kayınvalidem ve ben...

Sevgili Gülçin,

nişanlın da annesi de eminim iyi insanlar. fakat senin burda düşünmen gerekn sana uygun olup olmadıkları. onlara ayak uydurabilecek misin? idare edebilecek misin? nihayetinde eşinin annesi olacak evlenince, saygı da kusur etmemek için dediklerini yapman gerekcek. yoksa çekişiceksin ki bu da çok yorucu.

bence al nişanlını karşına konuş bunları. nasıl bize anlatmışsın ona da açıkca anlat.

şu çay koydurmama meselesi falan geçici detaylar. evlenince zaten sen koyacaksın.
yani iki ayrı uç söz konusu; hem olmadık şeylerde annesi konusunda ısrarcı oluyor nişanlın, sürekli aramak, sık sık görüşmek gibi, hem de yok efendim yanında kızı varken sen çay koymayacakmışsın. bi kere senin misafirine tabi ki çayı senin koyman gerekir, gelin elinden çay içelim demek de çok normal.
yani nişanlın da çok tutarlı gözükmüyor.

bu arada çok alakasız olacak ama benım erkek arkadaşım bırgun hastalanmıştı sanırım geçmiş gün...bende zıyarete gittim ve annesı benım yanımda oğlunun kafasından cart dıye bır kazak geçirdi sankı 3 yaşında bebekmiş gibi orada bana kal geldi...ki kendisi öyle ben piyasada yokken oğluyla çok ilgilenen bir hanım da değil yani..biz çıkmaya başladık annesi sürekli arıyor oğlum neredesın eve gel geç kalma yahu ben kızım benı annem o kadar aramıyor sevgilim diyor.yahu ne oldu benı eskıden bukadar aramazlardı...ben orada ayıldım yanı...bir kerede tatılde buluşmak istedik ikimiz ayrı şehırlerdeyız buluştuk kadın peşimizden geldi iki gün sonra .ben tabi şok şok şok....

yanı en ıyı nıyetlısı bıle böyle bir enteresan...

Sevgili Gülçin,

nişanlın da annesi de eminim iyi insanlar. fakat senin burda düşünmen gerekn sana uygun olup olmadıkları. onlara ayak uydurabilecek misin? idare edebilecek misin? nihayetinde eşinin annesi olacak evlenince, saygı da kusur etmemek için dediklerini yapman gerekcek. yoksa çekişiceksin ki bu da çok yorucu.

bence al nişanlını karşına konuş bunları. nasıl bize anlatmışsın ona da açıkca anlat.

şu çay koydurmama meselesi falan geçici detaylar. evlenince zaten sen koyacaksın.
yani iki ayrı uç söz konusu; hem olmadık şeylerde annesi konusunda ısrarcı oluyor nişanlın, sürekli aramak, sık sık görüşmek gibi, hem de yok efendim yanında kızı varken sen çay koymayacakmışsın. bi kere senin misafirine tabi ki çayı senin koyman gerekir, gelin elinden çay içelim demek de çok normal.
yani nişanlın da çok tutarlı gözükmüyor.

konuştum. konuşmazmıyım anlattım aynen böyle.Hissettiklerin çok normal fakat bizim bu tarz sorunlarımız olmayacak. Annem hep içli dışlı olmak ister ama bende sevmem haklısın diyor.Bu ara anneside sürekli böyle konuları açıyor ama bende sürekli şu olmaz bu olmaz diyorum. ondan benim ailesini istemediğimi düşünmüş olabilir diye düşündüm ki; bende böyle düşünsem kızardım ona sanırım. Benim emin olamadığım şeylerde işte burda başlıyor tartışırken istemiyorsun dışlıyorsun dedi. Ya hep aklında böyle kalır öyle zannederse...Düşünün evlendik bişey oldu kızınca filan böyle birşey derse sürekli... sanki ben istememişim gibi...Ama normalde konuşunca aileleri çok içimize karıştırmayalım herşeyimiz ayrı olsun açta kalsak kimseye gitmeyelim filan diyor...

