Kayınvalidem

AYDINLIK1234

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2010
16
0
86
Ankara
Merhaba arkadaşlar;
Uzun süredir üyeyim ama ilkdefa konu açıyorum.Ben 5 senelik evliyim ve 22 aylık bir oğlum var annem hasta olduğu için ve ben çalıştığım için bebeğime kayınvalidem bakıyor ama çok sorun yaşıyoruz.Size en son olan olayı anlatmak istiyorum artık ne yapacağımı şaşırdım.2 hafta önce eşimle işi dolayısı ile(çok geç gelmeleri veya hiç gelmemesi)tartıştık arabada. Bebek kayınvalidemlerdeydi ve biz almaya gidiyorduk ben yolda tartıştığım ve birazda ağladığım için yukarı çıkıp almak istemedim ve eşime söyledim bebeği almasını.Eşim gitti 5 dakika sonra beni aradı ve yiğitin(oğlumun)ağladığını giydiremediklerini ve benim oraya gelmemi söyledi.Bende gittim kapıyı bana açar açmaz kayınvalidem niye gelmediğimi ,çocuğu niye ağlattığımı,zaten oğlunun çalıştığını çanta ile çocuğu nasıl taşıyacağını bağıra bağıra söyleyip durdu ama arkadaşlar yanlış anlamayın kayınvalideme göre ben işe değil gezmeye gidiyorum.Bende buna karşılık benimde çalıştığımı yiğiti hergün minibüsle benim alıp bıraktığımı söyledim bana verdiği cevap ben yapmak zorundaymışım çünkü ben anneymişim ama loğlu yapmazmış.Neyse biz eve gittik 5 dakika sonra kapı çaldı gelen kayınpederim benim derdim neymiş oğlu işe gidiyomuş karıya kızamı gidiyomuş ben ona gelince hizmet yapacağım yere surat asıyomuşum falan filan.Neyse çok uzun oldu bu olaydan sonra yiğiti babası bırakıyo babası alıyo yada kayınvalidem bize geldiğinde hiç konuşmuyorum eşim sabah getiriyor annesini ben gelincede hemen gidiyor sizce araya mesafe koymakla iyiymi yaptım bazen üzülüyorum ama sonra onlar istedi böyle olmasını diyorum.

e biraz haketmişler iyi de omuş diyeceğim ama...

sizbir ailesiniz uzaması ve işin gerilmesi iyi olmaz. bebeğinize yine de bakamsı bakıcı tutun dememesi çok güzel bir davranış. bence bir elini öpüp anne o gün böyle böyle yaaşndı sanırım birbirimizi yanlış anladık diyip son verebilirsiniz bu gerilime.
en azından zeytin dalı uzatan szi olursunuz. bazen büyükler sert olabiliyor. düşüncesiz davranıyorlar.

Benimde 4 yaşında bir oğlum var 3 yıl kayınvalidem baktı şimdide ara ara bakıyor baktıkları süre içerisinde insan inanılmaz gebe kalıyor ve davranışları belki günün yorgunluğundan sana patlıyor zaman zaman bende bunlara maruz kaldım çocugunuzun güvenilir ellerde olması sevgiyle büyümesi elbette güzel ama huzur istiyosanaız ya kreş yada bakıcı derim şuan oğlum kreşte emin olun huzur geliyor kreşin olumsuzlukları olmakla beraber en azından gebe kalmıyorsunuz bana kalırsa bu olay biraz sakinleştikten sonra konuşun tatlıya bağlamaya çalışın ama kreş yada bakıcıyı düşünün derim maddi imkanınız varsa tabi

Canım ılk basta kocan sıkayetcımıde kayınpederın sen benım oglumdan ne ıstıoyorsun dıyor !
Ahh ahh ben anlamıyorumkı bunları ne ıstıyorlar :S
Ama mesafe koymakla en ıyısını yapmıssın cnm haketmısler cunku
Bende olsam aynısını yapardım
ne demek o
bagırıp cagırmak ınsana kendı annesı babası kapıya dayanıp bagırıp cagırmıyorsa Bıur kayınvalıde/kyınpeder nasıl saygı ıstıyorsa gelıne/damata saygı gostermelıler bence
Allah yardımcın olsun

Ben genelde çocuğun anneyle birlikde büyümesinden yanayım..
Tabiki siz çalışıyorsunuz size hak veriyorum sizde bayılarak değil mecburen bırakıyorsunuz..
Kadın yaşlıysa ve çocuk o gün çok huzursuz olup onu üzdüyse sinirle söylemiş olabilir mi?
Hani bi anlık öfkeyle belki sizi kırmak istemiyordur ama çocukda gün içinde belki uyumamış , yememiş huysuzlanmıştır.
O da bi şekilde ruh haline size yansıtmıştır..
Ama kayınpederinizin evinize gelip benim oğlum karıya kızamı gidiyor surat asıyorsun tabiri yanlış..
Ufak tefek bu tarz sorunlar için kapı arşınlanmaz kii.
Sakin olun o bence k.v anlık ruh hali bişicik olmaz..
Düzelir ağlayıp üzmeyin kendinizi
Sizde çalışıyorsunuz gezmiyorsunuz anlasınlar sizi zevkinizden mi bırakıyorsunuz canım onlara çocuğunuzu
Siz haklısınız sakin olun üzülmeyin..
Mutluluklar..

