Kayinvalidem yalanci kadinin teki

Gelin oldum diye burnun mu buyudu derler eskiler. Sizde de biraz oyle olmus. Madem oyle gelin olarak sen yap döktür marifetlerini bir gun de buyukler de yesin.
Nisanlini da annesine karsi doldurman hic hos degil, ilerde kaybeden sen olursun. Kimse annesinden vazgecmez.

ay benim kayınvalidem de nişanlı olduğumuz zamanlarda bayram için görmeye gittiğimde dereotlu poğaça getirdi yedim bi güzel diyorum anne ne güzel olmuş o da evet güzel oldu sabahtan yaptım diyor :KK70: içimden de diyorum aynı pastane poğaçası :KK70: geçen gün tarif istedim versene yapıcam diye baktım birden ıh mıh kem küm sonra dedi hazır aldım ben onu :KK70: bizi de iyi uyuttun anne birde ben yaptım diyerek dedim daha birşey diyemedi :KK70: eşime de gülerek anlattım :KK70: anasına toz kondurmuyor tabi ama o da baya güldü :KK70: tarif iste sende :KK70:
Pastane pogacalarına margarin koyuyolar.Sinek bile konmuyo kız onlara.Ama çok kezzetlı oluo.

Allah başka dert vermesin...
Bunu dert edeceğinize size verilen değerden rahatsız olduysanız, sizde aynı şekilde karşılarsınız.
Bende bı akraba var maddiyatı acayip yerinde olmasına karşın en son bi bayram gittiğimde ki gitme sebebim eşi öldü.
Baya sonra gidebildim.
En adi dandik bı tane de değil yarım kır pidesi, bimden adını bilmediğim bı marka gazoz, ve en adı tatlı koydu önümüze, inanın çok samimi söylüyorum köpek bile yiyemez o pideyi. Ayıp olmasın diye ufacık ısırabildim.
O kadar da iyi bı semtte oturuyor ki o pideyi, tatlıyı nerden bulduğuna eşim, annem şaştık kaldık.
Ve bir kahve dahi çıkarmadılar.
Bana göre yapılan bu terbiyesizlikten sonra ben iletişimi tamamen kestim.
Siz iletişimi kesemezsiniz fakat aynı şekilde karşılarsınız olur biter.
Şurda haklısınız, ısrarla ben yaptım demesi gercekten yalancı😀

Halam sordi
Teyzem.sordu
Kuzenim.sordu hatta tarif istediler valla ne koydugumu unnuttumgoz karari yapiyorum dedi
Ailecek çok iticisiniz. İnatla sorma gerçeği öğrenme çabanız neden? En iyisini siz pişiriyorsunuz en mükemmel ev hanımı sizsiniz.
Olay yemek değil bir arada olup hoşsohbet etmek. Birisi bana bu konuyla gelse çok rahatsız olurdum. Siz kendinize verilen değeri pasta börekle ölçmeyi bırakın.

Dugunume cok kisa bir zaman kaldi
Cay icmeye davet etti ailemi kadinlar arasinda oturduk teyzem de geldi falan
Resmen lapa gibi bir patates salatasi
pastaneden hazir su boregi
Ve hazir kurabiye almis onumuze getirdi
Borek bariz hazir su boregiydi bir de utanmadan ben yaptim.diyor kendisi yemek.yapmktan aciz bir insan neden yalqn soyluyorsun
Herkes hazir mi aldiniz dedi inatla ben yaptim dedi

Beni anlamadigim konu biz hanimefendi icin sabahtan kalktip pogaca kek borek kisir falan yapariz ama kadin totosunu kaldirip.zahmet.etmez
Yemege davet ettiginde bile
Hazir pide salata hazir ayran yapmisti

Ayni nezaketi ve degeri neden bize gostemiyor
Biz onlar icin yaptigimiz halde

Esime bu durumu kirmadan nasil sorabilirim
Keşke her kv yalanı bu kadar masum olsa

Allah başka dert vermesin...
Bunu dert edeceğinize size verilen değerden rahatsız olduysanız, sizde aynı şekilde karşılarsınız.
Bende bı akraba var maddiyatı acayip yerinde olmasına karşın en son bi bayram gittiğimde ki gitme sebebim eşi öldü.
Baya sonra gidebildim.
En adi dandik bı tane de değil yarım kır pidesi, bimden adını bilmediğim bı marka gazoz, ve en adı tatlı koydu önümüze, inanın çok samimi söylüyorum köpek bile yiyemez o pideyi. Ayıp olmasın diye ufacık ısırabildim.
O kadar da iyi bı semtte oturuyor ki o pideyi, tatlıyı nerden bulduğuna eşim, annem şaştık kaldık.
Ve bir kahve dahi çıkarmadılar.
Bana göre yapılan bu terbiyesizlikten sonra ben iletişimi tamamen kestim.
Siz iletişimi kesemezsiniz fakat aynı şekilde karşılarsınız olur biter.
Şurda haklısınız, ısrarla ben yaptım demesi gercekten yalancı😀
Kadın acısını yaşamayı bir kenara bırakıp size tepside börek yapmamış, çok ayıp etmiş. Kadının eşi ölmüş ya, siz ailecek midenizin derdine düşmüşsünüz! Ne mide varmış insanlarda, başsağlığında bile yemek düşünür olmuşuz. Büyük ihtimalle aradan çok zaman geçti diyecekseniz, size göre o öyledir, ateş düştüğü yeri yakar.

