• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem yüzünden ücretsiz izin almak zorundayım

Bence yine kayınvalidene bırak çünkü bakıcıda olsa sende baksan yine görmeye gelicek yine davranışını tekrarlayacak
gerisindede nazikçe uyar işte

Anlamıyorum algılamam da mümkün değil neden minicik bir insan evladı böyle bir tehlikeye sokulur bana bunun sevgi olduğunu kimse iddia etmesin bende yeğenim doğunca yutmak istedim ama sadece beşiğe eğilip koklamakla yetindim

ben bu davranış bozukluğunu tüm iyi niyetimle kör cehalet art niyetimle anneyi sinir etmenin bir yolu bulunmuş ve sırf bu yüzden ufacık bi insan evladı incitilmekten çekinilmemiş diye değerlendiriyorum farzedelim öpmenin zararlı olduğuna inanmıyorsun anne strese giriyo bu sebepten yapma

Bu konuda o kadar doluyumki hepsini yazsam hem seni tedirgin ederim hemde sonuna kadar okunması mümkün değil ama Allaha c.c a havale ediyorum.

Bunun dışında belki enfeksiona maruz kalması bağışıklığını geliştirir hem emeklemeye başlayınca ağzına neler atıyor bir bilsen öpücük yanında hiç kalır benim kızım bi kere terlik sokmuştu

Cnm ben mikroptan ziyade yapılan davranışı kaldıramıyorum.Tabiki bir çok mikroba maruz kalacaklar ama onun ağzının mikrobunu almaktansa yerden bi mikrobun ağzına girmesini bile yeğlerim. çünkü ona karşı çok doluyum. Sen kim olyosunda ben bile o kadar rahat öpemezken ağzından ağzından öpüyorsun? ben bile ağzından öpmemişken.. davranışı ağrıma gidiyo.babaannem diye de sevmiyo annem diye seviyo.Rahatlığını görmeniz lazım. sanki onun çocuğu

Çocuklarımızı annaneye, babaneye bıraktığımızda maalesef ki otorite sağlayamıyoruz.
Benim de kızıma annem ve kayınvalidem bakıyor, Allah razı olsun gül gibi bakıyorlar
ama bazen istemediğimiz şeylerin yapıldığı veya istediklerimizin yapılmadığı oluyor.
Çok bir şey diyemiyorum zira insanlar işlerini güçlerini bırakıp bizim çocuklarımızla ilgileniyorlar.
Ben,m en büyük sıkıntım alıp evlerine götürmeleri. Alışmasını istemiyorum zira evde bir düzeni odası, oyuncakları var
hem benime vim fazla eşyalı değil kızımın güvenliği için her yer ona göre düzenlendi.
Prizlere kapak takıldı, ortalıkta ki fazla eşyalar kaldırıldı, televizyon sehpası kaldırılıp duvara asıldı, kablolar kanallara saklandı gibi.
ama annemin ve kayınvalidemin evi bol eşyalı ve çiçekli. Özellikle kayınvalidemin bir dolu çiçeği var, kızım da alerjik astımı...
bunun gibi bir sürü şey, bu ilk aklıma gelen konuydu.
Ama dediğim gibi kalp kırılmasın diye müsamaha göstermek gerekiyor,zira onlar bizim ve çocuklarımız için çok fedakarlık yapıyorlar.
Ama benim çocuğumu kim olursa olsun birinin annem diye sevmesini bende kaldıramam, haklısınız.
Ağızdan öpme konusunda da haklısınız ki ben kendi çatal kaşığıyla kızıma bir şey yedirilmesine bile hoş bakmıyorum, buna mahal vermemek içinde kızımın çatal kaşığını hep yanımda taşıyorum

Son düzenleme:
çalışıyorum geçen günlerde annem 2 gün bebeğime baktı.kendi istedi özlemiş.ben işten gelirken dışardalardı yanlarındada bütün gün sokakta oynamış bi çocuk sürekli bebğimi öpüyordu.anneme sıradan bir şekilde anne çocuklara çok öptürme olurmu dedim bişey demedi.aradan saatler geçti bi konu hakkında konuşuyoduk bana bi kızdı meğer bu dediğime alınmış ben senin çocuğuna bakmaya korkuyorum.kimseye öpmesin die dua ediyorum kimse kucağına almasın istiyorum senden korkuyorum dedi.şok oldum.pimpiriklisin die kızdı.daha bi sürü şey söyledi.bebeğim yeni doğduğundada bi yerine bişey olacak die 40ı çıkmamış bebeği milletin kucağına vermemişim die kızdı.

