Siz gidin,hem dinlenmiş olursunuz,annem gelir o sürede bakar. Hem o da torunu ile vakit geçirir,ben de annem ile.. dersiniz. Sizinle alakası yok anneciğim ama ben çok zorlanırım,hem emen çocuk bu beni unutur falan deyin. Yumuşakça söyleyin ki inada binmesin. Gerçi binse de fark etmez bence ama hani eşinle huzursuzluk çıkar belki diye söyledim.

Sevgiler..

Kayınvalidem bir daha bu konuyu açtığında bir kez daha söyleyeceğim gerçi daha evvel 2 kez söyledim ama yeterli olmadı herhalde. Ya da eşime mi söylettirsem o da şimdi annelerini kırmak istemez ki. Yaa annemin yaza kesin geleceği belli olsa hiç taviz vermeyeceğim ama yeğenimin de bazı sağlık problemleri var o yüzden tam güvenemiyorum.
Daha önce hiç kayınvalideme ya da kayınpederime karşı bir cevap vermediğim için bu kadar kendilerine güvenebiliyorlar sanırım. Ben öyle ağız dalaşına girmeyi seven ya da pat pat cevaplar veren bir yapım yok. Nasıl olsa buna da ses çıkarmam diye herhalde yükleniyorlar.

Gelmezlerse kreşe veremez misin 3 ay? Sanırım 1 yaş sonrası için kreşler var. Tabi bu sorun olabilir.. Sen annen olayını kesinleştir,ondan sonra konuş kayınvalidenle. sonra mecburen tükürdüğünü yalamak zorunda kalma...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…