• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem yüzünden ücretsiz izin almak zorundayım

bende öyle yapıyordum. Birşey oldumu kızım sana söylüyom gelinim sen anla muhabbeti yapıyoz. ama anlamıyorlar kendi annem ve kardeşlerime rahatım her türlü uyarıyı yapıyorum ama valideye yapamıyoruz. kardeşim öperken napıyorsun falan yaptım validenin yanında, o anlasın diye. O da bana bişey olmaz öpsün çocuk yapıyor. Validenin herşeye bişey olmaz demesinden bıktım. sanırım gaipten sesler duyuyor. yani bişey olması için ne olması lazım anlayamadım. Onun bişey olmaz anlayışı neyse artık.

bakıcının dudağından öpmeyeceği ne malum bence fazla pimpiriklenmişsiniz o onun canının canı en iyi yine o bakar bzi zamnında ne kadar söledik gel anne bak diye de bakmadı kaynana güvenmediğini ele zor güvenirsin

malesef cok soyledim kendime dogumdan once opmem dudaktan diye ama dayanamiyorum. 50 kere 100 kere opuyorum oglumu :50:

Bu kayınvalidelerde insanı niye bu kadar sinir eder. Niye annelerimizden böyle birşey görmüyoruz. Benim annem bir kere bebeğin elinden öptü onuda götürüp yıkadı. çocuk mikrop kapmasın diye. merak etme doğumda yeteri kadar sinir ediyorlar. Valla anlatacak o kadar çok şey varda, neresinden başlasam neresinden tutsam bilemedim. Yeni doğduğunda bebeğim, kayınvalidem eltimin kızıyla gelirdi sürekli, eltim gelmezdi bu arada. 4 yaşında torunuyla ve düşünün daha yeni doğmuş bebeğimi, kız arkadaşlarım tutamazken kv. torununun önüne atıp kucağına verip oynamasını isterdi. Artık ben işte küçük çocuk tutmaz bilemez parmağını gözüne sokar falan diye uyarmaya çalışırdım. Yinede zamanında müdahalelerde bulurdum ama şimdi olsa ikinci çocuğumda hani daha tecrübeliyim. daha laf söyletmem ve ezdirmem. ilk çocuk biraz acemiliğime geldi. o doğum zamanları benimde canımın sıkıldığı günler olmuştur. elimden geldiğince müdahale ettiğim halde. Adamlara hiç bakmayın, benim adam bizzat kendi alıp götürüp annesinin kucağına koyardı. yatak odamdan çocuğu çıkartmazdım. kadın kapıyı neyi çalmadan hopp gelirdi. Emziriyorum başımda otururdu. şimdi onların yanında kesinlikle emzirmiyorum. birden odayada dalsalar hemen çocuğu bıraktırıp kapatıyorum. rahatsız olduğumu anlasın diye. Yazsam bura 2-3 sayfa dolarda neyse. Kolay gelsin canım. Ama yanlış bişey görürsen uyar, sonra içinde kalıyor niye demedim, niye yapmadım diye dövünüyorsun. Haliyle eşlerimizin annesi saygı duymak zorundayız. elinden geldiğince uygun bi dille uyar.

oo yalnız değiliiiiiz:23::23::23::1:
amaaaaaannn söylesen bir dert söylemesen ayrı dert
loğusalıkta depresyona girdin mi atlatamıyon aylarca
takmasak iyide başında bekleyince üffffff!!!!!!!!!!!!!
aman onu yapma bunu yap biberon verme memeyi unutur emzik verme iyi olmaz
biberon vermedik süt gelmedi bebe açlıktan sarılık oldu 4 gün hastane yattık ama verdim emziğide onuda:23:

Yaz canım yaz açılırsın :))Yok tatlım benim kv de anlamaz istediğin kadar uyar bak gecende eşim anne sürekli oğluşum oğluşum deme kızın hoşuna gitmiyo annesi de demiş bi ton laf söylemiş annesine bak sana da kızar sıkıntı olmasın demiş ki annemin dediği fln yok anlasın diye yani ne dese beğenrsin ben öyle diyince benim oğlum mu oluyo ben derim demiş ve aynını telde yine yaptı yani bu resmen inadına yapmaktır öper de istediğin kadar uyar cahille baş etmek zor tatlım hatta yiğenn kızları var biri 8 biri 5 yasında neymiş onlar kucaklarına alıp severlermiş ben de sevdiririm tabi tabi dedim onlar kuzenlerini hep tutuyolar kzım bişi olmaz diyo ya sabır yani bilmiyorum biz de papaz oluruz bu yüzden de ne zaman bilemiyorum cok sabrlıyımdr ama patlaynca kötü oluyo bende..Emzirme olayında ise birden kendimi ve kv yi gördüm çünkü benmkisi de cok meraklı dedğin gibi dan diye dalar ve özellikle izler ahh ahh artık zavallı annem üzerinden kızım sana söylüyorum gelinim sen işit yapcam ama anneme de kıyamıyorum bakalım :(

canım sabır pek bir işe yaramıyor malesef loğusalık öyl birşeyki taşı toprak eder
en iyisi kimseyi takmamak lazım:37:

Mrb benim küçük bir bebeğim var ve maalesef hamileyken başıma gelebilecekleri hayal bile edemedim.Hayal edebilseydim en azından önlemimi alırdım ama olmadı. Normalde şöyle anlaşmıştık kayınvalidem ben işe başlayınca bebeğime bakacak,hatta herkeste biliyordu benimde ona güvenim sonsuzdu. Ama öyle şeyler yaptıkii beni günlerce ağlattı,sinir etti. Ne yaptığına gelince bebeğim onların ilk torunu. Bebeğimi görür görmez bir bağırmalar görseniz bi yerini ısıracak yada yiyecek sanarsınız. Ondan sonra şapur şupur öpmeler, hemde dudağından.Gözümün içine baka baka defalarca öptü dudağından.Arada tabi yanağınada konduruyor.Uyuyan çocuğu uyandırmalar..İnanın delirecektim. Çok güzel bi şekilde kalp kırmadan uyarmayı düşünüyorum.Ama arsızlık yapıp anlamamazlığada vurabilir diye korkuyorum. Neyse a planımı devreye sokacam öpmemesi için. (ileride anlatırım) Benim sorun şu ben artık bu kadına kesinlikle çocuğumu bırakmak istemiyorum.Dudaktan öpmenin yanlış olduğunu belirteceM ama ben yokken yine tekrarlıycak bundan eminim çünkü huylu huyundan vazgeçmez. O yüzden ben onlara gittiğimde bulaşık için mutfağa gitmek bile istemiyorum. Bebeğim nerdeyse ben orda olmak istiyorum. Onuda nasıl yapacam bilmiyorum. Beni mutfağa gönderip kendi öpüp duracak kızımı.Bunada bi çare bulmam lazm. Neyse demek istediğim şu ben aylardır evdeyim bunaldım eylülde işe başlıycaktım normalde. Bebeğim ek gıdaya geçeceği için sorun olmayacaktı.Kayınvalideme bırakacaktık bütün akrabalarda öyle biliyor. Kayınvalidemde tabi seve seve bakacağını belirtiyor. Ama artık ben ona baktırmak istemiyorum. Eşim annesinden başkasına kesinlikle güvenmediğini söyler.Yani bakıcı ihtimali maalesef hiç yok. Benim annemde başka şehirde ablamın kızına bakıyor. Geriye bir tek çare kalıyor. Ücretsiz izne ayrılmak hemde aylık 1900lira kredi borcumuz olmasına rağmen ciddi ciddi ücretsiz izne ayrılacam. Eşimde öğretmen ve birimizin maaşı krediye gidiyordu.Şimdi ise ben ücret almayacağım için onun ek dersiyle idare etmek zorundayız.Tabi şimdiden biraz kenara para atıyoruz o günlerde kullanmak için.Ama 1 senelik izin olacağı için geçim sıkıntısı çekeceğimizi düşünüyorum.Satabileceğimiz araba dışında bişeyde yok ve arabada lazm zaten.Ayrıca arabamız ucuz.Pahalı olsa satıp ucuzu alınır ama öylede olamaz.O kadar kızgınımki kayınvalideme, peynir ekmek yemeye razıyım. En önemlisi ben çalışmak istiyordum ama onun yüzünden maalesef çalışamıycam bunalıyorum evde.
Bu arada kayınvalidemin çocuğumu çok öpmemesi ve dudağından öpmemesi için ne yapabilirim lütfen yardımmmmmm

Ücretsiz izni kayınvalidenizin davranışları yüzünden değil bebeğinizin annesinin yanında büyümesi için almayı düşünseniz kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
Bebeğiniz için (en fazla) bir yıl maddi sıkıntı çekmeye değmez mi?

ben de mayısta doğum yaptım ücretsiz izindeyimşu an çünkü bebeğimi ilk senesinde yanlız bırakmak istemedm..

sen de azıcık aşımağrısız başım de bebeğinle geçir zamanını :16:

bence ilk 2 sene anne bakmalı, sonrasındada belirleyici anne olmalı, ne annem baksın isterim çocuğuma ne de kayınvalidem, çünkü öpmeyi vs geçtim illa ki huyu onlara benzeyecektir şımartacaklardır bunu istemem

