Kayınvalidem yüzünden evliligimi yaşiyamıyorum

21DAMLA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
175
89
53
İstanbul
Arkadaşlar yaklaşık 1 buçuk yıllık evliyim.Ben kaçarak evlendim kaçmadan önce kayın validemi tanıyordum görüşüyordum aramız çok iyiydi kızım der başka birsey demezdi.Ben başta kaçmak istemedim kayın validem arayıp cok diller doktu bende senin annenim falan diye gene kaçmazdım ama işler sarpa sardı babam vermem diye tutturunca kaçtım.Evlendım ailemlede aram düzeldi dügünüm oldu kayın validemlerle kaldım bir süre bana ve eşime kayın validem suan evleri satamıycagını ve bıraz beklememiz gerektıgını anne kız gıbı yasarız demelerine tamam dedim.Fakat bu sadece 1 hafta sürdü benım eşimle gezmeme evde odada neler yaptıgımıza banyoya cok gırıp cıkmamıza hatta su parası cok gelmiş diye beni yataktan kaldırıp parasını istemelere kadar.Dolaptan ne alıp yersem hesabı tutuluyordu.Ben hiç sesimi cıkarmadım eşime hiç birsey soylemedim annesi sonuçta araları benim yüzümden acılmasın diye ama duyması kısa sürdü birgün mutfakta ben bılaşık yıkarken anne biz en iyisi ayrı eve cıkalım daha rahat olur dedim,demez olaydım eşim için sana bakamaz o falan basladı soylenmeye o sırada eşimde banyodan cıkarken duymuş ve tartısma cıktı sabaha hemen eşim apar topar bir ev buldu ve gidiyoruz benim annem bukadın olamaz deyip resti çekti.cıktık bomboş eve gittik eeee şimdi nolucak kenarda bırıkmişte yok yeni duyun oldu ki kimsenin yardımını gormedık eşim yaptı herseyi benım butun takılarımı sattık ama sadece bı koltuk ve beyaz esya 2 tane halı evden ceyızlık eşyalarımıda getirdim annemin eskı perdelerini falan aldım.Ama halen annemlere birsey soylemedim annem anladı ve sordu esim sadece anne ev ev üstüne olmaz deyıp konuyu kapattı.kurduk evımızı 1 senedir bu evdeyım ama hiç birseyim istedigim gibi deyil gezemıyoruz tozamıyoruz eşim cok sıtres yapıyo belli etmıyo ustune bıde cocuk sevgısı var istıyoruz ama yapamıyoruz eşim mutsuzluga dogru gidiyor benım evım nıye boyle nıye ben yenı evlı gıbı deyılımde sankı 10 senelık evlıyım esyalarım bıle oyle dıyor ve kayın validemlere 2 ev 1 yazlık var biz bu haldeyiz ben nekadarda mutlu oldugumu soylesem de eşim cok mutsuz napıcam ben cok neseliydi eskıden sımdı neseden eser kalmadı

Olsun canım olsun varsın 2 eşyanız eksik olsun yeterki huzurunuz olsun Farkındayım sen böylede mutlusun Senin yapman gereken eşine ne kadar mutlu olduğunu, kuru ekmek yemeye razı olduğunu, sadece onunla olmanın sana yettiğini her seferinde anlat Eşin biraz olsa rahatlayacaktır Senin enerjin ona geçecektir

Tabi iş bu kadar değildir muhakak Eğer eşinin kazancı evi geçindirmeye yetmiyosa sende çalış destek ol eşine Ama bu yuvanın kıymetini bilin Sen şanslı olanlardansın Eşin arkanda ve sana değer veriyoki arkanda durmuş Maşallah diyelim Mal mülk bi şekilde oluyo Ama huzur ahhhh işte o huzur parayla elde edilmiyo Değerini bilin Eşine bunu sürekli hatırlat Bi nebze olsun ona kuvvet verir bu tür kelimeler Son olarak Allah mutluluğunuzu daim etsin Seyirlik değil ömürlük olsun

