Kayinvalidem

Ebec

Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2019
8
3
6
44
Ben 37 yaşında bir bayanım.3 kızım var.ikinci bebeğim ikiz olunca mecburen beraber oturmaya başladım.esimin maddi gucu aslında yok değil fakat annesi olduğu için yardımcı almadık.sagolsun çocuklarıma maddi manevi çok düşkün, özverili,uykusuz geceler hersekilde fazlasıyla fedakar.bunlari söylemeden edemem fakat gel ki,biz kesinlikle anlaşamıyoruz.bakin kötü değil asla.ama ben onunla aynı kafa yapısına sahip değilim.o benim hiç bir düşüncemi kabul etmiyor ve bildiğini okuyor.ve en ufak bir sorunda bana etmediği hakaret kalmıyor.annemden nefret ediyor gelip bakmıyor diye çocuklara.ve aileme yeri geldimi çok kötü konuşuyor ve ben tahammül edemiyorum.esimle konuşsam mecburuz diyor .ne yapacağımı bilmiyorum
 
Ben kendi annemle bile sık sık anlaşmazlıklarım olur tabiki hakaretler vs hoş değil ama kusura bakmayın o kadar çocuğa bakmak hiç kolay değil mesela siz bakamamissiniz kv yanına tasinmissiniz kadın kim bilir kaç yaşında rahat edeceği huzurlu yaşayacağı dönemde de yanına 7 kişi geliyo 5 i çocuk . Yani demek istediğim siz yıpraniyorsunuz ama kadın o yaşında harap olmuş sinirleri yıpranmış ya katlanacaksiniz ya da kendiniz evinize geçip kendi yağinizda kavrulacaksinjz .aslında kv nin durumu bu bence size kastı yoktur artık sinirleri yıpranmış
 
aynı ev içinde insan kendi annesi ile anlaşamazken kayınvalide ile anlaşmayı beklemek de saçma. ya ev ayıracaksınız ya da katlanacaksınız. inanın başka çözümü yok. siz 37 iseniz o da 60 vardır. 60 yaşında insanın huyu değişir mi?

azıcık aşım kaygısız başım demişler. az yerim az giyerim ama yine de kapımı ayırırım ben olsam.
 
Madem maddi gücünüz de yeterli kimseyi işinize karıştırmayın.Ayırın evleri kendinize yardımcı birini bulun.Birbirinizin yüzüne bakacak durumunuz kalmaz böyle giderse.
 
Beraber yaşamanın iyilik kötülükle alakasi yok ki ben kendi annemle bile mecburi bir durum olmaksızın aynı evde yasayamam. Ailenize söz söyletmeyin ne olursa olsun, bu konuda taviziniz olmamalı.

Ama işin ayri bir boyutu kayınvalidenizin sinirleri de çocuk bakarken yıpranmıştır,hele ki ikiz bakiminda yardımcı olmuş size bu konuda konuyu göz ardı etmeyin. Ben olsam imkânını zorlar belli süre yanımda yardımcı çalışıtırır tek bakardım çocuklarıma. Ama siz beraber devam edecekseniz orta yolu bulmak zorundasınız.
 
Ya ayıracaksınız evi, bakıcı tutacaksınız. Ya da katlanacaksınız. Veya ben olsam duracağı yeri bildirirdim. Beraber oturuyoruz diye ben onun her lafı edebileceği biri olmuyorum. Elbetteki sabrı taşıyordur, o konuda da siz yükünü biraz hafifletmelisiniz. Kadının inşallah kendine ayırdığı zamanı vardır?
 
Eger mecbursan gercekten 1 sene katlan yapicak bisey yok esin hakli yani tek olup bakmayi goze alabilirsen olc tarz hangisi daha hafif kalirsa sana onu tercih et yani soyledigi laflarmi yoksa cocuk bakımımı
 
yani kaç yaşına gelmiş kadın rahat edecekken çoluk çombalak evine taşınmış kadın baştan çocuk bakıyor.hem çocuklarıma baksın hem yardım etsin hem dediklerimi yapsın olmuyor.hizmetçiniz değil o sizin.maden öyle çıkın evinize tutun bakıcı girin işe çalışın.annem çocuklara bakmadığı için kötü konuşuyor demişsiniz e kadın daha ne kadar versin mesajı.biraz da annen taşın altına elini koysun diyor.
 
Bakmak istemiyor mecburen bakıyor .Yoksa anneniz bakmıyor diye laf etmezdi .Sınırını de bu şekilde belli ediyor işte .Kizmakta haklı belki yoruliyordur ben tek çocukla pert oluyorum bazen ama ailenize hakaret etme konusunda haksız. Taşınmadan önce danisip ta mi yanına gittiniz yoksa emrivaki mi oldu ??
 
Bence ne yapacağınız gayet açık ....
 
Sene olmuş 2019 kv le oturmak cok cok kötü bi durum .. münkün oldukca oturulmamalı..
 
Annen bakmıyor diye kizdigina göre kendisi isteyerek değil mecburiyetten bakıyor.

Her ne kadar ailene hakaret etmesini haklı çıkarmasa da, durumunuz varsa niye kadina yük olduğunuzu anlamadim.

Merak ettiğim sey ise kim kimin evine yerleşti? Ve bu teklif kimden geldi?
 
Maddi sorununuz yoksa niye kadını darladınız ki? Alın bir yardımcı. Üç kuruş param cebimde kalacak diye ben annem hakkında konuşturmazdım
 
Çalışıyor musunuz?

Benim de kucuklerim İkiz.25 aylık oldular. en başından beri kendim baktım.esim de yardımcı oldu tabi.annem uzakta kv yakin.kv gel bana birlikte bakalım dedi.istemedim.ucretsiz izin aldım.ustelik iki yaşına kadar hep gazliydilar.kesinlikle zordu ama geçti şükür.


İkizleriniz ne kadarlık?ayirin evi ömür geçmez.kendiniz düzen oturtursaniz inanın çok rahat oluyor.sizin borunuz öter evde.sizin kurallarınıza alışırlar.
 
ikinci bebeğim ikiz olunca mecburen beraber oturmaya başladım.
Niye “mecburen”? İkizi olan her kadın kaynanasıyla birlikte mi yaşıyor? Maddi durumunuz da kötü değilmiş, kıyın paraya. Ya çalışmayın, izin alın, evde kendiniz bakın. Ya da bakıcı bulun. Kadın belli ki torunlarını seviyor ama bu duruma da sinir oluyor.
 
Aileme laf söylüyorsa istedigi kadar iyi olsun benim icin bitmistir .Iyiligi bana degil torununa
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…