kayınvalidem oğlumu yaza benden almak istiyor :(((

Yok canım ya ille de gitmeleri gerekmiyor. Bu yaz verirsem kışa da diyecekler siz çalışıyorsunuz yoruluyorsunuz çocuk da bize alıştı bu hafta da bizde kalsın falan böyle sürüp gidecek. Ben ses çıkarmadıkça. Amaçları çocuğa kendileri bakmak.

Siz de ses çıkarmayı öğrenin yavaştan.Öyle sus pus kalırsanız karşılarında bir bakmışsınız ki emrivakilerle çocuğu kapmış gidiyorlar.
Yanlış anlamayın saygısız davranın demiyorum ama kesin ve net cevaplar verin, süklüm püklüm bahaneler üretmeyin karşılarında.İstemiyorsanız istemiyorsunuzdur.Bitti.

ya ben anlamıyorum bu çocuk sizin değil mi ister verirsiniz ister vermezsiniz.istemiyorsanızda kestırır atarsınız yani ne şimdi bu bu kadar birşeyide söyleyebilin yani kayınvalıdenıze.kötü olursanızda olun ne olcak ?:31:

Kayınvalidem sağolsun çok konuşan bir insan ben de pek konuşmayı daha doğrusu boş konuşmayı sevmem. Bugün diyor ki bana doğuran değil yetiştiren önemli diyor. Sanki ben çocuğu yanlış yetiştiriyormuşum türünden konuşmaları var. Halbuki her anne gibi ben de oğlumu en doğru şekilde büyütmeye çalışıyorum. Sanırım onun kafasındaki gelin profilini dolduramamışım.
Yok bilmemkim ek gıdalara başlamış sen de başla. Yok şunun gelini çocuğuna bunu da veriyormuş sen de ver bilmem ne. Ben 6. ayda ek gıdalara başlamayı düşünüyorum ya illa bana ters gidecek bir şey söyleyecek.
Ha bir de bugün diyor ki oğlum için çok güleryüzlü maşallah babası gibi diyor. Sonra da yanlış anlama senin bebekliğini bilmiyorum diyor. Valla hep bu konuşmalarına cevap vermediğim için sanırım tepemin üstüne oturtmuşum onu.

bu kadını resmen tepene cıkartmışsın...yerı gelince lafı gediğine koy sen düşüneceğine o düşünsün resmen çocuğunu sahiplenmiş çok istiyorsa o da doğursun birtane rahatlasın tövbe yarabbim bu kaynanalar:47:

Benim de aklıma şu fikir geldi oğlumun doktoruna eşimle birlikte gittiğimizde doktora böyle bir durum var çocuğu verirsek psikolojisi nasıl etkilenir gibi sormak geldi. Gerçi çocuk doktorları genelde fiziksel hastalıklarıyla ilgileniyorlar psikolojisinden pedagoglar kadar anlamayabilirler ama sorsam mı ki yine de?
Doktor da inadına birşey olmaz diyormuş :14:

çocuğun gelişim özelliklerine göre o dönemde ihtiyaçlarını kim karşılıyorsa onunla bağ kuruyorlar.hani doğuran değil büyüten dediği bir derece doğru...onun için katıyen gönderme bence..ay durup durup cevap yazıyorum kusura bakma olur mu çok kızdım kayınvalıdene:41:

Kızlar şu an 5,5 aylık bir oğlum var. Şu anda doğum iznindeyim fakat mart ayında işe başlayacağım. Oğluma kayınvalidem bakacak her gün bize gelecek. Kayınvalidem ve kayınpederim yazları yazlıklarına giderler bahçeye sebze vs. eker yetiştirirler.Bu yaz oğlumu da götürmek istediğini söyledi öyle birkaç günlüğüne değil her gün her akşam onlarla yazlıkta kalacakmış oğlum onlar da bu arada işlerini yapacaklarmış. Hem de yazlık havası çocuğa iyi gelirmiş de çocuğa oynama alanı yaratırlarmış da daha güzel gelişirmiş bahaneleri de bu.
Tabi ben kesinlikle vermek istemiyorum bir gece değil iki gece değil bütün yaz. daha 1 yaşındaki çocuk annesinden ayrılır mıymış hiç ya bu nasıl bir düşünce. Ya ben? Ben nasıl ayrılırım. Bunun olmayacağını o kadarcık çocuğun annesinden ayrılmasının sağlıklı olmayacağını söyledim fakat sanki o normal bir şey söylüyor da ben bunu söyleyince anormal bir şey söylemişim gibi davrandı bana. AA nolacakmış yazlıkta komşularının bir çocuğu da bu şekilde büyümüş çocuk çok uyanık olmuş çok akıllı olmuş falan gibi şeyler söyledi bana.
Ya ben ne cevap vereyim bu kadına şimdi vermeyeceğimi söyledim ama hala ısrar ediyor ya bana bir akıl verin.