geçen günlerde haberlerde bişey izledim.dudağında uçuk olan baba kızını öpmüş öpücük sonrası bebek o virüsle hiç tanışmadığından dolayı iç organları iflas ederek ölmüş.günlerce hastanede kalmış.haber gazetelerde var.bu örneği anneme söyledim ama cevapta hazır.ben bi sürü çocuk büyüttüm saçmalama.daha neler.bi senin çocuğun var vs.gibi laflar oldu.

benim annem bana bu cevabı verdi.sizin kv niz ne der kimbilir??? eskilerle hayat çok zor:(

ama herşey bebeğiim için.küsen küsebilir umrumda değil.

Son düzenleme:
bu arada kimse benim vereceğim cevabı beğenmedi mi :((( halbuki ben çok güzel bi cvp vereceğimi düşünmüştüm. Yorum yaparsanız vereceğim cevaba sevinirim

açıkçası kv karşısında fazla ezilip büzülüp af dileyen bir cümle.öpmeyeceğide varsa öper sizin bu lafınızdan dolayı.

bence açıkça konuşun.öpmeyin hoşlanmıyorum zararlı diyin.olsun bitsin.

Kayınvalidem bugün pazara gidecez dediğimiz halde geldi .Umursamazdr kendileri.Her neyse. Pazara gittik ben bebekle arabada durayım muhabbeti oldu eşimde bırakmak istedi bende hayır dedim defalarca. Artık mecbur o da arabadan çıktı bizle pazara girdi. Sonra eve gittik bu sefer yanağından öptü.Ama pazar yerinde ben kayınvalidem neresinden öpüyor diye baktığım için eşim gördü ve arabanın kapısını defalarca çarptı bana tepki olsun diye antenide kırmış oldu.Kadın neye uğradığını şaşırdı. Eşim için en öncelik kendi ailesi.Bunu anlamış oldum. Terbiyesizliği yapan annesi ben ağzımı açıp kadına bi kelime bile etmemişim.Yani daha konuşmadım buna rağmen eşimden aldığım tepkiye bakın.Kayınvalidem tabi anlamıştır bişeye sinirlendiğini.Bu olay aramızda derin uçurumlar açtı. Bi türlü artık kocamı eskisi kadar çok sevemiyorum.

Kayınvalidem bugün pazara gidecez dediğimiz halde geldi .Umursamazdr kendileri.Her neyse. Pazara gittik ben bebekle arabada durayım muhabbeti oldu eşimde bırakmak istedi bende hayır dedim defalarca. Artık mecbur o da arabadan çıktı bizle pazara girdi. Sonra eve gittik bu sefer yanağından öptü.Ama pazar yerinde ben kayınvalidem neresinden öpüyor diye baktığım için eşim gördü ve arabanın kapısını defalarca çarptı bana tepki olsun diye antenide kırmış oldu.Kadın neye uğradığını şaşırdı. Eşim için en öncelik kendi ailesi.Bunu anlamış oldum. Terbiyesizliği yapan annesi ben ağzımı açıp kadına bi kelime bile etmemişim.Yani daha konuşmadım buna rağmen eşimden aldığım tepkiye bakın.Kayınvalidem tabi anlamıştır bişeye sinirlendiğini.Bu olay aramızda derin uçurumlar açtı. Bi türlü artık kocamı eskisi kadar çok sevemiyorum.

afrodit_83, bence eşini ikna et ve bir bakıcı bul. Benim oğluma da bakıcı bakıyor çok memnunun gerçekten. Hem evi de arada toparlıyor. Kayınvalide ya da annem baksa sorun çıkacağını düşündüğüm için bakıcıyı tercih ettim şimdi kafam rahat. Ayrıca bulunduğum yerde parkta bir sürü çocuk bakıcısıyla karşılaşıyorum çok iyi bakıcılar var emin olun. Öyle kimse babaanne gibi bakamaz falan durumu yok bence.

