Kayınvalidem

Hayırlı sabahlar tecrübeli hanımlar şimdi benim konu benim kayınvalidem hiç bir şekilde evime taşındığım da eşim eve gelsen oğlana baksan da bizde yerleştirsek falan dedi ben yapamam rahatsızım falan dedi lohusaligim da ne aradı ne sordu ayaklarına beklediler o halimle şimdi evinde tadilat var beni çağırıyor bakmayın rahatsızım dediğine benden iyi yapıyor herşeyi diğer eltimde var o gezmeye falan gittimi çocukları bunun başına atar çokta güzel bakar şu ara onu cagirmiyor beni çağırıyor benim de bebeğim bir yaşında sağolsun durmaz hiç ben takılmak istemiyorum bazen boşver aman diyorum eşimin hatri için yapayım diyorum bazen de kendimi salak gibi görüyorum
Bana hiçbir yardımı dokunmayan birine asla yardım etmezdim

Hayırlı sabahlar tecrübeli hanımlar şimdi benim konu benim kayınvalidem hiç bir şekilde evime taşındığım da eşim eve gelsen oğlana baksan da bizde yerleştirsek falan dedi ben yapamam rahatsızım falan dedi lohusaligim da ne aradı ne sordu ayaklarına beklediler o halimle şimdi evinde tadilat var beni çağırıyor bakmayın rahatsızım dediğine benden iyi yapıyor herşeyi diğer eltimde var o gezmeye falan gittimi çocukları bunun başına atar çokta güzel bakar şu ara onu cagirmiyor beni çağırıyor benim de bebeğim bir yaşında sağolsun durmaz hiç ben takılmak istemiyorum bazen boşver aman diyorum eşimin hatri için yapayım diyorum bazen de kendimi salak gibi görüyorum
Açık açık konuşun, içinizde kalıp size dert oluyor, dışınıza çıksın millete dert olsun." Ben muhtaçken aman bi işe yararım diye kaçacak delik aradınız, ırgat lazım olduğunda da aklınıza ilk ben gelmeyeyim bari artık. Çocuklarına baktığın gelinin gelsin pisliğini temizlesin. " deyin. Nolur ki çok çok, ne değişir hayatınızda? Anasının evini temizlemediniz diye kocanız mı boşar?

Pişkin pişkin sizden yardım mı istiyor birde hasbam... Ve evet giderseniz salak gibi hissetmeyin direkt salak olmayın demek istedim...

Gerçekten sizin gibileri anlamıyorum.
Eşimin hatrı için, ağzımın tadı kaçmasın diye, konuşamıyorum vs vs bahaneleriniz var.
O zaman gidip yapacaksınız.
Kendinizi de enayi gibi hissedeceksiniz.

Kendinizi savunmak bu kadar zor olmamalı.
Gelemem demek bu kadar mı size layık bir duruş değil.
Kadın size yapamam demiş, gelmemiş, bakmamış, aramamış ama siz size zerre değer vermeyen insana hala gideyim diye düşünüyorsunuz….

Ne koydun avcuma ne surucem yuzune derler. Bana bi adim gelene ben de bi adim giderim. Ne eksigi ne fazlasi. Kimin bebesine bakiosa o gitsin yardima

Sesiniz çıksın, net şekilde ben yapamam diyin.

Benim kaynana da aynı. Asla hiçbir konuda desteği olmadı. Hamileyken eşim annesine "sarma yapar mısın sarma aşeriyor" dediği halde yapmadı, hiç de yapamam çok yorucu dedi. Daha bir sürü şey.

Şimdi ben de misafir gibi gidip geliyorum, bir çatal bile kaldırmıyorum.

