• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemde evimin anahtarının olması sizce anormal değil mi?

valla bnde anlamıorumki kızlar neymiş efendim ablasınında abisininde anahtarı varmısta noluyomus ne zmn habersz gtmiş,gıcık oluyorum yaa bide esimde nie vermek istemiosn ne var sanki olsa anahtar diip duruo gıcık edio beni yaaaa :@

kaynanadaki hırsa bak ya :bbo:
benim tavsiyem evinin anahtarından yaptır ama anahtarcıya de ki anahtarda bir arıza olsun kapıyı açamasın, hatalı yapsın anahtarı ama tıpatıp benzesin
deneyip kapınızı açmıyorsa rahatlıkla ver
bakalım bir gün farketcek mi sempatiksalakcinni o kaynananın yüzünü şimdiden merak ediyorum kaydirigubbakcemile3
eğer de bir de sana söylerse gelin bu anahtar kapıyı niye açmıyor diye o zaman görücem seni kaynana:delphin:
ama sen de ava gidip avlanma, sakın ola anahtarını unutma, çantanda yedek taşı, boynuna as mümkünse
şaka gibi görünebilir ama murphy kanunu madde bilmem kaç, aksi gibi anahtarını unutur veya kaybedersin eşin sana bi koşu annemden git al hanım diyebilir bayanssulusmile

sende evimiz bizim özelimiz,
huzursuz olurum başkasında anahtar olursa kim olursa olsun isterse benim annem olsun, içim rahat etmez de eşine
:hulya:

üfff yine ben sizin iyiliğinizi düşünüyorum durumu...
bence başka anahtar vermeye, açmayanı yaptırmaya felan gerek yok, vermiyorum deyin kesin atın...3,5 haftalık başlamış iktidar savaşı...ne alaka kayınvalidede anhtar yaaa....

aslında kararlı olup anahtarı vermemek en mantıklısı. güç savaşına dönüşmüş çünkü iş biraz. ama tabi kimseyi kırmadan arkadaşların verdikleri taktikler de işe yarayabilir.

benim anahtarım durur kayınvalidemde ama dış anahtarı aldım ( biz yokken eşimin babası maç seyretmeye gelmiş sormadan) kaybettim diye
ee dış anahtar olmadan da içeri giremiyceği için sorun yok. ama kayınvalidemin anahtarıda vardır bende.

Bence verin ama ilk fırsatta unuttuğunuzu söyleyin alın ve bidaha geri vermeyin
yada yanlış anahtar verin...ve dua edinde hiç unutmayın anahtarınızı

abımlerın evının anahtarı da annemde vardır..
o kadar cok ıse yaradı kı anlatamam sana..
abım bır kac kere anahtarını evde unuttu,geldı annemden aldı eve oyle gırebıldı..
yengemle abım tatıle gıttıgınde annem evı temızlettı o anahtar sayesınde..(tabıı kı de yengemden habersız degıldı) yıne abımler tatıldeyken annem gıttı yemeklerını yaptı,evlerını kontrol ettı..
bu tarz ısler ıcın cok ama coook gereklı bence ve cokta mantıklı..
ılerde bende hem anneme hemde kayınvalıdeme evımın anahtarlarını verırım vallahı..cok ıse yarıyor..

Canım merhaba

Evet kayınvalidenin anahtarı bu kadar ısrarla istemesi biraz gıcık bi durum kayınvalidenide tanımadıgım için neden istediğine dair yorum yapamıycam ama bence ona başka anahtar verin nasıl olsa girmicem demiş :D bu durumda ikinizde rahat edersiniz

hem giremezse gelip size sölerse sizde ay yanlışlık olmuş hani girmicektin dersinz

bayıldım bu yoruma. ve başka bi anahtar. denemiş olursun hem bu ısrarın nie olduğunu. söylerse zaten yanlış bu anahtar diye neden eve gireceğinide açıklamak zorunda kalır yada söyleyemez birdaha kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

hatta abımler anneannemlerle aynı apartmanda otururken anneannemde de vardı anahtar..
onlar yokken yıne aynı sekılde evı temızlettırırdı anneannem bı de yemeklerını yapar koyardı,yengem tatılden geldıgınde ev temızlıgı yemek dusunmek zorunda kalmazdı..