Ayrıca, Dudaktan öpmenin bebeğin sağlığını tehlikeye attığını falan söyleseniz kayınvalideye olmaz mı

afrodit_83, bence eşini ikna et ve bir bakıcı bul. Benim oğluma da bakıcı bakıyor çok memnunun gerçekten. Hem evi de arada toparlıyor. Kayınvalide ya da annem baksa sorun çıkacağını düşündüğüm için bakıcıyı tercih ettim şimdi kafam rahat. Ayrıca bulunduğum yerde parkta bir sürü çocuk bakıcısıyla karşılaşıyorum çok iyi bakıcılar var emin olun. Öyle kimse babaanne gibi bakamaz falan durumu yok bence.

Ayrıca, Dudaktan öpmenin bebeğin sağlığını tehlikeye attığını falan söyleseniz kayınvalideye olmaz mı

Cnm bende arkadaşlarıma bakıyom onlarda bakıcılarından memnun ama benim eşim kabul etmez.O annesini istiyor bende o yüzden ücretsz alcam hemde 1 sene.Ne hali varsa görsün eşim. Gerek,rse pazarda limon satsın.umrumda değil. Ayrıca ben kv ye o lafı yani çocuğun sağlığını tehlikeye atacağını güzel bi dille bile söylesem eşim oracıkta annesinin önünde bile bana çatabilir. artık beklerim.Bugüne kadar annesine 2 eli kanda dahi olsa koşmuş. Bi öf bile dememiş. Anası yüzünden evliliğini bile bitirebilir.Ayrıca çocukta çok öenmli değil eşim için. varsa yoksa annesi.. O üzülmesin o kırılmasın ben burlarda günlerce sinir krizi geçireyim önemli değil. Yeterki annesi zerre kadar üzülmesin

Eskiden anne ile eş ayrımını iyi yapıyodu ne olduysa çocuktan sonra oldu.Ailesi hakkındaki en ufak olumsuz söylemimi kaldıramıyo. Halbuki tek dediğim bu öpme meselesi ve rahatsız oluşum.Başkada bişey demedim ama buna rapmen tek suçlu ben oldum anası kesinlikle suçsuz.Defalarca anasının öpme şeklini dile getirdim ve her seferinde kavga ettiğimiz için sorunumuz annesinin öpmesinden çıktı bizim kavgamız oldu.Yani annesinin öpmesi meselesi bile bizim kavgamız yanında çok ama çok küçük kaldı

eşini ikna edemiyeceğin besbeli
genelde bu böyledir zaten coçuk olmadan bunların konuşulması gerek yoksa güç erkeğe geçiyor, kadının elide güçsüz kalıyor, kaynana güç kazanıyor oğlu ile geline güçlü oluyorlar , gellnde eşiyle çocuk olduktan sonra birsürü tartışmalar yaşanıyor,erkek anasından yanadır

Cnm bende arkadaşlarıma bakıyom onlarda bakıcılarından memnun ama benim eşim kabul etmez.O annesini istiyor bende o yüzden ücretsz alcam hemde 1 sene.Ne hali varsa görsün eşim. Gerek,rse pazarda limon satsın.umrumda değil. Ayrıca ben kv ye o lafı yani çocuğun sağlığını tehlikeye atacağını güzel bi dille bile söylesem eşim oracıkta annesinin önünde bile bana çatabilir. artık beklerim.Bugüne kadar annesine 2 eli kanda dahi olsa koşmuş. Bi öf bile dememiş. Anası yüzünden evliliğini bile bitirebilir.Ayrıca çocukta çok öenmli değil eşim için. varsa yoksa annesi.. O üzülmesin o kırılmasın ben burlarda günlerce sinir krizi geçireyim önemli değil. Yeterki annesi zerre kadar üzülmesin

Erkekler genellikle annesi ile ilgili şikayet edilmesinden hiç hoşlanmazlar zaten. Sen annesi ile ilgili eşine daha fazla söylenme istersen.Ters tepiyor anlaşılan. Bunun yerine sen biraz sakinleşmeye çalış bu meseleyle ilgili. Bebeğin ilk ateşlenmesinde eşin de farkeder zaten bebeğin hastalanmasının ne kadar zor bir durum olduğu.

