• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayinvalidem :(

kalbiminaruzvezni

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2014
214
27
0
35
İzmir
Sabahtan sarma sardim aksama misafirlerim gelecek diye. Aksam masaya sarma gelince kayinvalideme anne ben yaptim dedim. Kayinvalidem tadina bakinca " hayatta inanmam" dedi guldu. Bende guldum saka yapiyor zannettim. Yemeklerimi yapan calisanim masaya icecek getirince ona "sarmalarinda guzel olmus x" dedi. O da "ben yapmadim kalbiminaruzvezni yapti" dedi. "Amaan kandirin bakalim beni iyi plan yapmissiniz" dedi. Biz calisanimla goz goze geldik. Saolsun oda cok anlayislidir tebessum etti bana, bozuldugumu anladi. Yemek rezil oldu bana. Aglamamak icin zor tuttum kendimi. Bogazim dugumlene dugumlene az bisey yedim. Sonrada bana diyor ki. " Sen boyle az yersen kurdan gibi dolasmaya devam edersin" dedi. Anne bu benim tercihim kilodan hoslanmiyorum dedim . Bu iki oldu kurdan diyor. Cok zayifta deilim hani 1.74 boyum kilom 58. Oyle siska durmuyorum. Ayda bikac defa gorustugum bir insan her geldiginde bu ve benzeri detaylarla canimi yakiyor. Mesafe koymama neden oluyor... mesafe koydukca sanki bilerek daha fazla yukleniyor.

Canisi ole cok bise dememiski bea.. ayrica yemeklerimi yapan yardımcım dedigine gore yemekleri sen yapmiyorsun pek. O yüzden demiştir ole. Kurusun demesine takilma hep derler ole bilmionmu bizim milletiii:-D

hımm.sen çalışıyormusun peki yardımcın var.eski tip insanlar sevmez böyle şeyleri ama sen ona uymak zorunda değilsin.boşver inanmasın senin yemeklerine.zaten samimi olmana gerek yok.kiloya gelince kendi kilolumu.sen onu korkut biraz ilşerde şeker hastası olursun kolunu bacağını kesince o zaman anlarsın zayıf olmanın kıymetini.valla bn bile sinirlendim ama bende evliyim kaynanamda böyle önceleri susuyodum ama artık dayanamıyorum cevabını yapıştırıyorum..

Sabahtan sarma sardim aksama misafirlerim gelecek diye. Aksam masaya sarma gelince kayinvalideme anne ben yaptim dedim. Kayinvalidem tadina bakinca " hayatta inanmam" dedi guldu. Bende guldum saka yapiyor zannettim. Yemeklerimi yapan calisanim masaya icecek getirince ona "sarmalarinda guzel olmus x" dedi. O da "ben yapmadim kalbiminaruzvezni yapti" dedi. "Amaan kandirin bakalim beni iyi plan yapmissiniz" dedi. Biz calisanimla goz goze geldik. Saolsun oda cok anlayislidir tebessum etti bana, bozuldugumu anladi. Yemek rezil oldu bana. Aglamamak icin zor tuttum kendimi. Bogazim dugumlene dugumlene az bisey yedim. Sonrada bana diyor ki. " Sen boyle az yersen kurdan gibi dolasmaya devam edersin" dedi. Anne bu benim tercihim kilodan hoslanmiyorum dedim . Bu iki oldu kurdan diyor. Cok zayifta deilim hani 1.74 boyum kilom 58. Oyle siska durmuyorum. Ayda bikac defa gorustugum bir insan her geldiginde bu ve benzeri detaylarla canimi yakiyor. Mesafe koymama neden oluyor... mesafe koydukca sanki bilerek daha fazla yukleniyor.

Simdi belki bircok kisi diyecek, ben de diyecegim, canim derdin bu olsun. Bosver gitsin. Ama tabi demesi kolay, ama sen isin icinde olunca gucune gidiyordur. Sonucta kayinvaliden boyle hos olmayan seyler soyleyince insan uzulur.
Ben senin yerinde olsam bosveririm, ve ona kendimi beyendirmeye calismam. ne dusunurse dusunsun, bu ne seni ne de senin yaptiklarini deyistirebilir.