Tabiki evimde ben hizmet ederim misafirimdiler ediyordum da ama söyleme üslubu biraz tuhaftı anlatamadım ben onu simdi pek size annemde rahatsız oldu zaten. O da böyle yapınca annesi biraz bozuldu ama anladı sanırım ki daha agzından bu tarz birşey çıkmadı

off off Evlilik stresi derken birde bu çıktı karşıma
Deseki bak benim için ailem önemli böyle böyle yolumu ona göre çizicem...ama diyor ki yok ayda bir yeter zaten çalışıyoruz ben sıksık gelip gitmeleri sevmem aileler çok karışınca o işin tadı kaçıyor.
Kızlar belkide anladı ne demek istediğimi ikna oldu iyice en son ondan öyle dedi olabilir mi yoksa ben mi çok iyi niyetliyim:43:

Son düzenleme:
bu arada çok alakasız olacak ama benım erkek arkadaşım bırgun hastalanmıştı sanırım geçmiş gün...bende zıyarete gittim ve annesı benım yanımda oğlunun kafasından cart dıye bır kazak geçirdi sankı 3 yaşında bebekmiş gibi orada bana kal geldi...ki kendisi öyle ben piyasada yokken oğluyla çok ilgilenen bir hanım da değil yani..biz çıkmaya başladık annesi sürekli arıyor oğlum neredesın eve gel geç kalma yahu ben kızım benı annem o kadar aramıyor sevgilim diyor.yahu ne oldu benı eskıden bukadar aramazlardı...ben orada ayıldım yanı...bir kerede tatılde buluşmak istedik ikimiz ayrı şehırlerdeyız buluştuk kadın peşimizden geldi iki gün sonra .ben tabi şok şok şok....

yanı en ıyı nıyetlısı bıle böyle bir enteresan...

insan kendini kötü hissediyor bir de sanki bir şey yapıcam oğluna zaten 2 gun görüyorum neden ıkıde bir arıyorsun diyesim geliyor:43:
hayır nişanlım bi saattten sonra açmıyor telini simdi nişanlandık beni aramaya başladı mecburum nede olsa açmaya:43:
Kazak giydirmesini anlıyorum inanırım benimkide yapardı:43:
Sevgilin ne diyordu peki senin bu olanlara

insan kendini kötü hissediyor bir de sanki bir şey yapıcam oğluna zaten 2 gun görüyorum neden ıkıde bir arıyorsun diyesim geliyor:43:
hayır nişanlım bi saattten sonra açmıyor telini simdi nişanlandık beni aramaya başladı mecburum nede olsa açmaya:43:
Kazak giydirmesini anlıyorum inanırım benimkide yapardı:43:
Sevgilin ne diyordu peki senin bu olanlara

ne dıyecek aynı laflar..
bende ''rahatsız oluyorum ama annem meraklı bir insan merak etme ılerde böyle şeylere izin vermem sana söz emın olabılırsın'' falan fıstık...yahu ızın vermesen şimdi zaten vermezsın şimdi niye yapamıyorsunda ılerde söyle olur böyle olur dıyorsun ha sankı o oyle deyınce ben ıkna oluyor muyum yoo.hiç olmuyorum ıster ıstemez annesıne karsı kirpi gibi tetıkte oluyorum...

birde söyle bir şey var erkek her ne kadar istemese de annesının karışmasını annesı oyle bır saman altından su yuruterek yapıyor kı bu işi sevgilim zaten anlamıyor...ona normal geliyor annesının yaptıkları ama ıste ben anlıyorum...

mesela msnde konuşuyoruz kamera açık annesı pat dıye gırıyor ıcerı kapı çalmadan 25 yaşında bır insanın odasına ve mesela ben yatıyor oluyorum...sonra toparlanıyorum kalkıyorum o görüyor ya benım uzandığımı bana dıyor kı melike YİNE mı yatıyorsun...hasta mısın dıyor..ama benım hasta olmadığımı bılıyor çünkü hasta olsam sevgılım mutlaka soyler ama mutlaka yaa ..bak burada çok ince bır laf sokma var mı yok mu ama sevgılım bunu hıç anlamıyor bıle...

ki normalde çok ıyı bır ınsandır eskıden boyle şeyler yapmıyordu ve ben onu çok sevıyordum hala da sevıyorum ama ne zaman baktı bız ayrılmıyoruz o zaman halı tavrı farklılaştı....

ne dıyecek aynı laflar..
bende ''rahatsız oluyorum ama annem meraklı bir insan merak etme ılerde böyle şeylere izin vermem sana söz emın olabılırsın'' falan fıstık...yahu ızın vermesen şimdi zaten vermezsın şimdi niye yapamıyorsunda ılerde söyle olur böyle olur dıyorsun ha sankı o oyle deyınce ben ıkna oluyor muyum yoo.hiç olmuyorum ıster ıstemez annesıne karsı kirpi gibi tetıkte oluyorum...

