• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve eşim...Derdim bitmez benim:((

su konuda size cok hak veriyorum bende olsam ilk kontrolume esimle yanliz gitmek isterim....insan o anki mutlulugunu baskalari yaninda doyasiya yasayamiyor heleki sizden yasca buyuk olan birisinden....

Aynen arkadaşım ya...Sanki kötü biriymişim gibi bide bazı arkadaşlar baya ağır konuştular..

demekki herkes aynı şeyleri yaşayabılıyor.. bende aynı olayı anlattım hamileyim bebeğimi ilk görmeye gittiğimizde kayınvalidemde peşimize takıldı bende gelicem dedi gittik ve bebeğimin kesesini gördük. doktor iki hafta sonraya gün verdi o gün hem bebeğimi hemde kalp atışlarını duyacaktık ben tabiki eşimle birlikte gitmek istedim o gün kayınvalidem beni aradı bende geleyim mi dedi bende gerek yok biz çıkınca seni ararız dedim tamam haber verin mutlaka dedi hastanaye bir gittim kayınvalidem bendenn önce gitmiş ve orda oturuyor nasıl sinir oldum anlatamam beynimden vurulmuşa döndüm suratım dokuz karış oldu doktorun yanın 3 kişi girdik doktor dalga gecti bütün aile gelmişsiniz diye gelin geln ama hep gelmeyin dedi gençlerin özel konuşmak isteyecek şeyleri olabilir heycanlısınız anlıyorum ama sizde onları anlayın dedi o zaman doktorumu daha çok sevdim çünkü benim söyleyemediklerimi o söylemişti.. Seni çok iyi anlıyorum..

Ayyy hemen hemen benzer şeyler.Umarım böyle bir durum başıma gelirse benim doktorumda seninki gibi olur:))

Çok şükür bugün çok çok daha iyiyim.Dün Allah bu ya bazı sebeplerden akşam üstüne kaldı doktor randevum.Dolayısıyla eşimde işte olduğu için ben onun yanına gittim ve ordan beraber gittik doktora.K.v lerden gelseydi muhtemelen k.v gelirdi.Diğer türlü evden tek başına çıkıp da bi yer gelmeye üşenir.

Doktorda eşimle başbaşaydık.Çok güzeldi.Bebeğimizi gördük kalp atışını dinledik.İyikide gelememiş k.v dedim.Başbaşa o mutluluğu yaşamak çok daha başka bir şey.

Nerdeyse bir haftadır olan gerginliğin üstüne o kadar iyi geldi ki bana herşeyin istediğim gibi olması.Çok mutluydum içim içime sığmıyordu.Umarım en kötü günümüz böyle olur.Ve diğer olaylarda da bu kadar şansım yaver gider...

Kayınvalidende gelse ne olurdu ki, onu fazlalık olarak görmeyip eşini doğuran kadın olarak görsen inan hayatın daha da kolaylaşır. Benimkide detaylı ultrasona gelmek istedi, gel tabi dedim. SOnuçta onunda hakkı torununu görmek istemiş, merak etmiş ne var bunda. Bu kadar hazımsızlık iyi değildir, bence bakış açını değiştir...

Son düzenleme:
Kayınvalidende gelse ne olurdu ki, onu fazlalık olarak görmeyip eşini doğuran kadın olarak görsen inan hayatın daha da kolaylaşır. Benimkide detaylı ultrasona gelmek istedi, gel tabi dedim. SOnuçta onunda hakkı torununu görmek istemiş, merak etmiş ne var bunda. Bu kadar hazımsızlık iyi değildir, bence bakış açını değiştir...

