• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem yüzünden aramız bozuluyor

cincancon

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2011
484
35
73
35
arkadaslar merhaba 15 ekimde dogum yaaptım annem ve kayınvalidem bize kalmaya geldiler hersey iyi güzel ertesi gün gitti bi poşet eski lekeli bebek kıyafeti getirmiş ben görmeden bebegimin dolabına yerleştirmiş bende dolabı actım sok oldum çünkü bebegime ne gerekiorsa eksikzsiz sekilde aldım .önce anneme söledim ben görmedim dedi esime söledim annem getirmiştir dedi bende cöpcü olmaıdımı daha 3 günlük bebegin milletin eskimiş lekeli giysilerini giydirmeyecegimi söledim bana bagırdı cagırdı benim annem de cöpcü deil insan die getirmiş begenmezsen atarsın gibi laflar söyledi parası var uygun görse yenisini alırdı dedi o kadar zoruma gittki anlatamam sabaha kadar uyuyamadım sinirimden napıcamı bilmiorum kadın milletin yanında ii davranıyor kimse yokken beni sinir ediyor evimdeki esyaların yerlerini degiştirmiş napıcam ben:(onun yüzünden esimle aram bozuldu o yokken cok iyiz o gelince esime bişeyler söylüyor galiba esim bana kötü davranıyor

arkadaslar merhaba 15 ekimde dogum yaaptım annem ve kayınvalidem bize kalmaya geldiler hersey iyi güzel ertesi gün gitti bi poşet eski lekeli bebek kıyafeti getirmiş ben görmeden bebegimin dolabına yerleştirmiş bende dolabı actım sok oldum çünkü bebegime ne gerekiorsa eksikzsiz sekilde aldım .önce anneme söledim ben görmedim dedi esime söledim annem getirmiştir dedi bende cöpcü olmaıdımı daha 3 günlük bebegin milletin eskimiş lekeli giysilerini giydirmeyecegimi söledim bana bagırdı cagırdı benim annem de cöpcü deil insan die getirmiş begenmezsen atarsın gibi laflar söyledi parası var uygun görse yenisini alırdı dedi o kadar zoruma gittki anlatamam sabaha kadar uyuyamadım sinirimden napıcamı bilmiorum kadın milletin yanında ii davranıyor kimse yokken beni sinir ediyor evimdeki esyaların yerlerini degiştirmiş napıcam ben:(onun yüzünden esimle aram bozuldu o yokken cok iyiz o gelince esime bişeyler söylüyor galiba esim bana kötü davranıyor

keşke eşine anlatırken daha yumuşak bir üslup seçseydin;
Haklıyken anlatış tarzın yüzünden eşinin gözünde haksız duruma düşmüşsün;
Neticede annesi,iyi yada kötü onun sert eleştirilmesini kaldıramaz;
Sen burda politik davranıp daha yumuşak bir üslupla eşine durumu izah etseydin belki eşin yanında olurdu,
Aslında baştan alalım;
kayınvaliden kıyafet getirmiş,kullanılmış ve lekeli,üstelik dolaba yerleştirilmiş;
Sen ne yapardın;
yeni aldıklarını giydirip,bunları neden giydirmiyorsun derse;
anne bunları çok para verdik ,yeni yeni giysin deyiverirdin,
HEM ONLAR LEKELİ İÇİME SİNMİYOR dersin;

Aslında sende duygularınla hareket ediyorsun;
Buda eşinle aranı açıyor,politik ve kurnaz davranmayı bilmiyorsun,bende senin gibiydim;
Ama artık öğrendim.....
Eşin ve annesi = dolayısıyla bu ince çizgide mantıklı ve kurnaz olmak gerekiyor ki eşinle aran açalmasın...:34:

Son düzenleme:
Genel olarak kayınvalideniz nasıl bir insan bilmiyorum elbette ama
ben sadece düşüncesizlik yapmış diyebilirim..
sizin o kadar kızacağınızı tahmin etmemiştir belki
bazı insanların ne kadar maddi durumu iyi olursa olsun
illa böyle cimriliğa kaçan şeyler yaparlar
huylu huyundan vazgeçmiyor malesef

nedir bu kaynanalardan çektiğimiz anlamıyorumki
O çocuk senin değilde kendi kızının olsaydı en güzel en pahalı eşyalar alınırdı kendimden biliyorum. Hatta çok iyi hatırlıyorum sürekli bişeyler getiriyo ama yeni değiller. bende soramadım ama şüphelendim. sonra bigün komşumuz dediki aa benim torunun elbiseleride pek yakışmış dedi. şok oldum. komşumun torunun giysilerini ben aldım die bize yutturuyodu.

Evet belki düşüncesizlik yapmış ama sizde fazla büyütmüşsünüz ve eşinize çok yanlış uslupla konuşmuşsunuz.

Madem herşeyini eksiksiz almışsınız çok şükür, giydirmezsiniz olur biter..

