kayınvalidem sinirlerimi yıprattı

denizkizi48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2011
100
0
46
Sivas
kayınvalidemle srunlarım bitmek bilmiyo bugün beni yine çileden çıkardı. çıksam ne olacakki elimden gelen birşey yok. kayınvalidem kendini övmeye bayılıyo sürekli benim yaptığım yemek şöyle güzel olur böyle sevilir böyle yenir ben çok güzel şunu yaparım benim kızlarımda şöyledir vs vs vs bitmez övünmeleri hergün aynı. bugun tatlıdan konu açıldı. ben annemin yaptığından bahsettim yapmışa annem tatlısını ne güzel dedim o dertten kurtarmış dedim. kayınvalidem hemen başladı ben falan tatlıyı yaparım çok güzel oluyo yiyenler bayılıyo bilmem ne zaman bi baklava yapmıştım aman ne yediler ne yediler güzel oluyo ne yapsam başladı 15 dakika övündü. annesinin de yaptıklarından bahsetti bizim elimiz çok lezzetlidir annemden geliy bendende kızlarıma geçmiş bizim yaptığımızı herkes över falan saydı döktü gıcık oldum ya dakikalarca onu dinledim. ne diyeceğimi nasıl bi yol izleyeceğimi bilmiyorum sürekli kendini kızlarını övüyo.

vardır öyle insanlar kendini övmeyi seven, sadece size karşı böyle değildir kişiliği böyle oturmuştur olduğu gibi kabul edip üzerine fazla düşünmeden geçeceksiniz ne yazıkki yapabileceğiniz başka bir şey yok, birgün beraber yapalım falan da diyebilirsiniz siz hadi yapalım dedikçe belki söylemekten vazgeçer, canınızı fazla sıkmamaya çalışın

kız deseydin ya 'bir tepsi tatlı yapın da görelim'

şaka bir yana Allah yardımcın olsun

tamam anneciğim ozaman bu bayramdaki tatlılarda senden ..o gzl ellerinle yapda bizdee yiyelim deseydin..eminim bisürü bahane bulurdu sıkma canını bunlara gül geç sadece...

ya yapıyo yapmıyo değil ama ben övünme huyuna gıcık oluyorum. yapıyo tamam ama abarttığı gibi güzel olmuyo benim kendi annem çok güzel yapar tatlıyı ama ne övünür nede ben överim ne gerek var anlamıyorum.

''Eline sağlık anne,ama benim annemde harika yapar bu tatlıyı,her yiyen bayılır'' de sende.

Ben kvdenin bu huyuna sinir olacağıma kadına üzülürdüm...Genelde kompleksli,çevresi tarafından hiç taktir görmemiş,yaşamı boyunca ezilmiş,vs kadınlar bu huylara sahip oluyor.Arada kadını taktir edin bu huyundan vazgeçtiğini göreceksiniz

haklısınız ama benim kayınvalide o tarz bi kadında değil ezik falan değil ben bide onu takdir edersem dahada coşar kabına sığmaz benimde sinirlerim dayanmaz

benim kayınvalidede böyle yapardı..şimdi sık görüşmediğim için o hallerinden kurtuldum..

ama sıkıldığımı belli ederdim..dinlemezdim..ya televizyona bakardım o anlatırken ya başka şeyle meşgul olurdum..onu dinlemediğimi bu şekilde gözüne sokardım..

napacak yani...niye dinlemiyosun beni dinlesene mi dicek...tavsiye ederim..kaynanacın kendisini övmeye başladımı lafını kes tuvalete git yada televizyona bak başka şeylerle meşgul ol yani yada telefon gelmiş gibi yap

bence akıllı gelinin söyleyeceği laf basit evet anecim çok güzel her yaptığınız maaşallah bende çok beğeniyorum

al sana on numara gelin

''Herkese alıştığı lezzet güzel gelir. Ben de alışmışım herhalde, annemin tatlılarından
daha güzel gelmiyor hiçbiri. Ama siz de iyisiniz. Elinize sağlık.'' diyebilirsin. Ki bence bu
gerçekten de böyledir. Ben tatlıyı sevmem, hele de şerbetli tatlıları. Annem de öyledir
ve hep şeker ayarına dikkat eder. Bu nedenle Türkiye'nin en iyi baklavacısının baklavası
bile anneminkinin yanında sönük kaldı... Damak lezzeti zevk meselesidir.