birde söyle bir şey var erkek her ne kadar istemese de annesının karışmasını annesı oyle bır saman altından su yuruterek yapıyor kı bu işi sevgilim zaten anlamıyor...ona normal geliyor annesının yaptıkları ama ıste ben anlıyorum...

mesela msnde konuşuyoruz kamera açık annesı pat dıye gırıyor ıcerı kapı çalmadan 25 yaşında bır insanın odasına ve mesela ben yatıyor oluyorum...sonra toparlanıyorum kalkıyorum o görüyor ya benım uzandığımı bana dıyor kı melike YİNE mı yatıyorsun...hasta mısın dıyor..ama benım hasta olmadığımı bılıyor çünkü hasta olsam sevgılım mutlaka soyler ama mutlaka yaa ..bak burada çok ince bır laf sokma var mı yok mu ama sevgılım bunu hıç anlamıyor bıle...

ki normalde çok ıyı bır ınsandır eskıden boyle şeyler yapmıyordu ve ben onu çok sevıyordum hala da sevıyorum ama ne zaman baktı bız ayrılmıyoruz o zaman halı tavrı farklılaştı....

:53::53: bariz laf sokmuş zaten...

ah şu erkekler ben anlamadıklarına inanmıyorum hiç biliyor musun? bence anlamamak işlerine geliyor. Yoksa işlerine geldiğinde, zoru gördüklerinde anlamadıklarıda çözemedikleride sorun yok:47:

of of nedir bizim bu çektiğimiz...

bende artık ona dedim ki bu tatılde peşimizden gelme olayından sonra,bana bak bu son eğer başka bırşey daha olursa sana yemın edıyorum aşkından ölsemde bu iş burada bıter...

bakalım şimdilik işe yarıyor gıbı henuz hıç birşeyin içinden çıkmış değil annesı

ama tabı ben ne sözluyum ne nişanlı ne de evli benım tuzum kuru yanı sen nişanlıymışsın...

bu arada tehdıtım de ciddiyım gerçekten tek bır şey daha olursa bırakıcam...anne babası boşanmış bırıyım ve aynı şeylerı yaşamaktan delı gıbı korkuyorum çünkü...

sende ona göre baştan nazını kaprısını yap herşey içine sinerek olsun çünkü emınım evlenınce köprüyü geçtim artık benım gıdemez dıye düşünerek odunlaşmaya doğru gıdıyorlar yanii bu erkekler...

Kızlar öncelikle oturdun bunu mu sorun yaptın bak milletin ne derdi var demeyin lütfen :( Çünkü bukadar kafama takma nedenim zaten ilerisinden çekinmem:18:

Benim nişanlımın annesi çok fazla çocukları ile yakın iletişim kuruyor. Bu ne mi demek: şöyle; biz nişanlımla ayrı şehirlerdeyiz yanıma gelir her hafta sonu mesela her dk msj. gittin mi geldin mi, naptın vs ayrılana kadar en fazla yarım saat 40 dk msj atmadığı vardır. zaten daha öncede evlenince eşimden ayrılıp sizinle oturucam filan demişti nişanlıma bende tabiki hastalıkta başımın üstünde yeri var fakat ben rahat edemem öyle başkası ile aynı evde e ben rahat edemezsem sen hiç edemezsin dedim nişanlıma. O da aldı sanırım vermek istediğim msjı ki annesine olmaz öyle şey ayrı ev açarız oturursun demiş.Son zamanlarda nişanlımla ailesi hakkında sürekli kavga eder olduk ama.Bir kaç örnek veriyim mesela:
Kayınvalidem böyle şu 9 kişiye gönder bilmem neli msjlardan yollamış herkese...Nişanlımda ona geri yollamış kırılmasın diye çünkü msjda banada yolla gibi bir şey yazıyordu.sonra nişanlıma beni şikayet etmiş gülçin yollamadı bilmem ne diye.(bu arada aynı evde msjlaşıyorlar bana tuhaf geliyor yani bu ) nişanlımda beni aradı ''aşkım annem sana msj atmış cvp vermemişsin ağlıyo aşağıda beni sevmiyor mu diye atta gönlü olsun'' dedi. bende bana gelmedi o msj dedim ona.Telefonu kapattık o sırada attığı msj geldi (herhalde geç iletildi) bende yolladım aynen ona ki kırılmasın diye bu seferde nişanlıma msj atmış sen mi söyledin oğlum gülçine bak msj attı bana diye. ya kızlar bunlar çok çocukça gibime geliyor benim kardeşim 17 yaşında o yapmıyor böyle şeyleri...

