Kayınvalidem !!!

Ben netliği seviyorum. Yani gerçekten öyle miii değil mi.. Yani ya şunların yuvalarını bozayım. O benim oğlum vss.. kıskançlık krizinden mi böyle. Ya da konuşmak için mi konusuyor. Konuşmak için konuşuyorsa neden konuşuyor yani.. Kockoca 55 yaşında kadınsın. Ne bu gayretin ne manası var yani

Hala sorguluyorsun. Kvnin huyu o huyu. Can çıkar huy çıkmaz derler duymadın mı hiç? O öyle biri, neapacaksın?
Git yakasına yapış "Net ol huleyn" diye :D Ya gülüyorum kusura bakma lütfen, çok sinir oluyorsun anlıyorum, çünkü benim 2-3 sene önceki halimi andırıyorsun. Bırak ya koca kadın madem, kendisinin halini kendisi düşünsün. Ama farkında değil işte... Sen istediğin kadar dil dök, değişmez. Öyle o. Üstelik sen incinsen tavır yapsan ne olduğunu anlamak için bir büyük gibi oturup konuşmak yerine "Ben naaaptım ya" der çocuk gibi döner o da küsmelere gider, terslenir hım? Var mı böyle huyları?

Sizin kvdeniz nasıl ? bir örnek veriri misiniz mesela...
k.valdemle ilgili konular açmştım göz atabilirsiniz isterseniz.özet geçicek olursam kıskançlık fesatlık ne söyleseniz asla anlamayan sürekli laf sokan birini düşünün ve aynı evde yaşadığınızı.

Konu komşu edinmemm boş olup olmamamm değil. Gerçekten ben mi çok alınganım ? yoksa kvdem hakıikaten dengesiz birimi. ? niye böyle yani. Fikirlerini almak için,tecrübeli olanların özellikle. O yüzden açtım konuyevet cnm kv dengesiz ama hangisi dengeli ki
sen onu hiç takma kafana okulunu bitir kendi çocuguma kendim bakarım de çık işin içinden

senin kaynanan benimkinin bir alt versiyonu. benimki demediğini bırakmaz, dedikodu yapar, laf çarpar sonrada tööbee tööbe ben öyle birşey demedim der. CAHİLlerle uğraşmak zor arkadaşım. cahillerden uzak duracaksın. cahillerle muhattap olmayacaksın.

Hala sorguluyorsun. Kvnin huyu o huyu. Can çıkar huy çıkmaz derler duymadın mı hiç? O öyle biri, neapacaksın?
Git yakasına yapış "Net ol huleyn" diye :KK70: Ya gülüyorum kusura bakma lütfen, çok sinir oluyorsun anlıyorum, çünkü benim 2-3 sene önceki halimi andırıyorsun. Bırak ya koca kadın madem, kendisinin halini kendisi düşünsün. Ama farkında değil işte... Sen istediğin kadar dil dök, değişmez. Öyle o. Üstelik sen incinsen tavır yapsan ne olduğunu anlamak için bir büyük gibi oturup konuşmak yerine "Ben naaaptım ya" der çocuk gibi döner o da küsmelere gider, terslenir hım? Var mı böyle huyları?
Valla kvdem. Üzüldüğünü anlamazsın,küstüğünü anlamazsın,sevdiğini anlamazsın,sevincini anlamazsın. Böyle bir insan. Duyguları tamamen alınık gibi :/ o yüzden mana veremıyorum o kadar.. :/ tavır yapsam bile,yinede laf atar . Mesela tv de bir sey ızlıyoruzdur. ikimiz varız odada . Ben ona tavırlıyım . Hee bak görüyon muu napıyorlar der bana bakarak mesela.. laf atar yinede. Ama ben hiç sanmıyorum benim ona tavır aldığımı anladığını.. sadece orada sıkıldığımı vs. biliyor. Anlıyor. Ona bağlıyor olablir.

senin kaynanan benimkinin bir alt versiyonu. benimki demediğini bırakmaz, dedikodu yapar, laf çarpar sonrada tööbee tööbe ben öyle birşey demedim der. CAHİLlerle uğraşmak zor arkadaşım. cahillerden uzak duracaksın. cahillerle muhattap olmayacaksın.
Keşke elimizde olsa kardeşim. Ama değil ki işte :/

