Kayınvalidem

kayınvalidenden nefret ediyorum evliliğimin icine etti kocamı doldurup hep üstüme saldı. Yalvardım dogruları görmesi için hep annesini tuttu. Aksam gelince konusucam ama bıktım inan cnm artk kavga etmekten her hafta mutlaka bir sorun yaratıyor beni 1 senede ne hale getirdiler

seni gerçekten çokkkk iyi anlıyorum...iki yılı geçti bn evleneli..benim de evliliğimn ilk birbuçuk yılı böyle geçti son altı aydr nispeten daha iyi.eşime yansıttıkça çok kötü oldu.bir kere sen haklsın diemiyordu...hep ailesini savundu göznn önnde olduğu halde zaten göznn görmediklerine inanmıyordu bile.beni suçladı falan..ama şimdi ben ses çıkarmıyorum eşime ve çok iyi aramız..erkekler böyle demek...ailesi kendisine bişey dedi mi haşlar durur benim eşim bide ama ben laf etmeyeceğim onu dedi bunu dedi..ama ilk zamanlara oranla beni dinlemeyi öğrendi ben de öfkeyle kırıcı konuşmuyorum..hatta geçen olan bir olayda bana haklısın bile dedi:52::52::52:ama engüzel zamanlarm heba oldu ben böyle olacağını düşünmemiştim hiç...ve bunlarla uğraşmak içinde evlenmemştmm:47:sabrettim ama bianlık öfkeyle herşey bitebilirdi bunu çok iyi anladım...gerçi tehlike hala geçmiş değil birşey daha olursa kaldıramam diyorum kendime:43:inan çok doluyum ben de anlatsam zman yetmezzz:47::47:allaha havale et..bir hadis var peygamberimizin çok hoşuma gider ''yaktığınız can kadar canınz yanacak,üzdüğünüz kadar üzüleceksiniz'' inşşalahhhhh rabbimmm herkese adaletini gösterr bizlere yapılanların hesabını sorar ennnnnnn kısa zamanda..bizim tek suçumuz sevmek ama suistimal ediliyor maaleseff:47::47::47:kendini de evliliğini de yıpratma kocanı seviyosan..nasılsa bişey değişmiyor.bari aranız da psikolojn de bozulmasın

kızlarr neden bizlerin kocası ailelerimizden bu kadar laf yemiyor laf sokulmuyorda bize neden böyle davranılıyooorr :5:

Evliliğimizde en büyük sorun bu konular eşim saolsun ailesinee toz kondurmazz :47: Biliyor aslında ama kabullenmiyoorr hiç demiyor ki karıcım haklısın sana haksızlık yapıyorlar o kadar hizmet ediyorsun eline sağlık demiyorlar sana sıcak davranmıyorlarr seni aramıyorlar değer vermiyorlar demiyooorr :47:

Sayacak yüreğim yok eşimle bugün çok kötü tartıştık beni bıraktı gitti çarşıda eve 1 saat uzaklıkta yolu kendim kendime gittim çok koyduuu zor iştee sevgili olsan ayrılırsın ama evli oluncaa zooorrr neden benim eşim böyle neden hiç mi değerim yok hiç mi düşünmez insan bu kadını ben nasıl tek başına bıraktım diyee yüreğim acıyoor kızlarr içimm yanıyoorr :43:

O böyle yaptıkça ailesinden daha da uzaklaşıyoorummmmmm

ahhh canım benim yaaa hepimizin kaderi bunlarla uğraşmakla mı yazıldı yarabbimm:43::43:söyleme eşine yaptıklarınıı...görseler bile ses edemezlerrr..lafı çak oturt yapabilioyrsannn.aranız bozulurr.aynı benm eşimin yaptığıı bilip kabullenmemek..zamanla oda görür der haklı olduğunuu.ben duydum 2 yılın sonnda ilk defa:52:oğluşlarını başka biriyle paylaşamıyorlar ellerinden aldık bzi onları neden anlamıosn ya:52::52:benm k.valideme gelin almışsn hayırlı olsun dedklerinde ne diyormştu biliyormsn ben gelin almadımki oğlum evden gtti ne dmek bu yaaaa:47::47:daha neler neler..naptım evliliğimi yıprattm annen onu dedi ablan bunu dedi ablan hgeldn demedi eşim de hemen niye hep benm ailemn yaptıklarını konuşuyorz derdi sanki benm ailemn bişey yaptığı varmş gbii:47:söyleme eşine boşver gel burda bizlere anlatt tek sen değilsn bu sorunu yaşayan.patlama yaşanacak zaten yakında boşanma konusunda bunların yznden..eskiler nasıl katlanırmştı hayret hemde aynı evde tüm sülalee allahımmmmmm katil olmak çok kolay olurdu herhalde:47:biz böyle tahamml edemıorz.ailesinden uzaklaşma inadına gerekeni yap eşin görsünn anlar seni bir süre sonra..sen de onlara laf sok mesela laf sokuyorlarsa ben daha tam beceremiyorum ama :52:

ahhh canım benim yaaa hepimizin kaderi bunlarla uğraşmakla mı yazıldı yarabbimm:43::43:söyleme eşine yaptıklarınıı...görseler bile ses edemezlerrr..lafı çak oturt yapabilioyrsannn.aranız bozulurr.aynı benm eşimin yaptığıı bilip kabullenmemek..zamanla oda görür der haklı olduğunuu.ben duydum 2 yılın sonnda ilk defa:52:oğluşlarını başka biriyle paylaşamıyorlar ellerinden aldık bzi onları neden anlamıosn ya:52::52:benm k.valideme gelin almışsn hayırlı olsun dedklerinde ne diyormştu biliyormsn ben gelin almadımki oğlum evden gtti ne dmek bu yaaaa:47::47:daha neler neler..naptım evliliğimi yıprattm annen onu dedi ablan bunu dedi ablan hgeldn demedi eşim de hemen niye hep benm ailemn yaptıklarını konuşuyorz derdi sanki benm ailemn bişey yaptığı varmş gbii:47:söyleme eşine boşver gel burda bizlere anlatt tek sen değilsn bu sorunu yaşayan.patlama yaşanacak zaten yakında boşanma konusunda bunların yznden..eskiler nasıl katlanırmştı hayret hemde aynı evde tüm sülalee allahımmmmmm katil olmak çok kolay olurdu herhalde:47:biz böyle tahamml edemıorz.ailesinden uzaklaşma inadına gerekeni yap eşin görsünn anlar seni bir süre sonra..sen de onlara laf sok mesela laf sokuyorlarsa ben daha tam beceremiyorum ama :52:

Canım benim kayınvalidem patlayacak bomba gibi herhangi bir laf soksam hareket yapsam kıyamet korapıyor kkki ben hiçç laf sokmadımmm

anlatayımm

eşim ameliyat olması için kayseriye ailesinin yanına gittik ve 31 aralıkta kayseriye indik 1 ocak sabahı kahvaltı ediyoruz eşim bilir ben öyle buzdolabı süslerine filan bayılırım kokoşum zcık :27:

neyse dediki
eşim " hayatım bak annemlerden al beğendiğğini cok varmıs" dedi
bende kalktım yerimden buzdolabı süslerini alır gibi yaptım eşimde bende güldük
kayınvalidem " yaşlanınca kurt kuzunun maskarası olurmuşş sen beni mi oynatıyoonnnn diye diyee bağırdı kıyamet kopardı
eşim " anne yanlış anladın kız şaka yaptı" desede boşşşşş

ben sinirlendim eşim üzülmesin diye içeri salona gittim tabi masayı toplamadım

neyse aradan 1 saat geçti içimden dedimki iiyilik sende kalsın moonsun Allah için kalk yap eşin üzülmesin dedim ve mutfagı tıklattım

annee yardıma ihtiyacın var mı dedim hay demez olaydımmm aptalım beenn :43:
kayınvalidem" daha şimdi mi aklına geliyor yardım etmek. Sofrayı topladım hamuru yogurdm herseyi yaptımm şimdi mi yardım ediyorsun (tek yaptııg hamur yogurmak zeteeen )
ben " anne neden öyle söyluyorsun ben sana ne yaptım bu zamana kadar hızmetimi eksik mi ettim"
kv " yoookkk o babanın evindeydi gösteriştiii asıl şimdi önumuzde dönmelisinnn (yalnız ben 1 gece yattım sabahına bunlar oluyoorrr :52:) kızımm millettee ne kayınvalideler var yemek yapmıyorlarr gelinler yapıyoorr kayınvalideleerr yiyooorr şüükkreeettttttt :47: "
ben " anne yapmak istemiyorsan yapma"
eşim duydu içeri girdi annesineee kızdıııı nerdeyse üstünee yürüceekk ben eşimi tuttum

ben " aşkım sakşn ol bişi yokk bişi demedi"
eşim " anne sen ne istiyorsun kız ne dedi saana uzatıyorsunn
kv " ben seni 30 yıl koynumda besleediiimm bir elinn kızı için bunları yapıyorsun " dedi ve kazanı bana dgru fırlattııı başladı ağlaamaaayaaaaaa:47:

ben şokkaaa girrdiimmm dondum kaldımm eşim dediki hadi giyin çıkalım dedii

kvalidem kpederim ve görumcem içeride oturuyorlar bana surat beş karış ben sanki onca lafı demişim gibbii resmenn suratlarıyla kovdullarrr

ee nolduu eşimm o zaman savundu ama şimdii soorrsaaaannn hep dediğii giibbbiii yaptıklarındaaa ne vaaarrrrrr :47: nefret edıyorumm bu laftaaannnnn :47:

bu arada ben bunun gibi orda kaldıgım zaman yuz tane olay yasadımmm :43: 2 kilo verdim 11 gunde sinirdeenn :5: bunları yaşadıgımda 6 aylık evliydiimmm :57:

Canım benim kayınvalidem patlayacak bomba gibi herhangi bir laf soksam hareket yapsam kıyamet korapıyor kkki ben hiçç laf sokmadımmm

anlatayımm

eşim ameliyat olması için kayseriye ailesinin yanına gittik ve 31 aralıkta kayseriye indik 1 ocak sabahı kahvaltı ediyoruz eşim bilir ben öyle buzdolabı süslerine filan bayılırım kokoşum zcık :27:

neyse dediki
eşim " hayatım bak annemlerden al beğendiğğini cok varmıs" dedi
bende kalktım yerimden buzdolabı süslerini alır gibi yaptım eşimde bende güldük
kayınvalidem " yaşlanınca kurt kuzunun maskarası olurmuşş sen beni mi oynatıyoonnnn diye diyee bağırdı kıyamet kopardı
eşim " anne yanlış anladın kız şaka yaptı" desede boşşşşş

ben sinirlendim eşim üzülmesin diye içeri salona gittim tabi masayı toplamadım

neyse aradan 1 saat geçti içimden dedimki iiyilik sende kalsın moonsun Allah için kalk yap eşin üzülmesin dedim ve mutfagı tıklattım

annee yardıma ihtiyacın var mı dedim hay demez olaydımmm aptalım beenn :43:
kayınvalidem" daha şimdi mi aklına geliyor yardım etmek. Sofrayı topladım hamuru yogurdm herseyi yaptımm şimdi mi yardım ediyorsun (tek yaptııg hamur yogurmak zeteeen )
ben " anne neden öyle söyluyorsun ben sana ne yaptım bu zamana kadar hızmetimi eksik mi ettim"
kv " yoookkk o babanın evindeydi gösteriştiii asıl şimdi önumuzde dönmelisinnn (yalnız ben 1 gece yattım sabahına bunlar oluyoorrr :52:) kızımm millettee ne kayınvalideler var yemek yapmıyorlarr gelinler yapıyoorr kayınvalideleerr yiyooorr şüükkreeettttttt :47: "
ben " anne yapmak istemiyorsan yapma"
eşim duydu içeri girdi annesineee kızdıııı nerdeyse üstünee yürüceekk ben eşimi tuttum

ben " aşkım sakşn ol bişi yokk bişi demedi"
eşim " anne sen ne istiyorsun kız ne dedi saana uzatıyorsunn
kv " ben seni 30 yıl koynumda besleediiimm bir elinn kızı için bunları yapıyorsun " dedi ve kazanı bana dgru fırlattııı başladı ağlaamaaayaaaaaa:47:

ben şokkaaa girrdiimmm dondum kaldımm eşim dediki hadi giyin çıkalım dedii

kvalidem kpederim ve görumcem içeride oturuyorlar bana surat beş karış ben sanki onca lafı demişim gibbii resmenn suratlarıyla kovdullarrr

ee nolduu eşimm o zaman savundu ama şimdii soorrsaaaannn hep dediğii giibbbiii yaptıklarındaaa ne vaaarrrrrr :47: nefret edıyorumm bu laftaaannnnn :47:

bu arada ben bunun gibi orda kaldıgım zaman yuz tane olay yasadımmm :43: 2 kilo verdim 11 gunde sinirdeenn :5: bunları yaşadıgımda 6 aylık evliydiimmm :57:

Kaynanalar oğlunu kıskanır. Gelinle paylaşmak istemez. Sizde gitmezsiniz olur biter..

Kaynanalar oğlunu kıskanır. Gelinle paylaşmak istemez. Sizde gitmezsiniz olur biter..

Ben eğer gitmezsem yarın öbür gün eşimde benim aileme gitmek isteemez neden ailemi mutsuz edeyim ki ayrıca ben gitmezsem kayınvalidemin diyeceklerini şimdiden göruyorumm " oğlum bak bizi sayıp gelmıyor ben sana bosuna demedim o lafları bak seni yalnız bırakıyorr sevse seni her zaman yanında olurdu vs " diyip eşimi bana karşı doldurmsına izin veremem. :47:

Kimseyi haklı çıkaramam çunku ben haklıyım eğer gitmezsem onları haklı çıkarırım kii ben kocamı yalnız bırakamam

Nedir bu erkek annesi psikolojisi anlamıyorum, bu gelinlerde analarının kıymetli evladı değil mi , valla okudukça dehşete düşüyorum, Allah selamete çıkarsın kızlar. Bu kaynana durumu feci bir şey.

Nedir bu erkek annesi psikolojisi anlamıyorum, bu gelinlerde analarının kıymetli evladı değil mi , valla okudukça dehşete düşüyorum, Allah selamete çıkarsın kızlar. Bu kaynana durumu feci bir şey.

canım öyle birşey ki Allahh ıslah etsinnn :5:

eşim ameliyta girecek ben deli gibi dua ediyorumda bana ne diyor " abartıyorsun bu basşt bir varis ameliyatı diyipp gülüüyoorrr"
ben eşime usulca diyorum ki " ben kalıcam hastane de yanındaa duruurm "
kv " ne o moonsun sen kalamazsınn oğlan benim oğlummm ben doğurdummm biz kalıcaaazzz "

ben eşime baktım tekrarladım
kv" oğlan benım oglum ben durucaaamm"
bendee " anne oğlan senın oglunsaa benimde kocaamm dedimmm"

eşimde " moonsun kalır siz yorulmayın dedi"
eşimi erkek olan hastanın yanına yatırdılar
mecburen kayın pederim kaldı :5: biz eve döndük ben dedim ama ben kalayımmm nolcak kiii hastanede adam mı yiyorlar koktugum basımada geldi eşimin lavabo ihtiyacaı olmuş kayınpederim becerememişş eşim lavaboya kalkmıs mecburen kalkmamamlıydıı sancısı oldum yavrumunn :5:

eve gittik kvdemlee yemek yapmadı dolaptan çıkardıı bende sanıyorum ki 1 gün önce yapmıs dolaba koymuss bana yedirdi ymekleri ne dese begenirsinizz

kv " moonsun insan aç olunca dolapta kalmıs yemeklerı nasılda yiyoorrrrr meger yemekler 3-4 gunlukkmüüşşş bidee alaysıı kahkaha attıı

