kayınvalidem ve ben...

gulcin1

Evlilik hazırlığı yapıyor
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
487
0
46
İstanbul
Kızlar öncelikle oturdun bunu mu sorun yaptın bak milletin ne derdi var demeyin lütfen Çünkü bukadar kafama takma nedenim zaten ilerisinden çekinmem:18:

Benim nişanlımın annesi çok fazla çocukları ile yakın iletişim kuruyor. Bu ne mi demek: şöyle; biz nişanlımla ayrı şehirlerdeyiz yanıma gelir her hafta sonu mesela her dk msj. gittin mi geldin mi, naptın vs ayrılana kadar en fazla yarım saat 40 dk msj atmadığı vardır. zaten daha öncede evlenince eşimden ayrılıp sizinle oturucam filan demişti nişanlıma bende tabiki hastalıkta başımın üstünde yeri var fakat ben rahat edemem öyle başkası ile aynı evde e ben rahat edemezsem sen hiç edemezsin dedim nişanlıma. O da aldı sanırım vermek istediğim msjı ki annesine olmaz öyle şey ayrı ev açarız oturursun demiş.Son zamanlarda nişanlımla ailesi hakkında sürekli kavga eder olduk ama.Bir kaç örnek veriyim mesela:
Kayınvalidem böyle şu 9 kişiye gönder bilmem neli msjlardan yollamış herkese...Nişanlımda ona geri yollamış kırılmasın diye çünkü msjda banada yolla gibi bir şey yazıyordu.sonra nişanlıma beni şikayet etmiş gülçin yollamadı bilmem ne diye.(bu arada aynı evde msjlaşıyorlar bana tuhaf geliyor yani bu ) nişanlımda beni aradı ''aşkım annem sana msj atmış cvp vermemişsin ağlıyo aşağıda beni sevmiyor mu diye atta gönlü olsun'' dedi. bende bana gelmedi o msj dedim ona.Telefonu kapattık o sırada attığı msj geldi (herhalde geç iletildi) bende yolladım aynen ona ki kırılmasın diye bu seferde nişanlıma msj atmış sen mi söyledin oğlum gülçine bak msj attı bana diye. ya kızlar bunlar çok çocukça gibime geliyor benim kardeşim 17 yaşında o yapmıyor böyle şeyleri...

Diğer konuda nişanlım ünv. mezunu yüksek lisans yapıyor 1 sene kaldı bitmesine bitince kısa dönem askerlik düşünüyor ama tarih biz evlendikten sonraya denk geliyor... bana tutturmuş o 5 ay annemlerle kal. Ben seni yalnız bırakamam. E bende tabi olmaz dedim öyle için rahat etmiyorsa annem gelir benimle kalır. Nasılsa çalışmıyor dedim ki bir olay koptu. Sen niye benim ailemi sürekli dışlıyorsun niye senin annen gelir demiyorsunda annem gelir diyorsun dedi.
bende annen çalışıyor babanda izin vermeyebilir e bir de kardeşin var.Kadın okadar iş yükünde banamı dadalık yapsın.Bizimkiler boşta o yüzden dedim.Hem ben doğal olarak kendimi daha rahat hissederim filan dedim.O da beni korkutuyorsun bir şey olsa anneme 1 hafta gidip kalmazsın hatta bakmazsın bile dedi bana...

Kızlar bizim aramızda hiç böyle muhabbetler olmamıştı ben nişanlımı 6 senedir tanıyorum bu nasıl iş aklım karıştı.Biticekse şimdi bitsin mantığı ile bende içimdekini söyledim. dedim ki: annenin eşi sağ birde kızı var banan düşmez zaten canım bence. Eşi olmaz kızı olmaz bir ameliyat filan geçirir.Sayılı gün çabuk geçer der,rahatsız da olsam başkasının evinde 1 hafta bakarım tabi annene dedim.
Sustu bişey demedi ama baya bozuldu suratından anladım...

Aradan bir hafta geçti benim içim içimi yiyo yoksa hep iç içemi olucaz diye:18: bu yüzden bizim gelinimiz hakkında konuşurken dedim ki:
bugün onların balık günü, bize gelicekler. her hafta 1 gün yemeğe gelirler e kız çalışıyor tabi normal filan dedim anlasın az bişeyleri diye.
bizim ki de haftada bir günmü hergün görüşselermiş aşkım daha neler ayda bir gelirler yeter haftada bir çok değil mi evlenmeseydi abin hiç demez mi Hiç bir şey anlamadım ben bu işten kızlar siz ne diyorsunuz?

