• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem......

80 yaşında kayınvalidem var.7 çocuğu var hiçbiri birlikte yaşamayı kabul etmiyor ve şu an evinde yalnız yaşıyor. Daha önce 2 yıl bizimle yaşadı, ama benim bunalmam sonucunda ayrıldık.Aslında eziyeti olan bir kadın değil fakat yaşlı olduğu için yeme/içme konuları biraz zorluk çıkartıyor.(ayrı perhiz yemeği yapmak vs.)Bir de bizde kaldığı sürece tüm akrabalar ziyarete geliyorlar ben çalışıyorum misafir ağırlamak zoruma gidiyor.Şimdi eşim diyor ki "annem gelsin bizde kalsın maaşını bize versin oturduğu evi de kiraya verelim biz bu parayla kredi çekip ev alalım hem o yalnız kalmaz mutlu olur hem biz". Kaynanam da razı bu işe.Bir yandan kadıncağaza acıyorum vicdanım sızlıyor gelsin kalısn diyeceğim (işin sevap boyutunu da düşünüyorum),ama diğer taraftan hep yalnız yaşamaya alıştığım için bunalır mıyım diye düşünüyorum.Tüm zorluklarına karşın beraber yaşayıp onu mutlu etsem bir yandan da ev sahibi olsam mı?Yoksa en rahat hayat kaynanasız hayat mı dersiniz?İlerde ben de yaşlanıcam falan of kafam karmakarışık.....

NOT: bu arada yalnış anlaşılmasın asıl mesele parasını bize vermesi değil kavınvalideyle beraber yaşama meselesi yorum yapanlar bunu dikkate alsınlar hemen bombardımana başlamasınlar lütfen.

üzüldüm kadına, yemeği ayrı oluyor ve misafir olayı var diye başta istemediyseniz gene aynı şeyi sorun yapıcaksınız, kadını ikinci kez üzmeyin bence, anlamıyorum ya bizler nasıl evlat olduk, Allahım annemize babamıza hayırlı evlatlar etsin hepimizi

Arkadasım kadının maasıda varmıs yanlızlık Allaha mahsus... bence sız evın pesıne duumeyın eger kadına bakmak zor oluyorsa sende haklısın calısıyormussun. Kadının parasıyla gunluk yardımcı kadın tutarsın hem kadına yardımcı olur hemde ev işlerine böylelikle hem o yanlız kalmaz hemde sız ozellıkle esın evlatlık gorevını yerıne getırır

Allah sağlık versin tabiki ama 80 yaşında bir insandan bahsediyorsunuz..bugün var yarın yok..eşinizi annesi ile sizin aranızda bırakmayın..ve Allah korusun kadıncağza yarın öbür gün birşey olsa ona sahip çıkmadığınız için eşiniz vicdan yapar size kinlenir.
diğer 7 kardeş emekli maaşına ve olurda alırsınız evinize ortakçı çıkar bununda önlemini alın..ayıp değil bunlar hayatın gerçekleri.

ben olsam istemezdim valla ne ömrümü tüketecem sen ona bakmak zorunda değilsin ama bakrsan sevapta kazanırsın oda var valla allah yardım etsin sana

yanı yazmayayım dıyorumda tutamıyorum kendımı pekı Arkadaş sen hep boylemı olacaksın.. Yada senın annen baban bu sekılde olsa bu tepkıyımı vereceksın azcık vıjdan ya.. Sonra neden nesıl bozuk dıyoruz yetıstıremıyoruzkı..!!!

asıl mesele para değil efendim 2 yıl bizde kaldı parasına hiç dokunmadık mesele para olsa ozaman alırdık parasını.

80 yaşında yaşlı aciz bir kadından bahsediyoruz öyle değil mi ?
O kadın nasıl yalnız yaşıyor ve hiç bir evladı buna neden tepki göstermiyor ?
Kusura bakmayın ama eşiniz sırf ev alabilmek için öz annesini kullanacak.
Benimde bir babaannem var 80 li yaşlarda ( Allah başımızdan eksik etmesin ) bize kalmaya geldiği zaman evin hep bereketli olduğuna şahit olmuşumdur.
Çocuk ve yaşlılar evin bereketidir. Sahip çıkın kadıncağıza..
Belkide ömrünün son yılları mutlu huzurlu yaşasın , aynı durumda sizin anneniz veya yıllar sonra sizde olabilirsiniz birde böyle düşünün.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vayyy beee sevap diye 80 yaşında kv.ye bakmak isteyen ne kadar çok insan varmış şaşırdım vallahi!!Kusura bakmayın da başa gelse ne olacak bakılır diyenlerin yarısı bile bakmaz eminim..
Pardon da diğer 6çocuk nerede neden sırayla bakılmıyor? Ben bu sorumluluğu alamazdım şahsen herkes keyfinde ben uğraşıcam sadece neden? sadece benim eşimi mi doğurdu?? Ama şöyle olur herkes taşın altına elini koyar herkes 1-2ay bakar başımın üstünde yeri olur ama öteki türlü zor..
Misafir kabul etmeyin diyenler gelme mi desin konu sahibi gelene? Bi gelme iki gelme desin sonra mecbur diyecek buyrun diye..öyle misafir ağırlamak hem de çok sık şekilde kolay değil kimse kendini kandırmasın...

