nasıl mı dayanıyoruz :)):
mecburiyetten..
başka yolu yok..
Bir kulağından girsin diğerinden çıksın
Bu kadar kafaya takma bile
Diyorum ben beceriyor muyumhayır
Benim de parkelerimde çizilmeler nemden ötürü şişmeler oluştu :26:
Bir de ben 1.kattayım alttan ısınmıyorum.Bu sene parke altına strafor döşetmeyi düşünüyoruz inşallah
Eşimle dedik ki parkeler eskidi iyice sıfırdan döşetelim .
Kayınvalidem parkeler yeni değiştirmeyin sadece köpük döşetirsiniz vs... dedi.
Ben de senin hesap taktım kafama .Sonra eşim dediki biz karar aldık mı aldık annem söyler söyler susar.Ev bizim evimiz yaptırırırz takma dedi.
Senin de eşin moralcin ise boşver
niye bişey diyosunuz ki..haberi olmadan yaptırın..
yarın gelincede ne derse tamam diyin sonra yaptırın..
böyle yetkili mercii gibi niye bilgi veriyosunuz
ALLAH size afiyet versin canim bu tür kv lerede akil fikir..!
ALLAH kimseye tasiyamayacagi yükü vermezmis, sanirim o yüzden benden irak
burada iş size düşüyor,
açık açık deyin biz böyle uygun gördük yaptıracağız diye.
senin fikirlerine saygı göstermesini öğret yoksa ilerde çok daha ileri gider,
herşeyinize karışma hakkı görür.
en basitinden benim kv ve kp geçen hafta 3 günlüğüne bize geldi.
sağolsun temizliğimi falan yaptı,öğrenciyim yetişemiyorum diye.
ama bişey farkettimki benim evimde liderlik kurmaya çalışıyor,
hep onun dediği doğrudur ve istediği yapılmalıdır.
mufağa bi girdi herşeyin yerini değiştirmiş.
nazikçe uyarmama rağmen hayır böyle daha iyi deyip bildiğini okumaya devam etti.
ertesi gün artık tepem attı,
söyledim:anne burası benim evim benim düzenim lütfen saygı duy diye.
hafif surat astı ama gene devam etti.
bende şakaya vurup ertesi gün,
seninde canına yazık anne ben nasılsa onları eski haline getireceğim dedim.
gittiler,
ertesi gün aradı napıyorsunuz vs..
diye bende dedim napayım mutfağımı eski düzenime sokuyordum dedim.
yapacak bişey yok.
ben onun evine gidiyorum ama hiç bir şekilde düzenine bozmuyorum,
aynı saygıyı onunda göstermesi gerekir,göstermezse zorla göstertirim
Benim kv de ne alacak ya da yapacak olsak "ne gereği var" der, sanki onun parasıyla yapılıyor
neyse siz de ona hiçbir planınızdan bahsetmeyin insanın hevesini kursağında bırakıyor böylesi...
kendileri yaptırınca gerekli biz yaptırınca gereksiz.evlendik evleneli bir desteklerini görmedik...
benim kv dede şöyledir. yeni ev aldı perde yaptırıcaak mesela dedimki ya şu yere kadar olan güpür gibi tüller var bir mekanizmayla ortadan açılıyo hemde çok moda ondan yaptırsan senin camlar boydan çok yakışır bence. hıhhh hiç güzel değiller bize gitmez öle modaymış falan dedi. sonra bi gittim tüm odalar benim dediğim tüllerle kaplı. bunun gibi bisürü örneği var şu sıralar beğendiğim ve kötülediği zebra perde var bakalım nezaman alıcak :)
mesela kurutma makinası almam gerekiyo balkonum yok çamaşırlar kuruyana kadar maf oluyo. onunda var ayy diyo hiç tavsiye etmem. çok kötü. nesi kötü diyorum. yer kaplıyo elektirik harcıyomuş. neyse anneminde vardı kurutma makinası kızım senin bebeğin var benimkini vereyim sana dedi. verdi. sonra doğum günümdü. görümcem annen ne aldı dedi. kurutma makinesini verdi bana daha napsın dedim. görümcemde vavvvv dedi. kv mutfakta noldu diye sorunca görümce anlattı kv bi koşu salona koşup annen sana eski makinayı kakaladı kendisi daha iyisini alıcak alma hastalığı var annende dedi. sesimi çıkarmadım okadar kıskandıki belliydi halinden keyfini çıkardım. neyse bigün annemle beraber görümceye gittik kv orda. ben yatak odasındayım duyuyorum ama. görümcem anneme evini sordu. annemde eskisi gibi değil dar beyaz eşyalarımın hepsi sığmmıyo dedi. kv atladı hemen. ne beyaz eşyan varki senin annemde diyo işte şu var bu var. kv soruyo kurutma makinan yokmu. annemde diyo çikoma verdim onu. kv aaaaaaaaaaaaaa niye sana lazım olmuyomuydu. sanki bilmiyo. ama bunun konusunu elbet açıcam ve diyicemki bidahaböyle bişey sorduğunda ne cevap duymak istediğini söyle organiz.e olup sana o cevabı verelim sende mutlu ol. kendisi 5 yıllık evliyim daha oğluna tek bir doğumgünü hediyesi getirdiğini görmedim. durumu olmasa amenna ama tabi banane yeri gelince en değerli anneleri biz azımızla kuş tutup sütünü sağıp versek yine el yine el.
para yardımı almıyorsanız neden her şeyinizi söylüyorsunuz.söylemenize gerek yok.ev sizin sonuçta.bu konuda eşinin de net olması lazım.
Sonuna gelene kadar klasik eski kuşak anlayışı olabilir dedim. Bazen benim annem de der: şu tabloya para verilir mi? Biriktirin paranızı diye. Onlar bazen bu tür şeyleri gereksiz bulabiliyor. Sanırım onların zamanında imkansızlıklar içinde imkan yaratmak gerektiği için. Koltuk almak yerine kaplatmak gibi. Ama son cümlen şo etti beni. Gerçekten kadın yarışıyor mu ne, hem de gizliden görümcen de var sanki bu yarışta. Sen de inadına koltuğu ertele kapı ve parke işini yap. Sonuçta koltuk için fetva veren şahıs gibi olmasın.
benim kv nin yapısında var liderlik.evde eşini çocuklarını hep yönetiyor.kayınpederim kayınvaldemin etrafında merdane.tuvalete çıkma dese çıkmıyor adam.
aynen...
bir de gerine gerine der X(kp) bensiz bişey yapamaz,bana çok düşkündür.
ne düşkünü be adam senden tırsıyor
zannedersem bu tüm kayınvalidelerde var,aileye yabancı birileri girdiği zaman(o yabancı biz oluyoruz: ) ),
buranın efesi benim modunda hareket edip,bizede bıyık altından ayağımızı denk almamız gerektiğini ima ediyorlar.
sonuç itibariyle eş ve oğullarına bunu benimsetmişler,
bu düzeni bozmamamız adına bizede alttan alttan işlemeye çalışıyorlar
benim kayınvalidem iyi kadındır
ama bize gelip 3 gün kaldı ya...
yok arkadaş,en iyi kayınvalideyle bile mesafen olacak,çok fazla eline,diline fırsat vermeyeceksin.
Aslında yardım etmek zorunda değil kesinlikle ama burnunu sokmasın yeter. O da cahilliğinden kaynaklanıyor bence. Takmayın siz de, olur biter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?