abımlerın evının anahtarı da annemde vardır..
o kadar cok ıse yaradı kı anlatamam sana..
abım bır kac kere anahtarını evde unuttu,geldı annemden aldı eve oyle gırebıldı..
yengemle abım tatıle gıttıgınde annem evı temızlettı o anahtar sayesınde..(tabıı kı de yengemden habersız degıldı) yıne abımler tatıldeyken annem gıttı yemeklerını yaptı,evlerını kontrol ettı..
bu tarz ısler ıcın cok ama coook gereklı bence ve cokta mantıklı..
ılerde bende hem anneme hemde kayınvalıdeme evımın anahtarlarını verırım vallahı..cok ıse yarıyor..

herkes senin annen gibi değilki ama canım
ben çalıştığım için eve taşınırken anahtar kaynanmladı ufak tefek tamirat işleri için bırakmıştım
eve girmeyen kalmamıştı çoluk çocuk hepsi
termosumu çocuklar duvara vurmuş çatlatmış
sehbanın üstüne çıkmışlar hem çizilmiş hemde ayağı kırılmıştı
daha neler neler birde bu çocuklar mahallenin çocukları görümcenin çocukları toplayıp getirmişler:D
sadece 2 gün kaldı anahtarım
ya daha fazla kalsaydı neler olurdu acaba
adım gibi eminim görümcem yada kayınpederim evde tartıştıklarında aında benim eve giderler:D

herkes senin annen gibi değilki ama canım
ben çalıştığım için eve taşınırken anahtar kaynanmladı ufak tefek tamirat işleri için bırakmıştım
eve girmeyen kalmamıştı çoluk çocuk hepsi
termosumu çocuklar duvara vurmuş çatlatmış
sehbanın üstüne çıkmışlar hem çizilmiş hemde ayağı kırılmıştı
daha neler neler birde bu çocuklar mahallenin çocukları görümcenin çocukları toplayıp getirmişler:D
sadece 2 gün kaldı anahtarım
ya daha fazla kalsaydı neler olurdu acaba
adım gibi eminim görümcem yada kayınpederim evde tartıştıklarında aında benim eve giderler:D

aaaaaa aaaa yok artık cıddı mısın???
e tabıı canım sonu boyle olacaksa ruyasında gorur anahtarımı!!!!
cok ayıp yaaa..
ben abımlere gıttıgımde asla ama aslaaaa onların odasına gırmem mesela..ayıptır ya..

tabıı benım annem yengeme yardımcı olmak ıcın almıstı anahtarı..e oluyorda vallaha..
asla sagı solu karıstırmaz zaten annem..gırer ısını halleder ve cıkar..o konuda cok tıtızdır annem..benım telefonum calsın gozunun onunde donup bakmaz,bana seslenır falan..

bu durum kaynanadan kaynanaya değişir.benim her zaman kaynanamda anahtarım olmuştur.onun ki de bende.ama bir kez bile ne o ne de ben habersiz birbirimizin evine girmedik.bu tamamen saygı meselesi.10 yıllık evliyim hiç sorun olmadı.tatile gittiğimizde arada evi yoklar o kadar. o da benim isteğimle...

Aynı şekilde düşünüyorum. Kaynanadan kaynanaya değişir.

Biz aynı apartmanda oturuyoruz, haliyle gün içinde sık sık gidip geliyoruz.
Sürekli kapı çalması kapıyı açması zor oluyor diye anahtarlarımız var,
(ama onlar biz evdeyken hiç anahtarı kullanmadılar :kedi:)
bir yere gidince evi havalandırır kontrol eder.
Bana anormal gelmiyor ama işte kişiden kişiye değişir :hulya:

Bizimde evin anahtarı eşimin ailesinde var.Ben hiç yadırgamadım.Kötü niyet aramadım hiç altında..Zaten ben yokken çattadanak girmeyeceklerinden eminim.Eğer o anahtarla olur olmadık zamanlarda evine giriyorlarsa o anormal bir durum olur ama amacı gerçekten anahtar kaybolur,siz olmadığınız zamanlarda evi su basar,yangın çıkar,hırsız girer vs.. gibi durumlarda yardımcı olmak ise normal bence..Anahtar dursun onlarda bence bakıyorsun zırt pırt evine giriyorlar ondan sonra alırsın önlemini..