Azıcık aşım kaygısız başım, yarın öbür gün evi kiraya verir kredi öderseniz kv. Vefat ettikten sonra o yüzüne bakmayan çocuklar öyle mirasçı olur ki eviniz üzerinde bile hak iddaa ederler..

sizin gibi basiretli insanlara teşekkür ederim burda sırf kınamak aaşağılamak için yorum yazan insan o kadar çok ki.dediğiniz gibi iş başa düşsse ne yaparlar acaba.
kimse elini taşın altına sokmuyor.1-2 ay sırayla bakma olayını bile kabul etmiyorlar keyifleri kaçmasın diye.ben de aman yalnız kalmasın diye kendimi feda etsem mi diye sordum burdakiler beni paragöz ilan ettiler.zaten aldığı maaş 700 tl,tüm masrafını da biz karşılayacağız.(kıyafet,ilaç,yeme içme,doktor vs bunlar az mı tutar)bir anlamda aldığımızı geri vereceğiz gibi birşey.
karar verdim sanırım ne maaşını alırım ne de sürekli bakımını üstlenirim.sırayla bakılırsa bakarım.

eğer 7 çocuğu varsa sırayla bakılması taraftarıyım tabikıde.
yanınızda yaşamayı kabul ederseniz maaşıda varmış katkıda bulunabilir evinize hem sorunlu biride değilmiş.
hem avantaj hemde dezavantajlı bir duurm iyi düşünün.

Mecbur kalinca oyle guzel yapiliyor ki.bi lastik eldiven gecirdin mi eline tamam.hem kadinin uc kurus maasina hesaplar yapip hem de bakamam edemem kusarim demek....yasli insanlar icin emekli maasi guvence demektir.
Birakin kadin kendi evinde yasasin.butun kardesler de aranizda para toplayip bakici tutun.

birincisi kayınvalidem yatalak değil..
ikincisi üç kuruş maaşına hesap yapıp bakamam dediğimiz yok.okumadınız gliba daha önce 2 yıl beraber oturduk maaşına asla dokunmadık.
üç-herkes sırayla bakarsa ben de bakarım illa maaşını versin derdinde falan değilim yani.
dört-maaşını alıp da güvencesinden ettiğimiz falan yok.
beş-hernekadar itifaf etmesenizde kayınpedere bakmak sizi biraz germiş sanırım.
altı-sizin bünyeniz kuvvetlidir kokulara dayanıklısınızdır ama ben havasız bir eve bile girsem midesi bulanan br insanım.

80 yaşında yaşlı aciz bir kadından bahsediyoruz öyle değil mi ?
O kadın nasıl yalnız yaşıyor ve hiç bir evladı buna neden tepki göstermiyor ?
Kusura bakmayın ama eşiniz sırf ev alabilmek için öz annesini kullanacak.
Benimde bir babaannem var 80 li yaşlarda ( Allah başımızdan eksik etmesin ) bize kalmaya geldiği zaman evin hep bereketli olduğuna şahit olmuşumdur.
Çocuk ve yaşlılar evin bereketidir. Sahip çıkın kadıncağıza..
Belkide ömrünün son yılları mutlu huzurlu yaşasın , aynı durumda sizin anneniz veya yıllar sonra sizde olabilirsiniz birde böyle düşünün.

kimsenin kimseyi kullandığı falan yok kelimelerinize dikkat edin!biz onun parasıyla ev sahibi olacak değiliz zaten bir sürü masrafı da bize ait

Yaşlılarla oturmak zordur haklısınız ama onlarla bir olunca da o kadar bereketli maneviyatınız o kadar güçlü oluyor ki anlatamam. Ben anneannem ve dedemle yaşıyorum. Dedem 80 yaşında felçli, anneannem 70 yaşında psikolojisi bozuk. Ama emin olun evde gölgeleri yetiyor. Yapmayın arkadaşım hepimiz yaşlanacağız. Yalnız bırakmayın o kadıncağızı. Belli bir yaştan sonra yalnız kalmak aranıp sorulmamak onlara o kadar koyuyor ağır geliyor ki. Dayım eve gelip dedemi görmediği için felçli dedemin kaç kez ağlamasına şahit oldum. İnsanın içi parçalanıyor.