Diğer konuda nişanlım ünv. mezunu yüksek lisans yapıyor 1 sene kaldı bitmesine bitince kısa dönem askerlik düşünüyor ama tarih biz evlendikten sonraya denk geliyor... bana tutturmuş o 5 ay annemlerle kal. Ben seni yalnız bırakamam. E bende tabi olmaz dedim öyle için rahat etmiyorsa annem gelir benimle kalır. Nasılsa çalışmıyor dedim ki bir olay koptu. Sen niye benim ailemi sürekli dışlıyorsun niye senin annen gelir demiyorsunda annem gelir diyorsun dedi.
bende annen çalışıyor babanda izin vermeyebilir e bir de kardeşin var.Kadın okadar iş yükünde banamı dadalık yapsın.Bizimkiler boşta o yüzden dedim.Hem ben doğal olarak kendimi daha rahat hissederim filan dedim.O da beni korkutuyorsun bir şey olsa anneme 1 hafta gidip kalmazsın hatta bakmazsın bile dedi bana...

Kızlar bizim aramızda hiç böyle muhabbetler olmamıştı ben nişanlımı 6 senedir tanıyorum bu nasıl iş aklım karıştı.Biticekse şimdi bitsin mantığı ile bende içimdekini söyledim. dedim ki: annenin eşi sağ birde kızı var banan düşmez zaten canım bence. Eşi olmaz kızı olmaz bir ameliyat filan geçirir.Sayılı gün çabuk geçer der,rahatsız da olsam başkasının evinde 1 hafta bakarım tabi annene dedim.
Sustu bişey demedi ama baya bozuldu suratından anladım...

Aradan bir hafta geçti benim içim içimi yiyo yoksa hep iç içemi olucaz diye:18: bu yüzden bizim gelinimiz hakkında konuşurken dedim ki:
bugün onların balık günü, bize gelicekler. her hafta 1 gün yemeğe gelirler e kız çalışıyor tabi normal filan dedim anlasın az bişeyleri diye.
bizim ki de haftada bir günmü hergün görüşselermiş aşkım daha neler ayda bir gelirler yeter haftada bir çok değil mi evlenmeseydi abin hiç demez mi:53::53::53: Hiç bir şey anlamadım ben bu işten kızlar siz ne diyorsunuz?

Bence nişanlının daha büyümesi lazım. Evlilik için acele etmeyin. Evlenince de (bekarmış gibi) her gün ailesiyle birlikte olmak istediğine göre, yaşı evlenmeye uygun değil demek. Benim oğlum evlendiğinde böyle olmasını istese, ben çok üzülürdüm herhalde, iyi yetiştirememişim veya acele etti, biraz daha olgunlaşsaydı diye!

Son düzenleme:
bende artık ona dedim ki bu tatılde peşimizden gelme olayından sonra,bana bak bu son eğer başka bırşey daha olursa sana yemın edıyorum aşkından ölsemde bu iş burada bıter...

bakalım şimdilik işe yarıyor gıbı henuz hıç birşeyin içinden çıkmış değil annesı

ama tabı ben ne sözluyum ne nişanlı ne de evli benım tuzum kuru yanı sen nişanlıymışsın...

bu arada tehdıtım de ciddiyım gerçekten tek bır şey daha olursa bırakıcam...anne babası boşanmış bırıyım ve aynı şeylerı yaşamaktan delı gıbı korkuyorum çünkü...

sende ona göre baştan nazını kaprısını yap herşey içine sinerek olsun çünkü emınım evlenınce köprüyü geçtim artık benım gıdemez dıye düşünerek odunlaşmaya doğru gıdıyorlar yanii bu erkekler...