Kilolu olsanda busefer yasindan buyuk gosteriyorsun diyecekti. Ben bir ara cok kilo almistim, ve beni ilk gordugunde kayinvalidem uzun sure konusmamisti ve sadece bana bakmisti yuzunde ki uzuntulu bir ifadeyle. Sonra da bana 30 yasindasin ama 40 yasinda gosteriyorsun demisti cok bozulmustum.

Son düzenleme:
Duymazdan geleceksin huyu böyle demekki ciddiye alma.. Gülüp geç en doğrusu bu :)
Ağlamışsın az da yemişisn, yazık etme kendine..

sanırsam yeni evlisiniz.
kayınvalideniz sizin için çok mu önemli de takıyorsunuz? ben gerçekten değer vermediğim kimsenin lafına aldırış etmem. onun neyi, ne amaçla düşündüğü, söylediği beni hiç ilgilendirmez. bu demek değildir ki insanlardan fikir almam. gereksiz yorumlar sizi ırgalamasın. ona bir şey ıspatlamak zorunda değilsiniz. kendi hayatınıza, mutluluğunuza odaklanın.

ben evli olmadıgım icin galiba...
kadının tavrı bana cok icten geldi. masaya oturmus hapur hupur yiyor, gulerek hikayeler anlatıyor, sakalar yapıyor, surekli konusuyor...
gozumde boyle canlandı. ve size kotu niyetli yaklastıgını dusunmedim.

Anneannemin bize yolladigi sarmalari ev arkadasima benim yaptigimi soyledim,inanmadi tabi ki :27: Siz surekli yapmadiginiz icin muziplik yapmislardir,kirilacaginizi dusunmemislerdir.Takilmayin.Siz yaptiginizi biliyorsunuz sonucta.

Son düzenleme:

Ben olsam hiç takmazdım. İster inansın, ister inanmasın..
Sen kendi ellerinle yapmışsın, hiç tadını bozmaya değmez. Sen afiyetle yemene baksaydın keşke..

sanırsam yeni evlisiniz.
kayınvalideniz sizin için çok mu önemli de takıyorsunuz? ben gerçekten değer vermediğim kimsenin lafına aldırış etmem. onun neyi, ne amaçla düşündüğü, söylediği beni hiç ilgilendirmez. bu demek değildir ki insanlardan fikir almam. gereksiz yorumlar sizi ırgalamasın. ona bir şey ıspatlamak zorunda değilsiniz. kendi hayatınıza, mutluluğunuza odaklanın.

Hayir tatlim 6 yil oldu evleneli. Aslinda amacim ona biseyler ispat etmek falan degildi. Onun icin de yapmadim...Sadece icimden geldi yaptim. Ye iste, daha ne insanlarin icinde gereksiz yere yalan soyluyomusum gibi konusuyor.

yapsan yaptı olur .. yapmasan yapmadı !!
sussan sustu olur .. susmasan konuştu !!
anneannemin bi sözü vardır hep anarım ne doğru ;
'' ele karışan derde karışır '' çokta takılma salla cnm :31::31:

Sana kurdan diyorsa millet kilo vermek boyle kurdan olmak ne paralar döküyor anne ben doğuştan formumdayım dersin olur biter kız :) yemek konusunda da takılma espri yapmış kadın ;)

Kürdan filan değilsin bence, takma onu. Gayet normal kilon.
Onun dışında bence kayınvaliden kötü niyetli değil.

Kayınvalidenin kötü niyetli oldugunu düşünmüyorum,yemekleri yapan çalışanım dediginize göre siz evde pek yemek yapmıyorsunuz hal böyle olunca kayınvalidenize sarmayı ben yaptım anne diyince şaşırmıştır kadıncagız kafaya takamanıza gerek yok.

Sarma meselesine he de geç,hapur hupur yerler öyle deyip.:ssz::ssz:

Kilo muhabbetinden de hiç hoşlanmadım.Herif böyle seviyo de.:23::27:

çok mu önemli kaynananın ne dediği gül geç.kafaya takılacak bir durum yok bence:34:

Ne var ki bunda

Ben kayın validenizin dediklerinde alınacak bir şey göremedim.
Her şeyi o kadar derin düşünmeyin bence gülün geçin.

Back
X