Son düzenleme:
Erkekler genellikle annesi ile ilgili şikayet edilmesinden hiç hoşlanmazlar zaten. Sen annesi ile ilgili eşine daha fazla söylenme istersen.Ters tepiyor anlaşılan. Bunun yerine sen biraz sakinleşmeye çalış bu meseleyle ilgili. Bebeğin ilk ateşlenmesinde eşin de farkeder zaten bebeğin hastalanmasının ne kadar zor bir durum olduğu.

Evt cnm yaa bugün istemsiz bi şekilde soğuktum kv kaç gün ağlattı nede olsa nasıl bi anda yumuşarım ki? Nyse çokta abartmamam gerek.Herhalde anladı hatasını.Ama gözüm artık hep onda. Eşimde tabi bu durumdan rahatsız.Ne yapabilirm ki?Ya gitsin adam akıllı annesiyle konuşsun yada gözüm hep onda olacak. Ücretsiz izne gelince alacam. Çünkü bu sorunlar daha başlangıç almazsam izin asıl ondan sonra başlıycak sorunlar. Ek besine geçilecek ve çocuğa ağızdan gevip vermeyi ben bile düşünmezken umarım kv dem de düşünmez. Yada buna benzer birsürü şey.Hijyende yok zaten ki ben çok dikkat ederim hijyene.En güzeli benim çocuğuma kendim bakmam olacak.Çalışmak iyi gelecekti evde sıkılacam ama yapacak bişy yok. Seneye kv ler hacca gidecekler fırsat o fırsat bakacak birini bulacam :)

Son düzenleme:
Canım öpmek çok tehlikeli gazetede okumuştum bir baba dudaginda uçuk varken bebeği öpüyor bebeğin bağışıklık sistemi o virüsle basedemiyor, ölüyor. Seni korkutmak istemem bebeğin büyümüş bağışıklık sistemi guclenmistir, ama kayinvalidene bunu anlatıp opmemesini sağlayabilirsiniz. Benim bebeğim 3,5 aylık yeni yeni yanagindan oluyoruz dudaktan ben bile öpmeye kiyamiyorum. Kayinvaliden çok düşüncesiz.

Bence dediginiz gibi peynir ekmek yiyin ama ise seneye kiziniz 1.5 yasina gelince baslayin
Birikimi ilerde de yaparsiniz ama kizinizin bu zamanlarini birdaha bulamazsiniz
Hem zamanla kiziniz buyudukcede babaanne bu tavirlarindan sizinde ince uyarilarinizla vaz gecer insallah
Babaannenin kiziniza bakmasiysa bence en dogru karar kizinizin soguk bir yabanci birisiyle buyumesindense onu seven babaannesiyle buyumesi daha iyidir (psikoloklarda bunu tavsiye ediyor zaten )