Başlık çok yanlış..
Kayınvalide yüzünden evliliğinizi neden yaşayamayasınız... Eşiniz sizin tarafınızda olmuş, gözünü karartmış ve sizi koruyarak bir ev tutmuş sıfırdan... Yani her şeyi göze almış... "İki gönül bir olunca samanlık seyran olur"... Evlilik asıl böyle bir eş ile yaşanır.. Nedir bu maddiyat anlamadım... Eşya ikinci el olsa ne olur, birinci el olsa ne olur... Dert girerse bir eve, sarayda otursanız mutlu olamazsınız... Lütfen bir daha düşünün...

sebep ne olursa olsun kızların kaçma işini anlamıyorum tasvip de etmiyorum, ailenizin başını öne eğip ezip geçiyosunuz ayrıca erkek ailesi içinde değersizleşiyosunuz, kendin geldin muamelesi gecikmiyo,bi diğer konuda kayınvalidenin evleri yazlığı....kadın size evi satıp ayrı ev alıcam vs demiş bile olsa evlenicem diyen iki insanın başkasının malına güvenmesini ben anlayamam, sen çalışıyo musun

başka eve çıkmışsınız. kv niz size ne yapıyorda evliliğinizi yaşayamıyorsunuz anlayamadım.

konu maddiyatsa sizde çalışın.ama onlardan evlerini satmasını bekliyorsanız bu doğru bir beklenti değil.

Bizde de tam ters olmstu.be mutsuzdum.esyalarimiz ordan burdan toplamaydi.ama esiym sevgisini oyle guzel gosterdi ki zamanla takmamaya basladim.zaman gecti sukur herseyimiz oldu sabretmeli sadece

Teşekür edrim insallah huzum cok sükür yerinde ama eşim cok takıyo annesını kafasına sonuçta annesi elimden gelenı yapıyorum onu rahatlata bilmek için ama o sadece annesine odaklanmış.Para konusunda pek sıkıntı yok allaha sukur gecındıre bılıyoruz onun sadece zoruna gıden damadıma bırakıcam evı sana yok dmesi onu kafasına taktıkca hıc nesesı olmuyor gezmeyı cok sevıyordu oda yok ben cıkalım desem ıstemıyor aklına geldıkce bı ton soylenıyo sakınlestırmeye kalkınca banada soylenıyor arada kaldım

herkes hemen hemen aynı şeyleri söyleyecektir ama eşya bugün var yarın yok ya da b ugün yok yarın var...eşyasızlık gezip tozamamak yüzünden evliliğinzi zehir etmeyin..inanın yerinizde olamk isteyecek tonla insan vardır...birbirinizin kıymetini bilin yeni eski perdeler de evinizi kapatır...

5 yıllık evliyim bir sürü eşyam eksik şu an eksikliklerini hissetmiyorum bile zamanla alırım dedim bir çoğunu unuttum almaya gerek bile duymuyorum...şimdi üzülüp yazık etmeyin herşey zamanla oturuyor değişiyor...

bizimde erkek arkadaşımla hiç paramız yok ailesininde borçları var şimdilik ölesine eşya alalım birlikte kendi istedimiz gibi alırız her şeyimizi diyoruz ev eşya önemli değilki neden taktınız benm annemnde ne eşyası varmış ne bişey babamda memurmuş hiç bşeyleri yokmuş dedem zengn olmasına rağmen yardım etmemiş şimdi ev eşya kaynıyor eşya değil mutluluk önemli yıl yıl döşersiniz evinizi en güzel eşyalar sizin olur

evet cünkü kayın validem yüzunden ben hiç bir sekilde hiç birseyimi kafama takmıyorum eşyam olmuş ne olmamıs ne banane eşim annesini cok takıyo ona sankı onu dısladı gelıyo anlatmaya calıssamda anlamıyo sureklı kafasında kurup kurcalıyo o yuzdende eskısı gıbı deyıl onu anlatmaya calıstım ben sıze ama yanlıs anladınız sanırım

zaten güvenme diye birsey yok ki sadece eşimin annesine takıntısı fazlasınla oldu onu assalaması sana bakamaz demesi ve sana deyil damadıma bırakıcam ve senın cocugunu dahil evimde istemıyorum dmesi cok takılıyor evet calısıyorum