Arkadaşım benimde kayınvalidem çok zordur dediğim dedik eskiden bende senin gibi çekinirdim kendi oğlumla ilgili , eşimle , evle ilgili söz geçiremezdim her dediği olsun isterdi gerşi şimdede öyle ama ben değiştim sende değişmelisin kesinlikle çekinme sen çekindikçe o üzerine gelir fikrinde kesinlikle kararlı davran eşinlede konuş , çocuk psikolojisi açısında 3 yaşını bitirene kadar annesi yanında olmalıymış sonrasında kendine güvensiz pasif bir kişilik geliştirebilir diye anlat sonuçta onunda çocuğu kıyamaz bence.
imkanınız varsa yazın bşrkaç aylığına bakıcı tut kendinden uzaklaştırma
Allah yardımcın olsun

Bende kızdım kayınvalideniz benim kayınvalidem gibi tam cadıymış yani :47: nedir bu kıskanç çekemez kayınvalidelerden çektiğimiz
size doğuran değil yetiştiren önemli demesi bile sizi çekememesinden kıskançlığından
ona söyleyin bir insanı en çok annesi sever bebekte en çok annesini sever bebek için anne kendi diğer parçası demektir yani bebekler doğduktan bir süre sonra annesini kendi parçası sanarmış annenin varlığı sevgisi altını değiştirmesi bile bebekte ileriki hayatında kendine güvenen başarılı sağlam kişilik geliştirmesini sağlıyor
siz lütfen kararlı olun sakın onun kıskançlıkla sizi demerolize etmek için söylediği hiçbirşeyi öenmsemeyin onada önemsemediğiniz umursamazlığınızla gösterin
kusura bakmayın çok yazdım

Anne değilim ama hem teyze hem hala olarak yiğenlerimi 1 hafta görmeden koklamadan yapamıyorum derken, bir annenin aylarca çocuğundan ayrı kalması akıl almaz bir şey değil. Bence ne olursa olsun göndermemelisin, gönderemezsin yani anlamıyorum eşin nasıl olabilir diyor. Bizim öyle bir durumumuz olsa benden önce eşim hayır der!

keşke benim kayınvalidem böyle bir teklifte bulunsa da oracıkta koparıversem bütün bağları!

kayınvaliden hangi akla hizmet böyle bir teklifte bulunuyor ilginç yani:19:küçücük çocuk bir yaz annesinden ayrı kalır mı hiç.bunu onun düşünmesi gerek aslında:40:düşünmüyorsa da hiç taviz veme sert konuş demiyorum ama kararlı bir şekilde çocuğundan ayrı kalmak istemediğini söyle canım:31:

bence kayınvaliden seni düşünerek söylemiş. yazın bakıcı tutacaksın o zaman çocuğa ya da sen bakacaksın. çalışıyorsan başka alternatifin yok. o da illa ki yazlığa gitmek isteyecek. annen de gelemiyorsa 3 aylık bakıcı tut. ayrıca bütün yaşlılar söyşler bu lafları. kimse başkasının anneliğini beğenmez. ben bile şlimdiden herkese kusur buluyorum ama çocuğa nasıl bakıcam belli değil.

benimde bir ahbabım 1,5 yaşındaki oğlunu yazın kayınvalidesi ile memlekete göndermek zorunda kaldı
kızın annesi vefat etmişti. ablasına teklif etti oğluma bakar mısın diye kabul etmedi.
bir kat aşağısında oturuyordu halbuki kabul etseydi yavrucak anasından ayrı kalmayacaktı
sonuçta her hafta sonu görmeye gittiler yavrularını. zor bir durum tabikii.
umarım makul bir çözüm yolu bulursunuz. ille de gitmeleri mi lazımmış.
bir yazcık gitmeseler sizde bebeğinizden ayrılmasanız keşke

inşallah bu duruma düşmezsiniz.daha önünüzde aylar var.canınızı şimdiden sıkmayın.gün doğmadan neler doğar:34:

bencede kabul edipte vermeyin yavrunuzu.daha zun süre kayınvalideniz bakacak sanırım.taviz tavizi doğurur.daha çok şeylerine evet demek zorunda kalırsınız daha sonra...

sonra çok üzülürsün komşu falan yok mu güvenebileceğin cnm.önce kibarca emiyor küçük vb de anlamazsa sert çık veremem çocuğum daha çok küçük sen olsan senin gönlün el verir miydi çocuğunu gönderebilir miydin o kadar uzun süre de.taviz verme

Allah mecbur bırakmasın ama bende göndermezdim. ama bakacak kimse yoksada 1.5 saati çocuklarım için göze alır gidiş geliş yapardım hergün. bizde de her iki taraf verin götürüp bakalım filan diyorlar ama ben kesinlikle göndemem diyorum "şimdi anne çocukları büyüsünler biraz bir iki gün önceden gönderir sonra peşlerinden gelirim" diyorum.
bizdede görümcelerimin çocuklarını kayınvalidem 2-3 ay köye getirerek büyüttü hep 2 yaşından beri bana göre değil. çocuğuma bunu yaşatmak istemem tabi mecburiyetler farklı.