Benim de ilk kızım bir yaşındayken kurban bayramında ordaydik. Bunlar kurbanı kesmeye köye gideceklerdi ben de kızımla evde kalacaktım, erkenden kalktık kahvaltı yaptık. Baktım bu acele ediyor hadi geç kalmayalım diye dolaşıyor ortalıkta. Masa da ortada. "Burayı toplamadan mi gideceksniz. Ben hiç toplayamam çocuk durmaz, akşama kadar burası böyle kalır ona göre" dedim.
Aslında bal gibi de toplardım beş dakikalık iş ama onun yaptığı bencillikler karşısında bunu hak etti dedim 🙈

Sekiz yıllık evliyim, sadece iş yaptığım zamanlarda kızım der 😅 onun dışında adımı bile zor söyler dili acıyor herhalde 😅
Ne güzel cevap veriyorsunuz var bende susarım saf gibi

Gerçekten sizin gibileri anlamıyorum.
Eşimin hatrı için, ağzımın tadı kaçmasın diye, konuşamıyorum vs vs bahaneleriniz var.
O zaman gidip yapacaksınız.
Kendinizi de enayi gibi hissedeceksiniz.

Kendinizi savunmak bu kadar zor olmamalı.
Gelemem demek bu kadar mı size layık bir duruş değil.
Kadın size yapamam demiş, gelmemiş, bakmamış, aramamış ama siz size zerre değer vermeyen insana hala gideyim diye düşünüyorsunuz….
Doğru diyorsunuz niye böyleyim ben anlamıyorum tepki koyduğum zamanlar da oldu ama eşime oldu onlarla muattap dahi olmak istemediğimden bu durumları yaşıyorum

Benim de 6.5 aylık bebem var ona rağmen sürekli ama sürekli yok evim cok kirli yok buram ağrıyor nasıl yapıcam vs vs söylenip duruyor ben de her defasında ben nasıl yapayım bebeğim hic durmuyor yardımcı abla cagırıcam o yapıcak diye gecistiriyorum anlamıyor ama anladığı dilden konuşuyorum

Açık açık konuşun, içinizde kalıp size dert oluyor, dışınıza çıksın millete dert olsun." Ben muhtaçken aman bi işe yararım diye kaçacak delik aradınız, ırgat lazım olduğunda da aklınıza ilk ben gelmeyeyim bari artık. Çocuklarına baktığın gelinin gelsin pisliğini temizlesin. " deyin. Nolur ki çok çok, ne değişir hayatınızda? Anasının evini te
Açık açık konuşun, içinizde kalıp size dert oluyor, dışınıza çıksın millete dert olsun." Ben muhtaçken aman bi işe yararım diye kaçacak delik aradınız, ırgat lazım olduğunda da aklınıza ilk ben gelmeyeyim bari artık. Çocuklarına baktığın gelinin gelsin pisliğini temizlesin. " deyin. Nolur ki çok çok, ne değişir hayatınızda? Anasının evini temizlemediniz diye kocanız mı boşar?

Aslında hiç bişey demez gitmesem ama ailesi ile sırf sorun yaşamasın benim yüzümden üzülmesin diye zorluyorum böyle inanın şu sözleri söylemeyi çok isterdim

Alıntı berbat olmuş o yüzden son mesajı alıntılayamadım. Ailesi ile arasındaki şey sizi ilgilendirmez. Kötü olmak istemeyen gitsin kendi yapsın anasının işini. Size böyle bir istekle de gelmemiş eşiniz neden kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz?

Doğru diyorsunuz niye böyleyim ben anlamıyorum tepki koyduğum zamanlar da oldu ama eşime oldu onlarla muattap dahi olmak istemediğimden bu durumları yaşıyorum
Söyleyeceksin.
Eşinle aranı neden gereceksin ki…
O sana nasıl söyledi, sende gelemiyorum kusura bakmayın diyeceksin.
Demezsen enayi gibi adam kullanmaya bayılıyorlar. Üzerler ve üzdüklerine dönüp bakmazlar.
Hayat kısa ve inan kuşlar çok güzel uçuyor, arada gökyüzünde bak çok güzel….

Back
X