Kayınvalidem

Kayınvalidemle aram gayet iyidir ve kendisi son zamanlarda bana çok destek oldu sağolsun. Ama kendisi de bilir ki büyük ev işlerini ben kendi evimde de kendim yapmam. Hele ki çocuğum bir yaşındayken temizliği geçtim survivor modunda yaşıyordum. Şu an benden ev işi yardımı istese ücretiyle birini tutardım ona.
Sizin durumunuzda ise oralı bile olmazdım. Ben çocuğa anca yetişiyorum evde yemek bile yapamıyorum diyip işin içinden çıkardım.

Hayatta gitmem. Bir bahane bulun ısrar ederse de açık açık sen niye bana gelmedin derim

Tadilat için gelini çağırmak ne kadar çirkin. Üstelik 1 yaşında bebeği varsa daha da fena. Bu kayınvalideler ne kadar vicdansızlar gerçekten akıl almıyor.

Yerinizde olsam gitmem. Eşinizin de gönlü razı olmaz herhalde.

Hiçte gitmem kendini kullandırma milletin hizmetçisi senmisin...annen seni bir daha dünyaya getirmeyecek kendi degerini kendin belirle
Bazen gitmem hafta da bir gittim diye kaynanamin suratını görsen sanki dersin mecburum yanına gitmeye işini yaparsan kızısin yapmazsan senden kötüsü yok

İşini yapmanız gerçekten büyük saflık olur . Çocuk durmuyor ben kendi işimi yapamıyorum deyin geçin

Sizin yüzünüz yumuşaktır belki. Bazı insanlar kullanır böylelerini. 1 yasında çocuğu olan birinden nasıl temizlik bekliyorsa hayret birşey.
Gecen sene lohusaydim bebeğim kırkı çıkmamıştı ayaklarına çağırdılar bunlar ekmek yaparlar ki senelik o kaynanam sende lohusasin demedi bana bebeğe halası bakar sende yardım edersin diyen kadındı anlatsam sen safsin salaksın dersin bana öyle davrananlara ben yine merhamet ediyorum

Gecen sene lohusaydim bebeğim kırkı çıkmamıştı ayaklarına çağırdılar bunlar ekmek yaparlar ki senelik o kaynanam sende lohusasin demedi bana bebeğe halası bakar sende yardım edersin diyen kadındı anlatsam sen safsin salaksın dersin bana öyle davrananlara ben yine merhamet ediyorum
Yok canım hic öyle demeyecegim. Benzer şeyleri ben de yaptım zamanında. Çok fazla taviz verdim sırf sorun çıkmasın diye ama karşılığını hic alamiyorsun. Biz yıllardır görüşmüyoruz eşim de dahil. Sorsan en kötüsü biziz 😒

Kesinlikle yapma. Benzer durumdayız. Kayınvalidem bana yardımcı oluyordu ama ben de ona yapıyordum. Şimdi eltim daha yakınında hatta onda kalıyor bazen. Gecen camları silinecekmiş ima etti. Ben de yapamam x e söyle o yapsın seninle kalan o dedim. Gıkı cıkmadı.

Evet neden ediyorsunuz? Neden acaba yapsam mı diyorsunuz? Eşinizin hatrı birtek sizde mi var? Boşverin. Bu arada iyiki lohusayken gelmemiş Allahın sevdiği kuluymuşsunuz

İşini yapmanız gerçekten büyük saflık olur . Çocuk durmuyor ben kendi işimi yapamıyorum deyin geçin

Evet neden ediyorsunuz? Neden acaba yapsam mı diyorsunuz? Eşinizin hatrı birtek sizde mi var? Boşverin. Bu arada iyiki lohusayken gelmemiş Allahın sevdiği kuluymuşsunuz
Onlar ayağına bekler gelmezler kendimden taviz veriyorum sırf üzülmesin diye eşim kısacası salaklık ediyorum bunu da kabul ediyorum

