Merhaba arkadaşlar, derdim öyle büyük olmasa da canımı sıktı.
Aklıma gelince sinirleniyorum ama abartıyor muyum acaba diye düşünüyorum .
Benim gelin geldiğim aile hatta sülale diyelim özellikle ülkemizde belli kesimler ve yurt dışında yine belli kesimlerin bildiği bir soyada sahip.Kısaca etraflıca tanınan kimseler.
Gerçi ben eşimle tanışana kadar duymamıştım .Sonradan alışveriş yaparken , hastaneye gittiğim de vs vs insanların soyadım hakkında sorular sormaya başladığını görünce anladım .
Sorun şu eşimin kardeşi evlenmeye karar verdi , eşimle beraber bu konuyu konuşmak için kayınvalidemlerin evine gittik , maksadım yardım edilecek bir şey varsa sormak .
Kayınvalidem birden şunun benzeri bir konuşma yapmaya başladı ufak oğlu için ''Etrafında çok kız vardı , soyadını duyan kızlar bir şekilde ulaşıp tanışmak istiyorlar ,hatta bir gün ben bile gelen bir mesajı gördüm işte sizin sülalenize hayranız (Burda eşim için başlıyor )Onun da etrafında isteyen çok kız vardı soyadını duyan aileye gelin gelmek istiyor ''
Kayınpederim kayınvalidemi susturmaya çalışıyor sanki yemek verir misin diye kayınvalidem devam ediyor .
O an ben sadece anne bizi de isteyenler oldu bizde dönüp bakmadık dedim .Bu konuşmanın kısa bir özetiydi.
Kayınvalidem saçmalamış ,şu söylediğimi düşününce ben ondan daha çok saçmalamışım cevap vericem diye ... Eşimde bizi izliyor susturmuyor annesini ona ayrı kızdım .
Cidden sinirlerim tavan yaptı o an altı üstü bir soyad ,kendimi o an adını koyamadığım bir çok 'şey' gibi hissettim .
Tavırları herşeyi ben bilirim havasın da gelen misafirlerle muhabbet ediyorum bir konu da fikrimi beyan ediyorum kaş göz yapıyor bana , sürekli bir terbiye görme halindeyim .
Sürekli ama ne söylersem söyleyeyim muhalefet.Ve bunları yaparken o kadar kibar yapıyor ki kendimi fesat gelin ilan ettim ....Bu konuşma normal mi yoksa ben o an kendimi ezilmiş hissettiğim için mi böyle görüyorum ? Onunla bir konuda tartışırken yoruluyorum asla bir konuda haklı olabileceğimi kabul etmiyor ve ben çok sıkıldım bu durumdam nasıl bir tutum sergilemeliyim .
Zaman ayırdığınız için teşekkürler.
Merhaba,acikcasi ben normal göremedim kayinvalidenizin söylediklerini,ama keske sizde karsilik vermeseydneiz ,ama sizi de anliyorum bir süre sonra insan der ki benim de isteyenlerim oldu.Yani ama cok ayip oglunu evlendirmis,barklandirmis,hic insan gelininin yaninda der mi oglumu da kimler kimler istedi diye.bu muhabbetin de sonu yokki,kizi da o zaman ne mühendisler ne doktorlar istedi gibiyye kadar gider :)) Ben bahsettiginiz agirliktaki bir aileye hic yakistiramdim bu tarzi,sizin iliskileriniz nasildir kayinvalidenizle ve esinizin diger akrabalariyla?