Ben evliliğimin ilk başlarında,yakın olmak için çabaladım. burada eşimden başka ve onlardan başka kimsem yok ya? eşim benim hayat arkadaşım. Onlarda öz annem-babam gibi olsunlar benım için diye. Kötü bir niyetım yoktu. Kimseyi çekiştirmedim. Kimsenin dedikodusunu yapmadım. O şöyle diyor,bu böyel diyor diye. Kırıldığımda direk kvdemin yüzüne söyledim. Sıcak davranmaya çalıştım. Ama yine aynı. Soğuk insan :/ bi de senin alıngan olduğunu bilyiorum ben demez mi . Daha da çıldırıyorum. Madm biliyorsun,neden daha itinalı davranmıyorsun bana ?
Baktın olmuyor ona göre davran
Kimsen olsun olmasın zorla güzellik olmaz
Arkadaş edinmeyi dene
Bende mesela işyerinde tekim, 50 kişiye rağmen. Uymuyorsa uymuyordur yani insanlar birbirine..

Boş bir insan olduğum için,kendime takıcak bir şey aramıyorum. Zaten okuyorum. Sınavlarım,derslerim var. Uğraşım var yani. Ama 3 haftada bir kvdeme gidiyoruz. 1 saat uzaklıktayız.Bazen yeri gelıyor 2 hafta üst üste giidyorz. Artık misafirlikten çıkmış durumdayız. Sık sık bir araya geldiğimiz için. Birinde olmasa,birinde muhakkak böyle halleriyel karşı karşıya kalıyorm. Eşime söylesem sööylemek istemiyorum. Annesinin kötüleyormuşum gibi algılayacağı için. Klasık erkekk ! o yüzdne içime ata ata şiştm . Zaten yapayalnızım burda :KK43:
Şunu asla unutma ! Sen yalancı, düzenbaz patavatsiz sevimsiz bir kadının oğlusun ama ben seni herseye rağmen seviyorum diyen bir kadını hiç bir eş istemez kavgaya huzursuzluga davetiye kelimelerdir. !!

Şunu asla unutma ! Sen yalancı, düzenbaz patavatsiz sevimsiz bir kadının oğlusun ama ben seni herseye rağmen seviyorum diyen bir kadını hiç bir eş istemez kavgaya huzursuzluga davetiye kelimelerdir. !!
Böyle kelimeler asla sarfetmem zaten !. ne eşime ne de kendi kendime :/

arkadaş oğlu evlenene direk aynı özellikler mi yükleniyor ben anlamıyorum. neden bütün kv.ler aynı? gelinler çeşit çeşit mesela. cadaloz gelin var, alttan alan gelin var, iyi niyetli gelin var, yeri gelince lafını esirgemeyeni var, fesatı, yağcısı... ama kaynanalar hep aynı :KK45:

Bilen bilir belki ama. Kısa özet geçeyim. memleketimden 14 saat uzatlığa gelin geldim. Büyümediğim,yetişmediğim yabancı kültür ve insanlar... Ama çok severek evlendim. Öyle olmasa ne işim var burda !
her neyse. Kvdem çok cahildir. Ağızından kelimeler ööylece dökülüverir. Sonra neden böyle dedin bana ? diye soruncda sırıtr,ben onu o anlamda demedim. Bilyorum sen kırılgansın ,ama öyle çıktı ağzımdan yani. Der.. AÇıklamaya bak.
Dolu dolu 2 sene oldu. 3.seneye girdik evliliiğimizde. Bebek istemiyon mu daha lockam46 ? dedi
Bende istediğim zaman,düşündüğüm zaman senin de haberin olur anne dedim.
Hee olur muuu dedi. Hee olur dedm. İnsan kendni hazır hissetmeli. Yoksa uzaktayım kimse yok burda nasıl baş edicem diye düşünür dururum dedim. Niye canım,uzakta olanın çocuğu büyümüyo mu sankı dedi. Ben de buna üzüldüm. Ben varım,biz varız büyürütüz demiyorda. Akıl verrir gibi veya uzakta olan bi tek sen mısın gibisine laf vuruşturuyor. Bu arada görümcemin çocuğunada bakıyor hafta 3,4 gün. Evine gidiyor evinde bakıyor. Görümcem çalısıyor çünkü. Ben de dedim amaan annem bakar annem gelir bakar dedim. Heee oldu bu yaştan sonra annen senin çocuğunla uğraşacak dedi !!!' bunada sinirlendimm. Bir sey demeddim tbi. Kızının çocuğuna bakıyorsn ya sen 55 yaşından sonra diyecdektm. Sustum. tartısma çıkmasn dıye.
Diğer bir kv demin kafama çok taktığım konusu şu. Bir eltimi aşırı derecede kötülüyor. Mesela,misafirler var sürekli iş güç yapıyor oturmuyor eltim. Kvdem de dıyor ki 'misafir var diye yapıyor,yüzlük olsun. Yoksa hayatta yapmaz '' dıyor. Neyse sonra Biz kvdemlerde olmadığımız zaman kaynım ve eltim onlarda olduğu zaman. Sen yokken her iş yapar ,hiçbirseey üşenmez. Sen geldiğinde ,o da gelin ben de gelinim. O yapsın banane . Der gibi yapmıo bak ' der. Ne deidği belli değil. Yani napsın o kız daha ? misafir varken yapsa,misafir var yapıyuor. Ben yokken yapsa sen yoksn yapıyo. Ben oluınca sen varsın yapmıyo. Ben bunların hiçbirine anlam veremedim. Nasıl insanlar. Kızlar fikirlerinize ihhtiyacım var. İnsan sürkeli kv desini görümcesini vs rüyasında görür mü . ben görüyorum. O kadar kafama takıyorum :KK43:((
Canım esinle uygun bir dille konuş bence yoksa birden patlama yasarsan herşey daha kötü olur

3 haftada bir
Boş bir insan olduğum için,kendime takıcak bir şey aramıyorum. Zaten okuyorum. Sınavlarım,derslerim var. Uğraşım var yani. Ama 3 haftada bir kvdeme gidiyoruz. 1 saat uzaklıktayız.Bazen yeri gelıyor 2 hafta üst üste giidyorz. Artık misafirlikten çıkmış durumdayız. Sık sık bir araya geldiğimiz için. Birinde olmasa,birinde muhakkak böyle halleriyel karşı karşıya kalıyorm. Eşime söylesem sööylemek istemiyorum. Annesinin kötüleyormuşum gibi algılayacağı için. Klasık erkekk ! o yüzdne içime ata ata şiştm . Zaten yapayalnızım burda :KK43:

bende memleketimden 12 sat uzaktayım ama kayınvalidemle aynı binadayım:110: . çalışan bir bayanım akşam evime gelip üstümü değişir değişmez ona gider yemeğini yaparım bulaşığını yıkarım hafta sonu temizliğinizde yaparım kendisi biraz rahatsız.. Allah razı olsun der sevinir AMAAA...... senin dediğin gibi çok konuşur durmadan laf dalaşına gidiyor düşünmeden konuşur ve kırıcı olur çoğu zaman.. vücudu ne kadar hastaysa çenesi o kadar sağlamdır :KK45:.. benimde henüz bebeğim yok üstelik uzun zamandır evliyim . hergün bebek muhabbeti dönüyor evde, keşke senin gibi 2-3 haftada bir görüşebilsek .. insanın kendi annesi gibi yok keşke annemle aynı yerde olsaydık kayınvalidem 1 saatte olsa uzakta olsaydı :KK70: onun söylediklerini hayatta dert etmem :KK47::KK47:ben anneme onu asla kötülemem bana söylediklerini söylemem sonuçta uzakta annem merak eder üzülür ve ayrıca eşimi cok seviyorum o annesine benimle ilgili asla laf ettirmez benimle evlenebilmek için çok sıkıntı çekti o yüzden bende ona sıkıntı vermek istemiyorum.. VELHASIL arada bir görüştüğün kayınvalidenle dinleyici ol ye içHoppa cok sohbet etme evine gel konuştukları onun evinde kalsın sen evine gelince herseyi unut