Mrb benim küçük bir bebeğim var ve maalesef hamileyken başıma gelebilecekleri hayal bile edemedim.Hayal edebilseydim en azından önlemimi alırdım ama olmadı. Normalde şöyle anlaşmıştık kayınvalidem ben işe başlayınca bebeğime bakacak,hatta herkeste biliyordu benimde ona güvenim sonsuzdu. Ama öyle şeyler yaptıkii beni günlerce ağlattı,sinir etti. Ne yaptığına gelince bebeğim onların ilk torunu. Bebeğimi görür görmez bir bağırmalar görseniz bi yerini ısıracak yada yiyecek sanarsınız. Ondan sonra şapur şupur öpmeler, hemde dudağından.Gözümün içine baka baka defalarca öptü dudağından.Arada tabi yanağınada konduruyor.Uyuyan çocuğu uyandırmalar..İnanın delirecektim. Çok güzel bi şekilde kalp kırmadan uyarmayı düşünüyorum.Ama arsızlık yapıp anlamamazlığada vurabilir diye korkuyorum. Neyse a planımı devreye sokacam öpmemesi için. (ileride anlatırım) Benim sorun şu ben artık bu kadına kesinlikle çocuğumu bırakmak istemiyorum.Dudaktan öpmenin yanlış olduğunu belirteceM ama ben yokken yine tekrarlıycak bundan eminim çünkü huylu huyundan vazgeçmez. O yüzden ben onlara gittiğimde bulaşık için mutfağa gitmek bile istemiyorum. Bebeğim nerdeyse ben orda olmak istiyorum. Onuda nasıl yapacam bilmiyorum. Beni mutfağa gönderip kendi öpüp duracak kızımı.Bunada bi çare bulmam lazm. Neyse demek istediğim şu ben aylardır evdeyim bunaldım eylülde işe başlıycaktım normalde. Bebeğim ek gıdaya geçeceği için sorun olmayacaktı.Kayınvalideme bırakacaktık bütün akrabalarda öyle biliyor. Kayınvalidemde tabi seve seve bakacağını belirtiyor. Ama artık ben ona baktırmak istemiyorum. Eşim annesinden başkasına kesinlikle güvenmediğini söyler.Yani bakıcı ihtimali maalesef hiç yok. Benim annemde başka şehirde ablamın kızına bakıyor. Geriye bir tek çare kalıyor. Ücretsiz izne ayrılmak hemde aylık 1900lira kredi borcumuz olmasına rağmen ciddi ciddi ücretsiz izne ayrılacam. Eşimde öğretmen ve birimizin maaşı krediye gidiyordu.Şimdi ise ben ücret almayacağım için onun ek dersiyle idare etmek zorundayız.Tabi şimdiden biraz kenara para atıyoruz o günlerde kullanmak için.Ama 1 senelik izin olacağı için geçim sıkıntısı çekeceğimizi düşünüyorum.Satabileceğimiz araba dışında bişeyde yok ve arabada lazm zaten.Ayrıca arabamız ucuz.Pahalı olsa satıp ucuzu alınır ama öylede olamaz.O kadar kızgınımki kayınvalideme, peynir ekmek yemeye razıyım. En önemlisi ben çalışmak istiyordum ama onun yüzünden maalesef çalışamıycam bunalıyorum evde.
Bu arada kayınvalidemin çocuğumu çok öpmemesi ve dudağından öpmemesi için ne yapabilirim lütfen yardımmmmmm

yani bir yakınımın başınada geldi bu bebek mikrop kaptı kalmışki onun elinden gıdığından öpüldüğü halde sen izne ayrılsan bile bu kadını engelleyemezsin sinir olduğunun farkındayım ama parayada ihtiyacın var elinde sonunda bırakacaksın ona kızını eşini ayartıp kv ne mikrop olayını anlattırabilirsin aslında:27::27::27:
peynir ekmek yemekle eline bişey geçmez(nimete laf yok yanlış anlaşılmasın) sadece daha çok sıkıntıya girip sütünü azaltırsın

Canım öpmek çok tehlikeli gazetede okumuştum bir baba dudaginda uçuk varken bebeği öpüyor bebeğin bağışıklık sistemi o virüsle basedemiyor, ölüyor. Seni korkutmak istemem bebeğin büyümüş bağışıklık sistemi guclenmistir, ama kayinvalidene bunu anlatıp opmemesini sağlayabilirsiniz. Benim bebeğim 3,5 aylık yeni yeni yanagindan oluyoruz dudaktan ben bile öpmeye kiyamiyorum. Kayinvaliden çok düşüncesiz.

aman aman canım öpme dudaktan yanağındanda öpme annesi 6 aydan sonra öpün cildi çok hassasssss onuuuuuuunnnnnnnnn:8::8::8:

