• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem

Gursaksız ne demek bilmiyorum. Yorum yapamayacağım o kısma.

1- çocuk bakmak istemeyen kadına zorla çocuk baktırıp, sıkılınca, kızınca, sinirlenince alınıyorsunuz.
2-insan düşmanına çocuklarını sen mi büyüttün demez.

Ben de anlamadım. okyanusunkalbiben okyanusunkalbiben gönülsüz bakan, çocuklarınızın yanında tuhaf tuhaf konuşan bir babanne neden bakıcıdan daha iyi ki?
Bir de evet sen mi büyüttün ile başlayan herhangi bir cümleyi hiç bir şekilde toparlayamazsınız. Az bile kızmış.

En rahat edeceği zamanda çocuk bakıyor.
Çevremde de var üzülüyorum böyle yaşlılara.
Ben olsam bakmam belki de.kimse bakmak zorunda değil çocuğunuza.
Laf yetiştirmeyin bi de kadına

Kreş dediğimiz olay eski zamanlardaki köyün değişik versiyonu. Çocuklar dışarıda zıplayıp atlayıp yorulur ve yerler. Yaşıtları ile eğlenirler. Küçücük çocukla bilmem kaç yaşında babaanneyi aynı eve kapamak ikisine de haksızlık. Eşinizle kreş işini ciddi şekilde konuşun.

Bir de kayınvalidenizin konuşma tarzı çok çirkin...

Ben de anlamadım. okyanusunkalbiben okyanusunkalbiben gönülsüz bakan, çocuklarınızın yanında tuhaf tuhaf konuşan bir babanne neden bakıcıdan daha iyi ki?
Bir de evet sen mi büyüttün ile başlayan herhangi bir cümleyi hiç bir şekilde toparlayamazsınız. Az bile kızmış.

bulunduğum çevre yeni insanları tanımadığımdan iyi, kendi canı kanı diye iyi
o kızması belki normal ama kötü bi niyetle demedim ki aniiden çıkmış birşey oldu inanın sizinde yanınızda olsa ve devamlı tiz bi ses tonuyla çocuğunuzla konuşsa sizinde sinirleriniz yıpanır oraya çok takılmadım zaten takıldığım yer gursaksız demesi oda midesiz demek miş canım 4 yaşındaki çocuk nasıl midesiz olabilir ki

Kreş dediğimiz olay eski zamanlardaki köyün değişik versiyonu. Çocuklar dışarıda zıplayıp atlayıp yorulur ve yerler. Yaşıtları ile eğlenirler. Küçücük çocukla bilmem kaç yaşında babaanneyi aynı eve kapamak ikisine de haksızlık. Eşinizle kreş işini ciddi şekilde konuşun.

Bir de kayınvalidenizin konuşma tarzı çok çirkin...

ilk dönem gitti canım benim işe başlamam ve yeni bi çevre olduğu için geçici bakıyor zaten uygun bi yer benimde aklımda aynen fikrinize katılıyorum

Kayınvalidene de ki anne çocuğun yanında yaramaz filan deme seni çok seviyo ya üzülüyo evde ağlıyo filan de.Biraz işle kaynananı.Kadınla tartışmaya girme,anneleri olarak biz zorlanırken kaç yaşında insan tabiki zorlanır çocuk bakmakta.Biraz alttan almaya bak ancak çocuğuna kızmasını engellemen lazım.İşte biliyorum biraz seni yoruyo babannesi ama sen böyle kızınca gece uykuda sayıklıyo filan de.

bulunduğum çevre yeni insanları tanımadığımdan iyi, kendi canı kanı diye iyi
o kızması belki normal ama kötü bi niyetle demedim ki aniiden çıkmış birşey oldu inanın sizinde yanınızda olsa ve devamlı tiz bi ses tonuyla çocuğunuzla konuşsa sizinde sinirleriniz yıpanır oraya çok takılmadım zaten takıldığım yer gursaksız demesi oda midesiz demek miş canım 4 yaşındaki çocuk nasıl midesiz olabilir ki

Evet ben sizin sinirlenmenizi anlıyorum. O yüzden de bakıcı daha iyi olabilir diyorum. En azından yanında düzgün bir türkçe ile güzel kelimeler konuşur. Televizyon izletme, şu böyle olsun falan deme lüksünüz olur. Ama eğer takıldığınız sadece bir kelime ise takılmayın. Başka sıkıntı yoksa katlanılabilir.

