• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve Problemleri

Dokuz99

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
88
-119
286
Bursa
3 yıllık evliyim, ama herkesin olduğu gibi benim de kaynvalidemle sorunlarım var. Eşimle uzun yıllar çıktık, o zamanda onların evine gider, akrabalarının hepsini tanırdım. Kayınvalidem ve kayınpederim bana o kadar iyi davranırlardı ki kendimi şanslı sayardım hatta ve hatta ileride Allah korusun birşey olsa ayrılmak zorunda kalsam bile sırf bu kayınvalide için bile evliliğe devam ettirilir diye düşünürken olaylar 180 derece dönüş yaptı..

Bir sürü olaylar yaşadık ama birinde kayınbiraderim iş için bende ailem için yaşadığımız şehirden farklı zamanlarda başka bir şehre gitmiştik, neyse dönüş zamanımız aynı oldu ve onun arabasıyla dönecektik ama kayınbiraderimin ayağında bi sakatlık olduğu için ben kullandım arabayı. Ayrıca arabanın arkası da benim getirmem gereken bir sürü eşya ile doluydu.

Yola çıktık şehre geldik, bizim ev hemen şehrin girişinde. Ben de dedim ki şimdi kaynvalidemlere uğramayayım çünkü beni bırakmak için birinin getirmesi lazım, e araba da eşya dolu, En iyisi ben burada bunları indireyim dedim ama ondan önce kayınbiraderime sen eve kadar kullanabilecek misin arabayı dedim, o da sorun olmaz dedi.
Neyse indirdim eşyaları, eve girdim 5 dk olmuştu ki kayınvalidem aradı.
'Nerdesin sen?' diye, ben de eve geldim, eşyalar vardı dedim. Kızım seni yemeğe bekliyorduk dedi, kaldı ki yolda veya öncesinde mutlaka bize yemeğe gelin gibi bir konuşma geçmemişti. Geçen sene Ramazan ayıydı ve iftarın üzerinden neredeyse 1,5 saat geçmişti.
Ben de şimdi yoldan geldim, çok yorgundum, eşyalar.. fln ben yarın iftara gelirim size hem babamla (kayınpederim) açarız o zaman orucumuzu dedim. 'Ne o bizde yemek yokmu da tenezzül etmiyorsun?' dedi, ben de anlamadım, yoo asla ben öyle birşey demedim, nereden çıktı fln diye konuyu şakayla karışık kapatmaya çalışıyorum. O da ısrarla 'yok ben anladım seni, Allah'a şükür evimizde hep yemeğimiz olur' fln dedi. Ben de 'yarın söz sizdeyim ya demeyin böyle' fln dedim, o da 'yok kızım, gelme yarın fln istemiyorum artık, gelme hiç bir zaman' dedi ve telefonu suratıma kapattı. Şok geçirdim!! (Bu arada eşim işteydi, çok geç çıkacaktı o akşam ve zaten gelemeyecekti)

Sonra tabii ki gitmedim 1 hafta kadar, kayınpederim aradı, anneniz üzülüyor gelin fln dedi. Ben de gittim, hayatım da ilk ve son olarak açık açık bu şekilde konuşmaya. Ben gelir gelmez 'küs müyüz' dedi, 'bilemiyorum' fln dedim.
Sonra döktü incilerini; biz seni hep çok seviyoruz, sen hep soğuksun bize, ben seni kızım gibi görmek istiyorum ama izin vermiyorsun, acaba beni oğlumdan soğutmaya mı çalışıyorsun... bir sürü şey.

Ben de 'siz beni hiç kızınız olarak görmediniz dedim. Ben bir trafik kazası geçirmiştim, acildeydim, eşime telefonla haber vedim, 'ben ambulansla hastaneye gidiyorum, sen arabanın başına git, işlemleri hallet gel' diye, eşim de onları aramış, haberleri vardı ama kimse gelmedi. Benim ailem burada değil, kimsem yok o kadar yalnızım ki, birilerinin yanımda olmasını istedim ama bu ve benzeri durumlarda hiç gelmediler. Ben de 'kızınız olarak görseydiniz gelirdiniz çünkü benim annem olsaydı bir saniye bile düşünmez gelirdi, sizden de bunu beklemiştim' dedim, cevabı da 'ama o kadar ağır değilmiş durumun' !!