Mrb benim küçük bir bebeğim var ve maalesef hamileyken başıma gelebilecekleri hayal bile edemedim.Hayal edebilseydim en azından önlemimi alırdım ama olmadı. Normalde şöyle anlaşmıştık kayınvalidem ben işe başlayınca bebeğime bakacak,hatta herkeste biliyordu benimde ona güvenim sonsuzdu. Ama öyle şeyler yaptıkii beni günlerce ağlattı,sinir etti. Ne yaptığına gelince bebeğim onların ilk torunu. Bebeğimi görür görmez bir bağırmalar görseniz bi yerini ısıracak yada yiyecek sanarsınız. Ondan sonra şapur şupur öpmeler, hemde dudağından.Gözümün içine baka baka defalarca öptü dudağından.Arada tabi yanağınada konduruyor.Uyuyan çocuğu uyandırmalar..İnanın delirecektim. Çok güzel bi şekilde kalp kırmadan uyarmayı düşünüyorum.Ama arsızlık yapıp anlamamazlığada vurabilir diye korkuyorum. Neyse a planımı devreye sokacam öpmemesi için. (ileride anlatırım) Benim sorun şu ben artık bu kadına kesinlikle çocuğumu bırakmak istemiyorum.Dudaktan öpmenin yanlış olduğunu belirteceM ama ben yokken yine tekrarlıycak bundan eminim çünkü huylu huyundan vazgeçmez. O yüzden ben onlara gittiğimde bulaşık için mutfağa gitmek bile istemiyorum. Bebeğim nerdeyse ben orda olmak istiyorum. Onuda nasıl yapacam bilmiyorum. Beni mutfağa gönderip kendi öpüp duracak kızımı.Bunada bi çare bulmam lazm. Neyse demek istediğim şu ben aylardır evdeyim bunaldım eylülde işe başlıycaktım normalde. Bebeğim ek gıdaya geçeceği için sorun olmayacaktı.Kayınvalideme bırakacaktık bütün akrabalarda öyle biliyor. Kayınvalidemde tabi seve seve bakacağını belirtiyor. Ama artık ben ona baktırmak istemiyorum. Eşim annesinden başkasına kesinlikle güvenmediğini söyler.Yani bakıcı ihtimali maalesef hiç yok. Benim annemde başka şehirde ablamın kızına bakıyor. Geriye bir tek çare kalıyor. Ücretsiz izne ayrılmak hemde aylık 1900lira kredi borcumuz olmasına rağmen ciddi ciddi ücretsiz izne ayrılacam. Eşimde öğretmen ve birimizin maaşı krediye gidiyordu.Şimdi ise ben ücret almayacağım için onun ek dersiyle idare etmek zorundayız.Tabi şimdiden biraz kenara para atıyoruz o günlerde kullanmak için.Ama 1 senelik izin olacağı için geçim sıkıntısı çekeceğimizi düşünüyorum.Satabileceğimiz araba dışında bişeyde yok ve arabada lazm zaten.Ayrıca arabamız ucuz.Pahalı olsa satıp ucuzu alınır ama öylede olamaz.O kadar kızgınımki kayınvalideme, peynir ekmek yemeye razıyım. En önemlisi ben çalışmak istiyordum ama onun yüzünden maalesef çalışamıycam bunalıyorum evde.
Bu arada kayınvalidemin çocuğumu çok öpmemesi ve dudağından öpmemesi için ne yapabilirim lütfen yardımmmmmm

tatlım emin ol ne kadar kayınvalidene sinir olsanda yine en iyi o bakacaktır. zaten çok uzun süre de bakamaz. bi ara sen rapor falan alırsın bakarsın bi ara kendi annen gelir. bu iş sonuna kadar gitmeyecek. öyle şeyler oluyorki dışarda çocuk baktığını zanneden bi sürü insan var..eşinlede hiç aranı bozma idare et derim. ama herkes sınırlarını bilmeli kayınvaliden sana gıcıklığına mı öyle yapıyor bilmem ama çocuğun önce senin çocuğun kurallar şöyle şöyle olmalı diye söylemelisin. kendin söyleyemeyeceksen eşine annesine kızacak bi dilde bunu mutlaka söyletmelisin. benim kayınvalidemde çok öperdi çocuğu bide emziği yere düşünce yalayıp çocuğun ağzına sokardı söyleyemedim sonra çocuğun ağzında yaralar çıkınca bak anne hep senin bu yaptığından oldu dedim çok bozuldu ama bi dahada yapmadı sende bi bahaneyle söyleyebilirsin..

Bence de ücretsiz izin al ve kendin bak canım ne demek dudaktan öpmek ya tüylerim diken diken yeminle,benim de yakında doğumum var ve beni de düşünceler sarmış durumda çünkü kv şimdiden cıldırıyo kıyafetlerini bi sevişi var şaka gibi oğluşum oğluşum görsenz ben de başlarda öptrmem dedim ve nolcak ben öperim cevabını aldım şimdiden altını değiştrme hayalleri kuruyomuş benm işim de cok zor ben de 2 yıl kendim bakmayı düşünyrm açıkcası ben kesinlikle güvenemem cok geri kafalılar ya su şöyleymiş bu böyleymiş deyince bizim zamanımızda böylemydi demeleri yok mu hele poff annem sehr dışında zaten hoş ben kendimden başkasına güvenmiyorum ne diyim Allah sabır versin bize..