En rahat edeceği zamanda çocuk bakıyor.
Çevremde de var üzülüyorum böyle yaşlılara.
Ben olsam bakmam belki de.kimse bakmak zorunda değil çocuğunuza.
Laf yetiştirmeyin bi de kadına

canım insanların yaşantısını bilmediğiniz için böyle yorum yapmak kolay ben hayatımı anlatsam emin olun hak vereceksiniz ben kimseye laf yetiştirmek peşinde değilim

Çalışıyorum ve kızıma babannesi bakıyor pek istekli değil ama mecburiyetten baktı oglunun ısrarına dayanamayıp her neyse sağolsun bakıyor yüz bakıcıdan iyidir yine ona diyecek bi lafım yok lakin şöyle bi durum var ki devamlı bi sinir halinde çocuğuma sürekli kızıyor akşamda yapma dediği şeyi inatla yaptı bizim kız çocukların genel huyu bu da ne gursaksız bi çocuk dedi ama devamlı der bunu benimde artık canım sıkılıyor tabi ki üç çocuk büyüttüm bunun gibisini görmedim falan dedi bende eskiden dışarda oynuyorlardı demek istedim ama o yanlış anladı sen mi büyüttün ki dedim dışarda oynuyorlardı yorulunca eve geliyorlardı dememe kalmadı yok ben büyütmedim belediye büyüttü benimkileri dedi hasbinallah dedim içimden neyse bunun gibi çocuk yok dedi çocuk napabilirm ki 20 yaşında değil ki gursaksız olsun anlamıyor henüz öyle deme zoruma gidiyor dedim diğer torunlarına desen ki demiyor diyemiyor onlarında annesi babası alınır dedim canım sıkıldı paylaşmak istedim sizinle siz napardınız bu durumda. sadece gursaksız falan dese iyi b..knu yiyim yapma falan diyo eşime dedim ben desem yanlış anlar bu çocuk yarın öbürgün okula gidece öyle şeyler demesin öğrenir dedim falan filan böyle işte...
Ben tamamen karsiyim zaten bu ana babaya çocuk baktirma olayina. Kadim kendi çocuklarini büyütmüş tam rahat edecek torunlar tebelles ediliyor basina. İsteyerek baksa neyse bir de istemiyormus zaten. Resmen eziyet o yasta. Kocanizla konusun da kadini rahat biraksin. Bakici tutun ya da krese verin çocuğunuzu. Boylece o kadin da babaanne olmanin keyfini cikarir. Haftada bir görür, sever, oynar. Bu şekilde bikiyordur. Zaten çocukla uğraşmak kolay degil. O yasta kadim bir de biraz inat bir çocukla ugrasiyorsa hayatindan beziyordur.

Kayınvalidene de ki anne çocuğun yanında yaramaz filan deme seni çok seviyo ya üzülüyo evde ağlıyo filan de.Biraz işle kaynananı.Kadınla tartışmaya girme,anneleri olarak biz zorlanırken kaç yaşında insan tabiki zorlanır çocuk bakmakta.Biraz alttan almaya bak ancak çocuğuna kızmasını engellemen lazım.İşte biliyorum biraz seni yoruyo babannesi ama sen böyle kızınca gece uykuda sayıklıyo filan de.