Kesinlikle yapma. Benzer durumdayız. Kayınvalidem bana yardımcı oluyordu ama ben de ona yapıyordum. Şimdi eltim daha yakınında hatta onda kalıyor bazen. Gecen camları silinecekmiş ima etti. Ben de yapamam x e söyle o yapsın seninle kalan o dedim. Gıkı cıkmadıl
Kesinlikle yapma. Benzer durumdayız. Kayınvalidem bana yardımcı oluyordu ama ben de ona yapıyordum. Şimdi eltim daha yakınında hatta onda kalıyor bazen. Gecen camları silinecekmiş ima etti. Ben de yapamam x e söyle o yapsın seninle kalan o dedim. Gıkı cıkmadı.
Senin ki yine yardım etmiş benim kinin bana bir hayri olmadı yok anam sorun bende sesim çıkmadı sürece çok kullanılcam

Onlar ayağına bekler gelmezler kendimden taviz veriyorum sırf üzülmesin diye eşim kısacası salaklık ediyorum bunu da kabul ediyorum

Eşiniz lohusa karısına yardımcı olmayan annesine yardım etmediğiniz de üzülüyor mu? Bu arada size yardım etmek zorunda değil ama o zaman beklemeyecekte.

Yok canım hic öyle demeyecegim. Benzer şeyleri ben de yaptım zamanında. Çok fazla taviz verdim sırf sorun çıkmasın diye ama karşılığını hic alamiyorsun. Biz yıllardır görüşmüyoruz eşim de dahil. Sorsan en kötüsü biziz 😒
En iyi mesafe koymak iste onu eşten dolayı yapamıyorsun Kendimi mecbur hissediyorum sanki bu çok canımı sıkıyor ve çok mutsuz oluyorum

Eşiniz lohusa karısına yardımcı olmayan annesine yardım etmediğiniz de üzülüyor mu? Bu arada size yardım etmek zorunda değil ama o zaman beklemeyecekte.
Evet yardım etmek zorunda değil bunu hep derim ama benden de beklememeli eşim sen haklısın şu bu der bende arada kalmasın diye yapma zorunluğunda hissine kapılıyorum aslında ben lohusayken yardımdan ziyade benim o halimle bende iş güç beklediler kısacasi içime zehir ettiler o güzelim zamanları laf sokmalar şu bu anlatsam bitmez ama işte insanın kalbi doğrulmuyor o günler aklıma geldikce

Evet yardım etmek zorunda değil bunu hep derim ama benden de beklememeli eşim sen haklısın şu bu der bende arada kalmasın diye yapma zorunluğunda hissine kapılıyorum aslında ben lohusayken yardımdan ziyade benim o halimle bende iş güç beklediler kısacasi içime zehir ettiler o güzelim zamanları laf sokmalar şu bu anlatsam bitmez ama işte insanın kalbi doğrulmuyor o günler aklıma geldikce

Çok haklısınız hep diyorlar ya olaylar unutulur da ne hissettirdiği unutulmaz diye. Arada kalacaksa da kalsın boşverin onu da kocanız düşünsün arada kalıp kalmamak onun elinde.

Senin ki yine yardım etmiş benim kinin bana bir hayri olmadı yok anam sorun bende sesim çıkmadı sürece çok kullanılcam
Sesiniz çıksın, net şekilde ben yapamam diyin.

Benim kaynana da aynı. Asla hiçbir konuda desteği olmadı. Hamileyken eşim annesine "sarma yapar mısın sarma aşeriyor" dediği halde yapmadı, hiç de yapamam çok yorucu dedi. Daha bir sürü şey.

Şimdi ben de misafir gibi gidip geliyorum, bir çatal bile kaldırmıyorum.

Benim de ilk kızım bir yaşındayken kurban bayramında ordaydik. Bunlar kurbanı kesmeye köye gideceklerdi ben de kızımla evde kalacaktım, erkenden kalktık kahvaltı yaptık. Baktım bu acele ediyor hadi geç kalmayalım diye dolaşıyor ortalıkta. Masa da ortada. "Burayı toplamadan mi gideceksniz. Ben hiç toplayamam çocuk durmaz, akşama kadar burası böyle kalır ona göre" dedim.
Aslında bal gibi de toplardım beş dakikalık iş ama onun yaptığı bencillikler karşısında bunu hak etti dedim 🙈

Sekiz yıllık evliyim, sadece iş yaptığım zamanlarda kızım der 😅 onun dışında adımı bile zor söyler dili acıyor herhalde 😅

Back
X