Bir insan 7 sinde neyse 77 sinde de odur. Kayınvalideni uyarsan bile sen yokken öpmeye devam eder. Benim kayınvalidemde apartı bir şekilde yeni doğmuş bebeği şabur şupur öpüyordu. Dudaklarından asla öptürmemde bu konuda eşimi falan dahi tınlamam. Yüzünden öpüyordu, uyardım ben, sonra güya enseden kulaklarından öpmeye başladı yüzünden kızıyorum diye. Bu durumda kayınvalideme bırakıpta çalışmayı hayatta düşünemem. onlara gittiğimde çocuğu bırakıpta tuvalete bile gidemiyorum düşün artık. Kucağımdan dahi inmiyor oğlum. Zatende öpmeyi sevmiyor. Kayınvalidem öpünce ağlıyor, sonrada diyorki bu çocuk niye ağlıyor. darlanıyo napsın dedim. Canım benim oğlum 17 aylık 1 yıl ücretsiz izin kullandım. aynı senin gibi kv aynı şehirdeyim, kendi ailem başka şehirde. Tavsiye üzerine iyi bir bakıcı buldum. inanın bakıcım ilk konuşmak için geldiğinde giderken oğlumun elinin üzerinden öptü. Bu durum hoşuma gitti yüzünden öpmüyor diye. Çokta güzel bakıyor. Bakıcıya bırakıp geliyorum. kayınvalideye bırakıpta wc ye gidemiyorum. hem iyi bir bakıcı emanet gözüyle baktığı için allah korkusuda varsa, senden iyi bakıyor. yani tüm bakıcıları kötü diye sınırlayamayız. bence arabanı, altının neyin varsa sat, 1 yıl ücretsiz izin kullan sonrada iyi bir bakıcı bul. Bende kv. demin bebeği sevdiği şekli sevmiyorum. üstelik ben kaşla göz arasında uyardığım halde düzeltemiyorum.

Bence de ücretsiz izin al ve kendin bak canım ne demek dudaktan öpmek ya tüylerim diken diken yeminle,benim de yakında doğumum var ve beni de düşünceler sarmış durumda çünkü kv şimdiden cıldırıyo kıyafetlerini bi sevişi var şaka gibi oğluşum oğluşum görsenz ben de başlarda öptrmem dedim ve nolcak ben öperim cevabını aldım şimdiden altını değiştrme hayalleri kuruyomuş benm işim de cok zor ben de 2 yıl kendim bakmayı düşünyrm açıkcası ben kesinlikle güvenemem cok geri kafalılar ya su şöyleymiş bu böyleymiş deyince bizim zamanımızda böylemydi demeleri yok mu hele poff annem sehr dışında zaten hoş ben kendimden başkasına güvenmiyorum ne diyim Allah sabır versin bize..

Bu kayınvalidelerde insanı niye bu kadar sinir eder. Niye annelerimizden böyle birşey görmüyoruz. Benim annem bir kere bebeğin elinden öptü onuda götürüp yıkadı. çocuk mikrop kapmasın diye. merak etme doğumda yeteri kadar sinir ediyorlar. Valla anlatacak o kadar çok şey varda, neresinden başlasam neresinden tutsam bilemedim. Yeni doğduğunda bebeğim, kayınvalidem eltimin kızıyla gelirdi sürekli, eltim gelmezdi bu arada. 4 yaşında torunuyla ve düşünün daha yeni doğmuş bebeğimi, kız arkadaşlarım tutamazken kv. torununun önüne atıp kucağına verip oynamasını isterdi. Artık ben işte küçük çocuk tutmaz bilemez parmağını gözüne sokar falan diye uyarmaya çalışırdım. Yinede zamanında müdahalelerde bulurdum ama şimdi olsa ikinci çocuğumda hani daha tecrübeliyim. daha laf söyletmem ve ezdirmem. ilk çocuk biraz acemiliğime geldi. o doğum zamanları benimde canımın sıkıldığı günler olmuştur. elimden geldiğince müdahale ettiğim halde. Adamlara hiç bakmayın, benim adam bizzat kendi alıp götürüp annesinin kucağına koyardı. yatak odamdan çocuğu çıkartmazdım. kadın kapıyı neyi çalmadan hopp gelirdi. Emziriyorum başımda otururdu. şimdi onların yanında kesinlikle emzirmiyorum. birden odayada dalsalar hemen çocuğu bıraktırıp kapatıyorum. rahatsız olduğumu anlasın diye. Yazsam bura 2-3 sayfa dolarda neyse. Kolay gelsin canım. Ama yanlış bişey görürsen uyar, sonra içinde kalıyor niye demedim, niye yapmadım diye dövünüyorsun. Haliyle eşlerimizin annesi saygı duymak zorundayız. elinden geldiğince uygun bi dille uyar.