Valla birtanecik kızları vaarrr Allaha havale ediyoorumm bana yaşattıklarınıı yaşarlar inşallahhhhh :5:

canım öyle birşey ki Allahh ıslah etsinnn :5:

eşim ameliyta girecek ben deli gibi dua ediyorumda bana ne diyor " abartıyorsun bu basşt bir varis ameliyatı diyipp gülüüyoorrr"
ben eşime usulca diyorum ki " ben kalıcam hastane de yanındaa duruurm "
kv " ne o moonsun sen kalamazsınn oğlan benim oğlummm ben doğurdummm biz kalıcaaazzz "

ben eşime baktım tekrarladım
kv" oğlan benım oglum ben durucaaamm"
bendee " anne oğlan senın oglunsaa benimde kocaamm dedimmm"

eşimde " moonsun kalır siz yorulmayın dedi"
eşimi erkek olan hastanın yanına yatırdılar
mecburen kayın pederim kaldı :5: biz eve döndük ben dedim ama ben kalayımmm nolcak kiii hastanede adam mı yiyorlar koktugum basımada geldi eşimin lavabo ihtiyacaı olmuş kayınpederim becerememişş eşim lavaboya kalkmıs mecburen kalkmamamlıydıı sancısı oldum yavrumunn :5:

eve gittik kvdemlee yemek yapmadı dolaptan çıkardıı bende sanıyorum ki 1 gün önce yapmıs dolaba koymuss bana yedirdi ymekleri ne dese begenirsinizz

kv " moonsun insan aç olunca dolapta kalmıs yemeklerı nasılda yiyoorrrrr meger yemekler 3-4 gunlukkmüüşşş bidee alaysıı kahkaha attıı

Valla birtanecik kızları vaarrr Allaha havale ediyoorumm bana yaşattıklarınıı yaşarlar inşallahhhhh :5:

Haline şükret eşinin kıymetini bil.
benim eşim hiç annesinin yanında beni desteklemez.
Susar sadece.
Deli olurum onun bu tavırlarına.
En azından eşin seni savunuyor.
Kaynanan o sözleri söylerken eşin sesini çıkarmasaydı ne yapcaktın?
Kaynanam ağlayınca eşim hiç dayanamaz.Senin ki ne güzel gel biz dışarı çıkalım demiş.
Seni ortamdan uzaklaştırmış...

Azıcıkta eşimee ver Rabbim şu akıldan..

Kızım 15 aylık oldu. Hala unutamadım lohusalığımda yaptıklarını. Nefret ediyorum ondan.
O gittikten sonra 3.5 ay yatağımı ayırdım eşimden. Sadece ev arkadaşıymış gibi muhatap oldum. Baktım ki ona ceza verirken benim sevgim erimeye başlıyor o zaman affettim. Ve ekledim. Bir daha haksız olduğu halde onun lafıyla karşıma gelirsen bu sefer ayıracağım şey yatağım değil hayatım olur dedim.
Ben anlatıyorum eşime. Çünkü annesi çok ikiyüzlü. Eşimin yanında farklı o yokken farklı davranıyor. Benim de yapım, sevmediğim birine asla güleryüz gösteremem. Eşim olsa da olmasa da mesafeli davranıuyordum. O zaman da annesi iyi davranıyor ama ben kötü davranıyor oluyordum. Anlatıyorum ama şikayet eder gibi değil dertleşir gibi. Ve olay sıcakken anlatmıyorum biraz zaman geçince anlatıyorum. Çünkü amacım gerçekten annesini ona şikayet etmek değil, davranışlarımda haklı olduğumun eşimin bilmesi.
Sonra kendisi de bazı şeylere şahit olunca çok şükür anladı beni.

canım benimki de yaptı benden daha lohusaydı inan bana
hastaneye bile görütüdük hiçbişey çıkmadı tabi ki
lohusa kadından hizmet bekledi
benim annem yaptı o yayıldı
ama ben dayanamadım
yolladım evine
sonra da telefonda eşim ateş püskürdü buna
kuzu oldu sonrasında
senin eşin de biraz pasif kalmış
ondan yüz buluyor

