kayınvalidem yarış içinde kıskançlığı karışmasına neden oluyor..

Sonuna gelene kadar klasik eski kuşak anlayışı olabilir dedim. Bazen benim annem de der: şu tabloya para verilir mi? Biriktirin paranızı diye. Onlar bazen bu tür şeyleri gereksiz bulabiliyor. Sanırım onların zamanında imkansızlıklar içinde imkan yaratmak gerektiği için. Koltuk almak yerine kaplatmak gibi. Ama son cümlen şo etti beni. Gerçekten kadın yarışıyor mu ne, hem de gizliden görümcen de var sanki bu yarışta. Sen de inadına koltuğu ertele kapı ve parke işini yap. Sonuçta koltuk için fetva veren şahıs gibi olmasın.

aslında kaynana suçluymuş gibi görünüyor.çünkü cahilce her şeye karışıyor ama esas suçlu eşin.hala evlendiğinin farkında değil.senin konuşman gereken,ikna etmen gereken kişi eşin.annen bizim neye ihtiyacımız olduğunu bilemez çünkü bizle yaşamıyor lütfen ikimiz karar verelim ev tadilatına diyebilirsin.kaynanana eşinle,evinle ilgili şeyleri söylemezsen o da yorum yapacak bir konu bulamaz.onun böyle davranmasının sebebi "bakın ben büyüğüm benim sözüm geçiyor evlatlara gelinlere" duygusu.yani saygı görmek için saygısızlık yapıyor.o yüzden gül geç ona.eşinle de annesini suçlamadan konuş halledilmeyecek şeyler değil:)

kaynana birşey söylemene gerek yok ne derse desin gülün geçin gerekeni yapın.kimseden izin almak zorunda değilsiniz ki
ayrıca çok ilginç bir kadınmış biz koltuk aldık artık siz de alabilirsiniz diyecek kadar aşmış kendini:26:

Eşim annesinin her sözü dinlemiyor eğer o gün annesi yanımızdaysa oğlum şöyle yap, böyle yap diyince eşimde kırmamak için yapıyor dediklerini.o yanımızda olmadığı zamanlar önceden dediklerini yapmıyor.annesi bize geldiği zaman aa oğlum neden böyle yaptın dediğim gibi niye yapmadın diyor.eşim evde tamirat iş yaparken başında bekliyor.sürekli talimat veriyor.bitene kadar başında bekliyor.banada şu döküleni topla,burayı sil diyelim o demeden toplamaya karar verdim bu sefer şimdi değil bitsin şu eşyayı şuraya çekelim öyle.gelen ustalara bile karışıyor yönetip duruyor.bizde haber vermeden yapmaya çalışıyoruz.nasıl oluyorsa yine birşekil duyuyor.eşim ustalar gelince yanlız olma annemi çağırayım dedi.bende sakın ama sakın çağırma dedim.dün kayınpeder aramış geleceleri günü eşime sormuş öğrenmiş.ennnnn komiği onlarda parke yaptıracaklarmış. bu kadar olmaz ya.bana salona gerek yok diyen kadın.salonunu diğer odalarını parke yaptıyor.

Son düzenleme:
niye bişey diyosunuz ki..haberi olmadan yaptırın..
yarın gelincede ne derse tamam diyin sonra yaptırın..
böyle yetkili mercii gibi niye bilgi veriyosunuz

muhabbet arasında ev konusu açılınca eşim tamir yapması gerektiğini söylüyor.komşulan nasıl konuşursak havadan sudan.annesinlede konuşmanın sonunda ev konusuna geliyor.

ALLAH size afiyet versin canim bu tür kv lerede akil fikir..!
ALLAH kimseye tasiyamayacagi yükü vermezmis, sanirim o yüzden benden irak

ne mutlu size.bizimki bizden uzak olmak istemiyor.kayınp memleketine gitmek istiyor ama kv gitmek istemiyor.biz gitsek onlarla beraber koşa koşa gider.

benim kv nin yapısında var liderlik.evde eşini çocuklarını hep yönetiyor.kayınpederim kayınvaldemin etrafında merdane.tuvalete çıkma dese çıkmıyor adam.

Benim kv de ne alacak ya da yapacak olsak "ne gereği var" der, sanki onun parasıyla yapılıyor
neyse siz de ona hiçbir planınızdan bahsetmeyin insanın hevesini kursağında bırakıyor böylesi...

kendileri yaptırınca gerekli biz yaptırınca gereksiz.evlendik evleneli bir desteklerini görmedik...

Son düzenleme:
kendileri yaptırınca gerekli biz yaptırınca gereksiz.evlendik evleneli bir desteklerini görmedik...

Aslında yardım etmek zorunda değil kesinlikle ama burnunu sokmasın yeter. O da cahilliğinden kaynaklanıyor bence. Takmayın siz de, olur biter.

