Kayinvalidem yüzünden kendi evimde yabancı gibi hissediyorum 😞

Evleneli henüz 6 ay bile olmadı, eşimin köyünde yaşıyoruz, ailesi ile evlerimiz dip dibe , annesi çoğu şeye karışıyor, benim evime misafir gelince evin kadını gibi, davranıyor, kendimi dış kapının mandalı gibi hissediyorum bazı zamanlar, zaten sessiz yapıda bir insanım çok içerliyorum bu duruma eşimde rahatsız ama annesinin yapısı bu olduğu için alışmış sanırım, bugünde geldi gidiyor sehpamin yerini değiştiriyor sormadan, of çok bunaldım, sizce ben abartıyor muyum?
Hiç te abartmiyor aksine çok sakin kaliyorsun .Sehpayi kafasına indir bı daha yapamasin..ben sinir oldum burda valla..

Öyle birşey yapmak istemem eşimin annesi sonuçta keşke başka çözümü olsa😞
Çözümü sınırlarını koyman..orası senin evin..senin düzenin..değiştirdiğinde al kendi istedigin bir yere koy..ve anne ben burda seviyorum karışma lütfen de ..susarsan çığ gibi büyür haberin olsun .

Evleneli henüz 6 ay bile olmadı, eşimin köyünde yaşıyoruz, ailesi ile evlerimiz dip dibe , annesi çoğu şeye karışıyor, benim evime misafir gelince evin kadını gibi, davranıyor, kendimi dış kapının mandalı gibi hissediyorum bazı zamanlar, zaten sessiz yapıda bir insanım çok içerliyorum bu duruma eşimde rahatsız ama annesinin yapısı bu olduğu için alışmış sanırım, bugünde geldi gidiyor sehpamin yerini değiştiriyor sormadan, of çok bunaldım, sizce ben abartıyor muyum?
Rahatsız olduğunuz şeyleri dile getirin .Mesela deseydiniz" Anne ben onu orda beğeniyorum neden değiştirdin?" Ters bir cevap verirse de "sen gidince o yine yerine gicedekorda durmayacak" deyin.

Susarak insanların sizi anlamasını beklerseniz şişer şişer en saçma şeyde balon gibi patlarsınız.

Rahatsız olup konusmazsanız kimse sizin rahatsız olduğunuzu anlamaz , anlasa da umursamaz.
Eşinizin annesine tepki vereceğini sanmıyorum ama siz kendi alanınızı koruyun.

" Ben sehpası burada istiyorum"
" Burası benim evim"
" Anne sen misafirsin" vs.

Ama gene de eşinizle konuşun. Eşiniz arkanızda durmazsa, sizin tepkilerinizin bir önemi kalmaz. Eşiniz size destek olursa geri adım atar.

Back
X