İnş bozulmaz:nazar:
Haklısın... Ben en son söylediklerime çok üzülmüştüm keşke daha kibar söyleseydim hepsini birlikte söylemeseydim filan diye ama iyi yapmışım bilsin baştan...İnş ikimizde birbirimizi anlamışızdır da bir daha bu konular açılmaz:26:

Bence nişanlının daha büyümesi lazım. Evlilik için acele etmeyin. Evlenince de (bekarmış gibi) her gün ailesiyle birlikte olmak istediğine göre, yaşı evlenmeye uygun değil demek. Benim oğlum evlendiğinde böyle olmasını istese, ben çok üzülürdüm herhalde, iyi yetiştirememişim veya acele etti, biraz daha olgunlaşsaydı diye!

yanlış anlaşılmasın hiç öyle bir durum yoktu aslında birden annesi ben boşanıcam sizinle oturucam demeye başladı.Hatta babasının yanında benim aslan gibi oğlum var bakar filan dedi.Nişanlımda bir şey demedi bende yanındaydım.Şaşkın şakın birbirimize bakıyorduk çünkü.Sonra ben tekrar sıkıştırmış onu oda ben gülçinle konuşmadan sana bir şeyin sözünü veremem anne demiş.Beni aradı böyle böyle bir durum olsa ne dersin filan dedi.Annesi tabi ister yanında olsun ama ben rahat edemem öyle açıkçası.O da annesine ayrı ev tutulur filan öyle olmaz demiş.
Annesi bana sorunca öyle dedi diye anlayıp bu konuda özellıklede üstümüze gelmiş olabilir Çünkü sonra ki hafta hep tartıştık annesi ve babası sen askere gıdınce bızde kalsın gulcın demısler.Baya aklına girmişler oda zaten tek bırakmak istemiyor hiç. ondan bence sen Annemlerde kal 5 ay dedi. e onuda kabul etmedım.Laf arasında senın aılenle benim kan bağım yok istemem ben rahatsız olurum.Çekinirim diken üstünde olurum filan dedim o da benm için 5 ay bile katlanamıyorsun.Sen benim ailemi neden dışlıyorsun herşeyde istemiyorsun filan dedi böylece tartıştık.Ben diyceğimi dedim o bişey demedi aradan bir hafta geçti ben ağızını arıyorum abimi anlatarak bana dediki ben aileme ayda bir gitsemde olur ikimizde çalışıyoruz aileler işin içine girince tatsızlık çıkıyor :44: bu yüzden hiç birşey anlamadım

Son düzenleme:
yanlış anlaşılmasın hiç öyle bir durum yoktu aslında birden annesi ben boşanıcam sizinle oturucam demeye başladı.Hatta babasının yanında benim aslan gibi oğlum var bakar filan dedi.Nişanlımda bir şey demedi bende yanındaydım.Şaşkın şakın birbirimize bakıyorduk çünkü.Sonra ben tekrar sıkıştırmış onu oda ben gülçinle konuşmadan sana bir şeyin sözünü veremem anne demiş.Beni aradı böyle böyle bir durum olsa ne dersin filan dedi.Annesi tabi ister yanında olsun ama ben rahat edemem öyle açıkçası.O da annesine ayrı ev tutulur filan öyle olmaz demiş.
Annesi bana sorunca öyle dedi diye anlayıp bu konuda özellıklede üstümüze gelmiş olabilir Çünkü sonra ki hafta hep tartıştık annesi ve babası sen askere gıdınce bızde kalsın gulcın demısler.Baya aklına girmişler oda zaten tek bırakmak istemiyor hiç. ondan bence sen Annemlerde kal 5 ay dedi. e onuda kabul etmedım.Laf arasında senın aılenle benim kan bağım yok istemem ben rahatsız olurum.Çekinirim diken üstünde olurum filan dedim o da benm için 5 ay bile katlanamıyorsun.Sen benim ailemi neden dışlıyorsun herşeyde istemiyorsun filan dedi böylece tartıştık.Ben diyceğimi dedim o bişey demedi aradan bir hafta geçti ben ağızını arıyorum abimi anlatarak bana dediki ben aileme ayda bir gitsemde olur ikimizde çalışıyoruz aileler işin içine girince tatsızlık çıkıyor :44: bu yüzden hiç birşey anlamadım

Aileme ayda bir gitsem de olur derken, senin ağzını arıyor belki, bakalım gerçek düşüncen ne! Ama bana da annesi size hiç rahat vermeyecek gibi geliyor. Evlenmeden bu konuları, düşüncelerinizi, kafanızı kurcalayan şeyleri iyice bir konuşsanız. Evlilik çocuk oyuncağı değil, annesi fazla çocukumsu geldi bana