Borek bariz hazir su boregiydi bir de utanmadan ben yaptim.diyor kendisi yemek.yapmktan aciz bir insan neden yalqn soyluyorsun

Beni anlamadigim konu biz hanimefendi icin sabahtan kalktip pogaca kek borek kisir falan yapariz ama kadin totosunu kaldirip.zahmet.etmez

Önümüze hic bir şey koymamalıydı bence , çay neyinize yetmezdi değil mi???

Her kadın lezzetli her şeyi yapmak zorunda mı? Sırf kadın diye mi? İnsanlığına bakın. Sizin tarzınız çok yanlış. Değeri çok yanlış şeylerle ölçüyorsunuz. Ben 9 yıllık evliyim, kv 1 defa sofra kurmamıştır. El lezzetini bilmem. Hiç de takılmadım buna. Huyu da bozuk ona rağmen o konuyu hiç eksiklik olarak görmedim.

Ki ben sizin gibi arkadaşım olsun da istemezdim, evime gelip ardımdan böyle konuşucak.. Çok yazık..

Kadın acısını yaşamayı bir kenara bırakıp size tepside börek yapmamış, çok ayıp etmiş. Kadının eşi ölmüş ya, siz ailecek midenizin derdine düşmüşsünüz! Ne mide varmış insanlarda, başsağlığında bile yemek düşünür olmuşuz. Büyük ihtimalle aradan çok zaman geçti diyecekseniz, size göre o öyledir, ateş düştüğü yeri yakar.
Han efendi siz bi sakin olun lütfen.
Nereden biliyorsunuz hemen gittigimi eşi öldü ve aradan neredeyse bir sene geçti.
Öyle ateş düştüğü yeri yakar tabiri kişilerde değiller...
Millette yesinler icsinler siparişler versinler şunları yapın bunları yapın diye, evlerine gittiğimizde yazdığım gibi karşılayamaz.
Tabi ki böyle insanlarda midemi doyurmayı bal gibi ararım.
İnsanlara birşeyler yaptırıyorsalar karşılığını verecekler.
Valla iyi ki insanlar gözlerini açtı da bu tarz insanlar baya bi dışlandı.
Yoksa evinde kuru ekmek çıkarsın yerim.
Evimize gelip dolapları açıp yiyecekler, siparişler arnavut böreği isteriz onu isteriz bunu isteriz yapmayacaklar...

Bence sırf kayinvalidem gıcık olayım diye gıcık olmuşsunuz.Abartmayın,isterse hiçbir şey yapmaz.Zorunda da değil.Birine sevgi saygı böyle belli olmuyor.

Yok artık. Kadın kaç yaşına gelmiş belki de kendini bildiğinden beri yemek yapıyor bırak da kalan hayatında dinlensin biraz. Almış önüne koymuş aç bırakmamış,bayat yemek sunmamış. Yaptığı patatese bile laf etmişsin diğerlerini kendi yapsa ona da laf edip madem yapamıyor dışardan alsın cimrilik edip paraya kıyamıyor diyeceksin çok belli. Size gelen gelin annenden böyle hizmet beklese tepkin ne olurdu acaba?

Halam sordi
Teyzem.sordu
Kuzenim.sordu hatta tarif istediler valla ne koydugumu unnuttumgoz karari yapiyorum dedi

Bu kadar insanın sorup hazır alındığını kanıtlamak için sizi ağırlayan insanı bir de tarif isteyerek sıkıştırması kötü kalpliliktir ve bariz görgüsüzlük kusura bakmayın

Nezaket anlayışınız birisinin evinde yiyip içtiklerinizle mi ölçülüyor.Benden size tavsiye ikram edilen salatayı lapa gibi olmuş,hazır kurabiye ikram edilmiş gibi şeylere takıyorsanız bence evlenip insan içine karışmayın çok üzülürsünüz.Hanımefendi için diye bahsettiğiniz kişi anneniz olacak farkında mısınız?Bu düşünceyle üzgünüm ama geçinemezsiniz.Yemek yapmaktan aciz cümlesi var birde...

Back
X