k.v mi eşimi doğuran kadın olarak görmeme gerek yok zaten bunun bilincindeyim.Ozaman benim annem de beni doğuran kadın.Kendi bebeğinin içinde bir can daha var.Bence kız annesi daha çok görmek ister.Ama özel yaşanacak şeylere saygısı vardır annemin.Hiç bir zaman kalkıp da bende geliyimmi bende göreyimmi demez.Ama ben annemi tanıdığımdan ne kadar hevesli olduğunu biliyorum.K.V min canı canda benim annem saf mı?Bundan sonraki ultrasonlardagelip gelmemesi umrumda değil.Ama ben eşimle kalp atışını dinlemeye ve gerçekten bir bebek sahibi olduğumuzu hissetmeye gideceğimiz ilk adımdan bahsediyorum.Bu benim için önemliydi.Anlayışlı bir anne benim annem gibi olur.Bundan sonraki ultrasonda gelse kalbini dinleyemeyecek mi?Ama bu bizim ilk kalp sesini duyuşumuz olacak tabikide baş başa olmak eşimle gerek ağlayarak gerek kucağına atlayarak sevincimi yaşamak istemek en doğal hakkım.Eşimden ilgiye sevgiye ihtiyaç duyduğum ve onun bebeği olacağından duyduğu mutluluğu izlemek istediğim bir anda bir üçüncü kişiyide düşünmek zorunda olmak istemedim.Tepkilerimizi bir üçüncü kişinin varlığıyla acaba lar yaşamak istemedim.Asıl bunda ne var ki?

kendi zamanın geldiği zaman anlarsın anca sizin gibi bir gelininiz olursa anlarsın

zaten kendimi onun yerine koyduğumda onun gibi düşünemediğim için anlayamıyorum.Çevremde bir kayınvalide benim k.v değil.Onu durumundan daha kötü durumda olan nice kişiler var ki.Bunlar birde k.v en yakın akrabaları.Ne gelirleri var ne kendi evleri...Ama hepsi hayatlarından memnun...

k.v mi eşimi doğuran kadın olarak görmeme gerek yok zaten bunun bilincindeyim.Ozaman benim annem de beni doğuran kadın.Kendi bebeğinin içinde bir can daha var.Bence kız annesi daha çok görmek ister.Ama özel yaşanacak şeylere saygısı vardır annemin.Hiç bir zaman kalkıp da bende geliyimmi bende göreyimmi demez.Ama ben annemi tanıdığımdan ne kadar hevesli olduğunu biliyorum.K.V min canı canda benim annem saf mı?Bundan sonraki ultrasonlardagelip gelmemesi umrumda değil.Ama ben eşimle kalp atışını dinlemeye ve gerçekten bir bebek sahibi olduğumuzu hissetmeye gideceğimiz ilk adımdan bahsediyorum.Bu benim için önemliydi.Anlayışlı bir anne benim annem gibi olur.Bundan sonraki ultrasonda gelse kalbini dinleyemeyecek mi?Ama bu bizim ilk kalp sesini duyuşumuz olacak tabikide baş başa olmak eşimle gerek ağlayarak gerek kucağına atlayarak sevincimi yaşamak istemek en doğal hakkım.Eşimden ilgiye sevgiye ihtiyaç duyduğum ve onun bebeği olacağından duyduğu mutluluğu izlemek istediğim bir anda bir üçüncü kişiyide düşünmek zorunda olmak istemedim.Tepkilerimizi bir üçüncü kişinin varlığıyla acaba lar yaşamak istemedim.Asıl bunda ne var ki?

İlk kalp atışında, ilk görüşte, ilk doğumda... siz hiç bir zmn istemeyeceksiniz o kadını. Özel anlar bitmez ondan diyorum.. Her an onunla dip dibe yaşayın demiyorum, ama böyle ufak tefek meseleleride büyütmek ne biliyim bana saçma geliyor. Sonuçta sizin bebeğiniz mercandan değil, kalbi atıyor mu tamam bunu duymak bile beni mutlu etmişti, yanımda kimin olduğu ya da olmadığı umrumda bile olmamıştı.