Evlilik çok zor gerçekten. O kadar olayın üzerine bize geldikten sonra tavrını görseydiniz. Kahkahalar, neşeler gırla gidiyor. Bizler içimize ata ata bir hal oluyoruz. öyle olmak gerek zaten ama onu da yapabilmek mesele gamsız olmak lazım. Ben de hiç öyle değilimdir. Ama tabi mutlu olur oğlu yanında kendisini haklı görüyor. Eşimi de o yüzden bir tarafım hiç affedemiyor ve affedemeyecek bunu biliyorum. Herşeyi batıyor insana böyle olunca bilirsiniz. Sütün kesilirse kesilsin diyebildi o zaman torununu düşünmedi ama oğlumu benim oğlum benim oğlum diye sevmeyi biliyor. Bana karşı samimiyetine inanamamıştım zaten hiç dediğim gibi de çıktı. Ama inanın eşim annesinin yanlışlarını görebilseydi ne gelmeleri bu kadar dert olacaktı ne de yaptıkları. Annesine bişey belli etmeseydi de sadece ben bilseydim öyle düşündüğünü. Ama öyle olmadığını biliyorum ve benim için hiçbişey eskisi gibi olmayacak:43:

bunlar insanı yoldan çıkartır valla. sen de uyan artık.
kaynanan oğlunun yanında diye mutlu falan değil.
sana inat neşeli görünüyor. senin sinir olduğunu gördükçe keyifleniyor.
sen de aynısını ona yap.
onun yanında çok mutlu görün.
kocanla çok iyi çok mutlu olduğunuzu düşünsün.
canın sıkılsa jafayı yesen bile belli etme.
mutfakta banyoda şarkılar söyle.
sabahları özellikle çok keyifli çok samimi gülücüklerle günaydııın.. de. bir iki espiri patlat.
geceyi iyi geçirdiğinizi düşünsün :)
kaynananın sizi yakalayacağı durumlar yarat. güya o yokken kocana sarıl öp aşkıımmm falan de. ama o sizi duyuyor yada görüyor olsun.
ayyyy.. sinir oldum.
akıl vermesi kolay sen yapabiliyormusun bunları dersen
bazılarını farkında olmadan yaptığımda, sarılma falan, kadın fenalaşıyor..

Zor valla ama birçoğu böyle ben sana benim kayınvalidenin tavsiyelerini ileteyim :) bu arada benim kaynanam çok tatlıdır. kendisi çok çekmiş kaynanasından. Oğlunu kıskanırmış. Gerçekten hala kayınpederimi kıskanıyor. önceden deli olurdum o bi neşelenirdiki sorma diyor... geldiğinde kahkahalar ayy bala oğlummlar filan(azeri kendisi) şimdi kaynanamda neşeli gibi takılıyor önceden sinmezdi içime ama artık yapıyorum yoruldum valla diyor...

anlattığın olayın benzerini yaşadım..

ayırmak için uğraştılar...

hala daha uğraşıyorlar...

işin çok zor

Mehaba arkadaşlar

İlk defa bir konu açıyorum. Duygularımı sizinle paylaşmak istedim sadece...Benim sorunum kayınvalidem. Kayınvalidemin lohusalığımda

yaptıklarını hiç unutamıyorum. Kayınvalidem ve kayınpederim şehirdışında oturuyorlar. Bebeğim doğduğu andan itibaren onu sahiplenme

içgüdüsü içindeydi. O nedenle daha hastaneden çıkmadan annemle aralarında sorun çıktı. Eve geldik ikide bir eşime kendini acındırmak

için midem ağrıyor şuram ağrıyor buram ağrıyor demeler. İlaç iç diyince yok diyor. Kendini acındırmayı çok sever ama o kadar kurnazdır ki

sanki hiçbir hastalığından sıkıntısından çocuklarına bahsetmiyormuş izlenimi verir. Neyse o günlerde lohusalığımın da verdiği sıkıntıyla

davranışları çok gözüme batmaya başladı bebek ağlayınca ah vah edip koşturmalar beni rahatlatacağına ben onu rahatlatıyordum. Ben

de ona ister istemez soğuk davranmaya başlamıştım. Günler geçti ve bir gün odamda içer daldı bebek de uyuyordu. Sen bizi istemiyorsun

ama burası oğlumun evi ve oğlan anasıyım gitmiycem diye bağırmaya başladı. Sen kaynana görmemişsin bundan sonra göreceksin artık

sen pişireceksin ben yiyeceğim. Kayınpederim zaten çok pasiftir onun sözünden çıkamaz olayı bastırmak için hiçbişey yapamadı. Sütüm

kesilecek dedim kesilirse kesilsin diye bağırdı. Bu sözünü ve oğlan anasıyım demesini hiç unutamıyorum. Hala olayı aynen yaşıyorum. Eşim

geldiğinde de onu odasında birsürü doldurdu. Ertesi gün de sabah erkenden gittiler. Eşim onlar gittikten sonra bana çok soğuk davrandı.

Giden onlar olduğu için haksız bendim ona göre. Evinin alışverişini falan yapıyordu ama yatağını bile günlerce ayırdı. Sonra benim de

konuşmamla yatağına geri döndü.

Kayınvalidemler şehirdışında oturdukları için eskiden bir gelişlerinde 2 aydan az kalmazlardı. Mutfağımda istediği gibi hareket ederdi. Ben

onun yemek yapmasını önceden de istemezdim zaten. Çünkü benim özellikle dikkat ettiğim şeylerin hep tersini yapardı mesela buzluktaki

eti çözdürdükten sonra kalanı asla tekrar dondurulmaması gerekirken o tekrar dondurur bir daha ki sefere tekrar çözdürerek kullanırdı.

