Kayınvalidem ve annem.....

isparta_gulu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2012
57
1
26
Isparta
Annemle kayınvalidem anlaşamıyor.annem dünürüm gelecek diye bir sürü yemek yapıyor.ne yapsa kayınvalidemde bir karış surat.niye böyle yapıyor anlayamıyoruz.kadının içine şeytan girmiş gibi.hiç abartmıyorum. Allah'tan eşim annesinin davranışlarının farkında.çok bunaldım annem çok üzülüyor.
Destek verirseniz sevinirim . Şimdiden teşekkürler........

yalnız değilsin benimkide aynı...nedense bu kaynanalr kız annelerine karşı böyle beş karış surattan ayrılmıyorlar...aldım kızını görmeyim yüzünü der gibi bi havaları var...
ama bu konuda yalnız olmadığını bil, çünkü benim bütün arkadaşlarım aynısını söylüyor, çevremde kaynanası annesinin evine gelip surat asmadan gideni hiç duymadım...
fazla takılma annene de söyle takmasın kafasına..kendi bilir...o surat astıkça siz gülümseyin ki belki hidayet gelir :)

yüz göz olmama samimi olmama politikasını uyguluyodur büyük ihtimalle hiç takılmayın canım böyle yapıyosa hiç üzülmeyin sizde ona aynı tavrı takının...

nasıl ki küçük çoğunuz varken -yeni bi bebek- kardeş gelince o kçk çocuk dikkat çekmek için elinden geleni yapar ya bnce bu durum da öyle. şimdi kayın valide de asıl esas annenin yanında kıskançlık yapıyor olabilir çocuk gbi. yaşlıysa birde zaten yaşlılar çocuklaşıyor böyle olabilir. anneniz davet ettiğinde kayın validenize ekstra bi ilgi gösterseniz daha fazla üzerine düşseniz belki bi değişiklik olabilir.
eğer böyle değilse belki kendmi ağırdan satiim biz erkek tarafıyız aman yanlış bişey söylemiim, gülmiim etmiim saygıları azalmasın diye de düşünüyor olablr.
ben bu konuda çok şanslıyım evliya gbi melek gbi bi kayınvalidem annem var hatta. yemin ediyorum annemin kanatları eksik.
allah sabır versin ama çözülemeyecek konu değil olmadı bi ana kız gbi konuşablrsnz neden moralin bozuk bişey mi oldu anne diye.

Üzülme tatlım...Bir zaman sonra, annen mesafesini koyar...Gerekli olmadığı sürece görüşmezler...
Herkes her şeyin farkındaysa, inan üzülüp yıpranmanıza gerek yok...

Benim kayınvalidem de annemin yaptığı hiçbir yemeği yemedi.
Tanışmada, sözde, nişanda, ziyaretlerde...
Sebebi eşimin annemin yemeklerini çok sevmesi ve durmadan övmesi.
Eskiden kız evi naz eviydi şimdi tam aksi..
Sanki zorla alıyoruz çocuklarını

Kız anneleri bir gayret aman ilişkiler iyi olsun, ikimizinde evladı evlendi aynı duyguları paylaşıyoruz,
Artık yüzyüze bakıcaz, torunlarımız olacak vs. Düşüncelerle samimiyetle davranıp iyiniyet gösterileri yapıyorlar ama karşısına sizinki gibi
Bir dünür gelince bir süre sonra ağızlarının payını alıp sağlam bir mesafe koyuveriyorlar.
Merak etmeyin , anneniz üzülmesin fazla takılmasın yeter.
Hiçbir iyiniyetli sonsuz değildir.

Son düzenleme:
Ben bu kadar üzülmezdim
Hatta dünürüm madem oralı olmuyor
Bende abartmazdım durumu, ayda yılda bir görüşürdüm..

Çok ta mühim değil, zorla güzellik olmaz neticede..

canım kv ve annen anlaşmak zorunda değil hemen hemen herkezinki böyledir emin ol . bisdede farklı şeyler oldu annemin çok üzüldüğü oldu kv laflarına felan . boşver:) gelip gitmesinler sadece sizlerle bi aradyken birlikte olsunlar. canına yazıK neden hastalık sahbi olsun kadın üzülüp. Annem yavaş yavaş bunu anladı artık eskisi gibi takmıyor çünkü hastalandığyla kalıyordu. Allah yardımcnz olsun

cok sık görüşmesinler annen mesafe koysun araya bence.. önemli olan senin eşinle anlaşman..

canını sıkma bence annen de o nası davranıyosa öyle davransın bence üzülmeye degıcek bı durum degıl..

herkese hak ettigi kadar deger bu kadar..

Bence de görüşmek zorunda değiller.
Benim annemle kayınvalidem de ya bir bayram da ya da biz de karşılaşırlarsa görüşülür.
Bu durumda senede 3-4 kereyi geçmez :)
Ya da bir hastalık olmuştur geçmiş olsuna gidilir.
Öyle yemekler,davetler yok.Gerek de yok bence.
Sırf dünür diye hiç tarzım,sohbetim,hayat görüşüm aynı olmayan insanlarla ben de sık görüşmek istemem.
Böyle de yazınca donuk,duygusuz biri gibi algılanmayım :)
Ailecek çok severiz biz misafir ağırlamayı,güzel sofralar,hoş muhabbetler falan
ama işte bunu herkesle paylaşamıyorsun.
Eşinin annesi de olsa bir yerde tıkanıp kalıyorsan,bırak dağınık kalsın.
Toparlamaya uğraşma hiç,değişmiyorlar çünkü.

siz elinizden geleni yapın, saygıda kusur etmeyin, dahası önemli olmasın bence sonrada keyfinize bakın..

burdan söylemesi kolay belki ama bu politikayı izlemekten başka ne yapablirsiniz ki..

ay yazık annecinin canına, önemsemesin çok mu gerekli bir insan sanki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…