empati kurduğunuz için çok sağolun fikirlerinizi uygulayacağım inşallah

Ben tamamen karsiyim zaten bu ana babaya çocuk baktirma olayina. Kadim kendi çocuklarini büyütmüş tam rahat edecek torunlar tebelles ediliyor basina. İsteyerek baksa neyse bir de istemiyormus zaten. Resmen eziyet o yasta. Kocanizla konusun da kadini rahat biraksin. Bakici tutun ya da krese verin çocuğunuzu. Boylece o kadin da babaanne olmanin keyfini cikarir. Haftada bir görür, sever, oynar. Bu şekilde bikiyordur. Zaten çocukla uğraşmak kolay degil. O yasta kadim bir de biraz inat bir çocukla ugrasiyorsa hayatindan beziyordur.

normal hali bile bu ki ben bu yaşına kadar ücretsiz izin aldım baktığı haftada üç gün ve iki haftadır bakıyor zaten ben her şeyi her yönüyle düşünen biriyim işe yeni başladım çevre yeni olduğu için bakıyor yoksa illaki bi yoluna koyacağım ki bebekliğinde bile kucağına alıp sevmezdi şer damlıyo çocuğun yüzünden derdi yaşamadığınız için bilmiyorsunuz

Ama arkadaşım çocuk dört yaşındaymış yahu. Zaten babaannenin bakması anormal bu durumda. Kreşe gitmesi, yaşıtlarıyla sosyalleşmesi, eğitim almaya başlaması gerekiyor artık. Niye babaanneyle eve kapatıyorsunuz çocuğu?

Ayrıca dört yaşında çocuk laftan anlar. Niye küçümsüyorsunuz bebelerinizi bu kadar.

normal hali bile bu ki ben bu yaşına kadar ücretsiz izin aldım baktığı haftada üç gün ve iki haftadır bakıyor zaten ben her şeyi her yönüyle düşünen biriyim işe yeni başladım çevre yeni olduğu için bakıyor yoksa illaki bi yoluna koyacağım ki bebekliğinde bile kucağına alıp sevmezdi şer damlıyo çocuğun yüzünden derdi yaşamadığınız için bilmiyorsunuz
E iste daha kotu. O çocuğun psikolojisine yazik. Sürekli istenmediğini, sevilmeden bakildigini hissedecek. Ki çocuklar boyle şeyleri hemen anlar. Ben olsam Burak iki hafta iki saat birakmazdim.

Ama arkadaşım çocuk dört yaşındaymış yahu. Zaten babaannenin bakması anormal bu durumda. Kreşe gitmesi, yaşıtlarıyla sosyalleşmesi, eğitim almaya başlaması gerekiyor artık. Niye babaanneyle eve kapatıyorsunuz çocuğu?

Ayrıca dört yaşında çocuk laftan anlar. Niye küçümsüyorsunuz bebelerinizi bu kadar.

açıklamasını yaptım zaten gidiyordu yer değişikliği ve geçici bi süre diye açıkladım önceki mesajlarda canım küçümsemiyorum çocuğu tabiki anlar ama o tarz konuşursa inatlaşıyor çocuk dah güzel bi dille daha iyi olur

E iste daha kotu. O çocuğun psikolojisine yazik. Sürekli istenmediğini, sevilmeden bakildigini hissedecek. Ki çocuklar boyle şeyleri hemen anlar. Ben olsam Burak iki hafta iki saat birakmazdim.

eşime gel de anlat yıprandım ilk dönem bile kendi zorumla yazdırdım kreşe bu dönemde işe başladım ve yeni bi çevre ama çözüm bulacağım böyle olmaz

açıklamasını yaptım zaten gidiyordu yer değişikliği ve geçici bi süre diye açıkladım önceki mesajlarda canım küçümsemiyorum çocuğu tabiki anlar ama o tarz konuşursa inatlaşıyor çocuk dah güzel bi dille daha iyi olur

İşte kayınvalidede yok o güzel dil. Çocuğu sevmiyor belli ki, bakmak da istemiyor. En acilinden bir kreş bulun siz.

Back
X