=avsun;30142287]"kız kardeşinde koltuk aldık artık sende alabilirsin dedi.inanırmısınız şok oldum."

neeee yok artıkk.. bu kadar da bariz yani.. benim kayınvalideyi geçmiş bee..
sen eşinin tepkisini ve düşüncelerini söyle önce bize ona göre yorum yapalım[/QUOTE]

eşimin tepkisi bu [kıskançlar işte çatlıyorlar larisya.kimse onlardan önce birşey alamaz] eşimde farkında.

ay aayyy bu kadar benzer kv olamaz.kayınvalidemle birgün konuşuyoruz.bende yatak odamı lila yapacağım dedim.yatak örtümü,tülümü,halımı dedim.kayınvalidem lila rengin ne ton renk olduğunu bile bilmiyordu.ben ona hayalim anlattım.gitmiş kaynımın yatak odasını sırf lila almış.kendi evinide lila boyamış.uymayan eşyasına lila halı,tül almış.benim içimdeki lila aşkı,isteği tamamen bitti.hevesim o renkte hiç kalmadı.şimdi o renk bana itici gelmeye başladı.kadının karakterini anladım artık hayallerimi anlatmıyorum.eşimi nekadar tutamasamda.yine hayallerimizin peşinde.

para yardımı almıyorsanız neden her şeyinizi söylüyorsunuz.söylemenize gerek yok.ev sizin sonuçta.bu konuda eşinin de net olması lazım.

para yardımı almıyoruz . hayatının ömründe oğlundan para almıştır aldığınıda geri vermemiştir.bizede destek olmadıkları gibi borç para bile vermemişlerdir.çok sıkıştığımız zaman çocuk hastalandı doktor için para istedi eşim varken yok dediler.böyleler işte torunlarına bile faydaları yok.eşim benim babamdan para aldıda doktora götürdük.eşimin babasının durumu benim babamın durumundan daha iyi.ama söze gelince onlardan iyi bileni yok onlardan iyisi yok.

ben koltuk aldım oğlum. şimdi sizde alabilirsiniz. lafından sonra eşimle tamamen emin olduk onun hakkında düşüncelerimize.kayınvalidem anıları anlatırken bazen konuşmalarından karakterine tamamen emin oldum. (komşunun çocuklarından önce çocuklarıma onların görmediği kıyafetleri alırdım.herkez ilk benim çocuğumun üzerinde görürdü.kimsede tv yoktu ilk biz aldık herkez bizde toplanırdı.herşeyi biz önce alırdık biri benden önce birşey aldığı zaman gücüme giderdi.giderdim bende daha iyisini alırdım..kurban için koyun aldığımızda en büyüğünü alırdık.bizim koyunmuz hepsininkinden büyük olurdu herkez hayran hayran bakardı.]hepsi kv cümleleri.sizce normalmi bu kadın? ona göre normal

benim kv nin yapısında var liderlik.evde eşini çocuklarını hep yönetiyor.kayınpederim kayınvaldemin etrafında merdane.tuvalete çıkma dese çıkmıyor adam.

aynen...
bir de gerine gerine der X(kp) bensiz bişey yapamaz,bana çok düşkündür.
ne düşkünü be adam senden tırsıyor
zannedersem bu tüm kayınvalidelerde var,aileye yabancı birileri girdiği zaman(o yabancı biz oluyoruz: ) ),
buranın efesi benim modunda hareket edip,bizede bıyık altından ayağımızı denk almamız gerektiğini ima ediyorlar.
sonuç itibariyle eş ve oğullarına bunu benimsetmişler,
bu düzeni bozmamamız adına bizede alttan alttan işlemeye çalışıyorlar
benim kayınvalidem iyi kadındır
ama bize gelip 3 gün kaldı ya...
yok arkadaş,en iyi kayınvalideyle bile mesafen olacak,çok fazla eline,diline fırsat vermeyeceksin.

çok doğru tırsıyorlar kayınpederim kayınvalidemin onayı imzası olamadan hiçbir işe kalkışamıyor.kayınvalidem kayınpederime belki 7,8 kere kredi çektirdi.kaynımın düğünü,nişanı için görümcemin biriken taksidi için.kendine eşya için.çektirdide çektirdi.kayınpederim ,çekmesek olmazmı dedi çekmek istemiyorum dedi.anaaaam adama sonunda çektirtti.

Aslında yardım etmek zorunda değil kesinlikle ama burnunu sokmasın yeter. O da cahilliğinden kaynaklanıyor bence. Takmayın siz de, olur biter.

amann zaten yardım etmesin.sonra başımıza kakar.biz eşimle tanışmadan önce bir koltuk birde buzdolabı almış onu söyleyip duruyor.hepsini alsaydı ağzından kurtulamazdık herhalde..

Onları değiştiremeyiz, ama belki sevgili oğulları bunu başara bilir:))

Eklentiler

• $IMG-20130502-WA0000.webp
    56,8 KB · Görüntüleme: 70
Siz kayinvalidenize he he diyin gerisinde istediniz gibi davranin.. O evde siz yasayacaksiniz sizin dilediginiz gibi olmali sonucta.. Insan icine sinmeyen bir evde huzurla yasayamaz bunu unutmayin kolay gelsin sevgiler...

sanırım 10 kv deden 9u kendinde herşeye karışma gücünü buluyor. bazen düşünüyorumda ne cesaret ya. yani gelin bir şey söyler canımız sıkılır diye düşünen yok.bencilllik hat safhada.sinir oluyorum.

ben kv ye hiç bir şey söylemeden yapacaklarımı yapıyorum. eğer kv yanında konu açılırsa da ben öyle istiyorum diyip konuyu kapatıyorum. tabi o yine yorumlarına devam ediyor ama dinlemiyormuş gibi görünüp başka şeylerle ilgileniyorum.

ama ne olursa olsun hakimiyeti kv nize vermeyin.o ev sizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…