Bilemedim kizlar ya ben sizin gibi dusunemiyorum sanirim.
o kadar da anormal gelmedi yani.ben nisanlimin evine cok yakin bi evde oturuodum bi anahtar da onlarin evinde vardi kendim vermistim kimse istemeden.unuturum falan yede bi tane bulunsun ya da acil biseye ihtiyaciniz olur gelir benim evden alirsiniz die.tek basima kaliyordum ben evde ogrenciyim diye.hic de beni rahatsiz edecek bi durum yaratmadilar.hatta bi keresinde gorumcem bisey lazim olmus da almaya gelmis o arada iste calisiyordum aksamlari 11i geciyodu eve gelmem bulasik birikiyordu biraz butun bulasiklarmi yikamis.hic rahatsiz olmadim cok hosuma gitti.hic bana laf soyleyip basima da kakmadilar.
siz olaya nasil bakarsaniz tum olaylari da oyle yorumlarsiniz.bence iyi bakmaya calisin.sonucta evinize girip sizin esyalarinizi karistirsa ne gececek eline?siz evlisiniz yani ne gorse ne gecer eline?hic kafana takma bence..eger eve girdigini fark ederseniz de esinize soylersiniz o da uygun bi dille konusur annesiyla alir anahtari geri..

iyice tanımadan anahtar vermek doğru değil bence (tanısanda belli olmaz ya). benim kendi annemde var anahtarım. ama eve temizlemesi için bayan çağırdığımda, birde benden anahtar felan almaması için onda duruyor. (allerjilerim nedeniyle evi süpüremiyorumda). k.validemde yok evlendikten sonra bana geri verdiler anahtarlarını. inşallah kopyalamamışlardır. insanlara belli olmuyor.

birde bir zamanlar ananemlerin anahtarları annemdeydi. izinli olarak. sadece evin girişine çantamı bırakmak için anahtar bendeydi. onlarda evde değiliz arasıra evi dolaşın demişlerdi. neyse. aradan süre geçince teyzem eve birisini koyup koymadığımı sordu. küçük değilim oyun oynamak için evemi gireceğim ki. sonrada annanen para koymuş onu bulamıyor demezmi. suçsuz olduğum halde suçlanmak. sonra üzülmek. okadar koydu ki bana. çalışan biriyimde. bu güne kadar onlardan bayram harçlığı hariç hiç para almadım. istemedim bile. herkezi bulaştırmadan anneme söyledim ve anahtarı geri verdi.

aman ne alacaksın bu devirde anahtar nede vereceksin

bu durumu kaç kişiden duydum anlam veremiyorum neden istiyorlar hayret birşey..
kimi diyo yok efendim ev gündüz havalansınmış camları açarmış..
kimi daha da pişkin o evde bnm emeğim var ne demek tabi girerim der..
bu da kaybolursa demiş..
ısrar etmesinde de tuhaflık var zaten..baştan tamam veririz de demeseydin keşke..
tavrını koymalısın gerek yok biz yedek bulunduruyoruz başka yerde de bence..
ben olsam asla vermem..

Son düzenleyen: Moderatör:
önemil olan anahtarı vermenin iyi olup olmaması değil bence. niyeti ne kadar iyi olursa olsun niye inatla isteniyor bu anahtar. altı üstü bikaç haftadır evlisiniz. eşinizin de emrivaki yapıp ben veriyorum demesi falan hep ipleri çekiştirmek bence. size emrivaki yapılmayacağını, zorla istediklerini yapamayacaklarını göstermeniz lazım.

Anormal bir durum olup olmadığı karşındaki insana bağlı.
Kayınvalide diyince gelinler şöyle bir düşünüyor haliyle, (karşısındaki öcü olarak gördüğünden dolayıkaydirigubbakcemile3 )

Evimin anahtarı yıllardır kayınvalidemlerde vardır. Bir kez olsun bizden habersiz evimize girmediler. O yönden takdir ederim her zaman kayınvalidemi. Onların anahtarı da bizde var. Sorun yok yani aramızda anahtar konusunda.

Sizinde kayınvalidenizin haleti ruhiyesine bağlı, eğerki ona güveniyorsanız anahtarı verin nolacak.:hulya:

Back
X