Son düzenleme:
nişan sonrası düğün üstü erkekler için anneleri birden çok değerli oluverir. kaynanalar içinde oğulları paylaşılmaz olur.
dikkatli davranın. hiç üzerinde durmayın ve o tür konulara girmemeye çalışın.
askerlik mevzusu açıldığında o gün gelsin duruma göre bakarız deyip geçiştirin.
herşeye cvp verdikçe siz zor durumda kalırsınız.
annesi de çocuklaşıyorsa sizde ona göre hareket edin elbet sıkılacaktır.

sorunsuz bir nişanlılık dönemi geçirmeniz dileğiyle....

Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
ama durulmayacak gibi değil inanın nişandan önce 1 kez gördüm annesini zaten yapı itibari ile başta biraz mesafeli olan biriyim.arada söz yok nişan yokken beni hiç aramıyor,yılbasında aramadı,bayramda aramadı diye şikayet edip duruyordu.E nişanlımda sen annemle aranın iyi olmasını istiyorsan sürekli araman lazım he istemiyorum diyorsan zaten bişey diyemem dedi.Benim aile yapıma ters böyle şeyler bana çok tuhaf geliyor belkide ben mi büyütüyorum bilmiyorum ama ben alır gelinimi alışverişe giderim sana sormam dedi bir kere yanımda nişanlıma herşeyi birlikte yapıcaz diyip duruyor.Belkide sadece iyi iletişim kurmaya çalışıyor ben rahatsız oluyorum inanın hiç bir şey bilmiyorum kafam çok karışık

Gerçekten saçma sapan şeyleri dert ediyorum kendime sanırım kimse birşey söylemediğine göre

içi dışı bir fazla samimi bir bayan ve fazla cıvıl cıvıl demek ki..
sizde ona kanınız kaynıyor gibi davranın. ama fırsatınız yokmuş gibi de sallayın.

çünkü siz dürüst davranınca da sizin samimiyetsiz olduğunuzu düşünmüşler.

gerçekten büyütülecek dert değil. sizde onların nabzına göre şerbet verin.

İlgilendiğiniz için teşekkürler... Sanırım en doğrusu öyle davranmak

arkadaşım sadece sana şunu söylüyorum o kadından çekeceğin var sana şimdiden sinyal verıyorlar ana oğul.sen de görüyorsun lakin emın olamıyorsun..hiç yanılmıyorsun evet evlenınce o kadın bir kıskançlık krızınden öbürüne geçecek hayatı sana zindan edecek ve nişanlının söyledıklerıne bakarsak o da annemı nıye üzüyorsun diye seni üzecek bi nevi sen o kadının uzerıne kuma gıdıyorsun haberın olsun...

şimdi sana yol yakınken ayrıl diyecek buradaki deneyımlı hanımlar amma velakın sen tabıkı de bizim lafımızla nişanlından ayrılmayacaksın onun için bekle ve gör diyorum ha bir de Allah yardımcın olsun

kaynanan cadalozun önde gideni ve çok basit bir kadın yyok bana mesaj atmadı yok bılmem ne ya taş yerınde ağırdır 50 yasında kadınsın nelerden bahsedıyorsun dıye düşünüyor insan ister istemez...

ne demek evlenınce ben eşimden ayrılıp sızle yaşıycam ve nişanlın bunu sıze söyleyebılecek kadar da enteresan yanı bı nevı tepkınızı mı ölçüyor?evet desenız kabul mü edecekti ki? ay kusura bakma valla böyle kaynana haberı okudukca sinirden bir hal oluyorum..

benım annemde babam askere gıdınce babannemlerle kalmış sankı ne varsa kendı evı vaar köyü vaar ve babanem annemı evınden kovmuş ben bebekmişim...su anda annem ve babam ayrılar babanne faktörü yüzünden onun için hiçbir babaanneden ve kayınvalıdeden hazzetmıyorum

hayır ben nişanlımıda anlamıyorum bir hafta başka bir şey diyor bir hafta başka birşey...Net bir şey söylese derim bu bana uygun değil ama okadar lafı söyleyen kişi kalksın sadece bir hafta geçince bence ailelerle ayda bir görüşülse yeterli yoksa evlenmesin erkekler desin...Benim ailesini yok saymak gibi bir amacım yok ama burda neler okuyoruz yani bana da , ona da, ailesine de yazık kimseyi yıpratmaya gerek yok yani eğer ki kafasındaki düşünce önce ailemse:26:

bu kaynana cadılarına oğulları evlenmeye kalkınca ne oluyor anlamıyorum biranda pek bir kıymetleniyorlar elin kızı geliyor oğlumu alıyor tripleri falan benim kaynana benden önce oğlunu sallanmazdı bile şimdi oğlumda oğlum sende hazırlıklı ol evlendikten sonra çok başın ağrıyacak ( ALLAH KOLAYLIK VERSİN