Son düzenleme:
e biraz haketmişler iyi de omuş diyeceğim ama...

sizbir ailesiniz uzaması ve işin gerilmesi iyi olmaz. bebeğinize yine de bakamsı bakıcı tutun dememesi çok güzel bir davranış. bence bir elini öpüp anne o gün böyle böyle yaaşndı sanırım birbirimizi yanlış anladık diyip son verebilirsiniz bu gerilime.
en azından zeytin dalı uzatan szi olursunuz. bazen büyükler sert olabiliyor. düşüncesiz davranıyorlar.

Katılıyorum, fikirlerinize
Kayınvalidenin de akşamın yorgunluğuyla birde tavır görmek hoşuna gitmemiş belli ki.
Çocuk bakmak hiç kolay değil, hele o yaşta bir hanım için çok yorucu ve meşakatli bir iş olsa gerek.

Haa bir de kayınvalideler, oğulları gelinleri ile kavga edince, gelinleri haklı olsa ve bunu kendileri de bal gibi bilseler bile oğullarına hak verirler. Bu konuda çok dikkatli olmak ve yaşanan ufak tefek tartışmaları ailelere yansıtmamak lazım.:79:

Oğulları karıya kıza gitmiyormuş, işe gidiyormuşta, siz nereye gidiyormuşsunuz, tövbe Allahım.
Oğulları çalışıyor siz de çalışıyorsunuz, babası çıkıp alınca eksiliyormuymuş.
Oğullarının incileri mi dökülüyormuş, annesi zorundaymışta, baba ne işe yarıyormuş,
çocuğu yapmaya mı sadece.
Az bile yapmışsınız, ne cahil insanlar.

aaa ne münasebet yaa..kayınpeder hızını alamamış gelmiş hesap soruyor
hadsiz adam..onu ne ilgilendirir..ne kendini bilmezlik..
kesinlikle mesafe koymakla iyi yapmışsın bence..oturup düşünsünler ne yaptıkta bu davranışla karşılastık diye..boylece bi daha düşünerek adım atarlar..huzursuzluk olmasın diye görmezden gelirseniz her seferinde dozu biraz daha artar saygısızlıklarının..duracağı yeri bilmeli herkes

valla kayınvalidenizle olan konuşmanız yalnız bundan ibaretse belliki siz yukarı çıkmadan önce eşiniz dert yanmış annesine.yoksa sizin eşinize kırgın olduğunuzu surat yaptığınızı nerden anladılar?eğer öyleyse ben burda eşinize çok kızdım.kaynananız ve kayınpederinizide hiçkafanıza takmayın..naparsanız yapın siz el kızısınız.kendi kızına da öle dicekmiydi acaba.damadım bakamaz ama sen bakmak zorundasın diye...mesafenizi koruyun derim ben.Allah böyle insanlara akıl fikir ve vicdan versin.adaletli gözle bakmayı nasip etsin inşaallah

kaynanan ve kayınbabanın tavrı hiç hoş değil:20:
ama madem çocuğuna bakıyorlar bu durumu uzatma derim ben
maalesef aile içinde bu tarz tatsızlıklar yaşanabiliyor idare etmek gerek

yazık ya insanlar ekmek parasının peşinde işittiklere laflara hakaretlere bak çok üzüldüm canım ya en güzeli mesafe koymak bence yüz vermeye gelmiyor işte kıyamam sana üzülme lütfen canım:(

ben her zaman mesafeden yanayım ama çocuğunuza bakarken ne kadar mesafeli olursunuz bilemiyorum. kayınpederinizde ayrı bir alem. o da benim kayınpeder gibi kafadan sorunlu galiba.

cnmm seni cok ıyı anlıyorum aynı benım kayınvalıdemm...
bende calısıyorum kızım 19 aylık ılk yıl kayınvalıdem baktı allahım hemde ne bakmak:14: her gun aglaya aglaya bırakırdım cougu suc bende olurdu bende calısıyorum ekmegımı kazanıyorum ama onlara gore gezme gıbıymıs benım ısım o nasıl oluyorsa neyse.
bende bıgun dayanamadım patladım ne yanı senın oglun calısıyorda ben otlamaya mı gıdıyorum dıye aldım cocugu hemen cagırdım annemı allaha sukur dımdı annem bakıyo yarabbım kurtuldum k.v. den :9: cnm neden butun kayınvalıdeler boyle anlamıyorum ya.. gelınlerıne ınsan gıbı muamele yapsalar aslında sonucta bız onların ogullarıyla evlıyız ve ogullarını bu kadar sevıyolarsa ogullarının mutlulugu esıttır onların mutlulugu ama nerde....