Son düzenleme:
Yasadiklarinin benzerini yasamis bir abla tavsyesi.
Aksam esin gelince yemeginizi yiyin cayinizi cekirdeginizi alin acin guzel bir film.sonrasinda romantik ozel bir gece.
Nihayetinde de esine bunlarla cok mutlu oldugunu anlat goster.
Bizim ilk evimiz ahir gibiydi.ama esimin boynuna sarilinca.......oooofff amma dertlendim heeee...

ben zaten calısıyorum anlamadınız bu konuyu eşim takıyor ben deyil ki o mutsuz oluyor ben onunla her türlü mutluyum ola bildigince onada yardımcı olmaya calısıyorum ama yok odaklanmıs durumda

benim sorunum esyasızlık yada evimin olmaması deyıl kocamanın annesini takması yuzunden giden neşesi o yuzden ne gezip ne tozuyo kendınede banafda yapıyo bunu defalarca konustuk bu konuyo ama yok odaklandı gıdıyo

ben bunu eşime anlatamıyorum ki hem kendini hem benı huzursun edıyor durduk yer bir eşya gider bin gelir ama zmanla sabretmiyo kendını sadece birseye odakladı ev ev ev butungun onları dusunup kendını kaptırıp gıdıyor baska bısey deyıl eskı nesesı kayboldu ben anlatsamada anlamıyor

"Sana değil damadıma bırakacağım" dan kasıt miras ise... Bırakılacak şey çaput bile olsa bir evladı incitir... Olaylar nasıl bu kadar bu raddeye geldi, getirildi anlayamadım... Eşiniz annesi ile arasında ki buzları eritmeli... Evlad sonuçta... Anne taştan olsa yine onu arayacak.. O boşluğu siz kapatamazsınız... Eşinizin eşyaları taktığını düşünmüyorum... Çok incinmiş olduğunu ve pişman olduğunu düşünüyorum..

Eşinizin, tabii mesafelerini iyi ayarlayarak, bir şekilde annesinin gönlünü alması lazım. Anne nihayetinde, bir yerde buzları kırılacaktır diye düşünüyorum.. Belki siz önayak olabilir ve bu konuda eşinizle konuşabilirsiniz. Yeter ki kayınvalide ile mesafeleri iyi ayarlayın... Yoksa, gördüğüm kadarıyla duygusal olan eşiniz için yapabileceğiniz pek fazla bir şey yok..

Elbette bu benim fikrim...
Selamlar,

dendım kv yemege cagırdım boyle olmaz anne gel dedim beni bidah aramayın dedi suratıma kapandı tlf arada kaldım

ya bu erkekler mal tam kafaları sabit

benim sorunum esyasızlık yada evimin olmaması deyıl kocamanın annesini takması yuzunden giden neşesi o yuzden ne gezip ne tozuyo kendınede banafda yapıyo bunu defalarca konustuk bu konuyo ama yok odaklandı gıdıyo

dikkatli okumamışım kusuruma bakma lütfen....biraz kendi haline bırak eşini ve direk söylemeden onunla mutlu olduğunu bunları dert etmediğini hissettirmeye çalış...ilgisini başka yönlere çekmeye çalış, fazlasıyla sorumluluk hissettiği için öyledir, kayınvalidenin "o sana bakamaz" demesi de etkilemiş olabilir...

sorumluluk bır tek onda deyıl ama bendede bende calısıyorum evdelere verilen işleri alıyorum destek oluyorum gecine bılıyoruz gezmeyede yete bılıyoruz bir tek cocuk yaparsak zorlana bılır sabretse oda olucak ama malesef yıpratmaya devam edıyor kendını yanında bende yavastan suruklenıyorum sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…