Ben de artık sözün bittiği yer diye söyleyecek birşey bulamadım, şimdi benzer şeyleri yaşıyoruz ve gerçekten çok kırılıyorum.. Her sohbet etme, yakınlaşma çabamda mutlaka bir laf bulup sokuyor, e haliyle konuşulmuyor. Böyle olsun istemezdim..

sen ne yaparsan yap canım ne yaparsann yap..sen kızları olamazsın gelinlerisin o kadar:6: bu düzen böyle.. ama içindekileri söylemişsin dolandırmamışsın ima etmemişsin bu güzel..bundan sonra seni kıramayacakları mesafeden yakın ol.. şöyleki ne yapsanda sen gelinsin:) bir abla tavsiyesi:34:

bütün kayınvalidelerin ortak sözüdür gelinleri kızları gibi gördükleri lafı...laf diyorum çünkü sadece lafta kalıyor icraata bakarsan bi annenin kızına yapmayacağı ya ada söylemeyeceği şeyleri yapıp söylüyorlar.. o yüzden demem o ki umursamaaaaa aman boşver hepimiz aynı sorunlarla boğuşuyoruz.. kimse için kendini üzme.. şöyle düşün herkes herkesle çok samimi olacak die bişey yok.. sen uğraşmışsın samimiyet kurmak için ama olmamış anlamamış o zaman vicdanın rahat olsun... olduğun gibi davran kendinden ödün vermeden ne çok samimi ol ne resmi ol.. ben öle yapıyorum ve şu an çok rahatım.. önceden bende senin gibi takardım ama baktım olmuyo bıraktım

gelinden kız kaynanadan anne olmuyo bende 10 yıl sonra anladım.zorlama kendini...bizde de dargınlıklar hep böyle basit şeylerden olurdu ki hep fazla düşünceli davrandığım için en çok ben üzülürdüm...üzülme ve mesafe koy...arkadaş çevresi edinmeye bak...

kaynanamla aynı şehre taşındığımda hiç kimsem yoktu burada...annem babam başka şehirde...hiç unutmam ilk hamileliğim 5 aylık hamileyim eşim işte evde ekmek yok kahvaltıdan itibaren akşama kadar ne yiyeceğimi şaşırdım o kadar yalnızdım ki bakkala inmeye bile çekiniyordum.kaynanamın tanıdığı biri görür gelini geziyo der de söz olur diye.ne kadar salakmışım. ama baktım ki ben iyilik yaptıkça onlar daha fazlasını istiyo doymuyo hep laf duyuyorum üzülüyorum,başladım kendime çevre edinmeye.şimdi öyle bir ortamım var ki kaynanamla kanlı bıçaklı olduk eşim taşınalım diyor ben sırf bu çevremi kaybetmeyeyim diye taşınmak istemiyorum.

Son düzenleme:
off en buyuk kaynana yalani da bu , seni kizim gibi goruyorum.Bu sozle degil davranisla oluyor ne yazik ki kaynanalar:)acaba kendi oglu kaza gecirse agir degilmis deyip gecistirecek miydi?bir de trip atip sonra tukurduklerini yalamalarina sinir oluyorum.en iyi kaynana en uzak noktadaki kaynanadir.