Ellerini tuvaletten çıktıktan sonra sabunlamayıp sadece suya tuttuğunu defalarca gördüm. Dışardan geldiklerinde hastaneden bile

dönmüş olsalar el yıkamazlardı. Misafire serdiği nevresimi tekrar kaldırıp başka bir misafire veya bize sererdi. Bu arada kızı var evli o da

aynı annesinin yaptıklarını yapıyor. Yani artık ben pişirmeyeceğim yemekleri demesi benim için iyi oldu bir anlamda. Bu arada eşimle

konuştum. Annesiyle aramızda geçen bu olaydan sonra sonumuz boşanmaya gidiyordu nerdeyse geldiklerinde çok kaldıklarını ve bundan

sonra bunun benim için çok zor olacağını söyledim. Eşim de bundan sonra ya 1 ya 2 hafta kalırlar dedi. Gerçekten de daha sonraki

gelmelerinde 1 ya da 2 hafta kaldılar.

Kayınvalidem çok baskın bir karakterdir. Onun bütün yaptıkları eşi ve 2 çocuğu tarafından yapılacak en doğru hareket olarak görülür.

Benim de onlar gibi olmamamı da kabul edemedi. Artık onun yanında asla sıcak olamıyorum sadece saygımı muhafaza ediyorum. Haftaya

geleceklerini söyledi eşim.

Bir de sizlere birşey sormak istiyorum. Kayınvlidem evlendiğimden beri eşime koca adam olduğu halde bebeğim, tosunum, oğluşum, kuzum

der. Eşim işten gelirken kapıyı oy oy oyy aman da aman oğluşum gelmiş kuzum gelmiş diye açar. Sizlerin bu duruma bakış açınız nedir.

Ben bunu hep yadırgadım belli etmedim ama ban doğru gelmiyor bu benim de oğlum var evlendiğinde sevgimi tabi göstermeyi isterim ama

bu şekilde değil.

Biraz uzun olmuş olabilir okuduğunuz için teşekkürler...

bunlar insanı yoldan çıkartır valla. sen de uyan artık.
kaynanan oğlunun yanında diye mutlu falan değil.
sana inat neşeli görünüyor. senin sinir olduğunu gördükçe keyifleniyor.
sen de aynısını ona yap.
onun yanında çok mutlu görün.
kocanla çok iyi çok mutlu olduğunuzu düşünsün.
canın sıkılsa jafayı yesen bile belli etme.
mutfakta banyoda şarkılar söyle.
sabahları özellikle çok keyifli çok samimi gülücüklerle günaydııın.. de. bir iki espiri patlat.
geceyi iyi geçirdiğinizi düşünsün :)
kaynananın sizi yakalayacağı durumlar yarat. güya o yokken kocana sarıl öp aşkıımmm falan de. ama o sizi duyuyor yada görüyor olsun.
ayyyy.. sinir oldum.
akıl vermesi kolay sen yapabiliyormusun bunları dersen
bazılarını farkında olmadan yaptığımda, sarılma falan, kadın fenalaşıyor..

Kayınvalidem yapı olarak çok gamsız. Hiçbirşeyi kafaya takmaz. Kendisini hiçbirşeye üzmez. Bize geldiklerinde de hep konuşur konuşur güler hiç susmaz. Aslında görünüşte ne var neşeli olmak iyidir gibi görünse de işin aslı öyle olmuyor. Bu kadar olay geçtikten sonra karşındaki insanı bu şekilde görmek çeken için kolay olmuyor. Onun yanında neşeli gibi görünmeyi epey önce ben de denemiştim. Ama olmadığım şekilde davranamıyorum, yapamıyorum elimde değil. Zaten eşimin beni anlayıp hak verdiğini bilseydim onlara belli etmeden de benim yanımda olsaydı kayınvalidemin yaptıkları batmayacaktı. Ama öyle olmadığı için eşime sarılmak da gelmiyor içimden . İleride nasıl olur bilmem...:50:

Günler geçti ve bir gün odamda içer daldı bebek de uyuyordu. Sen bizi istemiyorsun
ama burası oğlumun evi ve oğlan anasıyım gitmiycem diye bağırmaya başladı. Sen kaynana görmemişsin bundan sonra göreceksin artık
sen pişireceksin ben yiyeceğim. Kayınpederim zaten çok pasiftir onun sözünden çıkamaz olayı bastırmak için hiçbişey yapamadı. Sütüm
kesilecek dedim kesilirse kesilsin diye bağırdı. Bu sözünü ve oğlan anasıyım demesini hiç unutamıyorum. Hala olayı aynen yaşıyorum. Eşim
geldiğinde de onu odasında birsürü doldurdu. Ertesi gün de sabah erkenden gittiler. Eşim onlar gittikten sonra bana çok soğuk davrandı.
Giden onlar olduğu için haksız bendim ona göre. Evinin alışverişini falan yapıyordu ama yatağını bile günlerce ayırdı. Sonra benim de
konuşmamla yatağına geri döndü.
Bu arada eşimle konuştum. Annesiyle aramızda geçen bu olaydan sonra sonumuz boşanmaya gidiyordu nerdeyse geldiklerinde çok kaldıklarını ve bundan
sonra bunun benim için çok zor olacağını söyledim.
Kayınvalidem çok baskın bir karakterdir. Onun bütün yaptıkları eşi ve 2 çocuğu tarafından yapılacak en doğru hareket olarak görülür.
Benim de onlar gibi olmamamı da kabul edemedi. Artık onun yanında asla sıcak olamıyorum sadece saygımı muhafaza ediyorum.
Bir de sizlere birşey sormak istiyorum. Kayınvlidem evlendiğimden beri eşime koca adam olduğu halde bebeğim, tosunum, oğluşum, kuzum
der. Eşim işten gelirken kapıyı oy oy oyy aman da aman oğluşum gelmiş kuzum gelmiş diye açar. Sizlerin bu duruma bakış açınız nedir.
Ben bunu hep yadırgadım belli etmedim ama ban doğru gelmiyor bu benim de oğlum var evlendiğinde sevgimi tabi göstermeyi isterim ama
bu şekilde değil.