Aileme ayda bir gitsem de olur derken, senin ağzını arıyor belki, bakalım gerçek düşüncen ne! Ama bana da annesi size hiç rahat vermeyecek gibi geliyor. Evlenmeden bu konuları, düşüncelerinizi, kafanızı kurcalayan şeyleri iyice bir konuşsanız. Evlilik çocuk oyuncağı değil, annesi fazla çocukumsu geldi bana

olabilir tabi belkide ağzımı aradı...Bende yanlıs anlamalara neden olmak istemem 1 veya 2 haftada bir yemeğe çağırır veya gideriz. bizde normalde böyle oluyor dedim.O da bakalım kafana takma bunları filan dedi...

takma demekle olmuyor ki 1 haftada ne değişti de ailemi dışlıyorsun derken birden döndü önemli değil öenmli olan biziz demeye başladı... Haklısın annesi fazla çocuksu ama napmak lazım bilemedim ben bu durumda.kardeşi rahatsızlanmış biraz önce msj atıyım filan dedim küçük bu arada kardeşi 19 yaşında filan.Geçmiş olsun filan dedim.Bizimki ile bir taraftan msn den konuşuyoruz. Nişanlımın camı açık. annesi odasına girdi farkında değil camın açık olduğunu ağlıyor.ama gerçekten ağlıyor kadın ben şaşırdım tabi.Oğlum gülçin kardeşine msj atmış ben burnumu yaptırdım. Bana geçmiş olsun demedi galiba beni sevmiyor diyor:53: inanamadım:53: nişanlımda kaldı öyle camı kapattı.

Son düzenleme:
olabilir tabi belkide ağzımı aradı...Bende yanlıs anlamalara neden olmak istemem 1 veya 2 haftada bir yemeğe çağırır veya gideriz. bizde normalde böyle oluyor dedim.O da bakalım kafana takma bunları filan dedi...

takma demekle olmuyor ki 1 haftada ne değişti de ailemi dışlıyorsun derken birden döndü önemli değil öenmli olan biziz demeye başladı... Haklısın annesi fazla çocuksu ama napmak lazım bilemedim ben bu durumda.kardeşi rahatsızlanmış biraz önce msj atıyım filan dedim küçük bu arada kardeşi 19 yaşında filan.Geçmiş olsun filan dedim.Bizimki ile bir taraftan msn den konuşuyoruz. Nişanlımın camı açık. annesi odasına girdi farkında değil camın açık olduğunu ağlıyor.ama gerçekten ağlıyor kadın ben şaşırdım tabi.Oğlum gülçin kardeşine msj atmış ben burnumu yaptırdım. Bana geçmiş olsun demedi galiba beni sevmiyor diyor:53: inanamadım:53: nişanlımda kaldı öyle camı kapattı.

Gülçin kayınvalideni olduğu gibi kabul edeceksin, yapabileceğin bir şey yok. Kimi insanlar çocuk gibi kalmayı tercih ediyorlar, daha çok ilgi görmek için sanırım. Sakın nişanlının ailesi aleyhine bir şey söyleme, senin olgunluğunu görsün.

Gülçin kayınvalideni olduğu gibi kabul edeceksin, yapabileceğin bir şey yok. Kimi insanlar çocuk gibi kalmayı tercih ediyorlar, daha çok ilgi görmek için sanırım. Sakın nişanlının ailesi aleyhine bir şey söyleme, senin olgunluğunu görsün.

Söylememek için elimden geleni yaparım:26: İnş onun bu kadar çocuk ruhlu olması bizi etkilemez:26:

Kayınvaliden sizi kullanıyo gibi geldi bana.Kocasından ayrılmak için sizin evlenmenizi mi bekliyo.
Ne sebeple onu anlamadım.Ama pek iç açıcı bi kadın değilmiş.
Nişanlınız da biraz olgunluktan uzak geldi bana.Mantıklı yaklaşmıyor olaylara

hayır ben nişanlımıda anlamıyorum bir hafta başka bir şey diyor bir hafta başka birşey...Net bir şey söylese derim bu bana uygun değil ama okadar lafı söyleyen kişi kalksın sadece bir hafta geçince bence ailelerle ayda bir görüşülse yeterli yoksa evlenmesin erkekler desin...Benim ailesini yok saymak gibi bir amacım yok ama burda neler okuyoruz yani bana da , ona da, ailesine de yazık kimseyi yıpratmaya gerek yok yani eğer ki kafasındaki düşünce önce ailemse:26:

canım net bişey söylememek işleri sürüncemede bırakmak erkeklerin basit beyinlerinin tek taktiğidir, bu adam dirayetsiz adam koca kadının elinde telefon millete mesaj atıyo vay bana niye geri dönmedi diye ağlıyo bu ne naz yaa, çocuk gibi, yok eşimden ayrılcam sizinle yaşıcam açık açık söylemiş, nişanlın diyemedimi anne saçmalama babam nolucak diye, adam dirayetsiz canım, evlenene kadar sana net konuşmıcak sallantıda bırakıcak he dicek, evlendikten sonra nasıl olsa nikahımda diyip azacaklar ana oğul, bak bende 3 ay önce nişanlandım ilişkimizin toplamı 9 yıl ama son 3 ayı nişanlılık 17 yaşında tanıştık, nişandan öncede aramıyodum nişanlandık hala aramıyorum, çünkü dominant bi kadın o hissi aldım, 9 yıldır sevgilimden de dinledim, hiç gereği yok bulaştırmanın, her işimizi ikimiz yapıyoruz annemde onun anneside peşimize takılmıyolar, ama ben açık açık ben karşımda hık mık diyen adam istemem beğenmeyen oğluna almasın ben böyleyim istersen nişanda atılır nikahta bozulur dert değil dedim, benim annemde çok çekmiş bende babanne ve kayınvalidelerden hazetmeyenlerdenim, bir kadının oğlunu sevdim diye o kadına gündelikçi olmayı, her işini görmeyi, her lafını yutmayı vs taahhüt etmiyorum, tamam oğlu lokum gibi ama kimseyede kendimi ezdiremem, şimdiden niye annem hasta olursa bakmazsının derdine düştülerki hayat bu belki sen hasta olursun, o zaman oğlunu fiştekler boşa bunu sağlamını alalım diye, şuna bak be senin annen hasta olsa annene baktırmıcak demekki annende kalma isteğine tepki verdiğine göre, velhasılı canım ayrılmakta bi tercih uzun uzadıya konuşmaya gerek yok, karşında adam gibi duracak bi adam bul sen bu oğlan çocuğuyla yuva muva kurulmaz öptüm çok

Kayınvaliden sizi kullanıyo gibi geldi bana.Kocasından ayrılmak için sizin evlenmenizi mi bekliyo.
Ne sebeple onu anlamadım.Ama pek iç açıcı bi kadın değilmiş.
Nişanlınız da biraz olgunluktan uzak geldi bana.Mantıklı yaklaşmıyor olaylara

Boşanıcakları filan yok canım bence laf atıyor işte.Yoksa kayınpederim sessiz sakin kendi halinde bir adamdır.İnsan benle gezmiyor diye boşanır mı Allah aşkına.Hani küçük oyunlar yapıp onu nekadar içimize alıcağımız ölçmeye çalışıyor gibi geldi bana.Yok ama boşanıcam dersede kendi evi var zaten,e kızı da var yanında,maddi sorunuda yok çalışıyor bizle neden otursun bu ne gereksiz bir tekliftir anlamadım...

Nişanlımında başına ilk defa geliyor böyle birşey sonuçta bir de ailesi ile benim isteklerim arasında kalıyor.Zor bir durum orta yolu bulmaktan başka çaresi yok tabi birde numara yapmıyor kayınvalidem bence psikolojik sorunları var gerçekten ağladı dün.Kendimi onun yerine koyuyorum arkadaşım kolay değil annenin sürekli ağladığını düşün beni sevmiyorsunuz,istemiyorsunuz diye.
O da artık ne yapacağını şaşırdı en son son kimse bizden önemli değil biz de bir aile kurucaz saygı duymak zorundalar filan dedi ama bakalım işte sonucu zaman göstericek...

