Kayınvalidem yüzünden evliligimi yaşiyamıyorum

Aslında erkekler eşyayı evi takmaz pek,
tam tersi kadınlar bunu takar.
Eşiniz artık üzerine sorumluluk bindiği için tedirgindir
ve siz de bu konuda bir iki şey söylediyseniz belki de çok üzülmüştür.

Bu aşamada yapmanız gereken bu durumun geçici olduğunu ,
beraber aşacağınızı hissettirin.
İnanın sizin desteğiniz şu an onun için çok önemli.
Evlilik de bunu gerektirir...

Esinizin kafayi annesine takmasi nedeniyle evliliginizde bir süre depresif bir dönem gecirmeniz cok normal. Esinize evinizde mutlu oldugunuzu ispatlayacak nitelikte seyler yapin. Ne bileyim, bir aksam özel yemek hazirlayin, ya da bir gün evi mumlarla süsleyin karanlikta mum isiginda vakit gecirin vs. Esinizin annesini kafasina takmasi da cok normal, ona elinizden geldikce destek olun, "hayatim biz bunu kafamiza taksak da degistiremeyiz, belki annen anlar hatasini" gibi cümlelerle telkin etmeye calisin. Hatta ona bunlari düsünmeye firsat birakmamaya cabalayin bir süre. Evde farkli ugraslar bulmaya yaratmaya calisin. Düsünmesin yani esiniz.

Siz ona ne kadar güvendiginizi, ne kadar onu sevdiginizi belli ederseniz bir süre sonra kafasina takmayacaktir. Miras olayinda da parayi damada birakirsa da biraksin deyin, hicbir seyin mutlulugunuzun önüne gecmesini istemediginizi tekrar tekrar ifade edin. Erkekler kafalarina bir sey taktiklarinda bazen cok inatci olabiliyorlar. Dogru bir sekilde onlara yaklasip desteklemeyi bilmek zorundayiz.
Umarim kisa zamanda düzeltirsiniz.

Son düzenleme:
Canım zor bir kayınvalideyle,zor zamanlar atlatmışsın..
Atlatmışsın diyorum en azından o evden çıkmanızı atlatmak olarak adlandırmak doğru olacaktır.
Evlenmeden önce maalesef farklı yanlarını gösteriyorlar bazı insanlar,evlendikten sonra gizli yanlarını keşfetmek uzun sürmüyor
En azından eşin arkanda ve gözünü kırpmadan ayrı eve çıkarmış sizi
Ya eşinde durumum yok deyip o evde seni yaşamaya mecbur etseydi?
Herşey zamanı gelince rayına oturacaktır canım
İnşallah dayalı döşeli evinizde olacak bi gün
Aşkınızın meyvesi de evinizi şenlendirdi mi herşey daha güzel olur
Ama kafandaki soru işaretleri geçmeden çocuk yapma derim
En azından eşinle otur konuş sorunlarınızı...
O da bunalmış belli,hatta senden destek bekliyor olabilir.
Konuşman hem onun için , hem sizin için en doğrusu....

Bence siz çok sanslısınız ki elinizi tutan sizi annesıne dahi ezdırmeyen bir eşiniz var..
Esya nedir ki..
Önemli olan huzur değil mi
Eşinizi bu yönde telkin edin ,ona destek olun, sıkayet etmeyın, ona kucuk suprızler yapın, onun sızın ıcın ne kadar degerli oldugunu hissettirin, maddıyatın yasamak ıcın amac değil araç oldugunu gosterın, gezmek tozmak ıcın illa para gerekmez ki
Demleyin evinizde cayınızı , yapın bır kek atın termosa gıdın bir parka eşinizle ..

Bunlar yetmıyorsa ; mumkunse bır iş bulun sız de calısın cabalayın, olmadı evden iş yapmaya calısın.
Ama eşinize sımsıkı sarılın bence.. cunku cok sanslısınız.