az bile yapmışsınız. bakıyorsa kendi torununa bakıyor lütfetmiyor yani. siz de bebeğiniz oldu diye tüm hayatınızı evde dört duvar arasında geçirmek zorunda değilsiniz sonuçta,ekonomik özgürlüğünüz olduğu için çekemiyorlardır tabi.
bence hiç yüz göz olmayın madem çift maaşlısınız tutun bi bakıcı kreş yaşı gelene kadar, kaynana çenesi çekmekten iyidir. biliorum ki benm bebeğim olunca kayınvalidem koşa koşa gelip yanımıza yerleşmeye kalkıcak asla kabul etmicem gelsin görsün sevsin ama bebeğimi onun yetiştirmesini istemiorum asla. anne düşmanı yetiştirir bu tip insanlar çocuğu da. benim de annem çalışıyordu hep bakıcılarda kreşlerde büyüdüm noldu gayet başarılı bi iş hayatım var. kamera vs yerleştirin evinize gizlice çocuğunuza nası bakıyor allah bilir.

Nedir bu kaynanaların oğlan merakı. Oğlu şöylemişde oğlu böyleymişde bla bla bla:36:

az bile yapmışsınız. bakıyorsa kendi torununa bakıyor lütfetmiyor yani. siz de bebeğiniz oldu diye tüm hayatınızı evde dört duvar arasında geçirmek zorunda değilsiniz sonuçta,ekonomik özgürlüğünüz olduğu için çekemiyorlardır tabi.
bence hiç yüz göz olmayın madem çift maaşlısınız tutun bi bakıcı kreş yaşı gelene kadar, kaynana çenesi çekmekten iyidir. biliorum ki benm bebeğim olunca kayınvalidem koşa koşa gelip yanımıza yerleşmeye kalkıcak asla kabul etmicem gelsin görsün sevsin ama bebeğimi onun yetiştirmesini istemiorum asla. anne düşmanı yetiştirir bu tip insanlar çocuğu da. benim de annem çalışıyordu hep bakıcılarda kreşlerde büyüdüm noldu gayet başarılı bi iş hayatım var. kamera vs yerleştirin evinize gizlice çocuğunuza nası bakıyor allah bilir.

Lütfediyor elbette. kendi torunu tamam ama bakmak zorunda değilki, kimse de bakmak için zorlayamaz.

ben de her zaman mesafeden yanayım ama çocuguma baktırıcak kadar yakınsam işime geldiği zaman uzak durmak gibi bişey yapamam
onları desteklemiyorum yanlış anlaşılmasın hareketleri çok yanlış
ama ben nolursa olsun o arabadan iner cocugumu almaya cıkar bi selam verirdim hal hatır sorardım
ağlamış da olsam nolursa olsun... veya eşimle, gitmeden önce gerginlik çıkmasın diye, o an tartışmazdım
ne olursa olsun akşam evimize gelmeden ağzımı açıp bişey demem eşime ben
kavgaysa da o zaman, söylenmeyse de o zaman, naz yapıp şımarma da o zaman...

ama allah öyle kayın valideyi de kayın pederi de düşmanıma bile vermesin
suyuna gitmek değil de, sorunları önleyecek yaklaşımlarda bulunun bence

Canım öncelikle Allah yardımcın olsun .cahil insanlarla ugraşmak baya bir zordur.istedigin hürmetide hizmetide yapsan huyları nankörse nankör olurlar yaptıgını bilmezler.Sonuçta sende çalışıyorsun eşin gibi. ve her işin zorlugu vardır.takdir edip destek olucaklarına fitne verip huzurunu bozmuşlar.çocuk için bakabilir tamam her kayınvalde bakmaz ama kendilerine benzeteceklerse hiç bakmasınlar daha iyi.çok mecburiyetin yoksa çalışmaya kendi evinde sen bak çocuguna.ama mecbursanda kreşe yada nebilim yakın tanıdıklarından birine baktır ücretle.Üstelik kayınbabanada neoluyo onuda anlıyamadım oglu çalışıyosa sen de çalışıyorsun nankör insanlara tahammül edemiyorum.mesafe koymakla iyi etmişsin çok yakın olursan her şeyinize karışırlar bence çocuguda kreşe ver kendinide üzme mutluluklar dilerim:16::70:

arkadaşlar bazılarınız lütfediyor demişsiiz ama ben istemedimki bakmasını.Zorla baktı biz onlardan uzak biryerde oturuyorduk bebekten önce onlara yakın olalım diye evi bulup ben istememe rağmen eşimin zoru ile taşındık.Yoksa bebekten önce resmi bir ilişkimiz vardı.Haftada 1 gün görüşürdük.Sonra bebek olunca lohusalığımda bzde 20 gün kaldı ama anlatamam o 20 gün benim için çok zor geçti.

Back
X