Haklıyken haksız duruma düşmek olmuş biraz sizinki. Belki doğumdan sonraki hassas durumunuzdan kaynaklanıyordur.

Biz kayınvalideler kadar taktiksel davranamadığımız icin hep kaybediyoruz. Onlar oğullarını yağlayıp ballarken biz ısırıyoruz. Sonuç; üzülen ve sabaha kadar uyumayan kadınlar :D

Son düzenleme:
Ayyy ne var bunda bu kadar sinirlenecek ayol klasik kaynana tipi işte ne bekliyordun ki:27:

Güzelim daha 1 hafta olmuş doğum yapalı ne takarsın ki bu kadar kafana adı üstüne kaynana işte bağırsan çağırsan tepki göstersen eşinle aran bozuluyor iyisimi sus, baktın o sana ters gelen bişi yaptı mesela bebeğinin dolabına eski lekeli kıyafet koydu, sende al çöpe at ne diye uğraşırsın eşinle de aranı bozarsın ki kadını mutlu etmeyemi çalışıyorsun. Yalnızken sana cins mi davranıyor (benimki de öyledir tecrübeyle sabittir) sende ona cins davran, o yokmuş gibi davran, dinleme onu işine gücüne bak, bebeğinle ilgilen, eşinin yanında sana iyimi davranıyor sende ona ondan iyi davran ki eşin görsün. Sen eşine annesinin sana kimse yokken kötü davrandığını istediğin kadar söyle inandıramazsın güzelim çünkü adamın yanında sana iyi davranıyor değilmi. Politik ol güzelim, birazda uyanık ol ki o işte o zaman kaynanan yaş tahtaya basmaya çalıştığını anlasın. Çünkü kendi uyanık ya kurnaz ya senin ondan kurnaz olduğunu şıp diye anlayacaktır merak etme.

Bu kaynanaların yüzdelik çoğunluğu hep aynıdır güzelim onun için telaşa gerek yok, problem yok.

Ne mi yapacağız?

Onu kendi silahıyla vuracağız. Dan Dan Dannnnnn.

Bebişin ve sana sağlık , mutluluk ve huzur dolu bir hayat dilerim. Hayırlı uğurlu olsun canım.

benim kayınvaldem de aynen böyleydi belki başkalarının kıyafetlerini getirip dolaba yerleştirmedi ama yeni evliyken neredeyse her sabah onun ziline uyanırdım gelirdi sağı solu kurcalar değiştirir giderdi sesimi çıkarmaz arkasından her şeyi yerli yerine koyardım bir öyle iki öyle başa çıkamadı söylemeye başladı onu oraya çeksen bunu buraya koysan diye yok orası iyi ben öyle seviyorum diye kısa yanıtlar verdim ve o zamandan beri hiç karışmıyor çok şükür eşimede söylerdim kızardım karışıyor diye ama o hiç oralı olmazdı diyeceğim o ki sorunu eşinle asla ve asla çözemezsin aranız açılır kaynanan sevinir o yüzden kaynanın sana davrandığı gibi davran o zaman eşin sana açılıyor annesiyle ilgili sen iyi oluyorsun ama aksi halde hep sen kötüsün hep sen kötüsün haklıyken haksız duruma düşersin dırdırcı damgasınıda yersin .

bence fazla abartmışsın tamam kayınvaliden de hatalı o şekilde yapılmaz ama kötü niyetli olduğunu sanmıyorum. bende görümcemin kızının kıyafetlerini kullandım hala da kullanıyorum çöpçüde olmuyorum. çocuklar çok kıyafet kullanıyor devamlı yıkanıyor yıpranıyor yeniside bir süre sonra aynı oluyor. o da sana iylik yapmış istemiştir. ama bunu ilk önce güzel dille söyleseydi ii olurdu bunuda onun yaşına vericen hemen celallenip eşini araya koymuşsun birde onunla aranı açmışsın herzaman bence güzel düşün ki hayatın güzel devam etsin...