eşim bilmiyorum diyor. olabilir diyor. onun kesin bir düşüncesi yok yani. ben vermem dedikten sonra da biz de yazlıktan gidip gelelim demeye başladı. Fakat bunun olmayacağını kendisi de biliyor yazlıkla evimiz arasında 45 dakika var ve evimizle işimiz arasında da bir o kadar mesafe var. Yani benim eşim de annesinin bizim kötülüğümüzü istemeyeceğine inanlardan anlayacağınız. Annesi diyorsa kötülüğümüz için demiyordur ona göre.
Oğlum emiyor hala ve kendisi bırakana kadar da emzirmeyi bırakmayı düşünmüyorum.

emzirmeniz en guzel bahane
hem esinizi hemde anlayissiz kayinvalidenizi kirmaniza gerek kalmaz
emen cocugu nasil gonderebilirim deyip konuyu kapatin ..
offff ne bu cahillerden cektigimiz ya
bizde kayinvalidemlerle ayri sehirlerde oturuyoruz 200 km mesafe var aramizda
en son gittigimiz hafta sonu donecegimiz aksam aglamaya basladi
hem agliyor hemde bi taraftan cok ozluyorum kuzucugumu gozumde tutuyor birakin bi hafta kalsin haftaya alirsiniz dedi laf arasi ..
oglum 1 bucuk yasinda emmiyor
anne sen bu kadar ozluyorsun agliyorsun
ben nasil dayanicam peki dedim ?
o erken uyudugu aksam gece kalkip uykusunda seviyorum ben onu sabaha kadar gozumde tutuyor sen bana kafayimi yedireceksin dedim
ee bende oglumu oyle seviyordum ama sana verdim sende bana ver dedi (bizim evin en meshur lafidir ) sana aslan gibi oglan verdim daha ne der surekli
ay istoyosan oglun kalsin ben benimkini asla vermem dedim
hem sen oglunu vermedin .. annem beni senin ogluna verdi gurbette olan senin oglun degil benim dedim
lafi uzatti durdu
cvp versen ayri dert sussan ayri dert
bazen sasiyorum ne yapacagimi :44:

eşim bilmiyorum diyor. olabilir diyor. onun kesin bir düşüncesi yok yani. ben vermem dedikten sonra da biz de yazlıktan gidip gelelim demeye başladı. Fakat bunun olmayacağını kendisi de biliyor yazlıkla evimiz arasında 45 dakika var ve evimizle işimiz arasında da bir o kadar mesafe var. Yani benim eşim de annesinin bizim kötülüğümüzü istemeyeceğine inanlardan anlayacağınız. Annesi diyorsa kötülüğümüz için demiyordur ona göre.
Oğlum emiyor hala ve kendisi bırakana kadar da emzirmeyi bırakmayı düşünmüyorum.

VAlla O ZAMAN canim basliycaksin esine saydirmaya.... ben olsam sen misin annesi bilmiyorum olabilir diyorsun bu cocugun 2 yasina kadar sute ve ilgime ihtiyaci var 9 ay karnimda tasidim sana ne oluyor Annesi sen misin der konuyu kapatirdim.... boyle bir konuda sinirlerime hakim olamazdim. Ne cahil insanlar var yuh diyorum millet kendini gelistirirken bunlar tuvalette keyif mi yapiyor anlamadim ki...

böyle birşeyi kesinlikle kabul etmeyin hadi mecbur bırakıldınız diyelim yazlıktan işe gidip gelin. Sanırım İzmir, Antalya, Adana gibi bir yerde yaşıyorsunuz. Toplamda 1.5 saat bile olsa insanlar İstanbul gibi yerde zaten 1,5 saatte işe gidiyorlar. Sizde bir süre İstanbul'da yaşadığınızı düşünürsünüz.

Belkide İstanbul'daysanız yazlıkta Silivri, Marmara Ereğlisi gibi bir yerde ise sabah 06,30 da çıktınızda çok rahat trafiğe kalmadan işe gidersiniz. Haftasonuda çocuğunuzla evde geçirirsiniz.

Önce stres yapmadan bebeğinizi veremeyeceğinizi başka çözüm bulunmasını söyleyin yok olmadı gidin gelin asla bırakmayın

Son düzenleme:
Aslnda neden baskalari dogurdugunuz cocuklarinza bakarlar anlamiyorum.
Bir sürü kresler var veya baska alternatifler var, neden kayinvalide veya anneler bakmak mecburiyetinde?
Insallah bu sacma ilkel davranislar günün birinde kalkarda herkes istedigi gibi yasar.
Bu ne ya? O ona bakar bu bunu söyler, ne sacma durumlara insanlar düsdügü halde kimse : Aga bu nedir??? demiyor
Canim benim, neden cocugunu krese vermiyorsun? Hem kimseye bagli kalmazsin hemde özgürlügün olmus olur, istedigin gibi hayatini yönetirsin.
Madem emzireceksin, otur evinde bir sene iki sene cocuguna bak ve sonra krese ver, daha mantikli degilmi?
Hem cocuk acisindanda daha saglikli.

çocugunuzu alıp yazlıga gitmekte ne demek ben de ilk etap okuyunca çocugunuza akşama kadar orada bakıp sizin gidip alacağınızı düşünmüştüm ama okuduyup bitirdikçe işin rengi değişti..Saçma bir teklif siz ona bu durumu kırmadan ifade edin..

Back
X