Ben kaynanamla tam 20 yil beraber oldum Nur içinde yatsin benim yüzûme karsi bir kötü söz söylemedi Her zaman derdiki 4 kizim var Ama maddi manevi güvenecegim tek kizim sensin derdi(6 evladi vardi) Her zaman arkamdan dua ederdi.Onun hem evladigi hem arkadasi hem sirdasi hep oldum.Inanin bir kez bile bana kizdigini duymadim Vefat ettigi taktirde bana nelerin yapilmasini istedigini söylemisti Aynen uyguladim biri hariç(öldügü zaman yikayacaktim 4 kizi vardi olmadi) ayiptir söylemesi"mezarini ,mevlutlarin hastane masraflarini herseyi biz esimle karsiladik( helal hos olsun) yanlis anlasilmasin Ama sonra duydum ne kadar dogru bilemem Arkamdan söyle böyle demis gerçi bu konusmalar daha fazla ilerlemeden durdurdum bilmek istemedim.Kimse kusursuz degil
Diyecegim su ki kimse kaynanasiyla tam anne kiz olamaz Yalan AMA iyi bir dost,sirdas olabilir tabi karsi tarafinda istemesi lazim Senin kocani kim en iyi taniyorki ?
''Oglunu gerçekten seven anne gelinide sevmek zorunda oglunu nasil af ediyorsa gelinide af edecektir "
bana bunu kaynanam söylemisti bende benim gelinlerime söyleyecegim Insallah.................

3 yıllık evliyim, ama herkesin olduğu gibi benim de kaynvalidemle sorunlarım var. Eşimle uzun yıllar çıktık, o zamanda onların evine gider, akrabalarının hepsini tanırdım. Kayınvalidem ve kayınpederim bana o kadar iyi davranırlardı ki kendimi şanslı sayardım hatta ve hatta ileride Allah korusun birşey olsa ayrılmak zorunda kalsam bile sırf bu kayınvalide için bile evliliğe devam ettirilir diye düşünürken olaylar 180 derece dönüş yaptı..

Bir sürü olaylar yaşadık ama birinde kayınbiraderim iş için bende ailem için yaşadığımız şehirden farklı zamanlarda başka bir şehre gitmiştik, neyse dönüş zamanımız aynı oldu ve onun arabasıyla dönecektik ama kayınbiraderimin ayağında bi sakatlık olduğu için ben kullandım arabayı. Ayrıca arabanın arkası da benim getirmem gereken bir sürü eşya ile doluydu.

Yola çıktık şehre geldik, bizim ev hemen şehrin girişinde. Ben de dedim ki şimdi kaynvalidemlere uğramayayım çünkü beni bırakmak için birinin getirmesi lazım, e araba da eşya dolu, En iyisi ben burada bunları indireyim dedim ama ondan önce kayınbiraderime sen eve kadar kullanabilecek misin arabayı dedim, o da sorun olmaz dedi.
Neyse indirdim eşyaları, eve girdim 5 dk olmuştu ki kayınvalidem aradı.
'Nerdesin sen?' diye, ben de eve geldim, eşyalar vardı dedim. Kızım seni yemeğe bekliyorduk dedi, kaldı ki yolda veya öncesinde mutlaka bize yemeğe gelin gibi bir konuşma geçmemişti. Geçen sene Ramazan ayıydı ve iftarın üzerinden neredeyse 1,5 saat geçmişti.
Ben de şimdi yoldan geldim, çok yorgundum, eşyalar.. fln ben yarın iftara gelirim size hem babamla (kayınpederim) açarız o zaman orucumuzu dedim. 'Ne o bizde yemek yokmu da tenezzül etmiyorsun?' dedi, ben de anlamadım, yoo asla ben öyle birşey demedim, nereden çıktı fln diye konuyu şakayla karışık kapatmaya çalışıyorum. O da ısrarla 'yok ben anladım seni, Allah'a şükür evimizde hep yemeğimiz olur' fln dedi. Ben de 'yarın söz sizdeyim ya demeyin böyle' fln dedim, o da 'yok kızım, gelme yarın fln istemiyorum artık, gelme hiç bir zaman' dedi ve telefonu suratıma kapattı. Şok geçirdim!! (Bu arada eşim işteydi, çok geç çıkacaktı o akşam ve zaten gelemeyecekti)

Sonra tabii ki gitmedim 1 hafta kadar, kayınpederim aradı, anneniz üzülüyor gelin fln dedi. Ben de gittim, hayatım da ilk ve son olarak açık açık bu şekilde konuşmaya. Ben gelir gelmez 'küs müyüz' dedi, 'bilemiyorum' fln dedim.
Sonra döktü incilerini; biz seni hep çok seviyoruz, sen hep soğuksun bize, ben seni kızım gibi görmek istiyorum ama izin vermiyorsun, acaba beni oğlumdan soğutmaya mı çalışıyorsun... bir sürü şey.