çok güzel bir yorum olmuş..arkadaşa kelimesi kelimesine katılıyorum..eşin anneci olu evden çıkmasaydı daha mı iyi olacaktı.boşver isterse 1 tane evleri olsun kayınvalidenlerin..azıcık aşım ağrısız başım de otur valla.. boşver eşyayı falan..

canım geçmiş olsun ... erkekler kendılerını yetersız hıssettıgınde mutsuz olur erkegın mutsuzluguda hıcbırseye benzemez sen bu idareci cizgini bozma içine atıyorsun bılıyorum ama allah buyuktur dua edın kayınvalıdeni belkı bu dunyada degıl ama dıger tarafta çetin bir yol beklıyor allah bılır tabi yaptıgı yazık günah ve varlık ıcınde sıze yokluk cektırıyor allah gorur canım kımsenın ahıda kalmaz eşine destek tam gaz devam etmelı sımdı o sana karsı kendını kotu hıssedıyordur kaçırdıgı ıcın ne dıyelım allah yardımcınız olsun...

Bence mutlu ol..

Eşin annesinin her yaptığına göz yumup seni ezdirebilirdi, ama o ayrı eve çıkmayı göze almış..Bunu her erkek yapamaz..Hatta forumda okursan çoğu erkek düğünden önce söz verdiği halde, evlendikten sonra yine de ayrı eve çıkmıyor..sen bu açıdan şanslısın..Bu işin öncelikli kısmı..

İkinci kısma gelirsek, eşinin bu olayı sonradan sorun yapması ,yani evimiz eşyalarımız kötü vs tarzında söylenmesi, bence olayı henüz kabullenemediğini gösteriyor..Belki ani sorumluluk hissi, belki ani ev kurma durumu onu korkutmuş olabilir bu da normal.
Bu aşamada ona yardımcı ol..herşeyin zamanla düzeleceğini vs anlat..

Kayınvalidenlerin durumlarının iyi olması ama şu aşamada siz yardımcı olmamaları konusunda yapacak birşey yok..zamanla belki yardım ederler..zorlamayla zaten olmaz..

Hayatta bazı şeyleri oluruna bırakmak lazım..
Herşeyin bir vakti zamanı var.
Zamanla herşey rayına oturur meraklanmayın.
Yeter ki sağlığınız yerinde olsun.

canım yazdıklarım işine yarar umarım.
3,5 yıldır çalışıyorum(düşük ücretle) eşimde evlenmeden 2 ay evvel girdi işe.
eşya almaya gittik herşeyin en ucuzunu aldım.
mutfagımın halısı perdesi ve süpürgem anneannemin eskisi, fırınımda eşimin babaannesinin eskisi.
ben " tabi olur" dedim, kullandım.
bi salon ve yatak odası takımın var ve 2. yılımıza doğru gidiyoruz.
şimdi düşün yeni bi evin var ve çok güzel eşyalarla dolu bu seni mutlu etmeye yetecek mi???
bizim de bebeğimiz gelmiyor, benim eşim de çok üzgün ama ben sadece ona bakmakla yetinmiyorum.
ne gerekiyosa araştırırım, erkekler kendilerini anlatmazlar kendilerini anlamamızı beklerler.
baba olamamak zaten yeterince agır bi yük istersen eşya işini çok da önemseme.
dünya dolusu eşyam olsun onu dağıtıp bozacak evladım olmadıktan sonraaa ne işe yararki

eşini anlıyorum annesinin evleri ve yazlığı varmış , insanların belli bir yaşam standartı vardır ona alışmıştır birden o standartın altına düşünce alışamaması normaldir , kabullenememe gibi duygular çıkıyor ortaya. bende aynı duyguları yaşadım babamın durumu çok iyi ev, yaz. arb. var evlendiğim eşimin ailesinde bişe yok bende evlenince afalladım önce hala da alışamadım aileme bakıyorum birde bunlara bakıyorum ve uyum sorunu yaşıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…