Bence de ücretsiz izin al ve kendin bak canım ne demek dudaktan öpmek ya tüylerim diken diken yeminle,benim de yakında doğumum var ve beni de düşünceler sarmış durumda çünkü kv şimdiden cıldırıyo kıyafetlerini bi sevişi var şaka gibi oğluşum oğluşum görsenz ben de başlarda öptrmem dedim ve nolcak ben öperim cevabını aldım şimdiden altını değiştrme hayalleri kuruyomuş benm işim de cok zor ben de 2 yıl kendim bakmayı düşünyrm açıkcası ben kesinlikle güvenemem cok geri kafalılar ya su şöyleymiş bu böyleymiş deyince bizim zamanımızda böylemydi demeleri yok mu hele poff annem sehr dışında zaten hoş ben kendimden başkasına güvenmiyorum ne diyim Allah sabır versin bize..

ya benim kv de oğlum benim oğlum benim bebeğim o benim gibi saçma sapan şeyler söylüyor şimdiden:43:nasıl vazgeçirebilirim bilmiyorummm:43:ilk dedi ses etmedim,geçen gene dedi iki oldu....brşeyler demeliyim ki sahiplenmesin şimdiden...bana da çocuğu emanet vermişler de asıl anası oymuş gibi davranamasın....sürekli birilerinin çocuğundan bahsediyor babannesi bakıyor şöyle iyi ,böyle iyi....delireceğim....ben şuanda çalışmıyorum,bebek doğduktan sonrada çalışmayı düşünmüyorum....anca kreşe falan giderse öyle....

nee dudaktan öpmek mi daha neler duyacağız, anne baba harici başkalarının yanağından vs. öpmesi bile sakıncalıyken dudaktan öpmek ne demek yaa, arkadaşım hiç çekinme eşinden. lafını da esirgeme açıkça çocuğumu dudağından öpmeni istemiyorum anne de vallaha direkt söyle. çocuğunun sağlığı mı önemli, kv'nin incinmesi mi, bundan da inciniyorsa canı cehenneme derim geçerim vallaha. cehalet işte....:36:

peki 2 yıldan sonra ne yapmayı düşünüyorsun ?

canım Allahın izniyle planlarım tutarsa zaten ücretsiz iznimin bitiminde Batmandaki görev süremiz doluyo Ankaraya dönmek istiyoruz,başka bi il olsada her halükarda kreşe vericem, çünkü zaten 2,5 yaşına gelmiş oluyo ücretli+ücretsiz izin sonunda

canım Allahın izniyle planlarım tutarsa zaten ücretsiz iznimin bitiminde Batmandaki görev süremiz doluyo Ankaraya dönmek istiyoruz,başka bi il olsada her halükarda kreşe vericem, çünkü zaten 2,5 yaşına gelmiş oluyo ücretli+ücretsiz izin sonunda

anladım, e hayırlısı olsun o zaman inşallah planladığın gibi olur herşey.

sizlere sadece şunu söylemek istiyorum o beğenmediğiniz kayınvalidelerinizde çocuklarını böyle büyüttü, annelik bu nesille gelmedi zaman gelecek sizin kiler torunlarınızın yüzüne bile baktırmıycak aman gözünden mikrop kaptı nazar değdi ,yada kestirmeden evlendiği zaman tamam anneciğim sizin bizle işiniz bitti bizi rahat bırakın gibi, herşey kerkesin yüreği gibi olsun