Ben de 'siz beni hiç kızınız olarak görmediniz dedim. Ben bir trafik kazası geçirmiştim, acildeydim, eşime telefonla haber vedim, 'ben ambulansla hastaneye gidiyorum, sen arabanın başına git, işlemleri hallet gel' diye, eşim de onları aramış, haberleri vardı ama kimse gelmedi. Benim ailem burada değil, kimsem yok o kadar yalnızım ki, birilerinin yanımda olmasını istedim ama bu ve benzeri durumlarda hiç gelmediler. Ben de 'kızınız olarak görseydiniz gelirdiniz çünkü benim annem olsaydı bir saniye bile düşünmez gelirdi, sizden de bunu beklemiştim' dedim, cevabı da 'ama o kadar ağır değilmiş durumun' !!

Ben de artık sözün bittiği yer diye söyleyecek birşey bulamadım, şimdi benzer şeyleri yaşıyoruz ve gerçekten çok kırılıyorum.. Her sohbet etme, yakınlaşma çabamda mutlaka bir laf bulup sokuyor, e haliyle konuşulmuyor. Böyle olsun istemezdim..

ne deyim el işte.işine nasıl gelirse öyle davranıyor

kararlı duruşunuzu hiç bozmayın derim. ne güzel içinizdekileri de söylemişsiniz.

benim kv dede hep sen benim kızımsın yalanını söyler. o kadar yapmacık gelir ki bana. kızınada böyle davranıyorsa yazıkkkkk

bende geçen kandil günü yaşadım buna benzer şeyler ,
aramışım ama gitmemişim olaya bak ...
biz iyi olduğumuz için iyilermiş onu anladık gördük ...
boşver sıkmamaya çalış canını , biliyorum yine de ister istemez takılıyor kafana ama
aldırmamaya çalış , valla ben de öyle yapıcam artık

herkezin başında olduğu gibi benim başımdada var.. benim k.validede kızımsın der... hatta kızım şöyle böyle sen değilsin ne güzel diye över... ama hastalandığımda yanıma gelmelerini bırak telefonla bile aramadılar... büyük şehirlerden birine babamın ameliyatı için gittik. ne aradı ne sordular.. hadi onuda geçtim olayların olduğu yerde mahsur kaldık. aramadılar... bilmeseler diyeceğim kuzenide gittiği zaman ne merak etmişlerdi.. bizi merak eden olmadı. hadi kendimi geçtim eşimede soğuklar.. sebebini bilmiyorum... böle garip durumlar işte arkadaşlar... şöyle düşününce herkezde aynı sorun... takmıcas başka yolu yok.

Kimse böyle olsun istemez ama oluyor işte.

Biz seni kızımız gibi görüyoruz ama sen bizim içimize girmiyorsunlar nedense hep karşı tarafın laflarında kalıyor, aynılarını bende yaşadım ama ben artık takmamayı ve biz seni kızımız görüyoruz sözüne inanmamayı öğrendim.

Öğrendiğim birşey daha var ki ne o benim annemin tırnağı olabilir, nede ben onun gözünde evlatlarının tırnağı olabilirim.

onun bir kızı var senin de bir annen var bence birbirinizi anne kız gibi görmenize gerek yok hatta bu imkansız bence.

ahh cnm bendede aynı sorun var ben onun için ne yapsam yapım hiçim söze gelince kızım falan ama yalan. Şuan onunla aynı evde yaşıyoruz gün gün mahvoluyorum kocamda destek olmuyor :( Napıcağımı hiç bilmiyorum Allah hepimizin yardımcısı oolsun ..

sen ne yaparsan yap canım ne yaparsann yap..sen kızları olamazsın gelinlerisin o kadar:6: bu düzen böyle.. ama içindekileri söylemişsin dolandırmamışsın ima etmemişsin bu güzel..bundan sonra seni kıramayacakları mesafeden yakın ol.. şöyleki ne yapsanda sen gelinsin:) bir abla tavsiyesi:34:

Tavsiye için teşekkürler:) gidip gelme durumlarını ayda 2 ye düşürdüm, artık özel gün olmadığı zaman da pek telefonla aramıyorum. Ama işte o gittiğimiz zamanlarda bile bazen kadın dolmuş oluyor, tutamıyor kendini sanırım :)

bütün kayınvalidelerin ortak sözüdür gelinleri kızları gibi gördükleri lafı...laf diyorum çünkü sadece lafta kalıyor icraata bakarsan bi annenin kızına yapmayacağı ya ada söylemeyeceği şeyleri yapıp söylüyorlar.. o yüzden demem o ki umursamaaaaa aman boşver hepimiz aynı sorunlarla boğuşuyoruz.. kimse için kendini üzme.. şöyle düşün herkes herkesle çok samimi olacak die bişey yok.. sen uğraşmışsın samimiyet kurmak için ama olmamış anlamamış o zaman vicdanın rahat olsun... olduğun gibi davran kendinden ödün vermeden ne çok samimi ol ne resmi ol.. ben öle yapıyorum ve şu an çok rahatım.. önceden bende senin gibi takardım ama baktım olmuyo bıraktım

Yani evlenince ne oluyorda birden herşey tersine dönüyor acaba. Sevgiliyken 'kızımı üzme' diyordu, şimdi evlendik 'oğlumu üzme' oldu :P

gelinden kız kaynanadan anne olmuyo bende 10 yıl sonra anladım.zorlama kendini...bizde de dargınlıklar hep böyle basit şeylerden olurdu ki hep fazla düşünceli davrandığım için en çok ben üzülürdüm...üzülme ve mesafe koy...arkadaş çevresi edinmeye bak...

kaynanamla aynı şehre taşındığımda hiç kimsem yoktu burada...annem babam başka şehirde...hiç unutmam ilk hamileliğim 5 aylık hamileyim eşim işte evde ekmek yok kahvaltıdan itibaren akşama kadar ne yiyeceğimi şaşırdım o kadar yalnızdım ki bakkala inmeye bile çekiniyordum.kaynanamın tanıdığı biri görür gelini geziyo der de söz olur diye.ne kadar salakmışım. ama baktım ki ben iyilik yaptıkça onlar daha fazlasını istiyo doymuyo hep laf duyuyorum üzülüyorum,başladım kendime çevre edinmeye.şimdi öyle bir ortamım var ki kaynanamla kanlı bıçaklı olduk eşim taşınalım diyor ben sırf bu çevremi kaybetmeyeyim diye taşınmak istemiyorum.

Aslında çok sevindim senin adına :)
Yani güzel bir çevre edinip, o kadar ki ayrılmak istemeyişinize. Umarım ben de böyle bir çevre oluştururum çünkü kendi şehrimde hiç de az sayılmayacak bi çevrem varken burada sudan çıkmış balık oldum. Eşimin ailesine sarılmak istedikçe de böyle oldu işte..

Aslında çok sevindim senin adına :)
Yani güzel bir çevre edinip, o kadar ki ayrılmak istemeyişinize. Umarım ben de böyle bir çevre oluştururum çünkü kendi şehrimde hiç de az sayılmayacak bi çevrem varken burada sudan çıkmış balık oldum. Eşimin ailesine sarılmak istedikçe de böyle oldu işte..

onlara mecbur olduğumuzu belli ediyoruz en büyük hata bu işte biliyomusun. bir anda bi çevre sahibi olunmuyo ama zamanla insanları hayatına sokmaya karar verince onlar da memnuniyetle geliyorlar...bir kaç kez komşularını ya da iş arkadaşlarını evine davet et bak arkası çorap söküğü gibi gelecek.