Son düzenleme:
Ben de kayınvalideleri küçücük şeylerine takılan insanları anlamayacağım. kendi annemizle bile yeri gelip anlaşamazken kaynanamızla birebir anlaşmamız zaten mümkün değil. Biraz anlayışlı olabiliriz her şeyi kötüye yorup düşmanmış gibi davranırsak eşimin gözünde de biz kötü oluruz dikkatli olmak lazım evet sınırı aşmamalı ama çok ön yargılı da olmamak lazım biz nasıl bir ana evledıysak o da bir ana evladı hele de eşi yoksa başında daha destek olmak lazım biraz daha anlayışlı olmayı deneyin Size kendi anneniz gelmesin diyen olmamış ki bir sonraki kontrole de anneniz gelirdi duyardı kalp atışını. Evet annenizin gelmesine engel olsa kendi gelse bende karşı çıkardım. Ne sorunlar yaşayanlar var hani elle tutulur bu kadar derdim bitmez diyecek bir sorun açıkçası gerçekten göremedim.

bende aynen sizin gibi düşünüyorum.K.v bana sorduğunda eşim yoktu.Onun hala bu istekten haberi olmadığını düşünüyorum.o yüzden ona annen gelmek istedi bişey diyemedim ama istemiyoru diyemedim.Bugün gideceğiz.Arayıp haber vermedim kayınvalideme bakalım eşimden öğrenip peşine taılıp gelir hala arsızlık yapar mı bilmiyorum.İşte öle bişi olursa ozaman eşimle de bozuşuruz.Sonuçta ben söylemesem de onunda akıl etmesi lazım en azından onun annesi geliyorsa benim anneminde gelmesi gerektiğini...Şu cvp verme işini bi halletsem zaten hiç bişi umrumda olmayacak da....

erkekler akıl edemez böyle şeyleri. ne varki gelsin ne olacak bile diyebilirler. iş sizde biter.

önce kv ye cvp vereceksiniz hala ısrarlar artıyorsa eşinizle tatlı dille durumu anlatacaksınız.

kv niz size bir şeyler söylemeye çekinmiyor.sonuçta sizi o büyütmedi ama üzerinizde her hakkı varmış gibi davranıyor ise sizi saymıyorsa siz cevap vermekten neden çekiniyorsunuz anlamıyorum. herkes birbirine saygı duymalı.ben büyüğümden saygı görmezsem kusura bakmasın ama o da benden göremez!

evlilik hiç bir zaman kolay değildir her evlilik fedakarlık isterrrr... fakat anlattıklarında çok büyük bi sorun yok benim başıma gelenler benim yaşadıklarımı yaşasan ne yapardın kim bilir unutma senin bu dert gördüğün şeye şükredenler var örneğin ben keşke tek sorunum bu olsaydı benimde yuvam yıkılmasaydı benim yaşadıklarımın çeyreğini yazdım istersen bi oku...ve şuda varki şu konuda sana hak veriyorum ev ustune ev olmazzzzzzz kayın validenle yaşaman iyi değil ayrı olsan daha rahat olursun fakat yuvanı yıkmaya çalışmıyosa sorun yok demektir... hamileymisin allah analı babalı büyütsin yuva yıkmak çok ama çok zor bişe allahım kimseye yaşatmasın...

Son düzenleme:
aynı apartmanda kalmak istememenizi anlıyorum ama diğer şeyleri büyüttüğünüzü düşünüyorum
sizinkiler de size tavsiyede bulunabilir şunu davet etseniz iyi olur diye
ayrıca laf sokmaya heveslenmeyin
çünkü sizin huzurunuz kaçar
iyi niyetli olun ki evinizin huzuru olsun
kv nin her söylediği şeyde art niyet aramazsanız sorun kalmaz inşallah

kayınvalidenizin size yaptığı bir kötülük yok, kafanıza takacak kadar.
siz çok abartıp kendinize sıkıntı veriyorsunuz görmek istediğiniz gibi görüyorsunuz bence.
kaç yaşına gelmiş kadıncağız eşi vefat etmiş, torunun kalp atışlarını duymak istemiş ne kadar güzel benim kv istemese gelmek ben o zaman üzülürdüm...
yanlış düşünüyorsunuz benimde bebeğim var bazen gelir aklıma kuzularımın yavrusunu görmek ne kadar heyecanlı kendinizi lütfen kv yerine koyun. ortada sorun yokken siz böyle düşündükçe o zaman ciddi sorunlar çıkar.. eşiniz ve ailesi iyi insanlar bence..