Etmez mi kabul hemde bayıla bayıla ederler... erkekler okadar meraklı ki annesi ile birlikte oturmaya anlamıyorum zaten bunu da neyse ki o konuyu netleştirdik.Hayır eşiyle boşandığı filan da yok yanlış anlaşılmasın birlikteler.Öyle patırtılı gürültülü bir çiftte değiller sadece kayınpederim evden çıkmayı gezmeyi dolaşmayı sevmez.kayınvalidemde bu yaştan sonra böyle çekemem diye tutturdu:44:Hayat onların hayatı ama ben biri ile aynı evde yaşayamam.İstanbulda doğdum büyüdüm onunda rahatlığı var biraz. Düşünüyorum banyoya bile giremem evde başkası varken e birde ekstra sorumluluk biriyle kalmak yani benim için zor hatta imkansız demek daha doğru

siz orada ona kızım sana söylüyorum gelinim sen anla demişsiniz abınızı yengenızı örnek vererek ama o da sıze aynını yapmışbence yanı senın aılenle ayda bır görüşsülse yeterli demeye getırmışde olabılır..ama kendı annesı olunca vay benım annemı dışlıyo musun oluyo

ben de mlcktk nin yorumuna üzülerek katılıyorum Gülçin.
başından bir evlilik geçmiş ve kaynana gazabına uğramış biri olarak diyebilirim ki; kaynanan çocuk ruhlu biri.
ve malesef sana kabullenmesi zor gelecek belki ama, anasına bak kızına al yerine anasına bak oğlunu al demek lazımmış veya her ikisi de doğru diyeyim.
yani nişanlından da annesinin çizgisinde tavırlar görmen muhtemeldir evlendikten sonra.

eğer çok aşıksan nişanlına, devam et yaşa ve gör derim. bazen insan sadece yaşayarak anlıyor hayatı. yok eğer daha derlitoplu düşüncelerle evleniyorsan, hem sevgi hem mantık gibi, herşeyi yeniden gözden geçir derim. şu bir iki paragraf anlattıkların bile çok önemli sinyaller.

ve son olarak mutlaka, ailenden birileriyle durumu açıkça paylaş, endişelerini belirt.

Son düzenleme:
Aynı evde mesajlaşma olayı ne kadar saçma ya hayret ettim.Anladığım kadarıyla siz fazla sıkı fıkı olmak istemiyorsunuz eşinizin ailesiyle mesafeyi korumak istiyorsunuz bana görede haklısınız.Kaynana şimdiden başlamış çocuklaşmaya ee oğlanda anneci ilerde ne olur bilemeyeceğim :) Hayırlısı olsun

yok hakknı yiyemem benim kayınvalidem 6 senelik ilişkim boyunca beni bilmezken bile aynıydı.Karakteri bu ama ben rahatsız oluyorum işte.bir de ufak ufak şeyler kafamı kurcalıyor bu günlerde mesela tanıştık ilk defa bir pastahanede buluşalım dedik oda kahvaltıya çağırmıştı ben gitmek istemedim dışarda buluşmak daha doğru geldi.Nişanlıma baya surat yapmış.Buluşuncada arkadaşları ile karşılaştı kim diye soranlara gelin adayı adayım dedi bir şey demedim ama çok komik sadece oğlumun kız arkadaşı diyebilirdi diye düşündüm.İçinde kötülük yok gibi geliyor ama birşeylerden rahatsızlık duymaya başladım son zamanlarda belkide çok stresliyim ondan:44:

ben "mlkctk" arkadaşıma aynen katılıyorum söylemek istedikleriimi aynısını yazmış zaten bir kaynana mağduru olarak iyi düşün tart derim.sonrası dediğin gibi çok zor dönüşü de çok zor bir yol oluyor....

yok o kendı aılesını dedı dırek zaten o yuzden sasırdım ben ayda bır gıtsem yeter dedı ondan anlamadım zaten

Annemle konuştum bunları kararını sen ver biz arkandayız dediler ama nişanlımıda çok seviyor ve sayıyorlar.Normalde bana nasıl davrandığını görüyorlar çünkü bize çaya geldi geçen annesi ile annesinin bardağı boşalmış kızım bi çay doldurda gelin elinden çay içelim dedi nisanlım kalktı daha neler anne yanında kızın var ona söylesene ver ben dolduruyım yada dedi yani emin olamıyorum o yüzden diyorum.Nişanlılık stresimi normaldemi böyle yoksa ben mi biraz ileri gittim bi anlasam keşke:44:

bencede evleri dubleks alt kattan üst kata msj atıyorlar banada tuhaf geliyor daha tuhafı zaten öyle bir msjın yollanması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…