4,5 ayllik evliyim, ve bu yazdiklarinizin hepsi benim basimdanda gecti. Hemde COK daha fazlasi. Ayni evde kalsak herhalde külahlari degisirdik coktan..
Benimde kaynanam baskin bi karaktere sahiplidir. Ne yapsa ne dese cok dogrudur, sadece o haklidir. Sizinde dediginiz gibi esime mesajlarinda "kuzum benim, akilli oglum, güzel oglum"
diye hitap eder, kücük cocukmus gibi. Ne kadar dogru bilmiyorum, ama bende sinir oluyorum.
Dedigi bi lafi hic unutmuyorum, gelinligim yerdeydi, cünkü asacak bi yer yoktu, ve bizim esimle acilen kaldigimiz yere dönmemiz gerekiyordu dügün sabahi, ertesi gün okulumuz basliyordu cünkü.
kaynanam söyle demisti "gelinligini üzerinden siyrildigi gibi yere atmissin, kizliktan kariliga gectigin günü herkese böyle mi görstermek istiyorsun?" diye bagirmisti. Hem kayinpederim hemde esim vardi. Esim arada bi sessizce "tamam yeter anne" dese bile o kadar pis kelimeler hakaretler kullandi ki, nefret ediyorum ondan..

Bugün kaynanama bi mesaj gönderecegim, yazdim hazirladim ama göndermedim henüz, en büyük ortak noktamizin esim oldugunu, esim ve kendimiz icin konusmamiz gerektigini iceren bir mesaj. Bu arada kaynanam ve kayinpederim benim ailemle küsler, ayrica benimlede konusmuyolar artik. Sebebini bilmiyorum, sadece ben kendimden nefret ettirmeye calisiyormusum ve en basindan beri planim buymus..
Cok yipratti beni bu evlilik, böyle olucagini bilseydim hic evlenirmiydim.. Allahtan annem ve babam sürekli arkamdalar, sürekli destekliyolar beni..

Sana ne gibi bir öneride bulunabilirim bilmiyorum, kayinvalidenin piskolojisi belli ki cok bozuk, oglunu kaybetmekten korkuyor, ayni benim kayinvalidem gibi.. Insallah huzura kavusuruz ikimizde :)

4,5 ayllik evliyim, ve bu yazdiklarinizin hepsi benim basimdanda gecti. Hemde COK daha fazlasi. Ayni evde kalsak herhalde külahlari degisirdik coktan..
Benimde kaynanam baskin bi karaktere sahiplidir. Ne yapsa ne dese cok dogrudur, sadece o haklidir. Sizinde dediginiz gibi esime mesajlarinda "kuzum benim, akilli oglum, güzel oglum"
diye hitap eder, kücük cocukmus gibi. Ne kadar dogru bilmiyorum, ama bende sinir oluyorum.
Dedigi bi lafi hic unutmuyorum, gelinligim yerdeydi, cünkü asacak bi yer yoktu, ve bizim esimle acilen kaldigimiz yere dönmemiz gerekiyordu dügün sabahi, ertesi gün okulumuz basliyordu cünkü.
kaynanam söyle demisti "gelinligini üzerinden siyrildigi gibi yere atmissin, kizliktan kariliga gectigin günü herkese böyle mi görstermek istiyorsun?" diye bagirmisti. Hem kayinpederim hemde esim vardi. Esim arada bi sessizce "tamam yeter anne" dese bile o kadar pis kelimeler hakaretler kullandi ki, nefret ediyorum ondan..

Bugün kaynanama bi mesaj gönderecegim, yazdim hazirladim ama göndermedim henüz, en büyük ortak noktamizin esim oldugunu, esim ve kendimiz icin konusmamiz gerektigini iceren bir mesaj. Bu arada kaynanam ve kayinpederim benim ailemle küsler, ayrica benimlede konusmuyolar artik. Sebebini bilmiyorum, sadece ben kendimden nefret ettirmeye calisiyormusum ve en basindan beri planim buymus..
Cok yipratti beni bu evlilik, böyle olucagini bilseydim hic evlenirmiydim.. Allahtan annem ve babam sürekli arkamdalar, sürekli destekliyolar beni..

Sana ne gibi bir öneride bulunabilirim bilmiyorum, kayinvalidenin piskolojisi belli ki cok bozuk, oglunu kaybetmekten korkuyor, ayni benim kayinvalidem gibi.. Insallah huzura kavusuruz ikimizde :)

Düğün ertesi kayınvalidenin yaptığı çok çirkin bir davranış olmuş. Kendisinin sana karşı olan tavrının nasıl olacağını baştan belli etmek istemiş sanırım. Senin eşin o olayda annesinin yaptığı bu çirkin davranışın yeterince farkına varabildi mi bilmiyorum ama ben yukarda yazdığım gibi eşlerin davranışlarına daha çok üzülüyorum. Eğer öyleyse kadın ettiği çirkin hakaretlerle kocasının oğlunun ve gelininin yanında kendini alçaltmakla kalacak o kadar...