3 haftada bir

bende memleketimden 12 sat uzaktayım ama kayınvalidemle aynı binadayım:110: . çalışan bir bayanım akşam evime gelip üstümü değişir değişmez ona gider yemeğini yaparım bulaşığını yıkarım hafta sonu temizliğinizde yaparım kendisi biraz rahatsız.. Allah razı olsun der sevinir AMAAA...... senin dediğin gibi çok konuşur durmadan laf dalaşına gidiyor düşünmeden konuşur ve kırıcı olur çoğu zaman.. vücudu ne kadar hastaysa çenesi o kadar sağlamdır :KK45:.. benimde henüz bebeğim yok üstelik uzun zamandır evliyim . hergün bebek muhabbeti dönüyor evde, keşke senin gibi 2-3 haftada bir görüşebilsek .. insanın kendi annesi gibi yok keşke annemle aynı yerde olsaydık kayınvalidem 1 saatte olsa uzakta olsaydı :KK70: onun söylediklerini hayatta dert etmem :KK47::KK47:ben anneme onu asla kötülemem bana söylediklerini söylemem sonuçta uzakta annem merak eder üzülür ve ayrıca eşimi cok seviyorum o annesine benimle ilgili asla laf ettirmez benimle evlenebilmek için çok sıkıntı çekti o yüzden bende ona sıkıntı vermek istemiyorum.. VELHASIL arada bir görüştüğün kayınvalidenle dinleyici ol ye içHoppa cok sohbet etme evine gel konuştukları onun evinde kalsın sen evine gelince herseyi unut
Aslında çok muhattap değilim . Ama insanın tavır ve davranışları bile kırıcı olur ya. Öyle işte.. :/ bir de 'anne neden böyle yapıyorusn ?'' diye sormak istiyorum. Amaa sonradan boşver yaaa,sorma diyorum. Umursamamaya çalışıyorum yani ,onun gözünde de öyle olmak istiyorm. Umursamaz... zaten konuşurken seni dinlemez hiç. Sen konusurken sureklı ''he he biliyim,anlıyım seni hee,öyle işte,hee'' sürkeli böyle. Ne diyeceğimi unutuyorm ki ://////

Canım esinle uygun bir dille konuş bence yoksa birden patlama yasarsan herşey daha kötü olur
Konuştum tabiki de defalarca. Eşiminde usanmadan dedikleri şunları hep ''annem işte... annem böyle.. kendi kızlarınada öyledir. Annemin cahill halleri çoktur. Öyle kibarlığı olmz. Sıcak değildir derr'' ne diyeyim şimdi ben bu adama ?

arkadaş oğlu evlenene direk aynı özellikler mi yükleniyor ben anlamıyorum. neden bütün kv.ler aynı? gelinler çeşit çeşit mesela. cadaloz gelin var, alttan alan gelin var, iyi niyetli gelin var, yeri gelince lafını esirgemeyeni var, fesatı, yağcısı... ama kaynanalar hep aynı :KK45:
Evettt. Çok üzücü bir durum. Ne olursa olsun büyüklere iş çok düşüyor bence. BÜYÜKLER idare etmeyi,görmemeyi ,duymamayı bilicek. Nasihat vericek. gelini ondan cahil,tecrübesiz .. Ama yook kardeşimm ! devir değişti artık. Kaynanalar gelin,gelinlerde kaynana oldu. Gelinler alttan alıyor,idare ediyor,saygı duyuyor :( sonra neden gençler anti-depresan kullanıyor ! neden boşanmalar oluyor acepppppppppppp

Konuştum tabiki de defalarca. Eşiminde usanmadan dedikleri şunları hep ''annem işte... annem böyle.. kendi kızlarınada öyledir. Annemin cahill halleri çoktur. Öyle kibarlığı olmz. Sıcak değildir derr'' ne diyeyim şimdi ben bu adama ?
Canım esin annesini kabul ettirme çabasında o zaman. Kayinvalidene söyle o zaman anne bak bu konulardan rahatsız oluyorum diye çok zor bir durum Allah kolaylık versin

Canım esin annesini kabul ettirme çabasında o zaman. Kayinvalidene söyle o zaman anne bak bu konulardan rahatsız oluyorum diye çok zor bir durum Allah kolaylık versin
Onunlada konuşuyorum dedim ya,yukarda. O da sırıtıyor. 'hee ben senin alıngan olduğunu biliyom,ama o anlamda demıyorum onu,eskiden beri agzımıza yapışmıs kelımeler ,öylesine çıkıyo agzımdan,sen yannlıs anlama diyo' savunması bu ! ne diyeym dhaa.

Back
X