Tekrar söylüyorum çok zor biliyorum ama alın kayınvalidenizi yanınıza. Durumunuz da iyiymiş çok daralırsanız bir yardımcı tutarsınız. Ona birşey olduktan sonra da iyiki bakmışım yalnız bırakmamışım dersiniz. Ama şimdi onu yanınıza almazsanız hem eşiniz hem de siz ilerde çok pişman olursunuz.

Umarım en doğru kararı verirsiniz.

kabul et kuzucum bence,yazıktır.olsun biraz sabır gösterirsin zaten pek de derdi olmayan bi kadınmış
Allah kimseyi yaşlılıkta yalnız bırakmasın.
zaten 80 yaşında diyosun Allah uzun ve sağlıklı ömürler versin mutlu yaşasın kadıncağız :16:

ayyy evet yaa benim tanıdığım 85 yaşında bir teyze vardı üç çocuğu olmasına rağmen bu yaşında yalnız yaşa5rdı. çocukları geleceği zaman dolmalar çaylar vs her şeyi hazır eder. giyinir süslenir beklerdi kadıncağın. kızının evine iki günlüğüne kalmaya gider damadının istemez laflarını duyar bir gün kalır gelirdi. hep yalnız ölmekten korkar ama çocuklarına hiç şikayet etmez her işini kendi halleder hastanesine bile kendi giderdi

geçen sene bir gün duydumki kadın evde yalnızken tansiyonu yükselmiş felç geçirmiş buna rağmen 5 saat bilinci açık yerde yarı çıplak yatmış. teline cvp alamayan kızı gidip hastaneye götürmüş 15 gün sonra vefat etti kadın.

Sonradan üzülmemek için hayattayken kıymetini bilelim sevdiklerimizin özelllikle yaşlılarımızın

ayyy evet yaa benim tanıdığım 85 yaşında bir teyze vardı üç çocuğu olmasına rağmen bu yaşında yalnız yaşa5rdı. çocukları geleceği zaman dolmalar çaylar vs her şeyi hazır eder. giyinir süslenir beklerdi kadıncağın. kızının evine iki günlüğüne kalmaya gider damadının istemez laflarını duyar bir gün kalır gelirdi. hep yalnız ölmekten korkar ama çocuklarına hiç şikayet etmez her işini kendi halleder hastanesine bile kendi giderdi

geçen sene bir gün duydumki kadın evde yalnızken tansiyonu yükselmiş felç geçirmiş buna rağmen 5 saat bilinci açık yerde yarı çıplak yatmış. teline cvp alamayan kızı gidip hastaneye götürmüş 15 gün sonra vefat etti kadın.

Sonradan üzülmemek için hayattayken kıymetini bilelim sevdiklerimizin özelllikle yaşlılarımızın

evet canım Allah korusun ileride vicdan azabı sebebi gerçekten :14:

Kayınvalideniz huysuz değilse sebeb sadece perhis yemeği ve misafirler ise kabul edin. Çalışıyorsunuz zor ama misafirleri elinizden geldiği kadar ağırlarsınız. Eziyetli bir kadın değilmiş. Sevabı çok fazla olur vede düzeninizi kurmuş olursunuz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bebekkende herşeyi yiyemezler özel çorbalar pişirirdik..evde kendi başına birakıp biryere çıkamazsın yatış kalkış saatlerine göre kendini ayarlar kısıtllarsın ..Altlarına yaptığındada altlarını temizlersin ..Biraz büyüyünce ergenlik sorunları başlar seni beğenmez bağırır çağırırlar azarlarlar herşey kendi istedikleri gibi olsun hep onlar doğrudur sen yanlışsındır sabır gösterirsin ergendir nede olsa..
Ama onlar çcuklarımız olduğu için seve seve katlanırız Onlar ile geçirdiğimiz her gün için zevk alırdık.. Hiç bir gün ya parasını verelim bir bakıcı tutalımda baksın başka bir evde kafamızı şişiriyor diye düşünmedik ..Ne acı ...

kayınvalıdenız kendıne bakamayacak durumda mı?7 cocugu varken ve hepsı sorumluluktan kacıyorken sız nıye ustlenesenız kı.ortak olması gerekır muhakkak.kımse bakmak ıstemıyorsa da ortaklasa uygun ve konforlu bır bakımevıne yerlestırebılırsınız.bakmak zorundasınız dıye bısey yok kı.daha once bakmıssınız zaten.sızı zorladıgını gormussunuz.aynı seyı tekrar nıye yapasınız.bır ed nıye kımse yanına almak ıstemıyor kayınvalıdenız gecımsız bır ınsan mı kı?ve son olarak kayınvalıdenız yaslı,bakıma ıhtıyacı var pekı bu haldekı bır kadına nıye sureklı mısafır gelıyor onu anlamadım ben?

Back
X