Mrb benim küçük bir bebeğim var ve maalesef hamileyken başıma gelebilecekleri hayal bile edemedim.Hayal edebilseydim en azından önlemimi alırdım ama olmadı. Normalde şöyle anlaşmıştık kayınvalidem ben işe başlayınca bebeğime bakacak,hatta herkeste biliyordu benimde ona güvenim sonsuzdu. Ama öyle şeyler yaptıkii beni günlerce ağlattı,sinir etti. Ne yaptığına gelince bebeğim onların ilk torunu. Bebeğimi görür görmez bir bağırmalar görseniz bi yerini ısıracak yada yiyecek sanarsınız. Ondan sonra şapur şupur öpmeler, hemde dudağından.Gözümün içine baka baka defalarca öptü dudağından.Arada tabi yanağınada konduruyor.Uyuyan çocuğu uyandırmalar..İnanın delirecektim. Çok güzel bi şekilde kalp kırmadan uyarmayı düşünüyorum.Ama arsızlık yapıp anlamamazlığada vurabilir diye korkuyorum. Neyse a planımı devreye sokacam öpmemesi için. (ileride anlatırım) Benim sorun şu ben artık bu kadına kesinlikle çocuğumu bırakmak istemiyorum.Dudaktan öpmenin yanlış olduğunu belirteceM ama ben yokken yine tekrarlıycak bundan eminim çünkü huylu huyundan vazgeçmez. O yüzden ben onlara gittiğimde bulaşık için mutfağa gitmek bile istemiyorum. Bebeğim nerdeyse ben orda olmak istiyorum. Onuda nasıl yapacam bilmiyorum. Beni mutfağa gönderip kendi öpüp duracak kızımı.Bunada bi çare bulmam lazm. Neyse demek istediğim şu ben aylardır evdeyim bunaldım eylülde işe başlıycaktım normalde. Bebeğim ek gıdaya geçeceği için sorun olmayacaktı.Kayınvalideme bırakacaktık bütün akrabalarda öyle biliyor. Kayınvalidemde tabi seve seve bakacağını belirtiyor. Ama artık ben ona baktırmak istemiyorum. Eşim annesinden başkasına kesinlikle güvenmediğini söyler.Yani bakıcı ihtimali maalesef hiç yok. Benim annemde başka şehirde ablamın kızına bakıyor. Geriye bir tek çare kalıyor. Ücretsiz izne ayrılmak hemde aylık 1900lira kredi borcumuz olmasına rağmen ciddi ciddi ücretsiz izne ayrılacam. Eşimde öğretmen ve birimizin maaşı krediye gidiyordu.Şimdi ise ben ücret almayacağım için onun ek dersiyle idare etmek zorundayız.Tabi şimdiden biraz kenara para atıyoruz o günlerde kullanmak için.Ama 1 senelik izin olacağı için geçim sıkıntısı çekeceğimizi düşünüyorum.Satabileceğimiz araba dışında bişeyde yok ve arabada lazm zaten.Ayrıca arabamız ucuz.Pahalı olsa satıp ucuzu alınır ama öylede olamaz.O kadar kızgınımki kayınvalideme, peynir ekmek yemeye razıyım. En önemlisi ben çalışmak istiyordum ama onun yüzünden maalesef çalışamıycam bunalıyorum evde.
Bu arada kayınvalidemin çocuğumu çok öpmemesi ve dudağından öpmemesi için ne yapabilirim lütfen yardımmmmmm

Sen degil de esin desin ki. Biz bile opmuyoruz direnci duser hasta olur diye. Siz de opmeyin atesleniyor hemen desin. Net ve kararli konussun. Optugunu gorunce de alsin elinden sen de al. Ama yanliz birakinca oper bunlar. Ona da birakma kucaginda gotur arada kontrol et.

sizlere sadece şunu söylemek istiyorum o beğenmediğiniz kayınvalidelerinizde çocuklarını böyle büyüttü, annelik bu nesille gelmedi zaman gelecek sizin kiler torunlarınızın yüzüne bile baktırmıycak aman gözünden mikrop kaptı nazar değdi ,yada kestirmeden evlendiği zaman tamam anneciğim sizin bizle işiniz bitti bizi rahat bırakın gibi, herşey kerkesin yüreği gibi olsun

Bu ne biçim yorum? Ne ağır itham? Ben burda lohusa depresyonuyla bi başlık açmışım senin burda bana bu şekilde ithamda bulunman yakışıksız ve seviyesiz. Ben bile kendi çocuğumu o şekilde öpmezken başkasının öpmesi hoş mu sence?
Dilerim benim ilerideki torunlarım hakkında söylediğin şeyleri senin torunların sana yaşatır!!!!!

Eskiden bahsedeceksek enfeksiyondan oluşan bebek ölümleri çok fazla imiş.
Artık yeni annelerin hijyene dikkat etmesi nedeniyle bu ölümler çok azalmış.
Duyarız çevremizdeki yaşlılardan 7 doğum yaptım 3 hayatta
5 doğum yaptım 2 si hayatta vs gibi sözleri.Hijyen önemli konu kayınvalide:47::47:
beğenmemekle alakalı değil.

Kesinlikle konu sahibine hak veriyorum benim çocuğum yok ama olduğunu ve kv nin bu şekilde öptüğünü hayal etmek dahi istemiyorum.Ne münasebet ne çirkin bir şey sıkıntı çekiceksiniz belki ama bu şekilde içiniz huzursuz olacağına kendiniz bebeğinize gül gibi bakarsınız

Bu ne biçim yorum? Ne ağır itham? Ben burda lohusa depresyonuyla bi başlık açmışım senin burda bana bu şekilde ithamda bulunman yakışıksız ve seviyesiz. Ben bile kendi çocuğumu o şekilde öpmezken başkasının öpmesi hoş mu sence?
Dilerim benim ilerideki torunlarım hakkında söylediğin şeyleri senin torunların sana yaşatır!!!!!

ben herşey herkesin yüreği gibi olsun dedim bende dahil,iyi yada kötü herkes nasıl algılamak istiyosa algılıyo zaten ,şunuda söyleyim rabbim sizi ve herkesi yuvasında mutlu huzurlu etsin,hiç kimseye beddua etmek gibi bi niyetim olamaz,sadece bu durumlar beni üzüyo,biraz empati diyorum,ağır kaçmışsa özür dilerim,

Back
X