canım net bişey söylememek işleri sürüncemede bırakmak erkeklerin basit beyinlerinin tek taktiğidir, bu adam dirayetsiz adam koca kadının elinde telefon millete mesaj atıyo vay bana niye geri dönmedi diye ağlıyo bu ne naz yaa, çocuk gibi, yok eşimden ayrılcam sizinle yaşıcam açık açık söylemiş, nişanlın diyemedimi anne saçmalama babam nolucak diye, adam dirayetsiz canım, evlenene kadar sana net konuşmıcak sallantıda bırakıcak he dicek, evlendikten sonra nasıl olsa nikahımda diyip azacaklar ana oğul, bak bende 3 ay önce nişanlandım ilişkimizin toplamı 9 yıl ama son 3 ayı nişanlılık 17 yaşında tanıştık, nişandan öncede aramıyodum nişanlandık hala aramıyorum, çünkü dominant bi kadın o hissi aldım, 9 yıldır sevgilimden de dinledim, hiç gereği yok bulaştırmanın, her işimizi ikimiz yapıyoruz annemde onun anneside peşimize takılmıyolar, ama ben açık açık ben karşımda hık mık diyen adam istemem beğenmeyen oğluna almasın ben böyleyim istersen nişanda atılır nikahta bozulur dert değil dedim, benim annemde çok çekmiş bende babanne ve kayınvalidelerden hazetmeyenlerdenim, bir kadının oğlunu sevdim diye o kadına gündelikçi olmayı, her işini görmeyi, her lafını yutmayı vs taahhüt etmiyorum, tamam oğlu lokum gibi ama kimseyede kendimi ezdiremem, şimdiden niye annem hasta olursa bakmazsının derdine düştülerki hayat bu belki sen hasta olursun, o zaman oğlunu fiştekler boşa bunu sağlamını alalım diye, şuna bak be senin annen hasta olsa annene baktırmıcak demekki annende kalma isteğine tepki verdiğine göre, velhasılı canım ayrılmakta bi tercih uzun uzadıya konuşmaya gerek yok, karşında adam gibi duracak bi adam bul sen bu oğlan çocuğuyla yuva muva kurulmaz öptüm çok

bilemedim ki şimdi ben istemem diyince inatla kimseyi, gitmem, oturmam filan diye üsteleyince Allah korusun hasta olsa kadın ozaman da mı istemiyeceksin eline düşse 1 hafta dahi bakmayacakmısın filan dedi. bende bana düşmez kimsesi olmazsa 1 hafta filan bakarım tabi ama kimsede kalmak istemiyorum dedim.Canım boşanacağı filan yok gerçekten laf yapıyor ben ne diycem nişanlım ne diycek diye.Hayır dün o ağlayışını görünce gerçekten nişanlımıda anladım insanın psikolojisini bozar.Düşünkü annen diyor ki boşansam sizde kalsam filan olmaz diyorsun ağlıyor.Hasta oldum bana msj atmadı diyor ağlıyor.Ya birde kendisi kayınvalidesinden çok çekmiş beni hiç sevmedi dermiş hep nişanlımda diyor ki bu yüzden herkes beni sevsin telaşında...Bunalıyorsan görüşme diyor şimdide önemli değil diyor...Yani sorunda burda ozaman niye biz 3 gün 3 gece tartıştık bu konuda nişanı atarım dedim.Ailemle bu sorunu paylaştım.Acaba baktı ben ciddiyim bu kadarını beklemiyordu ondan mı döndü birden :44: ben bu değişimi anlamıyoru.İnan 6 senedir 1 defa bile böyle bir sorun yaşamadık.Annesi hep böyleydi ama o hiç sorun etmezdi.Zaten çok görüşmiycez boşver,Takma sakın derdi.Birden nişandan sonra ağlamalar başladı... böyle bir kavga ettik...sonra tekrar normale döndü...
kafamda sorular dönüp duruyor:
Ya ailemi istemiyorsun diye tutturursa evlenincede
ya da içimize almaya çalışırsa tüm bunlara rahmen(ki ben buna katlanamam bırakır giderim ozaman herkese yazık olucak diyorum yapı itibari ile biraz özgür büyütüldüm biticekse biter yapıcak birşey değil kimse ayrılınca ölmüyor diyorum ama anlayamıyorum yaşarmıyım yaşamazmıyım evlenince):44::44:

Bu sabah bana msj atmış annesi mesela diyor ki: gülçinciğim ay yüzlü kızım; çok teşekkürler düşünmüş kızıma geçmiş olsun demişsin çok sağol:44::44:

okadar üzülüyorum ki böyle olunca kötü niyetli mi bana değil gibi geliyor ama iyi niyetlide olsa ben bukadar yakın ilişkilerden hoşlanmıyorum ben annemle bile böyle bir ilişki kurmuyorum.Belkide ben alışkın değilim bilmiyorum:44:

Son düzenleme:
ah canım, çok çekeceğin var.
şimdi böyleyse evlenince düşünemiyorum bile.
bana düşmez ama yol yakınken dön derim.

Back
X