kaynanam 96 yılından beri bu şehirde ben ise 2008den beri...en son yaşanan olay sana ayna ve motivasyon olsun diye yazıyorum.kayınpeder kanserden ameliyat oldu, mide dalak pankreas falan komple aldılar.en fazla 1 yıl yaşar falan diyodu en son drlar.o kadar büyük bi ameliyat yani...o süreçte tamamen iletişimimiz kesilmesine rağmen hastaneye gittik geldik hatta o kadar kopuktuk ki yeni doğan kızımı ilk kez o zaman gördüler doğmda ve sonrasında görmeye gelmedikleri için.neyse işte evimi açtım onlara ve kaynanam bizde kalmaya başladı.hergün komşularımdan bir grup geçmiş olsuna geldi.hastane için bişeyler hazırlayanlar mı dersin iki çocukluyum gelen giden çok diye bana yemek hazırlayanlar mı dersin.kaynanam resmen bana helal olsun kızım sana dedi ve parmağını ısırdı.sonra itiraf etti benim en samimi komşularım bile daha geçmiş olsuna gelmedi...şok oldum ki bazen o komşularıyla zaman geçirmek için bizi bile reddederdi,gelmeyin müsait değilim bilmem kimle şunu yapcaz diye.kıskanırdım o komşuları...şimdi o beni kıskanıyor...gerçi hep kıskandı :P

neye üzüldüm biliyomusun keşke bu siteyi daha önce keşfetseydim de gözüm açılsaydı biraz...kimsenin kötü şeyler yaşamasını istemem ama yaşanmışlıklardan ders alırdım uyanık olurdum,kanmazdım...çünkü bana ağlayıp sarılarak o kadar çok kızım dedi ki körükörüne inanmıştım.en çirkin yüzünü gördüğümde resmen dünyam ayağımın altından kaydı.ne kadar salak mışım anltasam yuhalarsınız.

bunların derdi problemi hiç bitmez ve esinlikle bunlardan bi cacık olmaz.. siz anlattıkça kendimi okudum sanki ama şöyle bi fark var ki aramızda benim şuan resmiyetim olmamasına rağmen güzellikle ağzıma ediyorlar ve ben somurtsam bile kötü suçlu çıkıyorum..sizin gene güzel geçirdiğiniz bi süreciniz olmuş buna da şükür şimdi gerçek yüzünü görmüşsünüz..ben neresinden tutsam elimde kalıyor gerçek yüzü nedir hala anlamış değilim zira..

Ben çok şanslıyım galiba:)Benim kayınvalidem gerçekten çok saf (temiz yürekli) ve iyi bir insan inşallah değişmez ki hiç zannetmiyorum çünkü özü öyle beni çok seviyor çünkü çocuklarını çok seviyor..Çok iyi bir anne, iyi bir eş, iyi bir kaynana, iyi insan işte:)Beni boynumdan koklayarak öptü mesela geçen gün çok şaşırdım biliyorum beni sevdiğini ama insan şaşırıyor işte..Bana iş yaptırmaz, yemek yapar yollar, yemek yaptım gelin der, yorgunuz deriz alınmaz, her işime koşar, ayağıma çayımı getirir, ne istesem -yanında yanlışlıkla bişey istesem- hemen ertesi gün alır getirir..Benim derdimi dinler, çok güzel akıl verir, yaptıklarıma alınmaz..Ben zor bir insanımdır tabiki ona saygısızlık etmem ama huysuzumdur bazen işte aldırış etmez..Yok böyle bi kayınvalde diyceksiniz ama var işte:)))Ama bende ona karşı hep dürüstüm, sarılırım öperim, şaka yaparım, 'sen çok iyi bir kadınsın' 'seni seviyorum' derim:)kendimi kasmam onun yanında :)Şimdi ben bu kadını nasıl sevmiyeyim..Benim kaynanam çok iyi yürekli işte..'Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın' derdi annem herkese döndü dolaştı bana duası tuttu..Allah razı olsun eşimden ve ailesinden onları çok seviyorum..Şimdi bebek bekliyorum içim çok rahat annem de kayınvaldemde 1 sokak ötede babam kayınpederim hepsine gönlümce emanet edebilirim..:nazar::nazar::nazar::nazar: :nazar: İnş Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın..:9:

Back
X