Canım bazen ani hareket etmek daha kötü sonuçlar doğurabilir. Mesaj göndereceğim demişsin ya. İyi düşün kayınvaliden yazdıklarını gerçekten anlayabilecek mi yoksa bunu bir rezalet çıkarma sebebi olarak mı görecek.

benim de eşim annesine tapar, kayınvalidem de eşime tabi. ailece sevgi yumağı halindeler ama bir o kadar da anlayışsızlar.dünya onların etrafında dönüyo beni de aralarına aldılar boğuluyorum. onlarla görüşmekten kendi ailemi göremiyorum

Bu erkek annelerinin derdi ne ben anlamıyorum bende nısanlıyım evlenınce kıymete bınıyor ogulları valla ben annesı ogluna ıletmeden konustuklarımızı kavga etmeden bagırmadan sorun yokmus gıbı ogluna soyluyorum... Gecenlerde bır olay oldu ben ıstanbulda nısanlım marasta aılesı hatayda bız kız tarafı olarak ıstanbulda kına ve nıkah ıstıyoruz ıstersenız sız dugun yapın veya yapmayın dedık bunlar yapıcaz dedı tamam dedık gecen gun benı aramıs dıyorkı orda kına yapmayalım hatayda yapalım annemde ben kına yapmadan kız cıkarmam dedı nısanlım aradı o sırada kımınle konusuyorsun dedı annen aradı dedım ne konustunuz bende hıc hayatım havadan sudan bırde kına muhabbetı falan oldu dedım ve hıc bırsey demeden kapattım ıkı gun sonra annesı aradı yanlıs anladı annen sanırım kızım ozur dılerım dedı.... Sunu cok ıyı anladım bagırarak kıazarak hıcbırsey olmuyor annesını sıkayet etmıyorum ama dedıklerını soyluyorum

Düğün ertesi kayınvalidenin yaptığı çok çirkin bir davranış olmuş. Kendisinin sana karşı olan tavrının nasıl olacağını baştan belli etmek istemiş sanırım. Senin eşin o olayda annesinin yaptığı bu çirkin davranışın yeterince farkına varabildi mi bilmiyorum ama ben yukarda yazdığım gibi eşlerin davranışlarına daha çok üzülüyorum. Eğer öyleyse kadın ettiği çirkin hakaretlerle kocasının oğlunun ve gelininin yanında kendini alçaltmakla kalacak o kadar...

Canım bazen ani hareket etmek daha kötü sonuçlar doğurabilir. Mesaj göndereceğim demişsin ya. İyi düşün kayınvaliden yazdıklarını gerçekten anlayabilecek mi yoksa bunu bir rezalet çıkarma sebebi olarak mı görecek.

Dügün sabahi bide biz trendeyken tlf acip "altinlar nerde?" diye bagirdi, bende "evde onlar, ama annemlere söyleyim yerini, bulustugunuzda versinler" dedim. "orasi senin evin degil artik, bunu aklina sok" diye tepki verip tlf'u suratima kapatti.. Esim tekrar arayip bundan sonra annesinin bi problemi oldugunda beni degil esimi aramasini söylemis, ama bu tabi en fazla 2 gün dayandi böyle.. Böyle yaparak eline gecen tek sey koca bir sifir.
Esimde artik eskisi gibi korumaz beni, sanki ona birsey yapmisim gibi.. Kayinvalidemin "anan gibi sinsi sinsi bakiyosun, benim sayemde kari oldun, mahalle karisi olmaktan kurtuldun" diye laflar saymisti.. Oysa yurt disinda üniversitede okuyorum, bakimli ve aile terbiyesi görmüs biriyim.. Cok zoruma gidiyor bu yasanmis olan hersey.. Iyi niyetimi alip art niyete cevirmeleri cok üzüyor beni. En cok ta esimin beni desteklememesi üzüyor.. Bosanmanin esiginden döndük yaklasik bir ay önce, sebepsiz yere..

Mesajda kötü birsey yazmayi düsünmüyorum. Yazmak istedigim sey, ilk basta hepimizinde kurdugu bu hayalin, hala hayal olarak kalmasinin ve mutlulugunu yasayamamanin beni cok üzdügünü, sorun ciktiginda güzelce oturup konusup cözmeyi ve bütün bunlari ortak noktamiz onlarin oglu benimde esim icin yapmamiz gerektigini iceren bir mesaj..
Kendisi duygu sömürüsünü cok sever, esim annesiyle 2-3 hafta konusmamisti, gercekten o kadar cok mutluyduk ki o 2-3 hafta anlatamam. O sira annesi esime hergün "ben sadece hasta sari olma diye seni merak ettigim icin yaziyorum" falan filan dolduruyodu mesajlari. Esim hic birine cevap vermemis ama, niye küstüklerini bende bilmiyorum, banada anlatmadi. Ama mutlaka benim yüzümdendir malesef..

Back
X