Kıyamam sana yaa sen anne olmanın heyecanını yaşa tadını çıkar takılma bunlara şimdi duygusal hatta bunaldığın zamanlar olabilir ne yapsalar batar sana umursamamaya çalış. Eski insanlar böyle tatlım değiştiremezsin benim kendi annem gelir heryeri kurcalar yerlerini değiştirir karışır ama kendi annem olunca hoşgörürüm eşininde kendi annesi olduğu için hoşgörüyodur onada kızma arada kalmıştır sanırım sende sinirini farkında olmadan eşinden çıkarıyosun ondan farklı davranıyodur şimdi ama bisüre sonra herşey düzelir kaynanan ömür boyu kalmıcak yanında misafir nasıl olsa.Giysi konusunda haklısın insanın kendi evladı kıymetli olur herkes ister yenisini giydirsin o kıyafeti aldığı kişiler temizmiydi kimdi vs takarsın gerçi gidip ondan bundan toplayacağını sanmıyorum görümcen vs varsa onun çocuklarından kalmıştır ama dedim ya onlar eski insanlar böyle şeylere alışkınlar bebekler çabucakta büyüdükleri icin giysiler pek kullanılmadan küçülüyolar gereksiz masraf olmasın diye düşünmüştür. Bende kuzenlerimin kıyafetleriyle oyuncaklarıyla büyüdüm fakirmiydik hayır evler arsalar bankada paralar vs herşeyimiz vardı ama babamda o eski kafalı cimrilerden biri:) ondan gizli annem bi bebek almıştı bana hala saklarım. Kuzenimde yeğeninin kıyafetleriyle büyüttü kızını yeğeninede halası vermişti yani 3.el ama masraf çıkmayınca işine geldi, bende kızım olursa şimdiden kuzenimin kızının yeni alınmış kıyafetlerine talibim hatta:) yani herkes farklı düşünür kafasını değiştiremezsin ama kötü niyetle yapmamıştır aksine iyilik yapmak istemiştir eşinlede kayınvalidenlede aranı bozmaya kendini üzmene değmez giydirmezsin olur biter anladığım kadarıyla aynı evde oturmuyosun nerden bilcek giydirip giydirmediğini boşver toplar ihtiyacı olan birine verirsin onada fakir biri rica etti lekelileri verdim dersin kavga etcek değil ya sen bebişinle ilgilen canım bunlar sudan sebepler takma.

Son düzenleme:
Sizinki daha fenaymış gerçekten,benim kayınvalidem de elime 150tl para tutuşturup bu parayla kızına kıyafet al demişti,,,çok gülmüştüm,herşeyi vardı kızımın,eksiksizdi çok şükür,altın alsaydı ya da ne bıleyım özenip bi takım bile alsaydı bu kadar tuhaf karşılamazdım...Hepsi aynı merak etmeyin,sizin hatanız eşinizle bu konuda tartışma ortamı yaratmak olmuş,eşiniz getirmedi o kıyafetleri dolayısıyla onun hatası değil,eşinizle aranızı sıcak tutarsanız her zaman sızden yana olacaktır,getirmiş olduğu kıyafetlerı de giydirmeyeceksiniz tabii ki ama bu mevzunun eşinizle aranızı açmasına izin vermeyin lütfen.

Sizinki daha fenaymış gerçekten,benim kayınvalidem de elime 150tl para tutuşturup bu parayla kızına kıyafet al demişti,,,çok gülmüştüm,herşeyi vardı kızımın,eksiksizdi çok şükür,altın alsaydı ya da ne bıleyım özenip bi takım bile alsaydı bu kadar tuhaf karşılamazdım...Hepsi aynı merak etmeyin,sizin hatanız eşinizle bu konuda tartışma ortamı yaratmak olmuş,eşiniz getirmedi o kıyafetleri dolayısıyla onun hatası değil,eşinizle aranızı sıcak tutarsanız her zaman sızden yana olacaktır,getirmiş olduğu kıyafetlerı de giydirmeyeceksiniz tabii ki ama bu mevzunun eşinizle aranızı açmasına izin vermeyin lütfen.

nesine güldünüz anlamadım,kayınvalideniz para vermiş,altın alsa ne farkedecek,hepsi maddi değer taşımıyor mu?

150tl vermiş,gönlüne göre birşey al demiş işte,düşünceli bir hareket,bundan bile memnun olmadınız mı?

altın sizi çok mu mutlu edicekti,pes şaşırdım...:20:

aman canım boşver almayı versin istemiyorum alıpta nolcak hem sanki atla deve bide üstüne çok büyük bişeymiş gibi yıllarca dillerinden düşmicek ondan sonra otur onu dinle ne gerek var

bence konuş kayınvalidenle yanlış anlama ama ben çocuğuma kimsenin eskisini giydirmek istemiyorum benimde kendimce hevesim var tadını çıkarmak istiyorum ihtiyacımda yok ayrıca ihtiyacı olan tanıdığın varsa onlara götür yada ben bakayım etrafa hayır dualarını almış oluruz de. :54:

Ayol benim kaynana bırak 150 tlyi 50 tl takarsa şaşarım:) Ne kadar basit şeylere takılıyosunuz kızlar bunlar biçoğumuzun sorunları yanında hiçbişe gidip abuk sabuk bi oyuncak yada kıyafet yerine para versin daha iyi canıma minnet en azından bezi maması alınır daha yararlı olur ben çoğu zaman doğum yapanlara altın götürmiceksem zıbın pijama gibi her zaman giyilcek şeyler alır birazda para koyar veririm çünkü zevklerimiz aynı olmayabilir yada ihtiyacı olmayabilir kaynananda öyle düşünmüştür gönlüne göre bişey al diye altın alsa nolcak ihtiyaç olunca o da bozulcak sonuçta boşveriiinn...

Back
X