Bu sürekli övünmelerle ilgili ise yapabileceğiniz birşey yok. Bu bir huy ve bu huya sahip
olanların içinden vazgeçeni hiç görmedim ben...

Eee siz niye bu kadar dert ettiniz onu anlamadım

Desin dursun.. Tek kayınvalideniz değil ki günümüzde çoook insan var kendini övmeyi seven..

Herşeyi böyle kafanıza takarsanız erken yaşlanırsınız

Huzurunuzu mu bozuyo, eşinizi mi dolduruşa getiriyo, düzeninize mi müdahele ediyo ? Bunları yapmadığına göre kendini övüp övmemesi sizi bu kadar alakadar etmemeli..

boşver canım takma değişmez bu saatten sonra
benim kaynanada öyle özellikle kızlarını ve başkalarının gleinlerini öve öve bitiremez

bunda kızacak ne var ki..çok şanslısın aslında :)

aynen şöyle derdim ben olsaydım "anne biliyor musun ben çok şanslı bir gelinim,senin gibi çok becerikli bir k.validem var..artık bayram tatlıları hep senden,ben karışmam"

bak bakalım bir daha gına getirene kadar övüyor mu kendini :)

denizkizi48 peki gerçekten güzel yemek yapabiliyo mu çook merak ettim

benim kvde de öyle seninki gibi ögünmez ama yine de ona göre ondan güzel yemek yapanı yok herseyi bilir ben bilmem öyle sanıyo diyo mesela ben nasıl yapıyorum bi gün bak öğren ii mi kızım diyo laf çakıyo yiğenini anlatıyo güyaa evlenecem kız annemden yemek dersi alması lazım teyze diyomuş bana anlatıyo bunu kızım sana diyim gelinim sen anla hesabı

onu rahatsız edecek şeyler söyleyip zıtlaşma bence...
o öyle diyorsa öyledir, bir de bu açıdan düşün, gerçekten öyle bir dünyası vardır ve onun penceresinden öyle görünüyordur herşey.

sen neden kızıyorsun, sinir oluyorsun esas sorun burda. kadıncağız sadece senin içinde varolan birşeyleri tetikliyor.
biri kendisini övdüğünde, neler düşünüyorsun?
önce kızıyorsun, di mi? içinden kız, say, dök...
sonra, neden kızdığını sor kendine, seni rahatsız eden nedir?
onunla yüzleştiğin an rahatlayacaksın

malesef, karşımızdakini değiştirme lüksümüz yok, ancak kendimizi değiştirebiliriz.

eğer negatif elektrik alıyorsan da mutlaka araya mesafe koy, derim.
ayrıca bu sürekli olan bir durumsa, aranızdaki gizli protokol şu şekilde gelişmiş:
kayınvalde: ben her zaman kendimle ilgili şeylerle övünürüm.
sen: tabi ki, ben de dinlerim, sinir olurum, size bir şey yansıtmam
kayınvalde: ok, ben de devam ederim
sen: anlaştık
tepki vermediğin sürece bunu kabullenmişsin demektir işte.

ama dediğim gibi, seni rahatsız eden şey, onun övünmesi değil, o sadece sana kendi içinde varolan birşeyi işaret ediyor.
bunu keşfedene kadar, eğer sınır da koyamazsan, "saf" insan olmayı dene. yani "o öyle diyorsa öyledir", tastik etmene gerek yok onun söylediklerini, ya da çürütmene...

sevgiler canım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…