Eger bir oglun olursa kvalidenin yaptıgı ve senin sevmediğin seyleri sende yapacaksın ogluna. Unutma esin onun yavrusu yasami paylaşmak zorundasın ve haline sukretmeli

Çok tşk ederim arkadaşım o senin iyiliğin.Tabikide k.v durup dururken gardımı almıyorum.Öyle çok bir kötülüğünü görmedim ama çok otoriter dediğim dedik,ben anneyim nasıl istersem öyle olacak diyen biri.Onun ısrarı karşısında ne kadar istemiyorum desen de ısrar eder ve sonunda saygısızlık yapmamak için mecbur kalır tmm dersin.Bunlar beni ondan soğutuyor.

Eşim beni dinler anlar ama anlamak istemez annesiyle ilgili tüm konuşmalarım isteklerim kanına dokunuyor.Sonunda da kavga ediyoruz.Çünkü annesinin binde biri kadar beni düünmediği hissine kapılıp kahroluyorum.Kendimi bu aileye gelin değilde üvey evlat olarak alınmış gibi hissedip ailemi özlüyorum ve pişman oluyorum evlendiğime.Bu da bizim yuvamızı etkiliyor tabi..

Aileme mahçupluk olayına gelince.Bunu hiç düşünmemiştim yada farkında değildim diyeyim.Sayenizde farkına vardım.Annem k.v beğenmediğini daha biz nişanlanmadan gördüğünde beğenmemiş.Benim canımı sıkan otoriter tavrını ta ozaman ilk görüşte teşhis etmişti.Aşkın gözü kör mü diyelim yoksa eşimle çocuk yaşta başlayan flört döneminin uzunluğu ve sırf bu yüzden birbirimizden kopmak istememek mi diyelim bilmiyorum.sanırım ailemin önceden teşhis ettiği sıkıntıları yaşayıp hem kendimi hemde onları üzmekten korkuyorum.

canım merhaba,işlerim yoğundu bgn bakabildim.
aşk insanı gerçekten kör ediyor. bu bir gerçek maalesef görsek bile bazı şeyleri polyanacılık yapıp iyi tarafından bakıyoruz.
maalesef bile bile lades diyoruz evlenirken...
çok fazla karamsar olamamaya, herşeyi takmamaya, biraz oluruna bırak herşeyi sabırlı ol onun dediği oldu benim dediğim olmadı olayına sakın hiç girme sadece kendini mutsuz edersin canım. yaptığın herşeyi kendi huzurun ve yuvan için yaptını düşün ve karşı tarafada bunu yansıt hissettir. kötü olma ama çok iyide olma o mesafeyi iyi ayarlaki daha sonra üzülme
ayy Allahım bunları benmi yazıyorummm evlilik insanı gerçekten olgunlaştırıyor yaaa :)))

Ev konusunda sana hak veriyorum bence aynı apartmanda olmaz, hiç inşaat yaptırdınız mı bilmiyorum ama gerçekten zordur hele ki başkalarıyla ortak olmak bu en yakınınız olsa bile. Doktor konusuna gelince bu ilk kalp atışında yalnız olmak isteyebilirsin daha sonra kv gelmek istiyorsa gelebilir ama anneni de bir defa götürmelisin onun annesinin hakkıysa senin annenin de hakkı. Ben de senin gibi hazır cevap değilim bu yüzden çok canım sıkılıyor ama işte huy meselesi olamıyorum

Back
X