Bu kayınvalidelerde insanı niye bu kadar sinir eder. Niye annelerimizden böyle birşey görmüyoruz. Benim annem bir kere bebeğin elinden öptü onuda götürüp yıkadı. çocuk mikrop kapmasın diye. merak etme doğumda yeteri kadar sinir ediyorlar. Valla anlatacak o kadar çok şey varda, neresinden başlasam neresinden tutsam bilemedim. Yeni doğduğunda bebeğim, kayınvalidem eltimin kızıyla gelirdi sürekli, eltim gelmezdi bu arada. 4 yaşında torunuyla ve düşünün daha yeni doğmuş bebeğimi, kız arkadaşlarım tutamazken kv. torununun önüne atıp kucağına verip oynamasını isterdi. Artık ben işte küçük çocuk tutmaz bilemez parmağını gözüne sokar falan diye uyarmaya çalışırdım. Yinede zamanında müdahalelerde bulurdum ama şimdi olsa ikinci çocuğumda hani daha tecrübeliyim. daha laf söyletmem ve ezdirmem. ilk çocuk biraz acemiliğime geldi. o doğum zamanları benimde canımın sıkıldığı günler olmuştur. elimden geldiğince müdahale ettiğim halde. Adamlara hiç bakmayın, benim adam bizzat kendi alıp götürüp annesinin kucağına koyardı. yatak odamdan çocuğu çıkartmazdım. kadın kapıyı neyi çalmadan hopp gelirdi. Emziriyorum başımda otururdu. şimdi onların yanında kesinlikle emzirmiyorum. birden odayada dalsalar hemen çocuğu bıraktırıp kapatıyorum. rahatsız olduğumu anlasın diye. Yazsam bura 2-3 sayfa dolarda neyse. Kolay gelsin canım. Ama yanlış bişey görürsen uyar, sonra içinde kalıyor niye demedim, niye yapmadım diye dövünüyorsun. Haliyle eşlerimizin annesi saygı duymak zorundayız. elinden geldiğince uygun bi dille uyar.

Yaz canım yaz açılırsın :))Yok tatlım benim kv de anlamaz istediğin kadar uyar bak gecende eşim anne sürekli oğluşum oğluşum deme kızın hoşuna gitmiyo annesi de demiş bi ton laf söylemiş annesine bak sana da kızar sıkıntı olmasın demiş ki annemin dediği fln yok anlasın diye yani ne dese beğenrsin ben öyle diyince benim oğlum mu oluyo ben derim demiş ve aynını telde yine yaptı yani bu resmen inadına yapmaktır öper de istediğin kadar uyar cahille baş etmek zor tatlım hatta yiğenn kızları var biri 8 biri 5 yasında neymiş onlar kucaklarına alıp severlermiş ben de sevdiririm tabi tabi dedim onlar kuzenlerini hep tutuyolar kzım bişi olmaz diyo ya sabır yani bilmiyorum biz de papaz oluruz bu yüzden de ne zaman bilemiyorum cok sabrlıyımdr ama patlaynca kötü oluyo bende..Emzirme olayında ise birden kendimi ve kv yi gördüm çünkü benmkisi de cok meraklı dedğin gibi dan diye dalar ve özellikle izler ahh ahh artık zavallı annem üzerinden kızım sana söylüyorum gelinim sen işit yapcam ama anneme de kıyamıyorum bakalım :(

Back
X